Zdaňovanie výhier ?

Čo sa inde nehodí, no stále je to diskusia o pokri

trikoza

Odoslaťod Adrian15 22 Jún 2008 21:08

zabudol si dat čiarku , urcite si mal na misly 200,00 az 600,00 neboj nebude to nikoho srat .
A ked nieco tak povies ze si bol na brigade ovečky pásť a bača ťa plati na MB konto
Adrian15

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Re: trikoza

Odoslaťod vlade 22 Jún 2008 21:10

lol, asi 2 minuty som rozmyslal co toto slovo znamena: "misly" :)
vlade

Poďakoval/li: 246 krát/175 krát

Re: Re: myslim

Odoslaťod 7castle 22 Jún 2008 21:16

Trikoza, ostatni, to ze je nejaka ohlasovacia povinnost a pod. ne NEMA NIC SPOLOCNE s danovou povinnostou... cize jedan vec je, ci nieco utajis, druha co to mas zdanit a ci ta moze niekto nahanat..

Ja stale neviem, ako je to so zdanovanim, ale nejak optimisticky by som to nevidel :-(
7castle

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 24 krát/148 krát

Re: Zdaňovanie výhier ?

Odoslaťod Markizik 22 Jún 2008 22:44

jj ako vravi 7castle, banky maju ohlasovaciu povinnost pri nestandardnych transakciach, najma kvoli praniu spinavych penazi a terorizmu, cize pravidelny prijem z herne s tym moc nesuvisi, leda by bola herna do niecoho zapletena. V tomto smere by som sa neobaval o vyber vyhier do banky. Ovela podozrivejsie je napriklad ked si necha clovek poslat dva krat do roka velku sumu na ucet, ktory inak nepouziva.

Druha vec je, ze plati predpis v ramci EU, kde zahranicna banka informuje financny urad o vyske urokov ktore boli pripisane na moj ucet v zahranici. Tyka sa to vsak len urokov, nie prijimov. Neviem, ci to robia i domace banky, kedze tam sa uroky zdanuju okazite pri pisani. Navyse tazko povedat, co s tym financny urad urobi, a ci to vobec nejak porovnava s danovym priznanim.
Markizik

Založený: Apr 2007
Poďakoval/li: 1 krát/0 krát

re

Odoslaťod buschle 23 Jún 2008 00:47

adrian videl som graf trikozov o ktorom sa tebe len sniva tak klud.
Obrázok používateľa
buschle

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 47 krát/133 krát

Re: trikoza

Odoslaťod trikoza 23 Jún 2008 06:09

mily Adrian15 neviem co si svojim prispevkom chcel dokazat, ak si ma chcel urazit, tak sa ti to nepodarilo, pretoze tazko si vezmem k srdcu urazku od cloveka co nema daleko od analfabeta a vymysla si rozpravky a okrem toho si pouzil malo expresivnych slov (inspiruj sa chipfeederovymi prispevkami)

ak to mal byt joke tak sa ti tiez nepodaril (tiez sa inspiruj chipfeederom, je dokonca vtipnejsi ako ty)

ale k veci - takze sa vlastne dostavame k otazke ci vyhry z online pokru podliehaju zdaneniu...

presiel som si zakon o dani z prijmov (http://www.porada.sk/t6023-zakon-o-dani-z-prijmov-od-1-1-2008-a.html#9)

prijem zo zavislej cinnosti by to nemal byt - Príjmami podľa odseku 1 sú bez ohľadu na ich právny dôvod pravidelné, nepravidelné alebo jednorazové príjmy, ktoré sa vyplácajú, poukazujú alebo pripisujú k dobru, alebo spočívajú v inej forme plnenia daňovníkovi s týmito príjmami (ďalej len "zamestnanec") od platiteľa týchto príjmov (ďalej len "zamestnávateľ") alebo v súvislosti s výkonom závislej činnosti. /// nie je jednoducho zamestnavatel

Príjmy z podnikania - tuto som nenasiel nic, co by sa aspon trochu podobalo na prijem z online pokru

Príjmy z kapitálového majetku - tu tiez nic nie je

Ostatné príjmy - i) výhry v lotériách a iných podobných hrách a výhry z reklamných súťaží a žrebovaní,
j) ceny z verejných súťaží, ceny zo súťaží, v ktorých je okruh súťažiacich obmedzený podmienkami súťaže, alebo ak ide o súťažiacich vybratých usporiadateľom súťaže, a ceny zo športových súťaží, ak nejde o daňovníka, ktorý športovú činnosť vykonáva v rámci inej samostatnej zárobkovej činnosti [§ 6 ods. 2 písm. b)]. /// toto mi tiez nejak nesedi

takze ja osobne v tom zakone nevidim absolutne nic... ci moze to patrit pod iny danovy zakon? ako je to napriklad s prijmami zo stavkovania na sport? tam sa platia dane?
Obrázok používateľa
trikoza

Založený: Nov 2007
Poďakoval/li: 31 krát/48 krát

Re: Zdaňovanie výhier ?

Odoslaťod luBOSSko1 23 Jún 2008 07:10

Ja by som daň platil v pohode ... len keby bolo z čoho ...:)
luBOSSko1

re :

Odoslaťod buschle 23 Jún 2008 07:16

Lubos :)))))))))) dobre si zadelil :DDD

btw, na jednej stranke kde je rozpis herni som napriklad vo vlastnostiach herni videl poznamku typu : Tax-free winnings within EU: Yes
Obrázok používateľa
buschle

Zdaneni vyher

Odoslaťod acvonmilan 23 Jún 2008 07:26

Ja se obavam, ze na tohle vam neda nejakou presnou odpoved ani danovy poradce. Zda se tohle zahrnuje do beznych prijmu, nebo se na to nahlizi jinak... Jde hlavne o to jak danit neco, co neni zcela legalni. Je to jako chtit danit obchod s bilym masem - jak? :-) To taky v danovych tabulkach nenajdes...
Obrázok používateľa
acvonmilan

OPT1 - 2. miesto (2)

re:

Odoslaťod buschle 23 Jún 2008 07:36

a neni nahodou zahrnuta dan uz v rake? .. ved ten sa plati z kazdej hry.
Obrázok používateľa
buschle

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Ostatné

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 15 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!