Volám sa Dávid, členom portálu som už nejaký ten rok ale skôr len ako pasívny pozorovateľ ako aktívny užívateľ. Práve preto som sa rozhodol vytvoriť tento blog aby som sa začal viac zapájať do diskusií. Druhým dôvodom je to, že v mojej pokrovej „kariére“ nastal zlom, keďže precházam na cash game a vidím, že je tu komunita kvalitných cashovkárov.
(mám tu aj starý blog, ale chcel by som aby to bolo oddelené. Dúfam že nebude vadiť)
Story of my (poker) life
Hrať som začal v roku 2008 kedy som prehral všetky možné aj nemožné no deposit bonusy. Primárne som sa snažil hrať sngčka a popri nich som si raz za čas pinkol nejaké to mtt. Rok sa nič nedialo, prvý úspech som zaznamenal až na jeseň 2009 keď som vyhral mtt za 1k. Do konca roka som sa snažil ešte hrať sngčka, ale nikdy sa mi nepodarilo dostať do zelených čísel, tak som prešiel na mtts. Rok 2010 bol zatiaľ najúspešnejší, zarobil som celkom pekné peniaze na online turnajoch, ale koncom roka som dostal dosť nepekný swing a v priebehu januára sa mi podarilo bustnut moj roll.
Chvalabohu sa mi podarilo dohodnúť si stacking na rush on demand mtts na FTP ktorým som sa opäť dostal na nohy. Do konca septembra sa mi podarilo hitnúť ešte pár turnajov, ale odvtedy som opať na swingu, pričom dosť trpí môj bankroll. V posledných mesiacoch (už aj v lete) som si všimol, že začínam skillom dosť strácať na regulárov a tak si hovorím, že teraz je ten správny čas prejsť na cash game. Druhý problém je aj časová náročnosť mtts, ktorá mi v teraz vobec nevyhovuje. Popravde nie som žiaden grinder, ale skôr rekreačný hráč, čo by som tiež chcel konečne zmeniť a hrať denne.
Bankroll managment
Tu vidím moju najväčšiu slabinu a ak by som dodržiaval správny bm, tak by som pravdepodobne nebol stále na microstakes. Ďalší problém je v tom, že väčšina vyhraných peňazí ide mimo pokru na životné náklady (bývanie, strava, alkohol). Vlastne odkedy som trafil svoj prvý turnaj, tak som finančne nezávislý od rodičov, ktorý nemajú predstavu koľko dnes stojí štúdium na vysokej škole.
Plány do budúcna
V cash game som zatiaľ ako ryba na suchu, takže plán je veľa študovať a samozrejme popri tom aj hrať. Začal som na entraction network nl10, ale za asi 1k hands som išiel -8BI, tak som si povedal, že sa začnem učiť so safe bankrollom na nl4. Sranda je v tom, že nedokážem beatovať ani tie najnižšie stakes a za 3k hands som breakeven. Vzorka malá, ale leakov mám určite veľa. Jedným je určite vysoké vpip a dosť veľký rozdiel medzi vpip a pfr na čom sa snažím teraz pracovať. Druhá chyba je že neviem ešte ťahať dostatok value zo silných rúk a naopak pri slabých zbytočne rozdávam € microstakes fishkam.
Krátkodobé plány:
Začať beatovať nl4 a presun na nl10 – ak by sa mi to podarilo do konca roka, tak by som bol veľmi rád.
Pozrieť všetky verneerove videa čo mam na disku a prečítať ten jeho Moving up through NL in 2010. Pekné by sa bolo potom dostať k čítaniu Poker Blueprint od Tri Nguyena.
Dlhodobé ciele:
NL100 do konca roka 2012?