reboot "neoriginalneho" win7

Zberný kôš správ, ktoré nemajú súvis s témami

reboot "neoriginalneho" win7

Odoslaťod Zeltzn 06 Apr 2012 19:37

Caute,ako už možno niektorí viete,dosť sa tu pasujem s problémami po obnovení systému..Dosť vecí mi tu nešlape (WMP,niektoré videá,muzika atd atd). Ešte som nikdy na tomto PC nerebootoval win tj +-2 roky a myslím,že už je najvyšší čas. Nemám s tým ani žiadne skúsenosti a nemám žiadneho "kompetentého kamaráta",ktorý by mi s tým vedel pomôcť,takže to ostáva na mne.
Behal som aj po googli a nič som poriadne nenašiel..
Máte s tým nejaké bližšie skúsenosti??
Na original win nemám peniaze a nový noťas bude až na narodeniny :(
Obrázok používateľa
Zeltzn

Založený: Dec 2010
Poďakoval/li: 175 krát/97 krát

Re: reboot "neoriginalneho" win7

Odoslaťod vlade 06 Apr 2012 19:47

Neboj sa, restartni to a uvidis :)

Ked si 2 roky nerestartoval to neni vobec zdrave, znamena to ze sa ti nenainstalovali ziadne updaty a to je zle, pretoze updaty vychadzaju kazdy tyzden a riesia vzdy nove bezpecnostne diery v systeme + asi aj nejake systemove hovadiny (napriklad ako lepsie prist na to kto nema original win :D)

No, ked aj windows nemas original, nehrozi ti nieco take ze by sa ti nieco zmazalo alebo nefungovalo, proste budes mat vpravo dole hlasku ze windows neni genuine a obcas na teba vyskoci nejake okno ze si sa stal obetou a niekto ti nainstaloval nelegalny windows alebo nieco take.

Kazdopadne ked na to budes mat, windows si kup, zlacnel za posledne mesiace hadam aj o 30%, stoji nejakych 90E vratane dane myslim.
vlade

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 246 krát/175 krát

Odoslaťod tucniak 06 Apr 2012 19:49

matiapag sa s tebou uz nekamarati?:)))
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod Zeltzn 06 Apr 2012 19:54

A ako to mám reštartnúť? Nemám nič od toho,len viem,že mám v C:/Windows/Boot/PCAT niečo,čím to viem reštartnuť :fish:
Nemám s tým vôbec žiadne skúsenosti.
Mám plán,že na narodeniny si kúpim nejaký solídny noťas s original windows 7 a napojím naň monitor a klávesnicu.
Momentálne som na strednej ešte,takže keby som si mal z čoho strhnúť tie peniaze,tak si kúpim rovno aj originálny antivír,len nechcem ukrajovať z môjho BR :)

EDIT:@tuco: on ma original,len sa mi tu vysmieva :x
Obrázok používateľa
Zeltzn

Odoslaťod haman 06 Apr 2012 20:01

neverim ze si 2 roky nerebootoval ;) Nemas na mysli reinstall?
haman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 853 krát/189 krát

Odoslaťod Zeltzn 06 Apr 2012 20:09

Mám! takže rozdiel reboot je aktualizácia winu a reinstal je reinstal? :D
Obrázok používateľa
Zeltzn

Odoslaťod vlade 06 Apr 2012 20:10

Aha, podla toho co pises to bude skor reinstall. Tak to sa robi tak, ze si zalohujes to co potrebujes na USB kluc, DVD alebo externy disk, nabootujes z DVD, naskoci ti instalator a tam najskor sformatujes disk na ktorom bol windows a potom instalujes nanovo.

Ak ale nerozumies niektorej z veci co som napisal vyssie, tak ti odporucam radsej to nerobit a najst niekoho co tomu rozumie (pre tvoje vlastne dobro) ;)
vlade

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 246 krát/175 krát

Naspäť na Odveci

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!