haman - rakeback pro again

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: haman - suckout poetry -14BI day & good bye NL50

Odoslaťod sudden 15 Aug 2012 00:20

haman napísal:Viem, ze nehram dobre, ale keby tie karty aspon trochu lepsie skakali, tak sa zvladam na tom limite udrzat a postupne sa ho naucit. Bohuzial toto sa (opat) nestalo a ja idem do odvolania na NL20.

To ako "skacu karty" nebude ten hlavny problem u teba momentane imo a keby skakali prilis dobre nejaky cas tak ten pad na zem by bol o to horsi neskor. Jasne, ze tieto postnute ruky su bad luck z velkej casti, ale na niektorych je vidiet aj dost chyb v tvojej hre/rozmyslani v tych spotoch.

Problem je, ze tvoja hra sa sama od seba nejako vyrazne nezlepsi len tym, ze odohras dalsi trilion ruk. Drzat sa na limite, ktory pravdepodobne nebeatujes a dufat, ze sa to tam naucis hrat nema velku perspektivu. To uz je ovela vyhodnejsie ostat na limite, kde si aspon BE (bez rakebacku) a ucit sa to hrat tam. Navrat na NL20 je urcite dobry napad, ale skus tam vydrzat dovtedy kym to zacnes aspon trochu beatovat. Moveupnut len preto, ze mas na to roll (z rakebacku) je blbost, pretoze ten vyssi limit je logicky o nieco tazsi a ak si bol predtym BE tak na novom limite budes minusovy s najvacsou pravdepodobnostou.

Za tento príspevok od sudden poďakovali :
haman
Obrázok používateľa
sudden

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 196 krát/165 krát

Odoslaťod haman 15 Aug 2012 19:37

dakujem vsetkym za feedback!

Chlpo1989 napísal:Hand 3 - nemas ziadne ready, ale ides s umyslom x/r turn...dava ti to zmysel?

nedava mi to zmysel. mal som dat 2.barrel. mavam tendencie slowplayovat a underrepovat ruky, musim zapracovat na odstraneni.
ondoko napísal:Standard pol potu na drawy boarde v 3bet pote? Not sure...

nechcem davat betsize tell, tak cbetujem zhruba rovnako, ked to mam aj ked to nemam, aj ked som monster. su situacie, proti specific superovi (rybe) ked taham viac value. ty ako/kolko cbetujes v 3bet spote?
mr_kaktus napísal:nemam vela casu podrobnejsie rozpisovat ale z tychto ruk sa mi pacili mozno tak dve. imo by som povedal ze je to nejaky druh tiltu z nl50 u teba, lebo neviem si predstavit ze by si s touto hrou presiel z nl4 az na nl50. kazdopadne gl :gl:

v pohode, som rad akemukolvek komentaru. Ktora z tych ruk bola najhorsie zahrana podla teba? Moj tajny tip je KK kde som flopol top set, mal som tahat viac value preflop a postflop, na turne by to bol uz easy potsize allin.
___Mortylen___ napísal:Get better or bust tryin'

vyberam si to prve.
Zajacekk napísal:...

nemyslim si, ze v niektorych z tychto ruk chybala agresivita, resp. ze by pomohla veci.
sudden napísal:Drzat sa na limite, ktory pravdepodobne nebeatujes a dufat, ze sa to tam naucis hrat nema velku perspektivu. To uz je ovela vyhodnejsie ostat na limite, kde si aspon BE (bez rakebacku) a ucit sa to hrat tam. Navrat na NL20 je urcite dobry napad, ale skus tam vydrzat dovtedy kym to zacnes aspon trochu beatovat. Moveupnut len preto, ze mas na to roll (z rakebacku) je blbost, pretoze ten vyssi limit je logicky o nieco tazsi a ak si bol predtym BE tak na novom limite budes minusovy s najvacsou pravdepodobnostou.

Suhlasim s celym postom. V 2.polovici jula som ziskal dobry pocit zo svojej hry, t.j. ze napredujem (graf dam later), ze som sa rozhodol ist cely mesiac august Nl50 s ocakavanim ze budem aspon BE. Rozhodol som sa aj preto, ze v doxxe mi slubili vyssi rakeback ak budem robit mesacne 3000e rake. na Nl20 v juli spravil 2400e, cize na nl50 to mala byt hracka. 1.tyzden bezal standardne, bol som zhruba BE :) a potom prisiel ten prepad.
Problem bol, ze som padal 'skryto' kazdy den o cca 100eur, ale zakryval to ziskany rakeback, potom pripisany rakerace, dalej clearujem reload bonus, s ktorym som tiez ratal, cize cashier moc neklesal. Mesacne winnings v HEM nesledujem, len denne a tam ma 2-3BI denne minus netrapili. Som paradoxne rad, ze som prehral za den 14BI, lebo to mi dalo taku facku a ja som sa pozrel na to ako nam tom stojim celkovo za mesiac. Tam som dostal 2.facku - minus 36buyinov/1800EUR... z tohto mam doteraz depku.

