vlade napísal:edit: to je naozaj tak ako pisu v tych user reviews, ze sa nedaju distribuovat body a ani skilly? To znamena ze vsetci budu mat identicke postavy na rovnakych leveloch?
Skilly
Aj keď mi tiež bolo na prvý pohľad ľúto, že skill body už nebudú a bál som sa, čo to spraví, ale treba si uvedomiť, že:
V D3 máš 6 rôznych druhov skillov (primary, secondary, defensive, passive a pod.), ktoré môžeš simultánne používať. Kadžý skill tree obsahuje 3 - 10+ skillov, pričom, ak ti to tak vyhovuje, si môžeš vycapiť nejaký primary skill kľudne aj do defensive slotu. Navyše môžeš dať každému svojmu skillu ešte jednu zo 6 špecializácií a kedže sú skilly "rovnako dobré" pretože sa zlepšujú automaticky s levelom namiesto rozdeľovania bodov, máš k dispozícií desaťtisíce rôznych skill kombinácií v reálnom čase.
V D2 si síce mohol dať body kde si chcel ako chcel, lenže v konečnom dôsledku, ak si chcel mať postavu, ktorá by aspoň ako-tak zvládla hell, tak jediné, k čomu si sa mohol uchýliť bolo daj 20 bodov sem, daj 20 bodov tu a 20 tam a zvyšok pichaj sem. To malo za následok, že hrateľných buildov, ktoré si nevyžadovali supa-dupa gosu equip bolo pre každú postavu na prstoch jednej ruky.
A ešte jedna vec, čo ma napadla v súvislosti s tým "zvyšné body pichaj sem" - v D2 bol kvôli tomuto late leveling už vcelku nudný - ten jeden skill a 5 statov mali vo fáze 75+ levelov už minimálny efekt, pričom práve toto boli levels, ktoré trvalo získať najdlhšie. V D3 sa stále môžeš tešiť na unlocknutie úplne nového skillu, ktorý (kedže nie sú body) môžeš začať okamžite efektívne používať, prípadne sa môžeš tešiť na získanie ďalších a ďalších špecializácií.