Mal som to foldnut po flope?
Počet príspevkov: 28 • Stránka 1 z 3 • 1, 2, 3
Mal som to foldnut po flope?
P****Stars Game #11867266833: Hold'em Pot Limit ($0.50/$1.00) - 2007/09/04 - 12:14:01 (ET)
Table 'Ymir IV' 9-max Seat #1 is the button
Seat 1: Sonic and... ($98.50 in chips)
Seat 2: dng_ps ($86.90 in chips)
Seat 3: Hanky125 ($90.65 in chips)
Seat 4: AL_MZ ($129.90 in chips)
Seat 5: T.Nguyen ($139.05 in chips)
Seat 6: avalonia777 ($17.50 in chips)
Seat 7: Paaapaa ($102.05 in chips)
Seat 8: 1zart1 ($58 in chips)
Seat 9: SHANI ($100.80 in chips)
dng_ps: posts small blind $0.50
Hanky125: posts big blind $1
*** HOLE CARDS ***
Dealt to 1zart1 [Qh Qc]
AL_MZ: folds
T.Nguyen: folds
avalonia777: folds
Paaapaa: folds
1zart1: raises $2.50 to $3.50
SHANI: raises $8.50 to $12
Sonic and...: folds
dng_ps: folds
Hanky125: folds
1zart1: calls $8.50
*** FLOP *** [Tc Ad 5c]
1zart1: checks
SHANI: bets $11
1zart1: calls $11
*** TURN *** [Tc Ad 5c] [Qs]
SHANI: bets $45.20
1zart1: calls $35 and is all-in
*** RIVER *** [Tc Ad 5c Qs] [8d]
*** SHOW DOWN ***
1zart1: shows [Qh Qc] (three of a kind, Queens)
SHANI: mucks hand
1zart1 collected $114.50 from pot
*** SUMMARY ***
Total pot $117.50 | Rake $3
Board [Tc Ad 5c Qs 8d]
Seat 1: Sonic and... (button) folded before Flop (didn't bet)
Seat 2: dng_ps (small blind) folded before Flop
Seat 3: Hanky125 (big blind) folded before Flop
Seat 4: AL_MZ folded before Flop (didn't bet)
Seat 5: T.Nguyen folded before Flop (didn't bet)
Seat 6: avalonia777 folded before Flop (didn't bet)
Seat 7: Paaapaa folded before Flop (didn't bet)
Seat 8: 1zart1 showed [Qh Qc] and won ($114.50) with three of a kind, Queens
Seat 9: SHANI mucked [Th Ah]
Asi som siel do velkeho rizika a bolo to velmi nerozumne. Asi po jednom kole som radsej odisiel od stola. Myslim, ze tak som to hrat nemal. Co si myslite?
Table 'Ymir IV' 9-max Seat #1 is the button
Seat 1: Sonic and... ($98.50 in chips)
Seat 2: dng_ps ($86.90 in chips)
Seat 3: Hanky125 ($90.65 in chips)
Seat 4: AL_MZ ($129.90 in chips)
Seat 5: T.Nguyen ($139.05 in chips)
Seat 6: avalonia777 ($17.50 in chips)
Seat 7: Paaapaa ($102.05 in chips)
Seat 8: 1zart1 ($58 in chips)
Seat 9: SHANI ($100.80 in chips)
dng_ps: posts small blind $0.50
Hanky125: posts big blind $1
*** HOLE CARDS ***
Dealt to 1zart1 [Qh Qc]
AL_MZ: folds
T.Nguyen: folds
avalonia777: folds
Paaapaa: folds
1zart1: raises $2.50 to $3.50
SHANI: raises $8.50 to $12
Sonic and...: folds
dng_ps: folds
Hanky125: folds
1zart1: calls $8.50
*** FLOP *** [Tc Ad 5c]
SHANI: bets $11
1zart1: calls $11
*** TURN *** [Tc Ad 5c] [Qs]
SHANI: bets $45.20
1zart1: calls $35 and is all-in
*** RIVER *** [Tc Ad 5c Qs] [8d]
*** SHOW DOWN ***
1zart1: shows [Qh Qc] (three of a kind, Queens)
SHANI: mucks hand
1zart1 collected $114.50 from pot
*** SUMMARY ***
Total pot $117.50 | Rake $3
Board [Tc Ad 5c Qs 8d]
Seat 1: Sonic and... (button) folded before Flop (didn't bet)