NL50 je limit, kde som schopny viac prehrat ako zarobit na bonusoch. Tam to uz treba vediet hrat. No nic, stratil som 1/2 mesiac a 1/2 rollu a ideme dalej.
haman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 853 krát/189 krát

Odoslaťod Chlpo1989 15 Aug 2012 20:52

haman napísal:

nechcem davat betsize tell, tak cbetujem zhruba rovnako, ked to mam aj ked to nemam, aj ked som monster. su situacie, proti specific superovi (rybe) ked taham viac value. ty ako/kolko cbetujes v 3bet spote?

Tu ide skor o to, ze na drawy boarde cbetujes o nieco viac ako na suchom boarde...ci uz je to single raised alebo 3bet pot.
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod tucniak 15 Aug 2012 22:59

Chlpo1989 napísal:
haman napísal:

Tu ide skor o to, ze na drawy boarde cbetujes o nieco viac ako na suchom boarde...ci uz je to single raised alebo 3bet pot.

v 3bet pote moze a nemusi byt pravda, zavisi ako hras svoju range a ci mas v umysle hrat 2 alebo 3brl.

ak pri std sizingoch v 3bet pote oop cbetnes drawy board ''trosku viac'' tak ti turn ostane akurat taky akward-ak betnes 1/2 tak na river ti ostane houby, alebo mozes overbetnut, skratka nezvykne to vychadzat moc pekne.

pokial chces hrat 3 brl tak je pomerne std aj na drawy boardoch cbetovat halfpot (kedze je to 3bet pot a SPR je uz aj tak velmi male) a defacto je to jedno.
Dalsia moznost je cbetovat flopy o dost viac s tym ze na turne vychadza psb alebo len lahky overbet- z mojej skusenosti su ale ludia dost callish tak by som to zacal najprv robit s made hands :)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod mr_kaktus 16 Aug 2012 08:23

@haman ako vo vacsine ruk sa imo najde nejaky missplay, ktory sa ale na druhej strane moze zdat ako missplay mne a pri tvojich readoch/reasoningu/game flow to nemusi byt, ale imo najhorsie len tak v stratke:

- v 2. ruke - read psb = bluff a ty mu to tam shovnes - akoze cakas ze ta s tym bluffom callne? (teraz callol ale to je imo skorvynimka/missclick) preco necallujes a nenechas ho bluffovat aj na riveri, pripadne kedze mas poziciu betnes (pre nejaku super thin value alebo induce atd. ) ak villain cekne na riveri

- 3. ruka ten cek na turne na A je imo dost tragicky, resp. tam stracas tonu value - imo tento flop triafa jeho perceived range takym sposobom ze je prenho pomaly nemozne nemat nejaku draw. dobre, foldne 88, mozno TT - JJ ale imo readless neviem povedat ci vsetky tie drawy betne ak ceknes a hlavne este na takej vyborne barelovacej karte atd. atd.

- 4. ruka - zase ten c/r na turne aj proti vysokemu stabu - nechas ho bluffnut a potom ho z toho bluffu ides vyfoldovat s lepsou handou?

- 6. ruka je imo clear raise for value - ma tam kopec horsich Ax ktore nefoldne ever a aj ked obcas narazis do boatu imo stracas strasne vela value - s tym ze ine ako Ax a boat tam na riveri nema nikdy a ak aj by sme cakali ze by takto hral na flope resp. turne 55, resp. TT tak mas stale 32 komb horsich Ax vs 27komb vsetkych moznych boatov

5. ruka - 3 way 3 betnuty pot s top setom kde je milion drawov (ktore imo zase triafaju solidne range oboch villainov) betujes menej ako 1/2potu :bad:

8. ruka - skutocne si myslis ze je dobry TPGK po tom co ryba hra c/r flop 3 way a betuje nasledne turn - pred pozretim spoileru som ho tipoval skor na 44 ale anyway tu dobry mozno tak 1% casu a ty mu to tam na turne este nasypes.

