SNG, MTT či CG - Ktorý formát si vybrať?

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Re: SNG, MTT či CG - Ktorý formát si vybrať?

Odoslaťod Matej Zavacky 29 Okt 2011 15:26

tomi vsetci naj turnajovi hraci sveta ti povedia (fakt uplne do jedneho), ze uplne ale uplne najhorsia vec je byt result oriented. To, ze z tvojho subjektivneho hladiska sa ti uspechy dostavili po takej hre nie je podstatne.
Matej Zavacky

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 12 krát/48 krát

Odoslaťod tomiG 29 Okt 2011 19:21

Matej Zavacky napísal:tomi vsetci naj turnajovi hraci sveta ti povedia (fakt uplne do jedneho), ze uplne ale uplne najhorsia vec je byt result oriented. To, ze z tvojho subjektivneho hladiska sa ti uspechy dostavili po takej hre nie je podstatne.

no moc sa mi nechce hladat to video s mike matusovom kde sedi na stole mewsop a mlady online hraci sa tam blaznia a po jednej takej blaznivej hande mike poznamena this long long long tournament....asi vie co hovori ked bol dva krat na ft :D jasne ze moj nazor je vyrazne subjektivny a ani ho nechcem davat nikomu za vzor ani zacinajucim hracom len som napisal co mna na hrani mttciek najviac motivuje a to su resulty preto smelo prehlasim ze som resultoriented hrac a aj to ze na mtt to hram min. na tie 4 fazy ktore som opisal samozrejme ze v kutiku duse stale tuzim po vitazstve ale to si naozaj zacnem pripustat az na ft a aj tam si radsej stanovim este madziclanok do top 4 :D neviem asi somna nic nebude :fish:
tomiG

Založený: Mar 2011
Poďakoval/li: 22 krát/42 krát

Odoslaťod sudden 30 Okt 2011 04:03

tomiG napísal:... zaujimave by bolo keby sb mal pvedzme 45bb a pushne tiez tak ja na bb s AQ insta foldujem

ak by to bolo nejake EPTcko alebo akykolvek velky turnaj, ktory bude mimo moj bankroll a tie payjumpy budu pre mna vyznamne, tak ok, urcite nebudem hrat optimalne a napriklad v takejto situacii foldnem, v takychto situaciach chapem tvoje rozmyslanie, ale ked sa bavime o MTTckach vseobecne, tak nevidim dovod v beznom turnaji nehrat optimalne a sustredit sa na nejake prezivanie

priklad: dajme tomu, ze hravas bezne 50-100 dolarove MTTcka a dostanes sa na final napr. v The Big 55, ktoru hra 2300 ludi (1. bere 18k, 2. 14k, 3. 10k, 4. 7k, 5. 5k, 6. 4k) ste v last6 a nastane nejaka podobna situacia, BTN pusne 15bb, SB 45bb repushne (predpokladajme, ze to budu solid hrajuci regovia a nie nitky , ktore predtym prefoldoval 5 orbitov) a ty mas na BB s 25bb AQ, budes to automaticky foldovat len preto, ze si si dal ciel dostat sa medzi prvych 5 ?

tomiG napísal:a k tej bubline som uz popisal vela nebudem sa opakovat ja len ako si nevidim zmysel pushovat 5-10bb jeden,dva orbit pred bublinou ked aj moj pripadny uspech ma posunie len o minimum v payliste samozrejme kk a aa nefoldnem kecat o tom ako treba hrat na buble pokial sme chipleardmi stolu vie kazdy mudrc ale pri stackoch avg a menej alebo nebodaj short ja osobne priestor na hru nevidim prakticky ziadny moja range je zuzena na top 3-4 handy tot vsio nech si to kazdy hra ako chce

samozrejme, ze ked si short na bubble tak nebudes pushovat any2 z kazdej pozicie bez rozmyslania, ale range zuzena na 3-4 handy wtf ? ako short si potrebujes najst vhodne spoty na push aby si aspon nejako prezil, inak sa odblindujes a presediet sa na mincash sa ti nemusi ani podarit, nie ?
suhlasim s tym, ze nech si hra kazdy ako chce, len sa snazim to tvoje pokrove rozmyslanie pochopit, lebo vela veci mi proste nedava zmysel

tomiG napísal:myslim si ze si treba pred zaciatkom turnaja stanovit realne ciale tym 1. je itm potom postup na povedzme 5-6 nasobok bi potom postup medzi 18-27 hracov a tam zautocit na ft a kludne svoj stack udrziavat okolo avg a nepanikarit aj ked klesneme 30-40% pod avg jeden duble up a sme spat v hre....

