Preflop play - hra pred flopom
Počet príspevkov: 27 • Stránka 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: re:
..kurnik, vidis, ved ja som tam nedal vysvetlivky k tabulke, takze
call/call SV znamena ze nizky az stredny par callneme a ak je raise behind, tak callneme ak mame implied odds na set value, to iste plati ze callneme raise, pripadne rr ak mame implied odds na call.
..Je to kvoli tomu, ze moze nastat podobna situacia :
NL10
UTG+2 - $10
MP2 - $12
Hero (CO) - $13
UTG+2 raise $0,3; MP2 raise 0,6, Hero call pricom hra jedine na to ze trafi set.
Samozrejme sa moze stat, ze UTG+2 re-raisesne, vtedy svoj par zlozime. To je ale len velmi vynimocna situacia.
..su to len zaklady pf hry, ide o to naucit sa s akymi start. kombinaciami a v akych poziciach je dobre vstupit do hry, kym sa clovek trochu "nezabehne" a nezasne si formaovat svoj vlastny herny styl, ktory mu bude vyhovovat.
Samozrejme mozme o tom diskutovat, pripadne tabulku poopravit ak bude treba.
Co sa tyka AK, co konkretne sa Ti nepaci ?..ano, mas pravdu, v tej chvily zalezi vela od nasho supera, ale ostanme pri tom, ze ide o zaklady pf hry, prve ruky na CG stoloch, ziadne cisla a take tie pokrocilejsie skills.
call/call SV znamena ze nizky az stredny par callneme a ak je raise behind, tak callneme ak mame implied odds na set value, to iste plati ze callneme raise, pripadne rr ak mame implied odds na call.
..Je to kvoli tomu, ze moze nastat podobna situacia :
NL10
UTG+2 - $10
MP2 - $12
Hero (CO) - $13
UTG+2 raise $0,3; MP2 raise 0,6, Hero call pricom hra jedine na to ze trafi set.
Samozrejme sa moze stat, ze UTG+2 re-raisesne, vtedy svoj par zlozime. To je ale len velmi vynimocna situacia.
..su to len zaklady pf hry, ide o to naucit sa s akymi start. kombinaciami a v akych poziciach je dobre vstupit do hry, kym sa clovek trochu "nezabehne" a nezasne si formaovat svoj vlastny herny styl, ktory mu bude vyhovovat.
Samozrejme mozme o tom diskutovat, pripadne tabulku poopravit ak bude treba.
Co sa tyka AK, co konkretne sa Ti nepaci ?..ano, mas pravdu, v tej chvily zalezi vela od nasho supera, ale ostanme pri tom, ze ide o zaklady pf hry, prve ruky na CG stoloch, ziadne cisla a take tie pokrocilejsie skills.
-
keso26 - Príspevky: 4853
- Založený: Mar 2007
- Poďakoval/li: 58 krát/90 krát
AK
nepozeral som to uplne cele ale v CG pre zaciatocnika myslim ze s AK je rozumna strategia vzdy raisovat (100BB stacky) - hlavny problem pre zacinajuceho hraca asi bude ze nebude schopny zlozit AK ak trafi TPTK a na tento problem je len jeden liek - vybudovat vacsi pot pred flopom lebo potom stackoff s TPTK nie je chyba
priklad 1 - raise/my call = preflop pot 9BB a ostava 96BB behind - stacknut sa v takomto pripade s AK na A94r flope bude asi s vynimkou uplne mikrolimitov stratove a pochybujem ze zaciatocnik by sa tomu vedel vyhnut
priklad 2 - raise/my reraise/call = pf pot 29BB a ostava 86behind - pri tomto pomere stacku k potu je AK na A39r flope autostackoff a nabeton ziskovy
takze ja by som doporucil reraise s AK aj proti EP hracom ciste ako poistku proti problemom s allinmi s TPTK handami v raisnutom pote kde pomer medzi potom a stackom je cca 1 ku 10-15
priklad 1 - raise/my call = preflop pot 9BB a ostava 96BB behind - stacknut sa v takomto pripade s AK na A94r flope bude asi s vynimkou uplne mikrolimitov stratove a pochybujem ze zaciatocnik by sa tomu vedel vyhnut
priklad 2 - raise/my reraise/call = pf pot 29BB a ostava 86behind - pri tomto pomere stacku k potu je AK na A39r flope autostackoff a nabeton ziskovy
takze ja by som doporucil reraise s AK aj proti EP hracom ciste ako poistku proti problemom s allinmi s TPTK handami v raisnutom pote kde pomer medzi potom a stackom je cca 1 ku 10-15
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
Re: AK
hmmm, to sa mi pozdava. Vychadzal som z toho, ze na mikrolimitoch nam TPTK zaplati pf raiser na A high flope casto krat uplne so vsetkym, co drzi (KK, AQ, AJ, ATs vzdy a v podstate akekolvek eso ak ide o horsieho supera) Nebodaj ak trafi stredny par. Dalej pre zaciatocnika zlozitejsia hra OOP ako v pozicii.
