Ako v každom športe aj v pokri majú hráči rôzne rituály a predmety pre šťastie. Sú to často dosť bizarné a zaujímavé predmety a prezrádzajú o hráčoch ich najtajnejšie obavy a starosti. Určite každý z hráčov aspoň raz v živote zažil pri hre situáciu, ktorú nevedel vysvetliť a zanechala v ňom pocit neistoty. Keď si sadáte k pokrovému stolu, možno ani netušíte, že hráči okolo vás sú obklopení predmetmi, ktorým prikladajú veľkú „magickú“ silu. Prvé čo vidíte sú predmety na zakrytie kariet. Stretol som sa s hráčom, ktorý si prikryl karty malým priesvitným gombíkom a po chvíli hrania začal meniť farbu gombíka, podľa určitého mne doposiaľ utajeného kľúča. Čo mohlo byť za tým? Jediné čo viem je, že pri stole svojim správaním získal nielen rešpekt, ale aj veľký záujem o svoju osobu. Gombík ale nie je to najzaujímavejšie, čo sa dá pri pokrovom stole vidieť. Na tých najväčších pokrových turnajoch sa stoly hemžia predmetmi od výmyslu sveta a hráči sú schopní s nimi predvádzať nejeden bláznivý kúsok. Správny „card protector“ by mal byť neodmysliteľnou súčasťou dobrého a zároveň úspešného pokrového hráča. Originalita je známkou kvality. Nikto by si nepamätal Humberta Brenésa pre jeho hru, nebyť krokodílov a neodmysliteľného víťazného rituálu. Sila talizmanu by nemala byť nikdy podceňovaná. Ja sám som vyskúšal mnoho talizmanov a...
Zobraziť celý článok