[%] Irish Open ME 2012
Počet príspevkov: 25 • Stránka 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: [%] Irish Open ME 2012
1% pre pala1973, thx
-
TomMolivan - Príspevky: 1503
- Založený: Máj 2008
- Poďakoval/li: 167 krát/245 krát
lucky vyhral mr. Tomáš Farský, začínam za 2,5h, wish me luck
-
gl ship it
- Matej Zavacky
- Založený: Jan 2007
- Poďakoval/li: 12 krát/48 krát
Tak bohužiaľ som sa neprepacoval ani cez Day 1 :/ viac info po raňajkách
Anyway, tento buzz okolo toho všetkého je natoľko sympatický, že ma to dokopalo pinknúť si večer 335€ turbo side event. Ak by mal niekto záujem, tak 1% = 3,5€
Thx!
Anyway, tento buzz okolo toho všetkého je natoľko sympatický, že ma to dokopalo pinknúť si večer 335€ turbo side event. Ak by mal niekto záujem, tak 1% = 3,5€
Thx!
-
Začiatok vyzeral veľmi nádejne, stôl bol až na dvoch mlaďaosv plný postarších hráčov a mne sa aj trošku lucky (v 3b pote som s AK chytil J na river na skompletovanie gutshotu - súper mal set Qs) podarilo ísť do prvého breaku po dvoch hodinách s 26k (starting stack 20k).
Potom to však nabralo nesprávny smer, bol som v pár väčších potoch vrátane pickupnutého bluffu, ktorý ma stál asi 5k, postupne padol na 16k a pri 100/200 ešte bezt ante sa ako SB vs D postil s AKo do nasledovného xbet súboja:
D open na 450
ja 3bet na myslím 1150
BB fold
D 4bet na 2175
ja rozmýšlam, či niektorá z dvoch ostávajúcich možností fold / call tu bude niekedy lepšia, než stack off a prichádzam k záveru, že zrejme nie.
takže ja 5bet na 4150, súper očumuje pár sekund môj stack, posiela all-in a ja teda callujem - KK
Sympatická dealerka vykladá board a prichádza o potenciálneho manžela
Potom to však nabralo nesprávny smer, bol som v pár väčších potoch vrátane pickupnutého bluffu, ktorý ma stál asi 5k, postupne padol na 16k a pri 100/200 ešte bezt ante sa ako SB vs D postil s AKo do nasledovného xbet súboja:
D open na 450
ja 3bet na myslím 1150
BB fold
D 4bet na 2175
ja rozmýšlam, či niektorá z dvoch ostávajúcich možností fold / call tu bude niekedy lepšia, než stack off a prichádzam k záveru, že zrejme nie.
takže ja 5bet na 4150, súper očumuje pár sekund môj stack, posiela all-in a ja teda callujem - KK
Sympatická dealerka vykladá board a prichádza o potenciálneho manžela
-
Škoda , uzi si aspoň írske pivko.
Bohuzial čo sa týka opisanej hry zjavne patris k hracom ktorí si myslia že AK je NAC!!
Hlavne ti super dal plnú info o sile jeho ruky pri 4 bete - z 1150 navysil len na 2175 nedal si si otázku s akou rukou to môže urobiť??!! Jedine KK AA a bluf. Kedže po tvojom 5 bete išiel all bluf skrtam - jednoznačný fold! S rukami typu QQ JJ TT ak AQ by navysil určite aspoň 3 K a viac
Bohuzial čo sa týka opisanej hry zjavne patris k hracom ktorí si myslia že AK je NAC!!
Hlavne ti super dal plnú info o sile jeho ruky pri 4 bete - z 1150 navysil len na 2175 nedal si si otázku s akou rukou to môže urobiť??!! Jedine KK AA a bluf. Kedže po tvojom 5 bete išiel all bluf skrtam - jednoznačný fold! S rukami typu QQ JJ TT ak AQ by navysil určite aspoň 3 K a viac
- janobendik
- Založený: Feb 2009
- Poďakoval/li: 2 krát/46 krát
janobendik napísal:Škoda , uzi si aspoň írske pivko.
Pozeral som to v pokerstove, je to okay.
Je to blind vs BTN, xbet ranges sú tu omnoho širšie, než pri akejkoľvek inej kombinácií. Súper je regular hrajúci proti inému regularovi (pričom si túto skutočnosť uvedomuje). Navýšil "len" na 2175 lebo mu skrátka toľko navýšiť stačí, pričom vychádzame z predpokladu, že jeho sizing je balancovaný (t.j. s každou rukou 4betne s rovnakým sizingom)
Je síce na jednu stranu pravdou, že dovtedy sme nemali absolútne žiadnu xbet históriu a jednalo sa o môj vôbec prvý 3bet, na druhú stranu je tu dvojica faktorov, ktoré túto skutočnosť výrazne negujú - tou prvou je, že väčšinu osadenstva stola tvorii starší tight+passive hráči, voči ktorým je len málokedy dobré 3betovať nejako širšie, čo je hlavným dôvodom, prečo sa dovtedy nexbetovalo.
