uz ma to prestava bavit

Čo sa inde nehodí, no stále je to diskusia o pokri

Re: to yegon

Odoslaťod yegon 25 Nov 2007 17:01

je matematicky vypocitane ze na to aby si zistil ci si ziskovy alebo stratovy hrac cash game potrebujes odohrat vzorku 400.000 ruk :)

ak si v tejto vzorke ziskovy mozes o sebe povedat s pomerne velkou istotou (asi vychadzali zo 6sigma co je tusim 99.995% alebo este jednu devinu navyse?:) ) ze si ziskovy hrac

akakolvek mensia vzorka moze znamenat ze si mal len stastie

toto vsetko je za predpokaldu ze rozdavanie kariet je dokonale nahodne

pokus so vzorkou 100 ruk ti nemoze priniest ziadne relevantne informacie o nahodnosti rozdavania kariet, vzorka je tak mala ze aj ked by si ho opakoval niekolko desiatok raz, moze sa ti kludne stat ze vacsina pokusov bude hovorit nieco co nie je objektivny fakt (napriklad ze online poker is rigged :) ) ale len statisticka odchylka
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

to yegon

Odoslaťod Matej Zavacky 25 Nov 2007 17:04

takz potom mi odporucas ked hrajem poker kratkodobo hrat ho nazivo?
Matej Zavacky

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 12 krát/48 krát

to yegon

Odoslaťod Matej Zavacky 25 Nov 2007 17:09

pretoze ked 10 z desiatich pokusov budem vacsie stastie nazovi tak sa mi to oplati...preco potom pri tych malych vzorkach je to stastie vzdy priklonene k hram nazivo?
Matej Zavacky

sorry

Odoslaťod Matej Zavacky 25 Nov 2007 17:10

sorry pisal som to rychlo a preto tie chyby takze este raz: pretoze ked 10 z desiatich pokusov budem mat vacsie stastie nazivo tak sa mi to oplati...preco potom pri tych malych vzorkach je to stastie vzdy priklonene k hram nazivo?
Matej Zavacky

Re: sorry

Odoslaťod yegon 25 Nov 2007 17:17

"preco potom pri tych malych vzorkach je to stastie vzdy priklonene k hram nazivo?"

vzdy?

to je prave co sa ti snazim povedat, ak odohras tri taketo 100 handove pokusy a vyjdu ti vsetky tri v prospech live tak to nic neznamena teda neda sa na zaklade toho povedat ci je lepsie hrat live alebo online

druha vec je metodika pokusu a co presne sa sleduje, neviem si presne predstavit ako takypokus prebieha, stastie urcujes tym kto vyhra viac penazi alebo pocitas equity pri kazdom vsadzani so znamymi kartami?

ak to ratas vyhratymi peniazmi tak HU NL je asi najhorsia testovacia hra pretoze tam su swingy uplne najvacsie, lepsi by bol limit ale aj to musi byt podstatne vacsia vzorka

podla mna su to plane uvahy - zmierte sa proste s tym ze v pokri je velky podiel stastia a nie je rozdiel medzi live a online, kazdy nech hra to co mu poskytuje vacsie potesenie - ak ti bude vrtat v hlave ze online je zmanipulovane nikdy z toho nebudes mattaku radost ako z live hry takze naco si robit nasilie?
Obrázok používateľa
yegon

asi sme sa nepochopili

Odoslaťod Matej Zavacky 25 Nov 2007 17:32

yegon ja netvrdim a ani som nikdy netvrdil ze online poker nadrziava nejakym slabsim hracom alebo nieco podobne..sak samozrejme ze by potom neexistovali online profici...ja len vravim(a som o tom aj hlboko presvedceny) ze v online pokri pada ovela viac full housov flushov a podobne...a aj ten pokus s mojim priatelom bol robeny na to ze ake karty padaju pri hre nazivo a online....ano jasne ze to bolo robene na malej vzorke..ale sak nehrajem poker prvy rok na nete...a stale to bolo rovnake...
ale aby sme sa pochopili uvediem priklad:
ja mam AA a priatel ma KK
a na stol pridu karty 105KA - stava sa dost casto ze na nete vyhravam three of kind vs three of kind a aj ked som mal aj preflop lepsie karty a mam ich aj po riveri...to znamena vyhral som spravodlivo - casto sa stava ze pride kombinacia proste ktora ma velmi malu preavdepodobnost ze pride ale ona pride...moze to navodzovot atmosfgeru niekedy ze v poker herniach ako keby to proste chceli zdramatizovat aby to malo vacsi psychologicky ucinok..:-))
Matej Zavacky

Re: asi sme sa nepochopili

Odoslaťod allsam 25 Nov 2007 17:39

nebude to sposobene tym ze nazivo odohras 30 hands/hodinu a online aj 200 hands/hodinu ? vacsia vzorka = viac variacii
allsam

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 0 krát/1 krát

Re: Re: to yegon

Odoslaťod ksoiram 1n 25 Nov 2007 17:40

Uzavriem moju Diskusiu k tejto Teme tym , ze uz som poradil aspon 10 znamim a kamaradom hrat Online Poker ale iba Turnaje kazdy bol nadseny ked videli tie Poty 5 000-1 000 000$ atd. az do tej minuty dokial nenasli Cash game a chodili v noci kupovat Paysafe karty, prehrali za tyzden 1000 Euro a povedali ze online poker je na P..u.
A ktym Statistikam od teba Jegon, mas pravdu , ale keby bolo vsetko tak ako je to na papieri tak neexistuju taky Turnajovy hraci ako Phil Ivey atd. Mike Matusov vyhral raz na Turnaji cez million a prehral ho hned v tom Kasine z 2 dni.
ksoiram 1n

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Re: Re: asi sme sa nepochopili

Odoslaťod yegon 25 Nov 2007 17:41

stale je to o nahodnosti rozdavania, aj to aka je pravdepodobnost ze dostanes set k svojmu paru na ruke sa da vypocitat, ak by to herne manipulovali tak aby sa to stavalo castejsie bolo by to pomerne lahko zistitelne

vsetko je to len subjektivny dojem
Obrázok používateľa
yegon

hehe

Odoslaťod jonatanko 25 Nov 2007 18:03

yegon ale to by predpokladalo ze sa nezlepsujes tvoj true win rate sa neda vypocitat lebo vychadzam z toho ze sa stale zlepsujes, ja si dovolim tvrdit ze uz som odohral 1 mega ruk az potom clovek zisti co je variacia hehe -:)))

ksoiram,.. cash je zlozitejsi -:)))
jonatanko

Poďakoval/li: 1 krát/6 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Ostatné

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!