Dufam ze to nevyznieva nejak neprijemne tie komentare :) len mam opat kusok naponahlo :)

Za tento príspevok od mr_kaktus poďakovali - 2:
haman, sudden
Obrázok používateľa
mr_kaktus

Založený: Aug 2008
Poďakoval/li: 67 krát/61 krát

Odoslaťod sudden 16 Aug 2012 13:41

Este by som dodal k tym tvojim reasoningom, tieto 3 ma zaujali asi najviac:

haman napísal:Checkujem s umyslom spravit x/raise.

haman napísal:Check s umyslom x/raise, super mal vysoky stab na turne.

haman napísal:tento slaby jeho 2.barrel plus jeho maly stack rozhodol o tom, ze sa stackujem.

Pri vsetkych chyba nejake logicke zdovodnenie preco. To, ze chces check/raisovat musi mat aj nejaku logiku - preco je check raise dobry. Vsetko su to take pocitove rozhodnutia - check/raisujem lebo chcem byt tricky, check/raisujem lebo nechcem vidiet river, stackujem sa lebo neviem zahodit TP po strong akcii od fishe... taketo rozhodnutia nebudu nikdy dobre (teda niekedy hej, ale bude to skor random) pretoze v nich chyba hlavne rozmyslanie o superovej range a aka bude najlepsia akcia vs tato range.

Za tento príspevok od sudden poďakovali :
haman
Obrázok používateľa
sudden

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 196 krát/165 krát

Odoslaťod haman 17 Aug 2012 04:18

mr_kaktus napísal:- v 2. ruke - read psb = bluff a ty mu to tam shovnes - akoze cakas ze ta s tym bluffom callne? (teraz callol ale to je imo skorvynimka/missclick) preco necallujes a nenechas ho bluffovat aj na riveri, pripadne kedze mas poziciu betnes (pre nejaku super thin value alebo induce atd. ) ak villain cekne na riveri

no bola tam 2x flushdraw, typek dal do hry 2/3 stacku,takze by mi to mohol dat aj s horsiou rukou, ak sa citi commited. na river ked pride scary karta, mozno x/foldne. Rovnako to moze byt scary karta pre mna a mal by som problem callnut jeho 3ti barrel. Teda ty vravis, ze turn call a call any river? Cize aj Ace?

mr_kaktus napísal:- 4. ruka - zase ten c/r na turne aj proti vysokemu stabu - nechas ho bluffnut a potom ho z toho bluffu ides vyfoldovat s lepsou handou?

zas tam bol 2x flush draw, river mohla byt scary karta pre mna aj pre neho a pokazi akciu. Dalej som mal sice read, ze stabuje turn, ale nevedel som, co robi na riveri. Dost vela kariet na riveri by mi robilo problem x/callnut. Resp. moze checknut behind a ja pridem o value. A co sa tyka vyfoldovania z horsej ruky, ja som ho nechcel vyfoldovat, ja som mu len predrazil river, lebo urcite nieco platil na flope a nieco staboval. Takze bud moj 2.barrel callne a ma draw lacnejsie ako cez x/raise, alebo na moj 2.barrel foldne a v tom pripade som checkom ziskal value z jeho stabu.

mr_kaktus napísal:- 6. ruka je imo clear raise for value - ma tam kopec horsich Ax ktore nefoldne ever a aj ked obcas narazis do boatu imo stracas strasne vela value - s tym ze ine ako Ax a boat tam na riveri nema nikdy a ak aj by sme cakali ze by takto hral na flope resp. turne 55, resp. TT tak mas stale 32 komb horsich Ax vs 27komb vsetkych moznych boatov

nechcel som vyfoldovat jeho bluffy, ktore ma tiez nejake v range. Ked ma Ax, vieme sa stacknut aj neskor.

mr_kaktus napísal:8. ruka - skutocne si myslis ze je dobry TPGK po tom co ryba hra c/r flop 3 way a betuje nasledne turn - pred pozretim spoileru som ho tipoval skor na 44 ale anyway tu dobry mozno tak 1% casu a ty mu to tam na turne este nasypes.

to bol tilt :( vacsinou x/minraise od ryby respektujem.

mr_kaktus napísal:Dufam ze to nevyznieva nejak neprijemne tie komentare :) len mam opat kusok naponahlo :)

V pohode, na tucniaka sa nechytas :D

sudden napísal:Pri vsetkych chyba nejake logicke zdovodnenie preco. To, ze chces check/raisovat musi mat aj nejaku logiku - preco je check raise dobry. Vsetko su to take pocitove rozhodnutia - check/raisujem lebo chcem byt tricky, check/raisujem lebo nechcem vidiet river, stackujem sa lebo neviem zahodit TP po strong akcii od fishe... taketo rozhodnutia nebudu nikdy dobre (teda niekedy hej, ale bude to skor random) pretoze v nich chyba hlavne rozmyslanie o superovej range a aka bude najlepsia akcia vs tato range.

