Azuritkov Fishy blog (We´re back)

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Azuritkov Fishy blog (We´re back)

Odoslaťod Azuritko 10 Aug 2013 16:13

SB ($1.06)
BB ($5.29) 15 / 9 / 7.3
UTG ($2.56)
Hero ($1.99)
BTN ($0.96)

Dealt to Hero K:heart: Q:club:
fold, Hero raises to $0.05, fold, fold, BB calls $0.03

Otváram na 2,5BB, dostávam jeden call od NIT, jeho range dávam na 22-99 čiže setmine

FLOP ($0.11) 7:heart: 9:diamond: J:club:
BB checks, Hero bets $0.07, BB raises to $0.17, Hero calls $0.10

Hráč s vysokým agg factorom, checkne raisuje, preto semiblufujem 3/4 potu , 3/4 preto aby som v prípade že callne a ja hitnem draw mal dobre zaplatené, v prípade že draw hitnem bol plán betovať už iba 2/3 potu aby som ho nevyhnal (robievam to dosť bežne)
X/R určujem na bluf, nakoľko si myslím že s hitnutý setminom by hral priamo a donkoval

TURN ($0.45) 7:heart: 9:diamond: J:club: K:club:
BB bets $0.24, Hero calls $0.24

Chytám TPGK, čelím donku (alebo Cbetu ? ), easy call pre mňa nakoľko K jeho setminu nijak nepomohlo, určujem to na bluf a preto iba callujem v domienke že ma bude blufovať aj na rivri

RIVER ($0.93) 7:heart: 9:diamond: J:club: K:club: Q:spade:
BB bets $4.83 (AI), Hero calls $1.53 (AI)

Top dva páry, súper insta shove, bol som si istý že setmine nehitol a porážalo ma iba AT a TT a ani jedno z toho by imho necold calloval.. takže stále som bol v tom že skúša na mna nejaký mega aggro bluf ... preto volím call

Spoiler:
Hero shows K:heart: Q:club:
(Pre 41%, Flop 31.2%, Turn 77.3%)

BB shows A:heart: T:spade:
(Pre 59%, Flop 68.8%, Turn 22.7%)

BB wins $3.73
Obrázok používateľa
Azuritko

Založený: Jan 2013
Poďakoval/li: 29 krát/3 krát

Odoslaťod Zeltzn 10 Aug 2013 16:25

- Kľudne otváraj minimálne 3x pred flopom, ak niesi na BTNe.
- On tam môže mať kopu iných rúk, ako len 22-99. napr KQ,AQ,TT,JJ a pod :)
- Keď už si betol, tak by som to bet/foldol. Nič z jeho x-raising range nepozŕažaš - 77,99,JJ a to sú všetky handy, ktoré môže mať vo svojej range a pravdepodobne má.
- Turn a River n/c
- Ako si vlastne prišiel na to, že je to bluff? :D
- Myslíš si, že by tam villain bluffoval na takej textúre?
R - Ak by náhodou bluffoval, tak na R už nebeatuješ vôbec nič a on overbetuje a ty calluješ..
Obrázok používateľa
Zeltzn

Založený: Dec 2010
Poďakoval/li: 175 krát/97 krát

Odoslaťod Azuritko 10 Aug 2013 16:49

Kľudne otváraj minimálne 3x pred flopom, ak niesi na BTNe.

Na tom 5 maxe som sa akosi naučil vo väčšine prípadov otvárať na 2,5, myslím že to je dostačujúce
On tam môže mať kopu iných rúk, ako len 22-99. napr KQ,AQ,TT,JJ a pod :)

myslelm som že TT + by 3betoval, ale až teraz som si uvedomil že má 3B - 2.0 :)

Turn a River n/c

n/c ?

Ako si vlastne prišiel na to, že je to bluff?

Hovorím tipoval som to na setmine, a ten X/R na flope v kombinácií s vysokým agg fct ma o tom presvedčil
Obrázok používateľa
Azuritko

Odoslaťod nabokow 10 Aug 2013 17:00

na NL2 kludne otvaraj 4bb UTG/MP a 3bb z inych pozicii

to, ze ma AF 7 pri 15/9 nic neznamena, mozno len vela folduje posflop

preflop range si mu urcil tragicky a celu ruku si myslis, ze len setminuje, kde ma broadways?

v prípade že draw hitnem bol plán betovať už iba 2/3 potu aby som ho nevyhnal

v pripade, ze hitnes draw, je na boarde 4 to straight a ci dostanes zaplatene, silne pochybujem
u mna fold flop

X/R určujem na bluf, nakoľko si myslím že s hitnutý setminom by hral priamo a donkoval

oh dear. na pokri je pekne to, ze hraci nehraju vzdy tak, ako by sme to zahrali my

easy call pre mňa nakoľko K jeho setminu nijak nepomohlo,

na turne si este stale myslis, ze ma na ruke len 22-99?

overbets na microstakes su vacsinou nuts (ak hrac nie je ryba/regfish), obzvlast nit ti tam nebude robit krkolomne superbluffy, river je easy fold
Obrázok používateľa
nabokow

Založený: Nov 2010
Poďakoval/li: 213 krát/105 krát

Odoslaťod Azuritko 10 Aug 2013 19:38

Tu som nahral video.

