[CG] NL20 200BB middle set vs x/raise allin turned str8

Priestor na diskusiu o odohraných rukách aj mimo blogu

Re: [CG] NL20 200BB middle set vs x/raise allin turned str8

Odoslaťod 3flash3 20 Jan 2013 19:10

Ok Mangus. Tak si prejdeme CO range. Vychádzame z toho, že CO je normal reg, ktorý za 2,200 rúk nespravil nič výnimočné a nepredpokladáme, že zrazu robí nejaký „životný bluff“ alebo že za ním nestála akurát frajerka.

Preflop je CO range superwide, 200 deep, IP vs. fish. CO betuje na flope všetky svoje Qx, 2 pair, sets, combo draws, nut FD. Nemusí betovať low FD alebo OESD, pokiaľ mu to nevonia 200bb deep a nevedel by čo robiť, pokiaľ by dostal raise od BTN alebo fish na UTG.

Po overcalle na flope je zrejmé, že z jeho range môžeme odrátať všetky silné made hands a ostávajú nám akurát weak draws. Neviem si predstaviť, že by checkol a potom len doplatil na takom drawy flope, keby hitol set, 2 pair... Keďže pravdepodobne nie je braindead a chcel by ťahať value z fish, kvôli ktorej všetci sedia na stole.

Po akcii na turne je celkom jasné, že CO mal OESD (T9). Teda pokiaľ mu frajerka nepovedala, že ak to x/shovne s low FD, tak mu spraví fajku.

PS: Nič nie je na 100%, ale na 99% nebluffuje v tomto spote. Nikto sa na flope necommituje. J nie je ani zďaleka najlepšia karta na turne. Radšej blank. A posledná vec, mám pocit, že si mýliš dojmy s pojmami. :gl:

Za tento príspevok od 3flash3 poďakovali :
tucniak
Obrázok používateľa
3flash3

Založený: Feb 2008
Poďakoval/li: 53 krát/410 krát

Odoslaťod haman 20 Jan 2013 19:17

reg nema ziadny set. QQ by mozno 3betoval preflop mozno nie, lebo rozmysla podobne ako ja s JJ.
Ale hocijaky set na flope by betol for value.
haman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 853 krát/189 krát

Odoslaťod Zeltzn 20 Jan 2013 19:41

Ja by som to preflop squeezol a hral 3betovany pot v pozícii 200bb deep s fish s pomerne strong rukou a squeezoval by som tu depolarizovanú range(samozrejme orientovanú na value) kedže fish ma tons of money a fold preflop v jej prípade nepripadá v úvahu (vyhral som many,môžem si dovoliť callnuť).
Obrázok používateľa
Zeltzn

Založený: Dec 2010
Poďakoval/li: 175 krát/97 krát

Odoslaťod haman 20 Jan 2013 19:57

Zeltzn napísal:Ja by som to preflop squeezol a hral 3betovany pot v pozícii 200bb deep s fish s pomerne strong rukou a squeezoval by som tu depolarizovanú range(samozrejme orientovanú na value) kedže fish ma tons of money a fold preflop v jej prípade nepripadá v úvahu (vyhral som many,môžem si dovoliť callnuť).

nejde o to ze by foldla ale ona ma silnu ruku: ryba ma PFR 4% a otvorila 5x UTG.
1) Myslis, ze by si tu naozaj squeezoval for value?
2) Na 3bet tu podla mna casto dostanes 4bet a co potom spravis?
3) Dajme dostanes call a od rega tiez call asi/mozno nie. vyrobis mega pot s JJ na ruke.
haman