No cbet flop a check/raise turn je jedna zo standardnych linii v pokri, alebo aspon bola ;) Sucasne je asi lepsia bet/fold, bet/fold, bet/fold. x/raise turn pouzivam voci floaterom a takym, co lubia preberat iniciativu, ked ukazes slabost. Pre zvysok vysvetlenia preco robim x/raise pozri pls hore co som napisal kaktusovi na 4.ruku.

PS.: online cg ma na teraz utlm, idem trenovat live MTT kvoli EMOP Barcelona.
haman

haman - CCC CPT 25E+1reb 2400GTD 12/63

Odoslaťod haman 18 Aug 2012 16:21

Vo stvrtok som si zahral Celebrity poker tour. radsej to hravam v CCC, lebo su tam 25 min levely na rozdiel od Retra (20min).

Hned tretiu ruku v turnaji som sa rozculil, lebo podnapity agro hrajuci typek sa commitol na flope, dostal allin a mal dorovnat 500! do 16tisic potu a zacal sa tam mrvit a krutit. Zavolal som floora, lebo to fakt trvalo 2 minuty aspon. Typek sa zacal obuvat aj do mna, ze mam byt ticho, lebo nie som v hre. Nakoniec dorovnava a je pozadu silno vs broadway flopstupka.

V 2.leveli mam na SB KQs SB call 3x vs aktivny hrac, co si izoluje hraca z 1.odstavca. Vynimocne nedava 3bet, flop K44 callujeme cbet. Turn Q sa hrac s 1.odstavca rozhodol donknut a povodny agresor call, davam x/raise a beriem pot. Agresor poucuje typka, ze naco to betoval, ze by videli lacno river. Typek hovori, ze nemal inu moznost ako to vyhrat.

3.lvl 75/150 AK SB 3bet sqeezujem na 1200 vs casty MP open 375 a btn call. Flop A92fd x/raisujem 3000 po stabe 1000 beriem pot.

Nasledne som videl, ako ujo plati fd potsize allin na turne s vysvetlenim, ze "bud alebo".

Ten isty ujo, o par ruk otvara 425 z EP, vacsinou hra pasivne, tak som mu dal silnu range a moje AQo z MP flatujem, agro reg z SB 3bet sqz na 1200 a ujo fold, co som necakal. Foldujem tiez, nechcem hrat triafanu. Ale ujo ma nabuduce 3bet u mna.

V midle faze otvaram 44 a skoro-tripleupujem na 49658 (river farba z flopu) vs A9 (isiel do allinu na turne) a 89 z BB (ktory hral vsetko) na riveri som si dovolil spravit sidepot, po jeho rychlom checku.

Mam 90k pri avg 40k v poslednych 3 stoloch, co je bajecne, a prisla nasledovna hra:

BB1200 otvaram AQs na 2500 dostavam 4x ?!?! call . Na A89r necbetujem, co som spatne prehodnotil ako zle zvolenu liniu.
Checkujem, za mnou hrac dava allin overbet 50k do potu 15k, vsetci fold, ostavam ja v hre. Co by ste spravili? fold/call?

Nakoniec vypadavam na 12tom mieste zo 63entries, blizko penazi, poslal som v 6maxe AJs z EP do AK. 1 hrac hlasi zahodene K, v okne prichadza J ale dalsie karty QT a super to flopol. Lepsia ruka vyhrala, gg.
haman

Re: haman - CCC CPT 25E+1reb 2400GTD 12/63

Odoslaťod ramzey 18 Aug 2012 18:51

Jaj placko :) Vcera si na 4.5k garante bol na FT tak to nam opis ako sa ti to podarilo :)

Btw, kedy je EMOP Barca?
A sa teda tesim na tvoju oslavu narodenin v CCC na privat party :D

Za tento príspevok od ramzey poďakovali :
haman
ramzey

Založený: Júl 2010
Poďakoval/li: 111 krát/96 krát

Re: haman - CCC CPT 25E+1reb 2400GTD 12/63

Odoslaťod tucniak 19 Aug 2012 11:31

haman napísal:3.lvl 75/150 AK SB 3bet sqeezujem na 1200 vs casty MP open 375 a btn call. Flop A92fd x/raisujem 3000 po stabe 1000 beriem pot.

uz zase? :)

ad ta posledna ruka na A98r s AQ si cbetnut podla mna v pohode mohol, ak by ti tam ten typek supol AI tak podla readov nanho ale pokial to nie je nejaky agro maniak tak TP 4way byva behind :) takze bet/fold
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!