dawid on cashgame

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

dawid on cashgame

Odoslaťod dawidsvk 09 Nov 2011 01:13

Čaute,

Volám sa Dávid, členom portálu som už nejaký ten rok ale skôr len ako pasívny pozorovateľ ako aktívny užívateľ. Práve preto som sa rozhodol vytvoriť tento blog aby som sa začal viac zapájať do diskusií. Druhým dôvodom je to, že v mojej pokrovej „kariére“ nastal zlom, keďže precházam na cash game a vidím, že je tu komunita kvalitných cashovkárov.

(mám tu aj starý blog, ale chcel by som aby to bolo oddelené. Dúfam že nebude vadiť)

Story of my (poker) life
Hrať som začal v roku 2008 kedy som prehral všetky možné aj nemožné no deposit bonusy. Primárne som sa snažil hrať sngčka a popri nich som si raz za čas pinkol nejaké to mtt. Rok sa nič nedialo, prvý úspech som zaznamenal až na jeseň 2009 keď som vyhral mtt za 1k. Do konca roka som sa snažil ešte hrať sngčka, ale nikdy sa mi nepodarilo dostať do zelených čísel, tak som prešiel na mtts. Rok 2010 bol zatiaľ najúspešnejší, zarobil som celkom pekné peniaze na online turnajoch, ale koncom roka som dostal dosť nepekný swing a v priebehu januára sa mi podarilo bustnut moj roll.

Chvalabohu sa mi podarilo dohodnúť si stacking na rush on demand mtts na FTP ktorým som sa opäť dostal na nohy. Do konca septembra sa mi podarilo hitnúť ešte pár turnajov, ale odvtedy som opať na swingu, pričom dosť trpí môj bankroll. V posledných mesiacoch (už aj v lete) som si všimol, že začínam skillom dosť strácať na regulárov a tak si hovorím, že teraz je ten správny čas prejsť na cash game. Druhý problém je aj časová náročnosť mtts, ktorá mi v teraz vobec nevyhovuje. Popravde nie som žiaden grinder, ale skôr rekreačný hráč, čo by som tiež chcel konečne zmeniť a hrať denne.

Bankroll managment
Tu vidím moju najväčšiu slabinu a ak by som dodržiaval správny bm, tak by som pravdepodobne nebol stále na microstakes. Ďalší problém je v tom, že väčšina vyhraných peňazí ide mimo pokru na životné náklady (bývanie, strava, alkohol). Vlastne odkedy som trafil svoj prvý turnaj, tak som finančne nezávislý od rodičov, ktorý nemajú predstavu koľko dnes stojí štúdium na vysokej škole.

Plány do budúcna
V cash game som zatiaľ ako ryba na suchu, takže plán je veľa študovať a samozrejme popri tom aj hrať. Začal som na entraction network nl10, ale za asi 1k hands som išiel -8BI, tak som si povedal, že sa začnem učiť so safe bankrollom na nl4. Sranda je v tom, že nedokážem beatovať ani tie najnižšie stakes a za 3k hands som breakeven. Vzorka malá, ale leakov mám určite veľa. Jedným je určite vysoké vpip a dosť veľký rozdiel medzi vpip a pfr na čom sa snažím teraz pracovať. Druhá chyba je že neviem ešte ťahať dostatok value zo silných rúk a naopak pri slabých zbytočne rozdávam € microstakes fishkam.

Krátkodobé plány:
Začať beatovať nl4 a presun na nl10 – ak by sa mi to podarilo do konca roka, tak by som bol veľmi rád.
Pozrieť všetky verneerove videa čo mam na disku a prečítať ten jeho Moving up through NL in 2010. Pekné by sa bolo potom dostať k čítaniu Poker Blueprint od Tri Nguyena.

Dlhodobé ciele:
NL100 do konca roka 2012?