Odoslaťod Zeltzn 20 Jan 2013 20:27

OH NO,PFR 4 open 5x nefoldnem moje JJ PF?
Záleží na tom,či si ju niekedy videl open-raisovať 5bb a či je to jej std sizing,to je pre mňa jediný faktor,kvôli ktorému by som zvažoval flat.
1)Yap
2) Podľa mňa nedostanem(poďme sa hrať na slovíčka). Na základe čoho vieš,že často dostaneš 4bet? PFR 4% by bolo pre moju decision slabý argument,aby som nesqueezol. Ak 4betne,no tak foldnem,keďže neočakávam,že by fish 4betovala horšie ruky,ako JJ and below. Od fish 86/4 či koľko očakávam,že bude častejšie callovať,ako 4betovať,takže squeezovanie JJ je viac EV+ imho.Ale to je všetko je len môj "herný štýl", v ktorom sa snažím čo najviac izolovať s fish a hrať s ňou čo najviac potov (predsa od fish dostávame najviac peňazí a kto robí najväčšie chyby,keď nie fish)
3) Ak by mal reg strong ruku,tak by sa chcel izolovať s fish (zmýšľanie rozumného rega 200bb deep s fish), to znamená,že má nejakú medium strength ruku,ktorá sa dobre hrá multiway/deep.
Obrázok používateľa
Zeltzn

Založený: Dec 2010
Poďakoval/li: 175 krát/97 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 21 Jan 2013 02:28

Toto je jedna z mnoha veci, o ktorej flash casto hovori. HUD. Ohanacky PFR 4 na vzorke 50ruk. Ohanacky PF ranges od zjavnej velryby, lebo ved otvara z UTG (ergo jeho range musi byt silna!) a predstav si to, na 5x! (to musi byt monster!). Ak dokaze par cisielok na heads up display takymto sposobom ovplyvnit nasu hru, asi by sme ho nemali vobec pouzivat...
You know what they say, [sample] size matters!

Nechcem 3bet, lebo nechcem 3bet/fold a nechcem tvorit pot, ktory neustojim s JJ a nechcem aby ryba foldla preflop, ked mam sancu zobrat jej 200BB stack.

Uprimne, tu som to prestal citat.
Jediny dovod preco som vobec tu je ten, ze ATM nemam nic lepsie na robote (fuck my sorry ass life :D) No, no, srsly though. Let's talk strategy.

3bet lebo nechcem 4bet? To bolo moje myslenie tak v roku 2007. Dalej je to len snuska predpokladov nie hodne rega v dnesnych hrach.

[ ] Sme reg. Sme takticky, strategicky aj mindsetovo na kilometre lepsi ako ryba preflop.
[ ] Sme reg. Sme takticky, strategicky aj mindsetovo na mile lepsi ako ryba postflop.
[ ] Sme reg. Sme takticky, strategicky aj mindsetovo na nordic fucking miles lepsi ako ryba v deep spotoch.

Ja tam mam checkmarky 3x, ako ste vy na tom?

Keby som nahodou niekomu stal na kabli alebo rusil wireless mojou privatnou 23cm rusickou (nine out of ten ladyfriends recommend Mortylen's Jammer), sme lepsi ako ryba cize bat sa akejkolvek akcie od nej je prinajmensom otazne, kedze vzdy budeme my ti, ktori budeme robit superior rozhodnutia.
Samozrejme, su nejake tie population reads, ktore vieme vyuzit, ale aby ryba 4betovala squeezera light? 80/5 na 50rukach typ ryby ked uz nemame ine reads? Bitch please. Ty sa bojis, ze budes musiet najst disciplinu to foldnut ked 3betnes a dostanes 4bet (co bude takmer vzdy KK+) ale podla mna sa vobec ani len nezamyslas nad scenarom typu board 772s a rybka bum pot reg fold, turn. 4o rybka pot, uz zaciname tusit ale kedze nevieme o jeho range takmer nic, moze to byt Q7o ale aj 88, alebo J5s (jackson's five alllllriggghhhttttt!) u get the idea... Tam najdes disciplinu na pripadny fold? Who cares, ze ma PFR 4 na 50 rukach a tym padom original nemoze tam mat UTG Q7o. Je to ryba, a ta si original moze robit co chce kedy sa jej len zachce.

