Napolleon napísal:Nikdy sa nevzdáva!! Byť v jeho situácii by sa na to všetci tu určite vykašlali... Ale Isi to nikdy nevzdal.. Bustol mnohokrát cudzie peniaze ale aj tak to skúsil znova... nikto nemôžete poprieť aspoň túto úžasnú vlastnosť nikdy sa nevzdať..
To nemyslis vazne ze?
Definicia zavislosti: dusevny, pripadne aj telesny stav, ktory je charakterizovany pritomnostou naliehavej tuzby alebo neodolatelneho nutkania hrat spojeny s tuzbou vyhravat.
Priklad: hrac hraje, na zaciatku malo, nieco vyhra. Zacne hrat za viac a prehra. Tak si pozicia a zas prehra. A teraz: normalny clovek s normalnou zdravou rodinou a socialnymi kontaktmi si bud sam uvedomi, co spravil a sekne s tym, kym je cas alebo mu to vytlcie z hlavy jeho rodina. Zavisly hrac povie mamke: jasne mami, seknem s tym, len mi posielajte dalej stovky dolarov jak vreckove oukej (no v hlave mu uz bezia FTP stoly)?
Inac fakt sa cudujem jeho fotrovcom, ze ich syn mal stvrt miliona dolarov na ucte a oni ho nechaju len tak, nech sa bavi dalej...
Jasne, ze treba rozlisovat hraca, ktory prehrava obrovske sumy, ale nejak velmi ho to netrapi, pretoze ma miliardovy podnik (napr. Guy Laliberte) a hraca, ktory je v srackach a dlhoch a ide za posledne peniaze hrat a noc predtym si bucha hlavu o stenu a modli sa pri kazdom coinflipe.
Isildur ma nepopieratelny talent na poker (mne osobne imponovalo jeho vitazstvo na PCA HighRoller, porazit 30 top hracov je urcite vecou skillu a nielen stastia). Ale zaujimalo by ma, ako by skoncil, ak by mu tych par coinflipov o pokrovy zivot nevyslo a dlhoval by uz tolko, ze by mu nikto nepozicial a nemal by za co hrat.