ticket na Grand Tournament

Príspevky zo starej diskusie

Re: dane

Odoslaťod keso26 28 Nov 2007 12:18

tak to je dobra kravina :-D ..verim, ze si to myslel len ako zart :-D

..co keby som bol v pokri za rok -100K Sk, mam s tym prist na danovy urad, ze nech mi vratia dan, ktoru som zaplatil so svojej mzdy v zamestnani ?..a ze ked sa mi nahodou na buduci rok podari vyhrat sunday milion, tak nech sa neboja, ze budem na nich mysliet ? :-D ..a preto je najlepsie riesenie - hrat poker na zivnost :-D :-P

..ako hovorim, terba zavolat na danovy urad a spytat sa ako je to so zdanenim vyhry v zahranici, aj ked si myslim, ze sa to nezdanuje, v kazdom pripade si to pre istotu over, pretoze je dolezite vediet, ze neznalost zakona neospravedlnuje ;)
Obrázok používateľa
keso26

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 58 krát/90 krát

Jak je to v Cesku

Odoslaťod acvonmilan 28 Nov 2007 12:26

Zdanění podléhají následující výhry a ceny:

# z loterií, sázek a dalších podobných her

# výhry z reklamních soutěží, nebo z reklamního slosování

Osvobození

Některé z výše uvedených příjmů podléhá také osvobození od daně. Konkrétně se jedná o ceny a výhry nepřevyšující - ostatní příjmy). Zcela jsou také od daně z příjmů fyzických osob osvobozeny ceny z veřejných soutěží a obdobné ceny plynoucí ze zahraničí, jestliže byla v plné výši darována příjemcem obcím, krajům, organizačním složkám státu, právnickým osobám (se sídlem na území ČR), pořadatelům veřejných sbírek na následující účely:

# financování vědy a vzdělání, výzkumných a vývojových účelů,

# kultury, školství, na policii, na požární ochranu,

# podporu a ochranu mládeže, zvířat a jejich zdraví,

# sociální, zdravotnické a ekologické, humanitární, charitativní,

# náboženské pro registrované církve a náboženské společnosti,

# tělovýchovné a sportovní,

# politických stran a politických hnutí na jejich činnost,

dále pak fyzickým osobám (s bydlištěm v ČR), které:

# provozují na území ČR školská a zdravotnická zařízení, zařízení na ochranu zvířat,
# jsou poživateli částečného nebo plného invalidního důchodu, na rehabilitační a protetické pomůcky, nehrazené zdravotními pojišťovnami, a na majetek usnadňující těmto osobám vzdělání a zařazení do zaměstnání.

Sazby daně

Jestliže plynou výhry a ceny:

# z tuzemska, jsou samostatným základem daně pro zdanění zvláštní sazbou daně ve výši 20 % (§36 odst. 2 písm. b ZDP),

# ze zahraničí, pak se může poplatník rozhodnout, zda zdaní příjem podle obecného schématu (sečíst veškeré příjmy za celé zdaňovací období), nebo částku zahrne v hrubé výši do samostatného základu daně při uplatnění sazby daně 20 %.
Obrázok používateľa
acvonmilan

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
OPT1 - 2. miesto (2)

Moje doporuceni

Odoslaťod acvonmilan 28 Nov 2007 12:30

Vybrat po castech (opet v Cesku funguje, ze prijem na BU musis od urcite vyse dokladat na vyzadani - kvuli prani spinavych penez). Rozhodne by mi rvalo srdce zaplatit 100.000 jen na dani - vztahuje se na to sazba 20%. Ale je to na rozhodnuti kazdeho, urcite to neni tak, ze bych Te k tomu navadel :-)
Obrázok používateľa
acvonmilan

OPT1 - 2. miesto (2)

Re: Moje doporuceni

Odoslaťod mysak(bon3fish) 28 Nov 2007 13:04

libi se mi ten tvuj bod : # podporu a ochranu mládeže, zvířat a jejich zdraví,

to je vlastne podpora mladeze(me) :-D

mno jinak davat 100 000 Kc jenom kvuli blby dani na to se jim muzu vy.... :)
udelam to jak rikate..vyberu to po castech.. uz jsem si nechal poslat pres VISU 50 000 Kc , po kolika myslite ze bych to mel vybirat a po jakym intervalu ..diky moc za rady *THUMBS UP*
mysak(bon3fish)