Ja som za squeeze PF.
1. reg na NL20 by nemal slowplayovat PF tieto pozicie a tieto stacky voci rybe a proti rybe to je takmer vzdy for value
2. sme IP
3. potential multiway pot (dufam, ze to bol zart, setminovat s JJ v 6maxe)
4. ak nie je nejaka crazy dynamika ze blinds budu squeezovat light, resp. wideish for value, ryba overcallovat a my potom re-shipovat a indukovat light calls, tak je imo squeeze nutny hlavne z dovodov definovania ranges, budovania potu s premiums, izolovania velryby, ochranovaniu equity, pripadny balancing atd, je toho urcite viac
5. we like to win money and this is how we do it

Dalsia vec, ktoru sa snazim dodrziavat v mojej hre a nemam to od nejakeho kuzelnika alebo knizky (a.k.a. odkukane) je ta, ze ryba nema co mat iniciativu (okrem vzacnych pripadov). Kedze som to derivoval zo sposobu akym ja uvazujem o hre, som opatrny a na verejnosti o tom zatial velmi nehovorim :D

Postflop nie je co dodat, rad by som videl vacsie sizingy, ale inak flash pokryl myslim vsetko.

Obrázok

Za tento príspevok od ___Mortylen___ poďakovali :
tucniak
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod haman 21 Jan 2013 08:54

Zeltzn, Mortylen:

Ryba otvorila DVA krat za vyse 9 orbitov, nemyslim si, ze tam ma Q7o. 9 orbitov nie je sample? Uz po 2 orbitoch sa da zhruba novy hrac zaradit podla spravania.

Myslim si, ze v tomto pripade je range ryby super strong a preto setminujem JJ a hram v pozicii mensi pot. 3bet sqz preflop JJ v tomto spote je bluff podla mna.

Zeltzn napísal:OH NO,PFR 4 open 5x nefoldnem moje JJ PF?

tejto vete nerozumiem.
Zeltzn napísal:Záleží na tom,či si ju niekedy videl open-raisovať 5bb a či je to jej std sizing,to je pre mňa jediný faktor,kvôli ktorému by som zvažoval flat.

vsak pisem, ze mam na nu 57ruk. Toto bol jej 2.open, ten prvy som si nevsimol (multitabling).
Zeltzn napísal:2) Podľa mňa nedostanem(poďme sa hrať na slovíčka). Na základe čoho vieš,že často dostaneš 4bet? PFR 4% by bolo pre moju decision slabý argument,aby som nesqueezol. Ak 4betne,no tak foldnem,keďže neočakávam,že by fish 4betovala horšie ruky,ako JJ and below. Od fish 86/4 či koľko očakávam,že bude častejšie callovať,ako 4betovať,takže squeezovanie JJ je viac EV+ imho.

ok, nevravem, ze tam automaticky pojde 4bet. Ale ja ju davam na AA/KK/QQ - maximalne AK.

To ste sa este nestretli z rybami co otvaraju len monstre? toto je jedna z nich.
haman

Odoslaťod Magnus 21 Jan 2013 10:02

3flash3 napísal:Ok Mangus. Tak si prejdeme CO range. Vychádzame z toho, že CO je normal reg, ktorý za 2,200 rúk nespravil nič výnimočné a nepredpokladáme, že zrazu robí nejaký „životný bluff“ alebo že za ním nestála akurát frajerka.

Preflop je CO range superwide, 200 deep, IP vs. fish. CO betuje na flope všetky svoje Qx, 2 pair, sets, combo draws, nut FD. Nemusí betovať low FD alebo OESD, pokiaľ mu to nevonia 200bb deep a nevedel by čo robiť, pokiaľ by dostal raise od BTN alebo fish na UTG.

Po overcalle na flope je zrejmé, že z jeho range môžeme odrátať všetky silné made hands a ostávajú nám akurát weak draws. Neviem si predstaviť, že by checkol a potom len doplatil na takom drawy flope, keby hitol set, 2 pair... Keďže pravdepodobne nie je braindead a chcel by ťahať value z fish, kvôli ktorej všetci sedia na stole.