Druhou je, že napriek uvedením skutočnostiam som mal vcelku dosť loose, dokonca až spewy image - pre-flop som raisoval vcelku často a hlavne post-flop som bol v mnohých väčších potoch, častokrát vďaka môjmu multibarrelovaniu, pričom som bol 2x prichytený pri bluffe. Bolo teda očividné, že som veľmi náchylný urvávať poty aj za cenu veľkých strát.
Čo z týchto dvoch vecí vyplýva? Že napriek môjmu prvému 3betu bude súper oprávnene predpokladať, že môžeme 3betovať vcelku širokú range a taktiež, že by som mohol byť schopný občas vymyslieť aj nejakú 5bet hlúposť a byť aj ochotný stacknúť sa trošičku viac light. Vďaka tomu jeho 4bet range určite nebude len KK+, ale bude rozšírená o kombináciu bluffov a ďalších value hands (QQ a možno AKs/JJ).
Ten 5bet s úmyslom stackoffnúť sa tu samozrejme nikdy nebude nejak happy, ale keď sa pozrieme na ostávajúce možnosti, ktoré máme, tak nám skrátka a jednoducho nič iné neostáva:
a) fold - vzhľadom na všetky uvedené okolnosti je AKo skrátka príliš silná ruka na to, aby sme tu foldli na 4bet
b) call - budeme hrať veľký pot OOP bez nejakého plánu, čo vlastne ideme robiť a čo chceme dosiahnúť - never good
Súhlasím s tým, že keď dá po našom 5bete all-in, tak už tu žiadne bluffy nemá, lenže v tejto chvíli nám treba 37% equity, čo máme, ak tu bude posielať QQ+, AKs a k tomu napr. tretinu AKo kombinácií a dve tretiny kombinácií JJ. Čokoľvek naviac robí náš call ziskovým a ešte ziskovejším.
-
No podle toho jak popisujes ten stul jsi mel v pohode hrace, 80 BB healthy stack, tak mi potom tady ta xbet war zakoncena stackoff callem proti jedinymu jak ty rikas "regovi" neprijde moc koser. Ale jsem primarne cashkar ne turnajovy hrac .
Naposledy upravil VNPK dňa 10 Apr 2012 16:13, celkovo upravené 1 krát.
-
VNPK - Príspevky: 158
- Založený: Aug 2010
- Poďakoval/li: 1 krát/20 krát
VNPK. Má plnú pravdu! A okrem toho ako píšeš tak na stole neboli žiadne 3 bety ... A tu odrazu 4 bet az neskutočné maly! U mna je to 20% call/fold- bez ak na flope a 80 % fold pred flopom!
Hlavne nech tá to neznechuti, prídu aj lepšie dni
Hlavne nech tá to neznechuti, prídu aj lepšie dni
- janobendik
- Založený: Feb 2009
- Poďakoval/li: 2 krát/46 krát
Suhlasim s Janom a VNPK, tocit AK 80 BB deep, ked to ty callujes (nepushujes, aka nemas foldequity) asi nie je uplne stastne. Proti comu myslis, ze stojis, bez ohladu na ten jeho sizing? Vynimocne tam mozno bude mat AQs, ale aj to mi zda sci-fi, bluff asi nikdy, proti parom len flipujes (za 80 BB nic moc), ak ma KK-AA tak goodbye . Mam dojem, ze tam nedominujes vobec nic z jeho range.
A ako povedal VNPK, pustit sa takto do jedineho "rega" na stole, ked je tam kopa pasivnych ludi, ktorych mozes urobit inak....
Ale aspon to bola urcite dobra skusenost a pekny vylet, do dalsich velkych turnajov.
E: Aha teraz pozeram, ze ty si to 5-betol a on ta callol, tak potom beriem spat tu hornu cast. Aj tak sa mi ale ten 5b/stackoff takto deep proti dobremu hracovi moc nepaci, ale netusim co by som s tym robil.
A ako povedal VNPK, pustit sa takto do jedineho "rega" na stole, ked je tam kopa pasivnych ludi, ktorych mozes urobit inak....
Ale aspon to bola urcite dobra skusenost a pekny vylet, do dalsich velkych turnajov.
E: Aha teraz pozeram, ze ty si to 5-betol a on ta callol, tak potom beriem spat tu hornu cast. Aj tak sa mi ale ten 5b/stackoff takto deep proti dobremu hracovi moc nepaci, ale netusim co by som s tym robil.
-
A_Rimmer - Príspevky: 875
- Založený: Apr 2008
- Poďakoval/li: 88 krát/131 krát
Počet príspevkov: 25 • Stránka 2 z 3 • 1, 2, 3
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 8 hostí.