Seat 2: dng_ps (small blind) folded before Flop
Seat 3: Hanky125 (big blind) folded before Flop
Seat 4: AL_MZ folded before Flop (didn't bet)
Seat 5: T.Nguyen folded before Flop (didn't bet)
Seat 6: avalonia777 folded before Flop (didn't bet)
Seat 7: Paaapaa folded before Flop (didn't bet)
Seat 8: 1zart1 showed [Qh Qc] and won ($114.50) with three of a kind, Queens
Seat 9: SHANI mucked [Th Ah]
Asi som siel do velkeho rizika a bolo to velmi nerozumne. Asi po jednom kole som radsej odisiel od stola. Myslim, ze tak som to hrat nemal. Co si myslite?
- 1zart1
- Založený: Jan 2007
- Poďakoval/li: 9 krát/17 krát
Re: Mal som to foldnut po flope?
Tak to je dobre - podivej co jsem psal yegonovi do jeho retezce, kde duma nad hrou s tema trojkama. Napsal jsem mu: a co kdyz mel souper QQ a na turn nebo river by dostal dalsi :-D A vida... preste takovou hru jsem mel na mysli. Tudiz dalsi dukaz o tom, ze poker teoreticky a poker prakticky jsou dva zcela rozdilne svety...
-
acvonmilan - Príspevky: 1537
- Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
..ja by som pravdepodobne na flope betol, aby som zistil, ci super ma to eso, ale na AT by som ho po tom Tvojom znovunavyseni pre flop netipoval, skor na silnejsie eso. Ale ten jeho bet bol divny, ked v pote bolo tusim 25,5$ Takze si myslim, ze to dorovnanie nebolo az tak od veci. zase je to ale vyssi stol, neviem ako sa tam hra. zda sa mi ale, ze Tvoj super nebol z tych lepsich a flop ho jednoducho trafil, nakoniec sa ale na turne musela prejavit kvalita ;)
-
keso26 - Príspevky: 4853
- Založený: Mar 2007
- Poďakoval/li: 58 krát/90 krát
neviem o com hovoris ac, prax aj teoria hovori ze zart spravil chybu a mal stastie nahovado :)
- varianta a = rereraise pred flopom na allin
- varianta b = check/fold na flope
- varianta c = check/raise-allin na flope
varianta ktoru si zahral ty zart je uplne cudna lebo si out of position a musisi teda v dalsom kole checknut, predstav si ze by neprislo Q a ty musis check/fold cize callom na flope prichadzas o 11$ (to je priemerny zisk za 2 hodiny hry na tomto limite). Ked checknes tak super ani nemusi mat dva pary cize mozes kludne zlozit aj horsej ruke nez je tvoja. Ak by si bol v pozicii tak sa to este da (aj ked len s odretymi usami) uznat lebo si aspon pozries ci super v dalsom kole znova betne.
- varianta a = rereraise pred flopom na allin
- varianta b = check/fold na flope
- varianta c = check/raise-allin na flope
varianta ktoru si zahral ty zart je uplne cudna lebo si out of position a musisi teda v dalsom kole checknut, predstav si ze by neprislo Q a ty musis check/fold cize callom na flope prichadzas o 11$ (to je priemerny zisk za 2 hodiny hry na tomto limite). Ked checknes tak super ani nemusi mat dva pary cize mozes kludne zlozit aj horsej ruke nez je tvoja. Ak by si bol v pozicii tak sa to este da (aj ked len s odretymi usami) uznat lebo si aspon pozries ci super v dalsom kole znova betne.
