uz ma to prestava bavit

Čo sa inde nehodí, no stále je to diskusia o pokri

psychologia

Odoslaťod yegon 27 Nov 2007 08:48

"zdravy clovek ma tendenciu zapamat si lepsie podnety a fakty bud pozitivne alebo negativne citovo zafarbene - to znamena ze rovnako by sme si mali pamatat zle bad beaty tak ako aj lucky vyhra s A2 vs AA"

pozri si odklik pokrove partie ze aky je pomer lucky vyhier proti bad beatom :)

zjavne bad beaty si pamatame ovela lepsie a este mame aj potrebu sa s nimi postazovat okoliu :) zrejme preto lebo taku prehru vnimame ako nespravodlivu a nasu lucky vyhru zase ako "ved to sme si zasluzili za tie bad beaty"

alebo je ten nepomer 99% badbeatov k 1% lucky vyhier len statisticka odchylka? :)
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

re: psychologia

Odoslaťod Matej Zavacky 27 Nov 2007 09:25

ano presne tak s bad beatmi mame tendenciu postazovat sa okoliu a preto su vacsinou tie v pokrovych partiach to vsak neznamena ze mi si tie lucky vyhry nepamatame..len o nich nepiseme pretoze sami si uvedomujeme ze su lucky a ze nemusime davat navonok hry v ktorych sa preukazalo stastie....presne o tom to je...ale mi nepovedz ze rovnake emocie v tebe nevyvola to ked vyhras 100 dolarov v jednej hre alebo ked ich v jednej hre prehras....je to to iste- jednoducho polarita citov existuje a to nezmenime aj keby sme neviem jak chceli
Matej Zavacky

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 12 krát/48 krát

no

Odoslaťod yegon 27 Nov 2007 10:09

urcite to vo mne nevzvolava rovnake emocie :) mozno rovnako silne

ale aj tak ked sa zamyslim spatne tak lucky vyhry si nepamatam, ale bad beaty ti mozem rozpravat do vecera
Obrázok používateľa
yegon

hehe

Odoslaťod jonatanko 27 Nov 2007 10:37

ja som si uz prestal pamatat pomaha to -:)) len sledujem stav svojho cashieru z casu na cas -:))
jonatanko

Poďakoval/li: 1 krát/6 krát

Re: hehe

Odoslaťod yegon 27 Nov 2007 11:40

ze ci sa tam este zmestia nejake peniaze? :)

aby si zbytocne nehral ked uz to aj tak nie je kam davat
Obrázok používateľa
yegon

keď nejde, tak nejde,alebo čierna nedeľa

Odoslaťod roche01 10 Dec 2007 12:47

Tak, dosť často sa tu pretriasa otázka šťastia resp. smoly v pokri a sú tu dva tábory s rôznym názorom. Ja Vám pridám do diskusie naše včerajšie účinkovanie na 100k garantovanom MTT na P****Stars.
Naše trvanie v turnaji malo cca 15-20 minút počas ktorých sme dostali prakticky všetky kombinácie z TOP 10 (okrem AA):). Takže "run" ako sa patrí. Ale nebol by to poker, aby to bolo také jednoduché. Takže:

1. partia: A-J vs. A-K - na flope A-K-6,
2. partia A-J vs. 10-10 - na stole najvyššia karta 9,
3. partia QQ vs. KQ - na stole 10-5-J-A,
4. partia AK vs. KJ - na stole J-A-9-4-J
5. partia KK vs. AQ - na flope 6-A-A
result: za 15-20 minút a cca 10-15 odohraných rúk sme boli out.

Nechcem teraz podrobne rozoberať, ako sme, čo zahrali, či to bolo dobre zahrané alebo nie (určite sa dali nektoré partie zahrať lepšie:-$), ale princíp o ktorý mi ide, je myslím, že jasný: Jednoducho niekedy Ti proste nejde a nejde.
A ako sa tu už viackrát spomínalo, ani pocket Aces nie sú autowin hands, hlavne v skorých fázach turnaja.

Dôležitejšie však je, nezanevrieť na poker, herňu resp. ventilovať svoju zúrivosť a frustráciu nadávaním na manipulovanie herni so softom, ale poučiť sa z tejto situácie, prejsť si odohraté partie ešte raz aspoň v hlave, povedať si, čo sa dalo zahrať lepšie, kde sme urobili chybu a hrať ďalej. niekedy to proste ide, niekedy máte proste čierny deń.

P.S.: Deň predtým sme napr. mali skvelý deň: Kvalifikovali sme sa na ten 100k turnaj bez problémov, na cashovke sme odišli z jednej session s trojnásobným vkladom a dokonca sme prešli kvalifikáciou na PS v Omahe, pri ktorej sme ledva ovládali základné pravidlá, nie to ešte stratégiu:-P
Obrázok používateľa
roche01

Poďakoval/li: 7 krát/4 krát

pokrove umenie

Odoslaťod Markizik 10 Dec 2007 14:55

Co si myslite o tom, ze najvacsim umenim v pokri je zahodit dobre karty v spravny cas?
Markizik

Založený: Apr 2007
Poďakoval/li: 1 krát/0 krát

Re: pokrove umenie

Odoslaťod aston 10 Dec 2007 15:14

ano,umet zahodit pekne karty vcas.Vcera jsem hral na zivo v kasinu obecni plovarna turnaj poradany klubem Teplice a Paradisem poker.Sel jsem ke stolu s tim ,ze budu hrat opatrne.Prvni rozdani karet,ja K,10.Sazky byly 50.Dorovnavam a na flop 7,6,10.predemnou sazi 300,rikam si blafuje,pritlacim.Sazim 1000 on po premysleni call.Turner 7.Souper check.Premyslim ja a v duchu si rikam,vyhodim ho ze hry sazkou 2000,souper premysli a ja si rikam,tak to zahodi a on call.River 2.Na nic necekam a hlasim all-in.Souper rekl,ze ted uz to musi docaalovat a ukazuje 10,A a ja odchazim z turnaje po prvni partii.ON mel stesti a ja neumel zahodit karty *JOKINGLY*
aston

Založený: Okt 2007
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Re: Re: pokrove umenie

Odoslaťod kyssling 10 Dec 2007 16:31

No já jsem na rozdíl od Vás chudý amatér,ale když prohraju na svůj nuts po RIVERU 4 ze 6 ti případů v cash games (mini blindy). A pak mám na ruce AA po flopu 776 ve finále (posledních 10 míst) freerollu soupeř má 1010 a na river mu přijde 10. To si pak kuxva člověk říká věci ...
kyssling

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Re: Re: Re: pokrove umenie

Odoslaťod roche01 10 Dec 2007 17:16

z toho si nič nerob. My sme tu v podstate všetci takí amatéri:) A každý z nás pravidelne zažíva podobné situácie, ako Ty. Viz. moju včerajšiu čiernu nedeľu*TIRED* So mnou tiež nebola zvyšok večera reč. Ešte že mám chápavú manželku*JOKINGLY*
Obrázok používateľa
roche01

Poďakoval/li: 7 krát/4 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Ostatné

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!