matiho blog
Re: matiho uNL journey :)
ja som uz minule mal nasliapnute na pekny den, ale za 10 minut som dropol 4BI a vsetko sa otocilo, takze viem cca, ako sa citis
-
matiapag - Príspevky: 2450
- Založený: Aug 2009
- Poďakoval/li: 170 krát/132 krát
Nechcem spamovat misiskovi blog, tak si postnem svoj aktualny HUD sem
name/hands
VPIP/PFR/3b/fold to 3b
AF/flop Afq/turn Afq/river Afq
flop cbet/fold to flop cbet/turn cbet/fold to turn cbet
steal/fold to steal/3b vs steal/fold to resteal/wtsd
name/hands
VPIP/PFR/3b/fold to 3b
AF/flop Afq/turn Afq/river Afq
flop cbet/fold to flop cbet/turn cbet/fold to turn cbet
steal/fold to steal/3b vs steal/fold to resteal/wtsd
-
neviem ake velke vzorky ruk mas na superov, ak vacsie tak mne sa osvedcilo pouzivat pozicne stats, teda vzdy si rozklikavam popupy ako openuju danu poziciu, ako na nej coldcalluju alebo 3betuju a tiez ako folduju na 3bet alebo 4betuju z ktorej pozicie
stats ako agression freq nepouzivam a myslim ze tiez vyzaduju velku vzorku a mam pocit ze tento typ statistik ma zvadza k tomu aby som si zdovodnil to co chcem spravit (callnut ) vysokou agresivitou supera bez uvazenia board textury a inych veci - proste je to taka go to statistika pre zdanlive podporenie emotivnych rozhodnuti - ale tak to moze byt moj osobny problem a je mozne ze tie cisla maju merit
stats ako agression freq nepouzivam a myslim ze tiez vyzaduju velku vzorku a mam pocit ze tento typ statistik ma zvadza k tomu aby som si zdovodnil to co chcem spravit (callnut ) vysokou agresivitou supera bez uvazenia board textury a inych veci - proste je to taka go to statistika pre zdanlive podporenie emotivnych rozhodnuti - ale tak to moze byt moj osobny problem a je mozne ze tie cisla maju merit
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
yegon napísal:...
Priemerne mam na regov okolo 300-400 ruk momentalne, na 2 ci 3 mam 1k+, na ryby v priemere okolo 100 ruk, na niektore cez 300, no na vacsinu ryb ofc <50 (50 ruk priemerne staci rybe na to, aby mi zobrala stack a potom to minula v kasine).
Tie pozicne staty moc nepouzivam, iba co sa tyka stealovania, cize beriem do uvahy CO&BUT a SB&BB, ako aj vidis v hude, tak vacsinou to neriesim rozdielne ale spolu. Hlavne co sa hry z blindov tyka, tak mam taku skusenost, ze hoci vacsina regov akosi podvedome radsej 3betuje light z BB, tak im je to viac-menej jedno a stat, ktory si najcastejsie zvyknem rozklikavat je "steal", kde porovnavam, kolko stealuju z CO/BUT/SB, tam byvaju regovia casto exploitovatelni, resp. lahko sa da odhalit, ci skutocne stealuju alebo je to valueraise (mnohi na mojom limite maju ovela vacsi BUT steal ako SB steal len za to, ze zo SB budu OOP; resp. niektori sa boja stealovat z CO ale stealuju >50% z BUT).
Co sa AFq statov tyka, tak ich nepouzivam vyslovene na to, aby som urcil, ci je hrac agresivny alebo nie, ale prave zato tam mam vsetky 3 postflop streets, aby mi to pomohlo urcit, ktore street ma "rad" a ktore nie. Mal som donedavna jedneho rega (uz move-ol na NL20 bastard ), na ktoreho som mal 1,5k ruk a mal AFq cosi ako 32/25/8 a to si nevymyslam, proste XY-krat som ho videl river c/callovat namiesto 3barrelingu a podobne. Tiez sa mi to osvedcilo ako sposob akym odhalit slowplayerov (ktori ma najviac vytacaju stale!), ked maju velmi low flop&turn AFq a vysoku river AFq a zaroven nizke WTSD, tak viem, ze ked som IP, tak 3. barrel s TPTK nebude velmi fit vacsinou a radsej si to checknem.