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
Re: Re: Mal som to foldnut po flope?
Tak to bych si nechal libit kazdy vecer takovou chybu co mi prinese sto dolarovy pot :-) Je to vzdycky bud anebo.
Ja ted vypadl z Klobasky ve treti nebo ctvrte hre - mel jsem flush draw po flopu, Zbyssek allin ja call - mel postupku, flush mi nedosla, mel jsem tedy smulu. Kdybych mel naopak stesti, tak vypadne on s jeho postupkou. Call to byl absolutne spravny a udelal bych jej kdykoliv znova - a zaroven bych snad mel priste vice stesti...
Ja ted vypadl z Klobasky ve treti nebo ctvrte hre - mel jsem flush draw po flopu, Zbyssek allin ja call - mel postupku, flush mi nedosla, mel jsem tedy smulu. Kdybych mel naopak stesti, tak vypadne on s jeho postupkou. Call to byl absolutne spravny a udelal bych jej kdykoliv znova - a zaroven bych snad mel priste vice stesti...
-
Re: Re: Re: Mal som to foldnut po flope?
Objktivne ma yegon pravdu, ale rerais pred flopom asi nedam s QQ pri cash nikdy, asi ani s AA
- 1zart1
Re: Re: Re: Re: Mal som to foldnut po flope?
Este ma napadlo, ak by som dodrziaval BM, takyto limit hral naozaj so 4000$, tak asi by som ten Allin preflop supol, ale pri mojom BM to neide
- 1zart1
vyjadrím sa aj ja
No, po pravde, zahral si to zle.
PREFLOP:
raise v pohode, call toho jeho reraiseu bola podľa mňa somarina. Buď all-in alebo fold, závisí od toho aký read máš na súpera, čo hral predtým.
Ale čo môže mať seriózny hráč na ruke ruke ak reraisne na 12USD?
AA, KK, AK, QQ, prinajhoršom JJ.
Okrem JJ, to máš prinajlepšom 50 : 50 resp. pri AK si jemný favorit.
OK, dá sa ísť pozrieť aj na flop a dúfať v to Q alebo v to, že príde menší flop a ty tam zavelíš all-in, KK aj AA ťa však ešte stále bije.
Keď už si však dorovnal, na flope si bol UTG a checkol si. Súper ťa chcel podojiť, tak dal 11 USD, tvoj call bola somarina, pretože:
A) si sa z neho nič nedozvedel
B) čo si čakal na turn okrem Qčka?
Keď už si dorovnal, čo si si myslel, že má?
Eso bolo jasné a keďže ty máš pár na ruke a nie na stole, tak dokonca nemáš ani outy na spárovaný board ako druhý pár (ako pri ovepáre) resp. páre z flopu, čiže tvojimi záchranami boli 2 dámy v kope. Cca. 8% + možný runner runner na straight, na čo sa samozrejme nehrá.
Neviem si predstaviť, že by som toto s QQ iba dorovnal. Buď reraise, aby som sa opýtal, či je naozaj lepší, alebo fold. Keďže som s agresívnejších, tak reraise, čo by však pri tvojom stacku, ktorý neviem z akých dôvodov si mal polovičný by v podstate znamenalo, že na ďalšej karte ak on betne by si mal ísť all-in.
D) pokiaľ nie si ochotný niekoho reraisnúť do all-inu s QQ a dokonca ani s AA, lebo máš malý bankroll a bojíš sa, tak sa treba zamyslieť, či nehráš vyššie limity, než na aké máš.
Proste tentokrát si mal šťastie, ale zvyšných 11x ti to nevyjde a pekne to zaplatíš.
Ad. acvonmilan:
Ohľadom toho, že si dorovnal all-in na flushdraw.