Ak niekto bude taký dobrý a kukne na to budem rád ... má 25 min :)

Heslo
Kód: Vybrať všetko
poker

http://ulozto.sk/xY4xEXPD/desktop-rar

Ak by náhodou niekto na to pozeral, nech mi dá vedieť :) neočakávam okamžité odpovede :) ale tak nech nečakám zbytočne :)
Obrázok používateľa
Azuritko

Odoslaťod chulanbetra 10 Aug 2013 20:13

Ked ma niekto 15/9 tak ten vyssi AF je celkom logicky. Hra malo ruk, cize hra silne preflop ruky preto s nimi hra agresivne a betuje / raisuje flopy => z toho ma ten vyssi AF.

Je rozdiel ked je hrac co ma 40/20 a AF 12, to je proste cisty bully. Tento hrac caka na ruky a hra ich agresivne.

Nerozumiem preco najprv predpokladas u neho setmine ked dorovna preflop, a potom ked ta raisne na flope a betne ti turn, tak predpokladas ze je to bluff...
chulanbetra

Založený: Okt 2008
Poďakoval/li: 1 krát/8 krát

Odoslaťod Zajacekk 11 Aug 2013 01:56

Ja len čakám, kedy si niekto všimne ten tvoj nick :lol2:
Obrázok používateľa
Zajacekk

Založený: Jan 2011
Poďakoval/li: 19 krát/42 krát

Odoslaťod matiapag 11 Aug 2013 19:42

Azuritko napísal:Tu som nahral video.

Ak niekto bude taký dobrý a kukne na to budem rád ... má 25 min :)

Heslo
poker

http://ulozto.sk/xY4xEXPD/desktop-rar

Ak by náhodou niekto na to pozeral, nech mi dá vedieť :) neočakávam okamžité odpovede :) ale tak nech nečakám zbytočne :)

Idem si to hned aj stiahnut a kuknut, tesim sa, ze niekto je ochotny a po case sa tu opat objavilo aj video! Btw, nejaky mily admin by mohol ruku presunut do tej miestnosti, kde su vsetky videa od pokerportalistov, aby sme tam mohli postovat komenty :)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod matiapag 11 Aug 2013 20:13

[77 v prvom videu] - bet bigger, hlavne ten river, 2/3 je na takom boarde malo si myslim, aj ked si bez statov, je to NL2 a myslim, ze tam je proste kazdy ryba..
[1. handa v druhom videu] - 3bet QJo pf nedava zmysel velmi, ten sizing uz vobec nie. QJo nie je "karta s celkom dobrou equity", resp. v niektorych situaciah je, ale to nie je dovod na 3betovanie a uz rozhodne to nie je dovod na 3betovanie 6xBB, ked tam uz mas jedneho previous callera. Ja by som daval tak 12xBB ak by som chcel 3betovat for value, ale v tomto spote by som iba calloval, od coho tam akoze cakas call? Dalej preco cbetujs 1/2?
[00:48 vid2, stol 4] - zas maly 3bet, mas super ruku, si OOP, na NL2 to proti 3xBB openu budem 3betovat vzdy minimalne 4x open, t.j, 12xBB
[1:26, stol 3] - preco otvarame 99 na 2,5xBB? Hrame NL2, aj z BUT to budem otvarat na 4xBB. Na flope "setmine nam nevysiel" nie je spravny reasoning, imo ked otvaras tak nesetminujes nikdy, vzdy mozes cbetovat a ked mas 99 na NL2, tak to vobec nie je setmine, ale open so super rukou, pricom vela flopov aj bez setu budes cbetovat for value.
[00:45, vid 3, stol 3] - obrovska chyba otvarat AA na 2,5xBB, ked mas na blindoch 2 megaryby s velkymi stackmi. Tuto to jednoznacne minimalne na 4xBB, viac by ich teoreticky mohlo vystrasit, ale na NL2 by som sa nespoliehal ani na to. Proste tahaj tu value, nenechavaj im peniaze, ked mas lepsiu ruku. Na tomto urcite treba popracovat :)
[01:20, stol 3] - siziiiiiiiiiiiing, preco 1/2 proti 2 rybam na takto drawy boarde? Imo tam by som betoval 20c do 15c potu.. Ta ista ruka ch turn katastrofa, prichadzas o tonu value..