Po akcii na turne je celkom jasné, že CO mal OESD (T9). Teda pokiaľ mu frajerka nepovedala, že ak to x/shovne s low FD, tak mu spraví fajku.

PS: Nič nie je na 100%, ale na 99% nebluffuje v tomto spote. Nikto sa na flope necommituje. J nie je ani zďaleka najlepšia karta na turne. Radšej blank. A posledná vec, mám pocit, že si mýliš dojmy s pojmami. :gl:

Pekny pribeh s tou frajerkou :good:
Board: Qh 8c 7h Jd
Hero 43.253% { JcJs }
CO 52.207% { QQ, 88-77, AhJh, QJs, T9s, QJo, T9o }
UTG 04.541% { random }

Fakt nechapem, preco si niekto predstavuje, ze reg je automaticky nuts, ak ide do shove s 200BB. To, ze by sme to zahrali my tak, neznamena predsa, ze to zahraju vsetci regovia s podobnymi statmi rovnako, nie? Nie je to az take easy...
Ale zjavne mame ine nazory na danu situaciu :o peace
Magnus

Založený: Okt 2011
Poďakoval/li: 4 krát/75 krát

Odoslaťod 3flash3 21 Jan 2013 11:24

Mangus, ale tu nejde o to, že je to nuts kvôli tomu, pretože je to shove v 200bb pote. Skôr o to, akú zvolil CO line. Ja by som to teda nezahral rovnako ako CO a ani ako BTN. Lebo si nemyslím, že ani jedna z ich line nie je najviac EV+. BTN a CO by sa mali vždy radšej odhlásiť od stola, keď majú viac ako 200bb, lebo to nevyzerá, že sa im hrá pohodlne deep. Čo je pochopiteľné, keďže sa ich celá hra, štúdium a napredovanie sa točí okolo hry w/ 100bb stacks, ako u drvivej väčšiny regov.

Áno, máme rozdielne názory na situáciu, čo nie je zase až také prekvapivé. Časom snáď začneš rozmýšľať nad pokrom inak. Nielen „môže mať toto, môže mať toto a hento...“, lebo sa pozrieš na board, ale aj či dáva zmysel, aby mal niektoré z tých rúk na základe informácii, ktoré sú nám dostupné. Potom by tie percentá, čo si tam hodil vyzerali inak a ani by si ich nepotreboval na správne rozhodnutie. :gl:
Obrázok používateľa
3flash3

Založený: Feb 2008
Poďakoval/li: 53 krát/410 krát

Odoslaťod magorko 21 Jan 2013 13:47

squeeze preflop 100%

turn neni vobec easy fold, nemyslim ze ma sety, su tam dve komba T9s ktore takto zahra vzdy, potom sem tam takto zahrane T9hh, ale myslim ze to by raisoval na flope, potom moze takto zahrat QJ alebo KThh, kedze isiel all in a nie normalny raise tak sa priklanam viac k draw nez k nuts T9 a tak sa mi to fakt nechce zahadzovat

netusim ake odds potrebujeme, nikdy to nepocitam, ale myslim ze to je close a call je mozno lepsi, ak by niekto mohol hodit do stovu range co som dal a ake odds potrebujeme a ci to je EV+ call tak by som bol vdacny

+ sanca ze ryba callne nieco ako AQ a teda tam prida akurat dead money a zvysuje nam odds na full house aj kebyze tam reg ma len straight

+ ryba meni dinamiku stolu a reg moze callovat aj J8s preflop a teda jeho shipping range moze byt trochu viac wide for value

a dalsia vec, asi to neni solid reg ked zvolil takuto line, to ze je winning na NL20 neznamena automaticky solid
magorko

Založený: Apr 2011
Poďakoval/li: 17 krát/209 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Pokrové partie

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 11 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!