Stravovanie vo svete pokru

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Stravovanie vo svete pokru

Odoslaťod admin 25 Nov 2011 16:01

Diskusia k článku: Stravovanie vo svete pokru

Dnes sa pozrieme na slabú, nie často spomínanú a odvrátenu stránku pokru. Nedáva sa jej žiadny kredit a to je chyba. A tou je zdravá životospráva, plus pohyb iný ako od chladničky k počítaču, alebo od pokrového stola k švédskemu. Predstavme si ľudské telo ako stroj. Ak chceme aby stroj "šlapal" dlho a spoľahlivo, nebudeme používat nekvalitné oleje, resp. palivá a zanášať tak rozvody, hadičky, trubky a predovšetkým srdce stroja. Strava pokrového hráča je v mnohých prípadoch založená na fastfoodových jedlách, nevýživných polotovaroch, sladkostiach s vysokým obsahom cukrov, sladenými nápojmi a pochutinami typu pražené arašidy, pukance atď. Naopak, často sú vynechávané makroprvky ako zelenina, ovocie a jedlá bohaté na vlákninu. Keďže vo všetkom platí ,,Najlepšia je zlatá stredná cesta", je treba nájsť kompromis. Všetky vyššie spomenuté jedlá su bohaté na kalórie. Poker, aj napriek tomu že je niektorými považovaný za šport, sám o sebe nie je fyzicky náročný a tým pádom výdaj energie je veľmi nízky. Pri tak "rozmanitej" strave sa nedá očakávať nič iné, ako postupné upchávanie potrubí a zanesenie ľudského stroja. Preto je nutné sedavý spôsob života kompenzovať pohybom a zdravšou stravou. Okrem ručičky na váhe klesajúcej dole, vám táto zmena prinesie lepší pocit, krajší pohľad na svet, väčšie sebavedomie a možnosť...

Zobraziť celý článok

Za tento príspevok od admin poďakovali - 2:
matiapag, sudden
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Stravovanie vo svete pokru

Odoslaťod Stanley VII 25 Nov 2011 17:49

Máte niekto nejaké fajn chutné recepty na jedlá bez mäsa? To mäso predávané u nás v obchodoch asi nieje zrovna ideal, ale mňa pomaly ani nevie napadnúť bezmäsité jedlo (mám rád napr. kapustové halušky). Je tu nejaký fanúšik zdravej výživy, ktorý by prijal študenta? :angel: Nie že by som to potom varil ja, z bezpečnostných dôvodov to potom nechám na manželku, lebo varenie a ja väčšinou nekončí dobre :D
Obrázok používateľa
Stanley VII

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 97 krát/218 krát

Odoslaťod Chlpo1989 25 Nov 2011 18:20

Napr. aj palacinky :D
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod dom 25 Nov 2011 18:24

Stanley VII napísal:Máte niekto nejaké fajn chutné recepty na jedlá bez mäsa? To mäso predávané u nás v obchodoch asi nieje zrovna ideal, ale mňa pomaly ani nevie napadnúť bezmäsité jedlo (mám rád napr. kapustové halušky). Je tu nejaký fanúšik zdravej výživy, ktorý by prijal študenta? :angel: Nie že by som to potom varil ja, z bezpečnostných dôvodov to potom nechám na manželku, lebo varenie a ja väčšinou nekončí dobre :D

v poslednej dobe sa tomu venujem trosku viac ako pokru, tak ak mas dae blizsie otazky atd tak daj vediet, dake recepty ti poslem ;)
dom

Založený: Feb 2011
Poďakoval/li: 10 krát/6 krát

Odoslaťod Komedia 25 Nov 2011 18:25

Už si vegetarián alebo sa ním len plánuješ stať? Lebo ludia čo sú (chcú) byť vegetariáni a vravia o zdravom životnom štýle si podľa mňa protirečia...
Obrázok používateľa
Komedia

Založený: Jún 2008
Poďakoval/li: 47 krát/38 krát

Odoslaťod matiapag 25 Nov 2011 18:38

Komedia napísal:Už si vegetarián alebo sa ním len plánuješ stať? Lebo ludia čo sú (chcú) byť vegetariáni a vravia o zdravom životnom štýle si podľa mňa protirečia...

Z toho, co pise, mam skor pocit, ze je pravym opakom vegetariana a chcel by to napravit tak, ze do jedalnicka si da aspon nejake bezmasite jedla :)

btw, same problem here :D
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod Stanley VII 25 Nov 2011 18:48

Nie som vegetarián, ani neplánujem byť úplným vegetariánom a tobôž neplánujem chudnúť (mohlo by ma to zabiť :D )

Skôr mi už lezie to mäso všade na nervy a nejako extra ho neobľubujem. Občas nejaké kačacie stehno s kapustou a knedľou ale môžem, prípadne kura chili con carne mám rád a celkovo niektoré mäsité jedlá mám rád. Ale keď si predstavím, že kedysi ľudia jedli mäso iba počas sviatkov alebo v nedeľu, tak rozmýšľam čo vlastne jedli cez tie zvýšné dni :)

Palacinky mám rád, ale tiež to nemusím stále, je to dosť sladké. Ťažké nájsť jedlo čo je bez mäsa a nie sladké. Ešte ma napadlo, že som minule objavil v Bille cestoviny čo mi fakt chutili, taký čierno biely obal, Gallo, trofjfarebné. Niektoré boli rajčinové, niektoré špenátové a to bolo fakt super ešte s varenými rajčinami a cesnakom, neviem ako presne to manželka robila, ale bolo to super, také ľahké chutné šťavnaté jedlo :)
Obrázok používateľa
Stanley VII

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 97 krát/218 krát

Odoslaťod Komedia 25 Nov 2011 18:55

V tom prípade už viem o čom hovoríš :) Ja zasa poslednú dobu mám dosť klasického slovenského tažkého jedla a snažím sa jesť niečo v štýle http://www.streetfood.sk a premýšlal som už aj nad tým, že si zaplatím nejaký kurz thai (alebo proste nejakej ázijskej) kuchyne. majú výborné jedlá ktoré su zdravé, lahké,chutné a hlavne výživné
Obrázok používateľa
Komedia

Založený: Jún 2008
Poďakoval/li: 47 krát/38 krát

Odoslaťod Zajacekk 25 Nov 2011 19:28

Komedia, potom nevieš ako robia tie ich polievky? Skoro všetci na celom Slovensku maju skoro rovnaké, také tie pikantné...
btw, v tomto som taký istý, nebyť týchto šikmákov, tak počas mojich dovoleniek na SVK nepriberám jak blázen :D
Obrázok používateľa
Zajacekk

Založený: Jan 2011
Poďakoval/li: 19 krát/42 krát

Odoslaťod Drobec37 25 Nov 2011 19:41

no počujte ja som vegetarian už niekolko rokov. A veci ako tofu a sojove produkty seitán a hliva ustricová su perfektné nahražky mäsa a da sa stým vyvtorit bohaty a pestry stravny lístok. a na nete je receptov až až osobne odporučam seitán ktory okrem toho že sa da kupit už ochutený a tepelna uprava je len krátka neobsahuje ani žiadny cholesterol ;)

Ja mám rád ražniči so sojovými kockami alebo so seitanom :). alebo používame hlivu sktorej robíme tzv falošný guláš
Obrázok používateľa
Drobec37

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 49 krát/9 krát

Ďalšia

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 16 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!