Založený: Okt 2007

keso

Odoslaťod yegon 28 Nov 2007 13:16

ked ti danovy urad za nieco vyrubi dan tak ti musi uznat aj naklady ktore si na vytvorenie zisku musel vynalozit

ak chcu od teba aby si zaplatil dan z vyhry v turnaji musia ti vypocitat zisk, teda minimalne odpocitat od vyhry buyin

predpokladam ze neexistuje u nas na to legislativa a bolo by mozne sa sudit a zdovodnovat ze tvoje naklady na dosiahnutie zisku v danom turnaji nie je len buyin do turnaja ale aj dalsie peniaze co si prehral

samozrejme danovy urad ti nevrati peniaze ked si v strate - to si kde videl ze by danovy urad vracal peniaze. Ak si v strate tak proste neplatis dan. Vracia sa len DPH a to s tymto nema nic spolocne.
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Re: keso

Odoslaťod keso26 28 Nov 2007 13:23

jj, presne takto som to myslel a cele to bol z mojej strany vtip, nemyslel som to vazne (pretosom napisal, ze treba hrat poker na zivnost :) ), len je to cele jeden obrovsky nezmysel a presne ako pises, neexistuje na to ziadna legislativa
Obrázok používateľa
keso26

Re: Re: keso

Odoslaťod yegon 28 Nov 2007 13:40

btw neviem ci na slovensku dokonca nie je zakazane hrat online poker v herniach mimo slovenska :)

nieco v tom duchu som niekde pocul ale mohla to byt len haluz
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Re: Re: Re: keso

Odoslaťod keso26 28 Nov 2007 14:03

ja som zas nieco take pocul o Estonsku, alebo o Litve, teraz uz presne neviem:-D ..myslim, ze u nas by to malo byt ok ;)
Obrázok používateľa
keso26

Re: Re: Re: Re: keso

Odoslaťod acvonmilan 28 Nov 2007 14:08

Nevim, jak to je u vas na SVK, napsal jsem, jak to je v Cesku. U nas bys v pripade vyhry z loterii a her (ted pominu zcela problematiku legalnosti online hry) mel platit 20% z vyhrane castky.

Yegone, nejde o zadnou zivnost a podnikani, tudiz zadne uplatnovani uznatelnych nakladu nehrozi :-) Napr. muj kamarad vyhral v televizni soutezi a samozrejme mu to danili primo, zadne odpocty za 0906 linky a provolane penize pro prihlasovani do souteze.
Obrázok používateľa
acvonmilan

OPT1 - 2. miesto (2)

Re: Re: Re: keso

Odoslaťod roche01 28 Nov 2007 15:26

(7) Prevádzkovanie zahraničných hazardných hier na území Slovenskej republiky sa zakazuje. Na území Slovenskej republiky sa zakazuje aj jednotlivý predaj žrebov, prijímanie stávok a vyplácanie výhier, vrátane sprostredkovania týchto činností, v hazardných hrách podľa odseku 2, ktorých prevádzkovateľom je zahraničný subjekt a pri ktorých sú vklady uhrádzané do zahraničia.

Hazardnými hrami sú
hazardné hry prevádzkované prostredníctvom internetu,

prevádzkovaním hazardnej hry vykonávanie alebo zmluvné zabezpečenie vykonávania činností potrebných na realizáciu hazardnej hry podľa herného plánu, a to vždy vmene prevádzkovateľa hazardnej hry,

toto je citácia z tohto zákona:
Zákon o hazardných hrách
171 ZÁKON zo 16. marca 2005 o hazardných hrách a o zmene a doplnení niektorých zákonov

mne z toho nevyplýva, že by sme nemohli hrávať online poker, len že by sme nedostali povolenie prevádzkovať napr. P****Stars.com na Slovensku. Ale ke%dže nie som právnik ani ekonóm, neviem...:( Chcelo by to niekoho povolaného
Obrázok používateľa
roche01

Poďakoval/li: 7 krát/4 krát

Predchádzajúca

Naspäť na PokerPortal.sk stará diskusia

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 9 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!