Skusim pozriet neskor do PT moje AK na NL10 a NL25.
V zasade ale suhlasim a opravim to.
Je este nieco, co sa skusenejsim hracom nepozdava, pripadne hracom dlhsie hrajucimi NL10, NL25 (30K+ ruk)
Skusim pozriet neskor do PT moje AK na NL10 a NL25.
V zasade ale suhlasim a opravim to.
Je este nieco, co sa skusenejsim hracom nepozdava, pripadne hracom dlhsie hrajucimi NL10, NL25 (30K+ ruk)
-
Re: re:
ono je tazko najst nejaku idealnu strednu cestu. V zasade som skor za raise ako dorovnavat niekoho raise, pretoze casto krat netrafis flop a hra post flop je pre zaciatocnika casto zlozita. Ja aj dnes na NL50 FR skladam AQ ci uz je vo farbe al. nie uplne v pohode, takmer vobec necallujem a ked ho chcem hrat, tak 3betujem z CO al. BTN, pripadne restealujem z blindov ak otvara hrac na CO al. BTN. Zalezi aj na statoch superov.
Mam taky nazor, ze je lepsie byt v ruke ten agresivny pf a nie ten co calluje (pokial nejde o pary hrane na SV, pripadne spekulativne ruky)
Mam taky nazor, ze je lepsie byt v ruke ten agresivny pf a nie ten co calluje (pokial nejde o pary hrane na SV, pripadne spekulativne ruky)
-
Re: Re: re:
cize som chcel povedat, ze abc poker s co najmensim rozdielom medzi VPIP a PFR je podla mna na mikrolimitoch ideal strategy, ktora sa aj mne vyplatila.
-
Re: Re: Re: re:
cital som rozhovor s "Jesus" Fergusonom a povedal,ze cely minuly rok nevstupil do ziadneho potu callom.....
-
palo1973 - Príspevky: 5199
- Založený: Máj 2008
- Poďakoval/li: 61 krát/219 krát
Ace King
..statistiky boli dosiahnute s velkej casti hrou popisovanou v tabulke. Je to dostacujuce, alebo by to slo aj lepsie ?
vzorka 112541 ruk (NL10, NL25, NL50)
AKo (4. najziskovejsia ruka) rozdane 1016x
VPIP - 97,5%
PFR - 80%
win - 69%
winrate - 0,53 BB/hand
AKs (9. najziskovejsia ruka) rozdane 369x
VPIP - 98,5%
PFR - 85%
win - 75%
winrate - 1,34 BB/hand
vzorka 112541 ruk (NL10, NL25, NL50)
AKo (4. najziskovejsia ruka) rozdane 1016x
VPIP - 97,5%
PFR - 80%
win - 69%
winrate - 0,53 BB/hand
AKs (9. najziskovejsia ruka) rozdane 369x
VPIP - 98,5%
PFR - 85%
win - 75%
winrate - 1,34 BB/hand
-
re: ferguson
no sak ked hraje jak pokakany nit tak jasne ze ne.
-
buschle - Príspevky: 3094
- Založený: Jún 2007
- Poďakoval/li: 47 krát/133 krát
Re: Ace King
..este doplnim, ze tym "najziskovejsia ruka" som myslel udaj podla cisteho zisku z handy, co nie je prilis smerodatne, ak to mam zobrat z pohladu win% tak AKs je u mna 3. najziskovejsia ruka (hned po AA a KK) a AKo 5. najziskovejsia ruka po QQ.
Tak neviem, podla tychto statistik hram AK asi dobre, hm. Otazka je, ak by som AK stale navysoval (nikdy necalloval z blinds a inej pozicie ako CO a BTN) slo by to aj lepsie ?
Tak neviem, podla tychto statistik hram AK asi dobre, hm. Otazka je, ak by som AK stale navysoval (nikdy necalloval z blinds a inej pozicie ako CO a BTN) slo by to aj lepsie ?
-
Počet príspevkov: 27 • Stránka 2 z 3 • 1, 2, 3
Naspäť na Novinky a zaujímavosti
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 18 hostí.