Este si rozklikavam casto bet vs missed cbet staty a aj na zaklade toho sa niekedy rozhodujem, ci cbetovat alebo nie. Hlavne, ked hram OOP a viem, ze ma bude villain casto callovat ale on sam bude malo betovat, tak si radsej checknem s vedomim, ze je velka sanca, ze sa to precheckuje aj ked som OOP a missnem cbet
Imo vyjadrim sa aj k tomu farebnemu oznacovaniu, co sa riesilo v misiskovom blogu - viem, ze sa to da vsetko nastavit v HEM, aby to tie farebne oznacenia riesilo iba od urcitej vzorky a podobne, ale aj tak sa vzdy vyskytne nejaka vynimka, ked si to nastavis tie staty farebne podla hodnoty, tak niekedy aj po 300-400 rukach bude mat villain v hude zdanlivo exploitovatelny stat, ktory bude zafarbeny na farbu, ktora ti "ma udriet do oci", no v skutocnosti to je len vzorkou a tym, ze ta situacia, ktoru ten stat zobrazuje, nenastala dostatocne casto... Preto si to radsej vyfarbujem tak, aby to bolo vsetko rozdielne (pri kazdej hodnote statu je u mna vzdy rovnaka farba), akurat mam oddelene napriklad to, ze cbety su zltou, fold na cbet/3bet/resteal(co je tiez 3bet) je bledomodrou, 3bet/resteal(tiez 3bet) je cervenou, cize priblizne viem, ktora farba symbolizuje aku akciu (agresivnu/pasivnu) a lahsie sa mi v tom orientuje
a samozrejme, cim viac statov v hude, tym vacsia moznost najst si ten, ktory ma utvrdi v tom, ze mam callovat, tu mame podobny problem a nemyslim si, ze iba ty to tak vnimas
-
Aby som si nemyslel, ze ked mam nejaky lepsi den, tak mi tie peniaze aj patria Alebo aby som si nemyslel, ze mozem byt v pluse vo vseobecnosti...
-
Slubujem, ze uz sem nikdy nepostnem ziaden priebezny pekny graf.
-
sledujem, ze nielen mne sa posledne dni "dari" verim, ze to otocime a koniec mesiaca bude + $$$
GL
GL
- m1sisko
- Založený: Aug 2013
- Poďakoval/li: 0 krát/3 krát
m1sisko napísal:sledujem, ze nielen mne sa posledne dni "dari" verim, ze to otocime a koniec mesiaca bude + $$$
GL
To si pis, dnes 5BI pod EV ako nic Uvidime, hadam sa to otoci, drzim palce aj tebe
-
No, zobral som si rady k srdcu a zacal som sa venovat svojej hre a nejakej analyze, toto su nejake adjustmenty, ktore som uz zakomponoval do hry/niektore iba zakomponujem a uvidime, ake to prinesie vysledky
- fold small pp's na UTG - otvaram tam uzsie, 55+, za tie dva roky ocividne klesli implied odds tymto parom tak som sa musel prisposobit
- nahradit offsuit broadways suited esami na UTG v situaciach, ked casto hrozi, ze budem hrat multiway pot - toto nemam od seba, ale od jedneho coacha z DC, ale jeho reasoning je taky, ze suited esa hraju dobre aj HU aj multiway aj OOP, narozdiel od KJ/KT/QJ, ktore su multiway OOP casto velmi slabe
- fold/3bet small pp's na blindoch - viem, ze pre vacsinu je to standard, ale ja som to rad calloval napr. vs UTG/MP open (proti stealom uz dlhsie reagujem 3betovanim/foldovanim)
- viac sa bit o implied checked down poty (proste ked nikto nic nema) v situaciach, ked mam mizernu SD equity a super (trebars aj fish, ktore nikdy neblufujeme ) mi od preflopu ukazuje iba weakness. Snazil som sa tomu vyhybat s tym odovodnenim, ze ved ten pot je strasne maly a zbytocne sa on budem bit, ale v konecnom dosledku to mozno zavazi
- od dnesneho dna prestavam pozerat na vysledky (skusim to tento tyzden a uvidime, co to da). Je to z toho dovodu, ze analyza mojej hry mi ukazala, ze som tiltujuci magor (lenze so safe BR ), tak to skusim takto Zle session ma naozaj vedia demotivovat, navedu ma do autoklicking modu a to nie je dobre
- hrat prevazne 4 stoly, snazit sa vzdy vybrat 4 najlepsie. Na zaciatku dna sa mi da sustredit aj na 6, ale postupom castu u mna ta pozornost opadava, tak hlavne ku koncu dna urcite budem hrat 4
- robit si reviews - aj ked pri 4 stoloch si stiham znacit takmer vsetko, nie vzdy sa mi to podari a aj teraz mam kopec pooznacovanych ruk, ktore nemam zanalyzovane
- nadalej pouzivat TableScan Turbo - je to fakt super vec, pridal som do svojho oznacovania 2 farby, pricom jedna je urcena pre 1tablerov, na ktorych ale nemam ziadne ruky (assumujem, ze je to ryba) a jedna pre multitablerov, na ktorych nemam ruky (assumujem, ze je to reg).
