Hutar blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Hutar blog

Odoslaťod Hutar94 24 Jún 2013 17:12

yegon napísal:preco cbetujes?

človek zistí že robí veľa vecí, ktoré ani nevie prečo, v tom momente som asi chcel vedieť na čom som aj keď, asi by mi to veľa nepovedalo, možno by som dostal call K-áčiek, ktoré môže mať všetky možné, nižšie páry, tak isto JQ. A pri tom AF vlastne tie K-áčka mohol raisovať. stále sú tam ale ruky ktoré sú horšie a mohol mi ich zavolať. Mám pravdu alebo tam niečo prehliadam?

chulanbetra: nemám žiadny read, a podľa statov, ktoré majú malú vzorku to vyzerá na priemernú rybu. Možno nadpriemerne agresívnu, možno nie. Všetko v jeho range okrem K2+ a T2s+,T8+ mohol blufovať. A jeho range môže byť naozaj veľká, rôzne conectory, všetky páry, všetky broadway karty, A2+.

keď sme pri tom aké sú nízke hodnoty pre W$SD ? keby som už mal lepšiu vzorku, resp, aké sú hodnoty regov pre WTSD

EDIT:
práve som dohral, a dnes pekná session, mal som pocit že som hral o niečo lepšie, pomaly si zvykám otvárať 4-5BB, a prišiel som na chuť raisovania cbetov nitkám na niektorých flopoch. Tak sa zdá že mi to zlepšilo non-showdown, ale to uvdidím po vačšej vzorke.
Dnes:
1005 rúk
+6,89
Hutar94

Založený: Máj 2010
Poďakoval/li: 6 krát/0 krát

Odoslaťod chulanbetra 24 Jún 2013 17:34

Ta range moze byt hentak siroka pf ked dal call. Je tak siroka aj ked ti dal c/r na flope? Ak nie tak ako uzsia je? To treba zistit a potom mozes uvazovat ci to bol dobry fold. Ak ho uvidis urobit podobnu vec proti niekomu inemu a na SD uvidis ze mal Ax tak vies, ze ma tu range sirsiu. Ak vsak ukazal aspon TP tak naopak fold bol urcite ok lebo jeho range po c/r nebijes vobec.

Co sa tyka statov, ja hram NL2 tiez (som nooob tak tie rady ber len ako moj nazor:-))) a mam to nastavene tak, ze "dobre" WTSD je 20-30 a "dobre" W$SD je 50-60. Ale samozrejme to moze tu niekto skritizovat, hlavne je podstatna velka vzorka ruk, na tieto staty je lepsie mat 100 a viac. Vidim to na sebe ked odohram 50 ruk tak tie staty mam niekedy uplne inde (napr. prehram SD badbeatom alebo naopak suckoutnem).

No ked mam u niekoho 200+ ruk a ma nizke WTSD a vysok W$SD tak viem, ze jeho turn a river bude silnejsi nez u inych hracov a jeho raise a bet na turn/river nebyva casto bluff. Taktiez uvidis ci ma zaujem ist do SD alebo skusa len vytlacit z potu. Ak ma oba staty nizke, tak sa spolieha ze zahodis lebo to s cim chodil na Sd nemalo vela value.

p.s.: toto je moje pozorovanie a moje akesi pochopenie statov a ich pouzitie. Mozno sa tu vyjadri niekto fundovanejsi, zhodi mi to zo stoal a povie mi ako to je naozaj(uvitam :D ), ale mne to zatial funguje a tieto staty mi pomahaju hlavne v tazsich rozhodnutiach na turn/river ked nemam nejake "ready" na hracov len tie cisla.
chulanbetra

Založený: Okt 2008
Poďakoval/li: 1 krát/8 krát

Odoslaťod matiapag 24 Jún 2013 18:00

[quote="chulanbetra"][/quote]

No tie teorie su vo vseobecnosti fajn, na uNL nic zlozitejsie nepotrebujes a v podstate mas aj pravdu, aj co sa tych percent tyka. Co je ale trosku nepresne je ta vzorka. Ono ked si to tak vezmes, tak ak ma niekto VPIP dajme tomu 25, tak to znamena, ze hra 25 percent ruk, to znamena, ze ked mas nanho vzorku 200 ruk, tak to znamena, ze do hry sa zapjil 50x. Z toho ked odratas, kolkokrat skoncila ruka pred flopom (dajme tomu tak 20%, je to len moj hruby odhad a zavisi to od mnozstva veci, ale ked ma niekto VPIP25 a povedzme ze je to regular, ktory vela stealuje, tak vela jeho ruk skonci uz PF a to ciso moze byt blizke realite). Tym padom tohoto cloveka vidis hrat postflop za 200 ruk iba 40x. A co myslis, ako casto sa vlastne dostanes na showdown? Ako vravis, tie cisla sa velkou vacsinou na velkej vzorke budu pohybovat v rozmedzi okolo 20-30%, co z tych povodnych 50x vychadza iba na nejakych 10-12 showdownov a to je imo velmi malo na to, aby si mohol usudit, proti akemu superovi hras :) Ofc, ak je tento stat velmi blizky k 100, resp. velmi blizky k 0, tak je velka pravdepodobnost, ze ten stat aj dlhodobo ostane u toho hraca velmi vysoky, resp. velmi nizky a da sa podla toho exploitovat. Dalsia vec je, ze ak ma niekto tieto staty tatko divoke, tak ma vacsinou velmi divoke aj VPIP a PFR, co su hlavne indikatory toho, ako sa da hrac exploitovat a su presnejsie aj na mensej vzorke.