problem takeho pristupu je v tom, ze cim viac svoju hru podriadis tomu priebeznemu cielu (napriklad hras prilis opatrne pretoze tvoja priorita je dostat sa do itm, cim stracas chipy a dostavas sa do itm vacsinou s mensim stackom), tym mensia je pravdepodobnost dosiahnutia tych dalsich priebeznych cielov
Obrázok používateľa
sudden

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 196 krát/165 krát

Odoslaťod tomiG 31 Okt 2011 01:39

po 1 ja to AQ foldnem v akej kolvek casti turnaja nielen na ft okrem rebuy faze...ked je zaujem rozpisem aj preco po2 ked este nikdy sa mi nestalo ze by ma na buble zozrali blindy nikdy! ale tych vypadnuti 1-2 orbity pred buble bolo nespocetne a zvacsa z lepsou handou ake nasledky maly take prehry sem nebudem pisat...po3. je cas sa mozno zamysliet aj nad tym co to je optimalna hra na mtt na cg je to velmi jasne ale na mtt funguje faktor nepredvidatelnych udalosti ktore sa deju na ostatnych stoloch a ktore priamo ovplivnuju aj nasu hru respektive nase umiestnenie a zisk preto je velmi tazke prejudikovat v mtt co je optimalna hra z pohladu ziskovosti a velmi dobre asi kazdy z nas vie ako sa z shorta behom 2orbitov stane chipleader a naopak a urcite niektory z nas zazili ako sa z last 18 zrazu ocitli na ft bez toho aby vyradili co i len jedneho hraca alebo vyrazne zveladili stack a podobne ja tym len tolko chcem povedat ze si myslim ze na mttckach treba naozaj disponovat velkou trpezlivostou a disciplinou
tomiG

Odoslaťod sudden 31 Okt 2011 02:49

1. rozpis preco, aj ked si myslim, ze si viem priblizne predstavit co to bude a aj si priblizne viem predstavi preco s tym nebudem suhlasit :)

2. to je to iste ako keby si povedal, este nikdy som neprehral T5s, nikdy ! a preto tu kombinaciu hram za kazdych okolnosti.... co vyplyva z toho ze sa ti to este nikdy nestalo ? absolutne nic, stat sa ti to kludne moze a dalsi dost neprijemny efekt je, ze ked bubble trva dost dlho a ty aj prezijes s 3-4bb tak uz toho vacsinou v turnaji moc nevykuzlis

3. nepredvidatelne udalosti na ostatnych stoloch ? ano niekedy sa stane, ze na poslednych dvoch stoloch behom par ruk vypadne polovica hracov a ocitnes sa na FT ani nevies ako, ale niekedy sa zase stane, ze za hodinu nevypadne nikto a teba zeru blindy, z dlhodobeho hladiska su taketo veci nepodstatne, nedokazes ich ovplyvnit, to, ze uplny short vyhra turnaj je vzdy mozne, ale malo pravdepodobne
jednoducho rozmyslanie typu: "je jedno ci mam v polke turnaja 20bb alebo 2x average aj tak mam sancu vyhrat" je nezmysel, pretoze ta pravepodobnost na vyhru/dobre umiestnenie/ITM/etc. zalezi prave na velkosti stacku, a pokial viem tak rozhodnutia v pokri robime prave na zaklade pravdepodobnosti
Obrázok používateľa
sudden

Odoslaťod tomiG 31 Okt 2011 22:35

tak po 1 k toma AQ ja davam range sb na maly a stredny par....to je vsetko AQ je ruka na ktoru vypadava najviacej hracov na online aj live turnajov mam rozsirit statistiky?alebo preco by som mal callovat jeho repush za 45bb ako dovod je vyradenie hraca z btn?a ak ma sb monster tak aj tak koncime na 5mieste lebo mame vacsi stack to preto?ako toto je ta tvoja hra na vitazstvo?ist do potu kde nemam viac ako 35%na vyhru?to uz neni ani gamblerstvo to je samovrazda po2.co sem pleties nejake t5 ale podobne bludy ked som sem napisal ze sa mi to ani raz nestalo znamena ze aj keby sa mi to zrovna zazrakom stalo 3krat po sebe ze ma blindy zozeru na buble tak to zdaleka nabude taka strata aku som zazival pushovanim sirsej range 1-2 orbity pred buble... to ze nepushnem poslednych 5-10bb na nic ine ako top 4handy 1-2 orbity pred buble je u mna zakon ktory nemienim nikdy porusit nemienim sa vracat niekde do stadia z pred dvoch troch rokov ked som vypadaval v tejto faze turnaja ako hnila hruska na grcky typu aj aq at kq kj kt male a stredne pary ty si to tam kludne posielaj pokial ti to vychadza :gl: a k tej 3. sa mi uz ani nechce nic pisat len mi celkom nejde do hlavy pokial mas na vsetko optimalne riesenie preco si nenaprogramujes bota co to bude za teba vyhravat...ved podla teba je to statistike tak prosim...
tomiG

