Kaprov rybník

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Kaprov rybník

Odoslaťod yegon 27 Aug 2013 18:04

sudden napísal:
kapor napísal:Hrám nitty range, väčšinou len for value, skoro vôbec nebluffujem

Nevidim v tom velky problem u zacinajuceho hraca na NL2 a NL5 :)

+1 hraj svoju hru, pomalicky odstranuj leaky a daj tomu cas, zasadne zmeny hry nie su to co je treba, pekne kamienok po kamienku
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod kapor 28 Aug 2013 08:38

Včera to bolo celkom fajn. NL5 -$0.87, NL2 +$7.55. Zas som si trochu dohnal stratu z NL5.

Existuje niečo ako equilab/pokerstove, čo na zadané % vyberie automaticky range s najlepšou equity?
Keď dám do equilabu 3%, tak zvolí range 99+,AKs, čo je 40 komb. Keď si ale túto range upravím na JJ+,AK, tiež 40 komb, ale equity JJ+,AK voči 99+,AKs je 53.49%. Equilab ani pokerstove nevyberá range s najlepšou equity a musím sa s tým vždy hrať, aby som našiel tú správnu range.
kapor

Založený: Júl 2013
Poďakoval/li: 35 krát/3 krát

Odoslaťod yegon 28 Aug 2013 09:12

equilab asi radi handy podla equity vs random hand a 99 ma lepsiu equity vs any2 nez AKo
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod kapor 28 Aug 2013 09:16

Dík. To ma nenapadlo. Nebolo mi jasné, podľa čoho to vyberá.
kapor

Odoslaťod kapor 30 Aug 2013 08:45

Včera konečne dopadla NL5 session pozitívne +$11.64. Mám nejaké ruky, kde som nevedel čo robiť, hodím ich potom sem. Hlavne mám problém v 3bet spotoch. Buď ja 3betujem a villain flatne, alebo naopak, ruka spadá do mojej flat range. Flop netrafím nič, zostanem len s overcards a vôbec netuším ako to tam hrať. Musím si to naštudovať a dovtedy asi budem musieť zúžiť flat range, inak na tom budem len strácať.
kapor

Odoslaťod chulanbetra 30 Aug 2013 09:00

Flat callovat v 3bet pote a potom hrat fit or fold je samovrazda. Vacsinou sa dostanes do problemu:
- AK/AQ a netrafeny flope
- pp a overcard na flope

Ak si este mimo pozicie tak je to uz uplne v haji.
Vsetko zalezi na tom aku range ma ten super, z mojej skusenosti vacsinou je 3bet silna na tych NL5kach cize nieco ako AK,QQ+. Ak ale vidis, ze super ma vysoke 3bety a vidis ze to skusal s roznymi Ax a KQ a pod. tak potom kludne 4betuje svoje AK/AQ a pp on to bude musiet zahodit a ak nezahodi tak si lepsie na tom (ale on zahdoi lebo takuto hraci len skusaju byt agresivni a vytlacit ta z potu).

Ina situacia je na BtnvsBlinds. Tam je sirsia range na hranie aj na PFR, takze regovia maju na blindoch aj sirsie 3bety. Musis si zistit ci sa tak deje a ak ano tak zase sa prislusne zachovat. Tu sa da uz aj flatovat, lebo tie range su siroke a mozes postflop bud raisnut jeho cbet alebo skusit floating ked mas poziciu. Toto zalezi ako ten hrac hra, ja si to pisem k nim ze ako hraju po flope. Ak si na blinde tak zase zalezi na superovi ako casto flatuje tvoj 3bet a co sa potom snazi hrat. Ak hra fit or fold, tak daj 3bet a flop cbet budes vyhravat.

Toto je len moja skusenost s NL5, mozno je nejaka optimalnejsia cesta. Vsetko zalezi na tom ake su tie % hand co hraju. Moj rule of thumb pre NL5 - vacsinou maju hraci vysoke 3bety z btn a z blindov vs btn/co. Z inych pozicii tie 3bety nemaju vysoke a ak 3betnu maju premium hand.

Za tento príspevok od chulanbetra poďakovali :
kapor
chulanbetra

Založený: Okt 2008
Poďakoval/li: 1 krát/8 krát

Odoslaťod kapor 31 Aug 2013 23:56

Dnes to bolo na jednom NL2 stole zaujímavé. Druhá ruka na stole KK. Prehral som stack vs AA. Dve ďalšie ruky trash a potom znovu KK. Znovu prehratý stack vs AA :) Hneď ďalšia ruka stále na tom istom stole, znovu KK :lol2: Už som si bol istý, že villain bude mať AA. Tentoraz ale flop K99, villian na cbet foldol. Tu som mohol radšej spomaliť.