:gl:
dawidsvk

Založený: Feb 2008
Poďakoval/li: 3 krát/1 krát

Re: dawid on cashgame

Odoslaťod dawidsvk 09 Nov 2011 01:33

Graf z nl4. Z nl10 nemam vsetky handy, tak nepostujem.
graf.png
graf.png (51.11 ) Zobrazená 2853 krát

Overall stats
overall.png
overall.png (5.82 ) Zobrazená 2814 krát

Pozičné staty. Pozerám že som dajaký veselý na utg a mp a stratový na btn
position.png
position.png (22.19 ) Zobrazená 2810 krát

Ak by mal niekto pripomienky k statom, sem s nimi. Zajtra skúsim vybrať nejaké zaujímave handy na rozbor.

dawidsvk

Odoslaťod popoBA 09 Nov 2011 01:52

zda sa mi to alebo sa nejak moc blaznis na SB? ked je k tebe prefoldovane tak raisujes ATC?
Obrázok používateľa
popoBA

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 49 krát/235 krát

Odoslaťod Chlpo1989 09 Nov 2011 07:31

Caues, vzorka sucks, ale tie cisla su dost divoke. Ten Verneer je asi TOP pre zacinajucich CG hracov + odporucam nejake uNL video, kludne aj tuto Yegona z NL10.

Inak nemusis hrat 28/24, pretoze NL4/10 znicis kludne aj s 18/15.

Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod dawidsvk 09 Nov 2011 11:30

@popo: no ano na sb to hrajem dost veselo, to som si vsimol aj ja. Vela tam minraisujem v neotvorenom pote proti bb a s dost sirokou range dorovnavam ak su predomnou 2 a viac hracov v pote. Musim to zuzit, kedze hrat oop sucks.

a na btn ano, raisoval som skoro atc. V poslednej session som zacal vynechavat nejake hands a uz neraisujem trash offsuit hands, tak uvidim ako sa to prejavi.

@chlpo: ved prave, ze hrajem to dost loose a viem, ze potrebujem zuzit. Dik za tip, idem pozriet to yegonove video :)
dawidsvk

Odoslaťod matiapag 09 Nov 2011 17:04

dawidsvk napísal:Vela tam minraisujem v neotvorenom pote proti bb a s dost sirokou range dorovnavam ak su predomnou 2 a viac hracov v pote. Musim to zuzit, kedze hrat oop sucks.

Tak na tomto urcite zapracuj. Vseobecne su blindy pozicie, na ktorych je vacsina hracov v minuse, ale vsetci sa snazia tie minusy co najviac okresat. Minraise SB vs BB je podla mna velmi zly move, praveze ja tam raisujem 3xBB a niekedy mam pocit, ze by som mal standardne BvB raisovat 4x aj zo SB, pretoze nedostavam dostatocne mnozstvo respektu. Rovnako callovanie wide v multiway pote. Toto si vsimam, ze velmi vela ludi to povazuje za super ziskove, vsak musis zaplatit 0,5BB do potu 4BB, a mas to ake lacne a ake mas super odds a este kolko mozes vyhrat, ked ostatni maju tam plne stacky a neviem co vsetko... to je strasne pekne, ale treba si uvedomit, ze limpnuty pot sa tazko buduje (pre pripad, ze nahodou aj trafis tu vysnivanu postupku s 98o na ruke), range superov je velmi tazko definovatelna ("ach, suckout, mal som KTo na Kxxxx a debilovi prisli 2 pary s K4s... vsak to ani nemoze hrat taku ruku..."), kedze je to multiway a ty mas pravdepodobne marginalnu ruku, tak aj absolutna sila tej ruky je pred flopom velmi mala, no a samozrejme, stale sa vyjadrujes ako uplne prvy, co je tym horsie, ze mas za sebou nie jedneho, ale 2 ci 3 hracov ;)

Proste sa ta situacia vidi, ako velmi vyhodna, no v skutocnosti tam velmi casto stracas, nemas pot pod kontrolou a kedze si v tej situacii s medium (alebo horsou) rukou, tak vlastne nemas na svojej strane ani vyhodu equity ;)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod lolofon 09 Nov 2011 23:00

dawidsvk napísal:Dlhodobé ciele:
NL100 do konca roka 2012?

Nechce sa mi pozerat tie staty, takze len tolko: odstran ten otaznik.
lolofon

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 35 krát/14 krát

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 29 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!