Odoslaťod sudden 01 Nov 2011 19:10

tomiG napísal:tak po 1 k toma AQ ja davam range sb na maly a stredny par....to je vsetko AQ je ruka na ktoru vypadava najviacej hracov na online aj live turnajov mam rozsirit statistiky?alebo preco by som mal callovat jeho repush za 45bb ako dovod je vyradenie hraca z btn?a ak ma sb monster tak aj tak koncime na 5mieste lebo mame vacsi stack to preto?ako toto je ta tvoja hra na vitazstvo?ist do potu kde nemam viac ako 35%na vyhru?to uz neni ani gamblerstvo to je samovrazda

dovod je uplne jednoduchy, pretoze je to EV+
na zaklade ranges a stackov sa to da vypocitat, ze to ty nechapes/nevies neznamena, ze to je blbost
v tomto konkretnom priklade ak priradime BTN a SB nejake rozumne ranges (pouzil som 35% range BTN a 20%SB) tak proti tymto ranges ma AQ cca 40% (BTN ma cca 29% a SB cca 31%) z coho vyplyva:

40% vyhrame 65bb pot .... pokracujeme dalej s 65bb stackom, BTN vypadava a SB ostava 20bb
17% BTN vyhra a my vyhrame 20bb side pot .... pokracujeme dalej s 20bb s tym, ze sa nasa situacia prilis nemeni
12% BTN vyhra, my prehrame side pot .... vypadavame, najhorsi scenar
31% SB vyhra cely pot, my vypadavame, ale koncime pred BTN, ktory mal menej chipov (a tym sa posuvame o miesto vyssie vo vyplatnej strukture)

este stale ti to pripada ako strasna pokrova samovrazda ?

tomiG napísal:to ze nepushnem poslednych 5-10bb na nic ine ako top 4handy 1-2 orbity pred buble je u mna zakon ktory nemienim nikdy porusit nemienim sa vracat niekde do stadia z pred dvoch troch rokov ked som vypadaval v tejto faze turnaja ako hnila hruska na grcky typu aj aq at kq kj kt male a stredne pary

to je 1. tvrdohlavost 2. dosledok selektivnej pamate 3. pre mna ukazka, ze nerozumies zakladnym principom pokru

tomiG napísal:k tej 3. sa mi uz ani nechce nic pisat len mi celkom nejde do hlavy pokial mas na vsetko optimalne riesenie preco si nenaprogramujes bota co to bude za teba vyhravat...ved podla teba je to statistike tak prosim...

prvy problem je, ze neviem programovat :D ale podstatnejsie je, ze poker je podla mna prilis komplexny na to aby ho mohol hrat perfektne bot
keby som mal na vsetko optimalne riesenie tak samozrejme nestracam svoj potencialne drahocenny cas na pokerportali :D ale na vacsinu situacii sa podla mna optimalne riesenie da najst a vypocitat ocakavany vysledok, ak by sme hrali poker len na pocity a na zaklade nejakeho subjektivneho pozorovania bez nejakej logiky/statistiky/pravdepodobnosti/etc. tak to bude len cisty gambling, nic ine

ok, teraz je mi uz definitivne jasne, ze moje a tvoje pokrove rozmyslanie je asi kazde z uplne inej galaxie a ked si predstavim ako na late pozicii na bubble s 5-10bb open foldujes AQ/AJ/etc. tak myslim, ze pokracovat v tejto (zda sa, ze nekonecnej) diskusii dalej nema ziadny vyznam, hraj ako chces, mne je to vlastne uplne jedno len teraz rozmyslam, ze preco som sa do tejto diskusie vlastne zamotal :D :gl:
Obrázok používateľa
sudden

Odoslaťod popoBA 01 Nov 2011 19:23

sudden napísal: nestracam svoj potencialne drahocenny cas na pokerportali :D

this! :D
Obrázok používateľa
popoBA

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 49 krát/235 krát

Odoslaťod tomiG 01 Nov 2011 19:49

jasne ze si pouzil pre btn 35% a na sb 20% lebo ti to tak vyhovuje aby si tu mohol sirit bludy otoc to prepocitaj a uvidis co ti vide...ale aj z tychto cisel su posledne dve v sucine 43% co je viac ako 40% a preto mna to staci na to aby som to nedocalloval
tomiG

Odoslaťod sudden 01 Nov 2011 20:59

jasne, otocit tie cisla by bolo superlogicke :D ale neboj sa dalsie bludy sirit uz nejdem, uz ma to prestalo bavit :O:
Obrázok používateľa
sudden

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 39 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!