Este som si dal prec od stola zetony, s ktorymi som sa stale hraval (mozno tam je chyba ) a zacal som pri sessions pocuvat album, ktory som kedysi zvykol v najlepsich casoch vzdy pri session pocuvat, tak uvidime
- fold small pp's na UTG - otvaram tam uzsie, 55+, za tie dva roky ocividne klesli implied odds tymto parom tak som sa musel prisposobit
- nahradit offsuit broadways suited esami na UTG v situaciach, ked casto hrozi, ze budem hrat multiway pot - toto nemam od seba, ale od jedneho coacha z DC, ale jeho reasoning je taky, ze suited esa hraju dobre aj HU aj multiway aj OOP, narozdiel od KJ/KT/QJ, ktore su multiway OOP casto velmi slabe
- fold/3bet small pp's na blindoch - viem, ze pre vacsinu je to standard, ale ja som to rad calloval napr. vs UTG/MP open (proti stealom uz dlhsie reagujem 3betovanim/foldovanim)
- viac sa bit o implied checked down poty (proste ked nikto nic nema) v situaciach, ked mam mizernu SD equity a super (trebars aj fish, ktore nikdy neblufujeme ) mi od preflopu ukazuje iba weakness. Snazil som sa tomu vyhybat s tym odovodnenim, ze ved ten pot je strasne maly a zbytocne sa on budem bit, ale v konecnom dosledku to mozno zavazi
- od dnesneho dna prestavam pozerat na vysledky (skusim to tento tyzden a uvidime, co to da). Je to z toho dovodu, ze analyza mojej hry mi ukazala, ze som tiltujuci magor (lenze so safe BR ), tak to skusim takto Zle session ma naozaj vedia demotivovat, navedu ma do autoklicking modu a to nie je dobre
- hrat prevazne 4 stoly, snazit sa vzdy vybrat 4 najlepsie. Na zaciatku dna sa mi da sustredit aj na 6, ale postupom castu u mna ta pozornost opadava, tak hlavne ku koncu dna urcite budem hrat 4
- robit si reviews - aj ked pri 4 stoloch si stiham znacit takmer vsetko, nie vzdy sa mi to podari a aj teraz mam kopec pooznacovanych ruk, ktore nemam zanalyzovane
- nadalej pouzivat TableScan Turbo - je to fakt super vec, pridal som do svojho oznacovania 2 farby, pricom jedna je urcena pre 1tablerov, na ktorych ale nemam ziadne ruky (assumujem, ze je to ryba) a jedna pre multitablerov, na ktorych nemam ruky (assumujem, ze je to reg).
Este som si dal prec od stola zetony, s ktorymi som sa stale hraval (mozno tam je chyba ) a zacal som pri sessions pocuvat album, ktory som kedysi zvykol v najlepsich casoch vzdy pri session pocuvat, tak uvidime
-
Rodicia ma vzdy ucili, ze dobrym ludom sa deju dobre veci. Tak bud ja som stelesneny satan alebo ten chalan je anjel
59/30/13.5 za 600 ruk, cely den ho huntujem, najvacsia ryba aku som kedy videl
Grabbed byHoldem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Pacific
SB ($10)
BB ($20.79)
Hero ($12.79)
UTG+1 ($10.42)
CO ($10.27)
BTN ($16.73)
Dealt to Hero Q A
Hero raises to $0.40, fold, fold, BTN raises to $1.10, fold, fold, Hero raises to $12.79 (AI), BTN calls $11.69
FLOP ($25.73) K 5 J
TURN ($25.73) K 5 J 4
RIVER ($25.73) K 5 J 4 4
BTN shows 8 9
(Pre 42%, Flop 52.7%, Turn 100.0%)
Hero shows Q A
(Pre 58%, Flop 47.3%, Turn 0.0%)
BTN wins $24.45
Inak sa mi stale dari nepozerat sa na winnings (kazdu chvilu ocakavam, ze mi autorebuy pri stole oznami, ze nemam enough funds ). Ked to tak odhadnem, tak co sa velkych vyhratych potov tyka, tak by som mohol byt v pluse, ale ako sa poznam, tak male poty ma tahaju dole a som tak 3-4 BI v minuse za tieto dva dni Whatever, aspon ma to tak netiltuje, ako keby som presne vedel, kolko prehravam
59/30/13.5 za 600 ruk, cely den ho huntujem, najvacsia ryba aku som kedy videl
Grabbed byHoldem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Pacific
SB ($10)
BB ($20.79)
Hero ($12.79)
UTG+1 ($10.42)
CO ($10.27)
BTN ($16.73)
Dealt to Hero Q A
Hero raises to $0.40, fold, fold, BTN raises to $1.10, fold, fold, Hero raises to $12.79 (AI), BTN calls $11.69
FLOP ($25.73) K 5 J
TURN ($25.73) K 5 J 4
RIVER ($25.73) K 5 J 4 4
BTN shows 8 9
(Pre 42%, Flop 52.7%, Turn 100.0%)
Hero shows Q A
(Pre 58%, Flop 47.3%, Turn 0.0%)
BTN wins $24.45
Inak sa mi stale dari nepozerat sa na winnings (kazdu chvilu ocakavam, ze mi autorebuy pri stole oznami, ze nemam enough funds ). Ked to tak odhadnem, tak co sa velkych vyhratych potov tyka, tak by som mohol byt v pluse, ale ako sa poznam, tak male poty ma tahaju dole a som tak 3-4 BI v minuse za tieto dva dni Whatever, aspon ma to tak netiltuje, ako keby som presne vedel, kolko prehravam
-
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.