[01:24, stol 1] - zistis, aku chybu som ti chcel vytknut? ;)

No dobre, dalej sa mi to uz pozerat nechce, myslim, ze podstatu sa da zhrnut do par viet -
- popracuj na sizingoch, oberas sa tam o neskutocne mnozstvo value, ty tam otvaras z CO na 2,5BB, co ja neotvaram na NL10 NIKDY, tak si myslim, ze to je trosku paradox... cbetujes strasne malo, hento tlacitko ze 1/2 by som si na tvojom mieste ani nevsimal a cbetoval for value vacsinu casu medzi 3/4 a potsize..
- ten calldown s AJo proti lagovi na dry Ahigh bol katastrofa podla mna, aj ked bol agresivny, ale to, ako rychlo ti tam sypal tie barrely bezohladu na kartu na dalsiu street ukazovalo tolko sily, ze keby nefoldnem to AJ na turne, co by som asi nespravil, lebo vyzeral fakt aggro, tak na riveri urcite, lebo tam si neporazal naozaj nic ine iba bluff a to teda naozaj nevyzeral, ze bluffuje. Ja by som zvazil uz aj pf call, ten squeez je dost silny imo aj ked je aggro a AJo v tej ruke je pomerne velky crap...

Overall treba vychytat niektore zakladne veci, vela veci robis pomerne dobre, co som si vsimol, tak range mas z jednotlivych pozicii celkom fit, aspon pocas tych par minut co som si pozrel to vyzeralo solidne, ale popracuj na tych sizingoch, lebo takto ostanes na NL2 naveky..

:gl:

Za tento príspevok od matiapag poďakovali :
Azuritko
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod Azuritko 12 Aug 2013 20:52

Takže :) V prvom rade veľká vďaka že si obetoval svoj čas :poklona:

K tomu sizzingu, dnes som úplne prestal používať talčítko 2,5 BB :) (Raz som ho misslclickom použil :D )
Inak otváram z akejkoľvek pozície na 3BB, stým že od ďalšej session začnemna UTG otvárať na 4BB.
Nakoľko hrám 5max, myslíš že je potrebný až taký aggro sizzing ? Ako napríklad 3betovať for value 4násobok ? Není to zbytočne AGG ? 4násobok som požuíval ako squeeze...

[01:24, stol 1] - zistis, aku chybu som ti chcel vytknut?

2,5BB s KK ? :oops:

Čo sa týka môjho progresu. Ako iste viete, prešiel som z PS na francúzsky Win***x. (Ako bolo vyššie spomenuté :D , požičial som si od zajačka účet :D )
Stoly sú plné a so selektingom nemám problém, väčšina stolov na ktorých hrám má avg staty 29/10+
Je tu málo regov s ktorými sa už ako tak poznám, a viac menej sa obchádzame, poprípade som si všimol, že sa akosi nekonfrontujeme :)
Všimol som si tu dosť zvláštne "line" ako napríklad NITi ktorí cold callujú, AQ/AK, ryby stackujúce under pary..
Väčšina rýb je post flop dosť pasívna, ale vyhýbam sa zložitým rozhodnutiam, hrám "fit or fold" takže v pohode stíham 8 stolov.
Neviem na PS som mal odohratú akú taku volume (3 rolly iba tak nebustnete :D ) Ale také veci akože sa niekto stackne na turne s gutshotom za 80BB a podobne, tak nad tým mi rozum zostáva stať stále.

Myslím že keď som si všimol, aká soft základňa hráčov tam je tak mi akosi stúplo ego a stálo ma to 9BI. Stratu som dnes zmenšil o 4BI a uvedomil si že mi nebolo rady.

Zo svojej range som úplne vylúčil ruky ako QJ a JT , hrám ich iba proti mega loose hráčom, aj to veľmi opatrne.
Nakoľko som si až teraz všimol že rybky majú strašne rady karty ako A2/K2/K3 .. a pod ... ktoré moje QJ/JT porážaju...
Preto som svoju open range zúžil na pocket páry a KQ / AT+ , TT+...
ruky ktoré otváram, aj automaticky 3betujem okrem 22-99.
Samozrejme sa riadim následovným

Hráč 1 (25/15) Otvára na 3BB
Hero (KQ) - FOLD

Nakoľko 15% range moje KQ poráža. Tak foldujem
Tieto čísla som si viac menej uložil do hlavy a viem pohotovo reagovať proti danému hráčovi, pokiaľ nadaného hráča nemám info s kartami KQ+ volím cold call.

To je asi tak všetkom, stanovil som si nejaké pravidlá ktoré chcem dodržiavať, budem rád ak sa niekto vyjadrí :)

Prikladám grafy

Celkový graf
Obrázok

Celkový graf (podľa dní)
Obrázok
Obrázok používateľa
Azuritko

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 11 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!