Vcera 5.5 hodinova session. Kopu, kopu zaujimavych ruk. Vyberam 3, ktore maju vzdy spolocny znak a sice light calldown. Je to nieco, nacom sa snazim intenzivne pracovat kedze to povazujem za svoj velky leak, ale zaroven sa ucim verit svojim readom a handreadingu. Without further ado:
Hero (SB): $20.00 BB: $46.93 UTG: $17.06 MP: $20.70 CO: $21.04 BTN: $19.78 - unknown 100/20/0 - 5hands uz som s nim mal spot v uplne prvej ruke, kde som bol nuteny zahodit top pair na jeho pot sized donk na riveri.
Pre Flop: ($0.30) Hero is SB with 6 K UTG calls $0.20, MP calls $0.20, 1 fold, BTN calls $0.20, Hero calls $0.10, BB checks
BB je pasivny a nema historiu izolovat limperov. S K6s sa obv snazim flopnut flush draw resp. nejaku random combo draw (11% sanca)
Donk possible ale BTN zatial barreloval kazdu jednu street z tych 5tich ruk (ma VPIP 100). Ch/R possible, ale uvitam call od MP, ktory ma pravdepodobne taktiez draw.
Porusil som svoje zelezne pravidlo: "Don't go broke in limped pot!" ale tolko draws misslo, repuje tak mozno 77/KQ/KT a na Kings mam blockery a je to podivin a bet sa javi polarizujuco.
Spoiler:
Final Pot: $39.00 Hero shows 6 K BTN shows 6 J Hero wins $37.05 (Rake: $1.95)
Pre Flop: ($0.30) Hero is CO with T A 1 fold, MP raises to $0.40, Hero raises to $1.20, 3 folds, MP raises to $2, Hero calls $0.80
Ok, izoloval som ho velmi wide (top 30% pri limps a samozrejme o dost uzsie ako 3bet) a doteraz vzdy iba calloval (limp/call 100). Ide sice technicky o 4bet pot ale mam poziciu a aku taku predstavu o jeho tendenciach (bet/bet/bet )
Pot sized bets su jeho nonvalue handy (prinajlepsom gutshots/overs). I ked je toto CBET, jeho pocetne donky som raisoval a foldol iba raz na Ahigh dry boarde a inak calloval pokial mal aspon BD draw/jednu over a nasledne znovu donkol blank turn (sicko)
Na flope je mi uz viac menej jasne, ze to bude tlacit dnu o stacky. Raise je viable option, ale imo je lepsie ho nechat barrelovat. Uprimne, na turn overkarte (okrem A obv) by som mal dost problem, ale pokial by znovu betol pot, tak callnem ak iny sizing, nuz tuff spot ale asi fold/zalezalo by od vysky betu.
Pekna karta. Skaredy bet. Toto este nikdy nespravil. Pri takomto overbete mam odds presne 1.5 ku 1 cize by sa patrilo, aby som bol dost casto dobry. Je to 4bet pot a teda sa neda vylucit, ze tam nema zabludene nejake overpary, ale inak som vyrazne popredu takmer pred vsetkym a viem, ze je schopny bluffovat tu aj bez equity. Keby daco, mam outy
River: ($65.10) A (2 players)
Spoiler:
Final Pot: $65.10 Hero shows T A MP shows K Q Hero wins $61.85 (Rake: $3.25)
Kedze o nom viem, ze velmi rad floatuje a celkovo hra pozicne tak mu nechavam priestor. Kedze 3betuje vsetky Ax PF tak river A po jeho ch/ch je ok, K a J je uz ine kafe. Jeho bet je velmi maly. Jeho valuebets boli zatial vzdy 3/4 potu +. Cize bud ide o thin value s Qx/Jx alebo zas nejaky cheap float steal.
Kedze som vyrazne underreprezentol moju ruku, som pripraveny ch/callovat nakolko imo velmi casto betne jeho floaty a dokaze slabu showdown equity (Jx napriklad) otocit na bluff, cize vbet z mojej strany imo nie je az tak idealny proti nemu. Takto velky bet je imo znacne polarizujuci. Nemyslim si, ze takto zahra QT alebo horsie, jedinu value handu mu davam 44, ktora sa zhoduje PF, na flope tiez, turn je uz divny, river mozno dohananie value. Kedze moja ruka casto vyzera ako Jx, vobec by ma neprekvapilo, keby sa ma snazil overbetom vyfoldovat. Navyse turn a river su perfektne blanks (y, right... ) a ako take sa nehodia na barrelovanie cize jeho pripadny bluff by mal dostat celkom kredit odo mna. Trosken level, ale jednoducho tymto polarizujucim betom ma presvedcil.
mne sa moc nepaci ta tretia handa, nezda sa mi nejako vyrazne underrepnuta, cbet flop a c/c turn repujes podla mna presne nejake slabe Qx pripadne Jx, z ktorych pravdepodobne uz nedostanes value, ale mozes bluffcatchovat
a ten river, myslis, ze tu vobec niekedy bude bluffovat s takym sizingom, ako casto ludia na NL20 takto overbet blafuju ?
a bonusova handa by bol happy call s tou historiou
Mozno 1% percento. Vacsinou je to vzdy dohananie value pri slowplayed nuts. Proti vacsine hracov CBETujem turn a river sa hra potom velmi easy. Ako nie je to happy fistpump call, ale nebudem predsa foldovat len preto, lebo betol vela. Obv, keby hravam 12+ stolov tak to foldnem do 1/2 sekundy ale kedze hram podstatne menej, tak mam cas sa zamyslat nad ranges a tu repuje 44 a QJ (co imo 3betuje). Nevidim tam ZIADNU inu value hand. A kedze repuje velmi uzku value range a pomerne siroku bluff range...
Teraz viem, ze je to egotard a spitefloatuje s nulovou equity a prisposobim sa ale vtedy mi to prisiel ako dobry napad