Preto by som sa na tieto staty az tak velmi neviazal. Ja sam som ich dlho pouzival a podla toho hodnotil, o akeho supera sa jedna, no momentalne uvazujem o tom, ze by som WTSD aj z HUDu vyhodil a nahradil ho niecim hodnotnejsim :)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod chulanbetra 24 Jún 2013 19:53

No ok tak hral realne 50 ruk inak ako len insta fold pf. A prave ak ma vysoke W$SD tak viem ze ked mi da raise alebo betuje silno tak nemusi bluffovat a necitim sa komfortne pri dorovnavani na river. Pritom jeho staty mozu byt 25/18. Co myslis, ked mas 2 takych hracov tak ktory bluffuje, ktory raisuje a ukazuje na SD vyhradne made hands? Ja proste odlisujem dvoch rovnakych hracov co sa tyka VPIP/PFR pomocou tych dvoch statov. Jasne vacsinou stacia tie prve dva, ale niektori hraci hraju ABC a nebluffuju skoro vobec aj so statmi 25/18 a niekto skusa "teh playz".
chulanbetra

Odoslaťod Hutar94 25 Jún 2013 10:18

Ja si myslím že to WTSD človek na NL2 PS moc nepomože, ryby sa striedajú a je ich tak veľa že človek si nevybuduje dosť veľkú databázu. Aspoň pri objeme čo hrávam ja. Ale proti regom to môže stáť za to.

čo sa týka tej ruky som rozmýšľal a asi to bol zlý fold. Mám dorovnať 16 do 58. A myslím že jednu z troch hier vyhrám lebo niekedy uvidím na turne check, riveri check/fold. resp kedže mam showdown value tak možno len check, check a vyhrám proti blufom. Tak?
Hutar94

Odoslaťod chulanbetra 25 Jún 2013 10:30

Proti bluffom nevyhras, lebo ten co bluffuje ti urcite betne kedze nema nic a ty si checkol a potom dorovnal. Ked betne tak asi zlozis. To by si musel byt velmi hero a tvarit sa az do rivru ze mas K/T a ze mu to nepolozis. To asi riskovat nebudes ked naopak on je ten co moze mat K/T a na konci zistis ze si mu len platil lepsiu ruku.

Podla mna vyhrat mozes len ak chytis J on turn alebo checknete a chytis J na river. Ale aj tak ta porazaju ruky ako Q9, AQ, KK slowplaynute a tie zvysne ti to nezaplatia lebo su naopak prilis weak.
chulanbetra

Odoslaťod Akynos 25 Jún 2013 11:16

chulanbetra napísal: vyhrat mozes len ak chytis J on turn alebo checknete a chytis J na river. Ale aj tak ta porazaju ruky ako Q9, AQ, KK slowplaynute a tie zvysne ti to nezaplatia lebo su naopak prilis weak.

Skus mi prosim vysvetlit ako ho poraza Q9 a AQ ak chyti toho Jacka lebo ja to vazne nechapem ... kazdopadne pre mna je to easy fold tento spot naco budeme hrotit situaciu v ktorej sme fakt castokrat pozadu radsej vyckam na vhodnejsiu situaciu
Akynos

Založený: Jan 2013
Poďakoval/li: 1 krát/9 krát

Odoslaťod chulanbetra 25 Jún 2013 11:45

Ah sry, asi by som mal v praci nazoaj pracovat lebo nefunguje poriadne ani jedno ani druhe :D
chulanbetra

Odoslaťod Hutar94 26 Jún 2013 11:26

Tak, za dnešok a včerajšok hlásim 1900 rúk a profil +10,48.

Celkom spokojný, som zvedavý pokiaľ mi to vydrží. Mám pocit že mi najviac pomohlo ako som si začal dávať bachca na table selection. Akonáhle nemam na pravo rybu/na pravo +1 mega rybu alebo niekde inde total supa bomba mega rybu, tak idem od stola preč. Možno mám skrátka len kopec šťastia. Uvidíme.

Celkom som si začal všímať pár nitiek na stoloch a hra proti nim mi celkom ide, hlavne čo sa postflop týka. Keď vidím že ich board netriafa bud raisujem cbet alebo floatujem na turne.
Hutar94

Odoslaťod Hutar94 30 Jún 2013 17:21

Tak dnes ma síce ešte len vačšina rúk čaká ale jednu tu idem postnuť.

BB: $1.00 -
UTG: $0.97 -
MP: $2.07 -
CO: $2.00 -
BTN: $3.80 - VPIP: 17, PFR: 17, 3B: 0, AF: 0,0, Hands: 30
Hero (SB): $2.01 - VPIP: 15, PFR: 11, 3B: 3, AF: 3,2, Hands: 9748

Pre Flop: ($0.03) Hero is SB with A :spade: A :club:
3 folds, BTN raises to $0.08, Hero raises to $0.26, 1 fold, BTN calls $0.18

podla mna superova range môže byť TT+ AQ+ možno AJ+,

Flop: ($0.54) 7 :diamond: Q :club: 5 :club: (2 players)
Hero bets $0.38, BTN calls $0.38

verím že call dostávam od od QQ,KK,AA, AQ, a flush draw, AA by určite 4betol Pf, a pravdepodobne aj KK a možno aj QQ

Turn: ($1.30) Q :heart: (2 players)
Hero ???

tak tu netuším ako na to ísť. Tu mi môže zahodiť aj KK. Veľkž bet nedorovná asi ani FD. AQ , QQ by mohli dorovnať alebo raisunuť. Naozaj neviem čo je v tejto situácii najsprávnejšie urobiť.

Spoiler:
betol som 70 a on zahodil
Hutar94

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 28 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!