Pokiaľ chceš takto hrať aj v normálnych turnajoch prípadne na cashgames, milerád by som sa s tebou stretol pri jednom stole, kaskadérov mám najradšej :-)
Poker je o šťastí iba z krátkodobého hľadiska, ak dáš all-in na ten tvoj flushdraw 100x, vyhráš cca. 30-40x, tzn. budeš v mínuse.
To nie je (ne)šťastie, toe prostá matematika.
Poker teoreticky a poker prakticky majú synergický efekt, jedno bez druhého je ako kola bez cukru :)
PREFLOP:
raise v pohode, call toho jeho reraiseu bola podľa mňa somarina. Buď all-in alebo fold, závisí od toho aký read máš na súpera, čo hral predtým.
Ale čo môže mať seriózny hráč na ruke ruke ak reraisne na 12USD?
AA, KK, AK, QQ, prinajhoršom JJ.
Okrem JJ, to máš prinajlepšom 50 : 50 resp. pri AK si jemný favorit.
OK, dá sa ísť pozrieť aj na flop a dúfať v to Q alebo v to, že príde menší flop a ty tam zavelíš all-in, KK aj AA ťa však ešte stále bije.
Keď už si však dorovnal, na flope si bol UTG a checkol si. Súper ťa chcel podojiť, tak dal 11 USD, tvoj call bola somarina, pretože:
A) si sa z neho nič nedozvedel
B) čo si čakal na turn okrem Qčka?
Keď už si dorovnal, čo si si myslel, že má?
Eso bolo jasné a keďže ty máš pár na ruke a nie na stole, tak dokonca nemáš ani outy na spárovaný board ako druhý pár (ako pri ovepáre) resp. páre z flopu, čiže tvojimi záchranami boli 2 dámy v kope. Cca. 8% + možný runner runner na straight, na čo sa samozrejme nehrá.
Neviem si predstaviť, že by som toto s QQ iba dorovnal. Buď reraise, aby som sa opýtal, či je naozaj lepší, alebo fold. Keďže som s agresívnejších, tak reraise, čo by však pri tvojom stacku, ktorý neviem z akých dôvodov si mal polovičný by v podstate znamenalo, že na ďalšej karte ak on betne by si mal ísť all-in.
D) pokiaľ nie si ochotný niekoho reraisnúť do all-inu s QQ a dokonca ani s AA, lebo máš malý bankroll a bojíš sa, tak sa treba zamyslieť, či nehráš vyššie limity, než na aké máš.
Proste tentokrát si mal šťastie, ale zvyšných 11x ti to nevyjde a pekne to zaplatíš.
Ad. acvonmilan:
Ohľadom toho, že si dorovnal all-in na flushdraw.
Pokiaľ chceš takto hrať aj v normálnych turnajoch prípadne na cashgames, milerád by som sa s tebou stretol pri jednom stole, kaskadérov mám najradšej :-)
Poker je o šťastí iba z krátkodobého hľadiska, ak dáš all-in na ten tvoj flushdraw 100x, vyhráš cca. 30-40x, tzn. budeš v mínuse.
To nie je (ne)šťastie, toe prostá matematika.
Poker teoreticky a poker prakticky majú synergický efekt, jedno bez druhého je ako kola bez cukru :)
-
TuKE - Príspevky: 3548
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 13 krát/58 krát
Re: vyjadrím sa aj ja
Tak sup, za par dni zacina dalsi rocnik OPT a urcite se zase budu ucastnit, takze si prijd pro moje chips :-D Jen aby jsi to pak nebyl Ty, kdo si bude drbat hlavu :-D
-
Re: Re: vyjadrím sa aj ja
nechápem tychto teoretickych analytykov OMG prečo ? a ked budu mat taku istu ruku ako tu rozoberaju stale inak ju zahraju OMG:-!
- bushido
- Založený: Feb 2007
Počet príspevkov: 28 • Stránka 1 z 3 • 1, 2, 3
Naspäť na PokerPortal.sk stará diskusia
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.