Prvý mesiac na 6maxe neodpadol najhoršie. Prvé tri týždne som sa hľadal, potom to už bolo OK. Dotiahol som roll na NL5 a prvý shot zatiaľ trvá, dokonca som to dnes na NL5 vytiahol konečne kúsok nad BE. Hrá sa mi na NL5 už dobre, aj keď stále hrávam hlavne NL2 stoly a len jeden NL5, takže zatiaľ som tam veľa neodohral. Na NL2 sa mi ku koncu mesiaca trochu menej darilo.
Okrem hrania som si čiastočne naštudoval 3bety a študujem aj optimálnu postflop hru. Dostať sa do hĺbky zaberie ešte kopu času, ale baví ma to. Doteraz som pri spotoch vedel maximálne len ČO spraviť, lebo to niekto poradil. Teraz konečne začínam občas chápať aj PREČO to mám spraviť.

Aktuálny BR $131.89

NL2 9.63bb/100
Obrázok

NL5 1.84bb/100
Obrázok
kapor

Odoslaťod kapor 05 Sep 2013 09:07

Je OK cbetovať na dry flopoch 1/2 pot, keď villain preflop flatol?

Vychádzam z toho, že dry flop jeho flat range triafa minimálne, dávam mu síce cbetom 1/2 pot lepšie odds na jeho draws, než 3/4 pot, ale na dry flope by mal mať len minimum draws, ak vôbec nejaké. Na druhej strane pri 3/4 pot cbete mu stačí optimálne defendovať 57% jeho range, ale pri 1/2 pot musí defendovať už 67% jeho flat range a na dry flope sa mu bude hľadať tažšie vhodných 67% ako 57%.

Zaujíma ma to overall. Je mi jasné, že väčšina hráčov nad nejakými % range nerozmýšľa vôbec a určite nie na mikrolimitoch.
kapor

Odoslaťod tucniak 05 Sep 2013 12:11

ako default urcite je, zavisi aj ci si oop/ip a nasledne musis odsledovat villainove tendencie

vs niektori ti kludne na dry boarde bude stacit 1/3 psb (fcbet OOP 80% napr na nejakej rozumnej vzorke)
ako si sam poznamenal odvija sa od toho nielen to, kolko % range musi villain defendovat (mal by), ale defacto aj to, ako casto staci, ze villain foldne a mas okamzity profit ( tzn ked betnes 1/2 PSB tak ti staci aby villain foldol 33% casu) :)

Za tento príspevok od tucniak poďakovali :
kapor
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod kapor 12 Sep 2013 09:00

Hrám mizerne. Bude asi nasledovať pár filozofických postov.

Aktuálny graf na NL5:

Obrázok

Prvých pár dní v mesiaci som vôbec nehral, len som študoval GTO. Potom som začal hrať vždy hodinu len jeden stôl a po hodine analýza podľa GTO. Toto ma celkom rýchlo prešlo. Z toho že si to viem poriadne rozanalyzovať a že aj pri hre som schopný a mám čas sa pokúšať rozmýšľať nad rangeami som mal dobrý pocit. Ale bola nuda hrať len na jednom stole a čakať kedy príde konečne zaujímavá ruka. Potom som začal klasicky 4 stoly, ale nejako mi to nešlo. Prešiel som na rush a zistil som že to je super spôsob ako odohrať veľa rúk a pritom mať stále čas sa sústrediť na konkrétnu ruku. Neblikajú mi timeouty na iných stoloch a tak. Ale aj tak to nejde. Bol som zvyknutý, že mi vždy SD krivka ide pekne hore. Teraz ako keby som sa dostával do SD vždy v nesprávnych spotoch. Keby mi aspoň NonSD išla prudko hore, tak mi je jasné, že moc bluffujem, ale ani tam to nevyzerá na zásadný problém. Deprimuje ma to a mám pocit, že už vôbec neviem ako hrať poker. Keď som si po session pozeral ruky, ktoré som prehral, tak som našiel dosť chybných rozhodnutí, ale všetko to boli ojedinelé spoty. Nič čo by sa pravidelne opakovalo. Jediný leak čo som našiel pravidelný je, že sa ťažko vzdávam top párov, aj keď villian pushne. Tohto sa musím zbaviť, ale zas sa takýto spot neopakuje tak často, aby mi kazil zatiaľ celý mesiac. Dokonca som skúšal nebluffovať vôbec nikdy. Hodinku to ide ok. Mám síce pocit, že prichádzam o tonu value, ale pokiaľ nemám TP+ tak vždy x/f. Horko ťažko naškrabem 1-2BI. Po hodine príde situácia na perfektný semibluff. Mám kopu draws, tak si poviem, že teraz to už skúsim. Samozrejme mi nič nedoskáče a o tie 1-2BI prídem. Mizéria. Chýba už len prehrať $3 a končím so shotom na NL5 a vrátim sa na NL2. Ale v tomto stave si už nie som istý, že budem schopný vôbec rozumne hrať aspoň na NL2.

Idem skúsiť vydolovať z HEMu nejaké zaujímavé stats, ktoré by mi mohli naznačiť, kde mám najväčšie leaky. Mám pocit, že keď sa na to len pozriem, tak je to len také virtuálne, ale keď si to sem aj zapíšem, tak už to je reálne a viem s tým dlhodobo niečo robiť. A tu ma často aj niekto nakopne s nejakou zaujímavou myšlienkou.
kapor

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 33 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!