Kde ukladat peniaze ?
Počet príspevkov: 39 • Stránka 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kde ukladat peniaze ?
Ahojte, rad by som sa vas opytal na vase skusenosti, odporucania a postrehy na temu : kde co najrozumnejsie ulozit peniaze. Mam na mysli rozne bankove produkty -sporenia, terminovane ucty, vkladove knizky, investovanie do akcii, drahe kovy...
Budem rad ak sa tu rozprudi diskusia, myslim ze tato tema pomoze dost ludom zorientovat sa v zlozitom svete penazi
Budem rad ak sa tu rozprudi diskusia, myslim ze tato tema pomoze dost ludom zorientovat sa v zlozitom svete penazi
- slemo69
- Založený: Feb 2009
- Poďakoval/li: 30 krát/13 krát
Re: Kde ukladat peniaze ?
Tak imho ak mas vela penazi, tak nehnutelnosti, investicne diamanty. ak pomenej tak zaistene bankove produkty, fondy. vsetko zavisi od toho ake investicne riziko si ochotny znasat.
zaujimava moznost investicie je stacking
zaujimava moznost investicie je stacking
- veyron2000
- Založený: Apr 2007
- Poďakoval/li: 3 krát/5 krát
pozor na diamanty, uz davno ich vieme vyrabat aj synteticky.
pozor na bankove produkty, banky kvoli frakcnemu rezervnemu systemu de facto nesolventne.
pozor na investicne fondy a produkty, vsetky su denominovane v nicim nekrytych menach, ktore mozu prudko klesnut na hodnote.
solution? kup fyzicke zlato a striebro!
...
pozor na fyzicke zlato a striebro, nastane cas, kedy ich vlady tohto sveta budu chciet skonfiskovat.
pozor na bankove produkty, banky kvoli frakcnemu rezervnemu systemu de facto nesolventne.
pozor na investicne fondy a produkty, vsetky su denominovane v nicim nekrytych menach, ktore mozu prudko klesnut na hodnote.
solution? kup fyzicke zlato a striebro!
...
pozor na fyzicke zlato a striebro, nastane cas, kedy ich vlady tohto sveta budu chciet skonfiskovat.
- Mayday
- Založený: Jan 2009
- Poďakoval/li: 31 krát/24 krát
Takže de facto a de jure: schovať peniaze doma
- veyron2000
- Založený: Apr 2007
- Poďakoval/li: 3 krát/5 krát
mat peniaze doma sa mi vobec nepozdava, co hovorite na 3- rocny terminovany ucet v dexii - urok 3,7 % ? ak si tam spravite ucet, daju vam dokonca 4,2 %... Materska dexia ma problemy, slovensku dexiu vlastni penta a z casti mesta a obce. Ucet je chraneny zakonom o ochrane vkladov...
- slemo69
Ja by som ti odporucil obist banku a ist priamo do spravcovskej spolocnosti a investovat peniaze priamo cez nu malo ludi vie o takejto moznosti a s tvjimi peniazmi sa robi to iste len s tym rozdielom ze banka z toho nedostane nic a ty budes mat vyssi vynos cca 7-9%
- Boxer38
- Založený: Sep 2011
- Poďakoval/li: 7 krát/5 krát
slemo69 napísal:mat peniaze doma sa mi vobec nepozdava, co hovorite na 3- rocny terminovany ucet v dexii - urok 3,7 % ? ak si tam spravite ucet, daju vam dokonca 4,2 %... Materska dexia ma problemy, slovensku dexiu vlastni penta a z casti mesta a obce. Ucet je chraneny zakonom o ochrane vkladov...
ak tam vlozis 10k, tak za 3 roky tam bude vynos cca 1,3k, co ja viem, nezda sa mi to zrovna ako nejaka super cena za to, ze das niekam na 3 roky peniaze + inflacia, neista situacia na financnych trhoch, neista situacia s eurom, aby sa nestalo, ze ti po troch rokoch z dexie vratia len nejake play money
-
sudden - Príspevky: 1001
- Založený: Máj 2008
- Poďakoval/li: 196 krát/165 krát
No vseobecne terminovane vklady sa mne moc nepozdavaju, kedze nikdy neviem, kedy budem peniaze potrebovat. Tento terminovany vsak ponuka najviac % urok, asi treba nalakat ludi. Ja som skor za sporenie, tam sa uroky pohybuju okolo 2 %, urok pripisovany mesacne, volne vklady a vybery. Co sa tyka toho investovania, tak nepoznam moc spravcovske spolocnosti, ani neviem ako to funguje.. Boxer, mohol by si dat tip a vysvetlit ako cca to funguje ? dikes
- slemo69
Tak co ja viem tak vacsina ulozenych penazi na ter. vkladoch a podobnych bankovych produktoch funguje na takomto style
vkladatel---banka---spravcovska spolocnost----burzovy makler a az ten investuje peniaze na burze a na tych nasich uzasnych burzach je rocny vynos cca 15% a tie peniaze sa potom vacsinou rozdeluju 4-5% makler 1-2% SS 5-6% banka a 2-3% vkladatelovi a takto vlastne cez banku nic nebudes riesit a to co by islo banke pojde tebe
vkladatel---banka---spravcovska spolocnost----burzovy makler a az ten investuje peniaze na burze a na tych nasich uzasnych burzach je rocny vynos cca 15% a tie peniaze sa potom vacsinou rozdeluju 4-5% makler 1-2% SS 5-6% banka a 2-3% vkladatelovi a takto vlastne cez banku nic nebudes riesit a to co by islo banke pojde tebe
- Boxer38
- Založený: Sep 2011
- Poďakoval/li: 7 krát/5 krát
inak keby mal niekto zaujem, aj cez ss, alebo tu..mohol by mi v skratke dat tip kde najlepsie prejst na to nejake to sporenie?? ako pise slemo, mesacny urok, volne vybery/vklady a pod. S cim mate dobre skusenosti atd..
vobec ale vobec sa v tychto veciach nevyznam a uz sa mi hromadia bubaky z NL6 rakebacku, you know
vobec ale vobec sa v tychto veciach nevyznam a uz sa mi hromadia bubaky z NL6 rakebacku, you know
-
poldinhoo - Príspevky: 1292
- Poďakoval/li: 128 krát/61 krát
Počet príspevkov: 39 • Stránka 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 7 hostí.