Zdaňovanie výhier – stanovisko Daňového riaditeľstva SR v Ba

Čo sa inde nehodí, no stále je to diskusia o pokri

Re: Zdaňovanie výhier – stanovisko Daňového riaditeľstva SR v Ba

Odoslaťod cstrike22 19 Nov 2008 14:19

roche01 napísal:cstrike: A tá oznamovacia povinnosť nad 100k sa ráta jendorázovo, alebo mesačne alebo ako? ak mám napr. 1 milión, môžem ho posielať napr. 10 dní, ked si každý deň prevediem 99.999SK, alebo musím počkať do ďalšieho mesiaca, aby to banka nemusela hlásiť?

jj mozes, oznamovacia povinnost je kazda bankova operacia nad 100k
cstrike22

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Odoslaťod buschle 19 Nov 2008 14:25

cstrike22 napísal:
roche01 napísal:cstrike: A tá oznamovacia povinnosť nad 100k sa ráta jendorázovo, alebo mesačne alebo ako? ak mám napr. 1 milión, môžem ho posielať napr. 10 dní, ked si každý deň prevediem 99.999SK, alebo musím počkať do ďalšieho mesiaca, aby to banka nemusela hlásiť?

chcel by som mat vase problemy :crazy:
Obrázok používateľa
buschle

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 47 krát/133 krát

Odoslaťod Hufelix 19 Nov 2008 14:27

Dag by mohol napísať ako zdanil svoje výhry na EPT... niekde v diskusii som čítal, že to danil. Tak nech napíše...
Obrázok používateľa
Hufelix

Založený: Nov 2007

Odoslaťod cstrike22 19 Nov 2008 14:34

Hufelix napísal:Dag by mohol napísať ako zdanil svoje výhry na EPT... niekde v diskusii som čítal, že to danil. Tak nech napíše...

:ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL: :ROFL:
cstrike22

Odoslaťod roche01 19 Nov 2008 14:40

buschle napísal:
cstrike22 napísal:

chcel by som mat vase problemy :crazy:

Neboj, aj to raz príde...
Obrázok používateľa
roche01

Poďakoval/li: 7 krát/4 krát

Odoslaťod Lose 21 Nov 2008 19:18

Páni ja nehrám poker,sem som sa dostal cez priateľa.Poviem niečo o bankách.V r.2007 ma zavolali na daňový úrad,pekne posadili,účtovníctvo som priniesol,nezájem.Prvá otázka bola,či ten podnikateľský účet,čo mám je jediný. Povedal som pravdu,že ano.Potom mi povedali číslo môjho sporožíra.Povedal som to je sporožíro.Odkiaľ bolo 240tis.ktoré boli vložené v máji pred 4 rokmi?A ja som si nevedel spomenúť.Doklad,že som si vložil moje súkr.peniaze som už dávno vyhodil,banka to tak dlho nearchivuje má na to externú firmu.2 týždne trvalo,kým som mal v rukách papier,že tie prechy som tam vložil sám.Celé to vyžiadal nejaký útvar min.vnútra na odhalovanie príjmov z tresnej činnosti,alebo tak nejak.Samozrejme na podnet banky.Nabehol som do banky,že u nich všetko ruším,ked na mňa bonzujú.Povedali,že to robí počítač v každej banke,že operácie nad určitú sumu vyberá a niekto múdry ich potom triedi ako podozrivé.Ja som si až neskôr pospominal,to bolo za stará auto,čo som predal. Takže si myslím,že netreba ani prokurátora ani sudcu aby Vás začali otravovať,pretože ja som obyčajný robotník,čo robí na živnosť, nerobí žiadne podvody,okrem toho,že občas fúkne skôr z roboty.A zabudol som povedať,že môže prísť na účet koľkokolvek,nezaújima ich nič,len či boli zdanené.
Lose

Odoslaťod trikoza 22 Nov 2008 02:57

takze resume = vyhry z pokru si posielat po mensich ciastkach, MAX do 100 000sk (3000 EUR) ?
Obrázok používateľa
trikoza

Založený: Nov 2007
Poďakoval/li: 31 krát/48 krát

Odoslaťod rastik 22 Nov 2008 12:11

je to uplne jedno, tych 100k sa rata aj postupne, staci ak je podozrenie ze su z 1 zdroja :) a celkovo je to jedno, vyhry sa proste v nasom pravnom systeme nezadanuju. staci si zobrat tipos, kde si mozes zahrat poker a tam je to vo FAQ myslim dost jasne vysvetlene :) podotykam ze je to STATNA loteria. takisto je tazko predpokladat ze by ine herne boli zalozene v statoch ktore toto nemaju prostrednictvom zmluv o zamedzeni dvojiteho (resp. vo vseobecnosti o zamedzeni danenia prijmov z hazardu) osetrene... sak tuna padol napad ze sa treba popytat daga, je verejne zname ze vyhral nejake eura na EPT...
rastik

Založený: Apr 2008
Poďakoval/li: 5 krát/8 krát

Odoslaťod roche01 22 Nov 2008 16:52

Takže sme v podstate tam, kde sme boli na začiatku :( Nikto netuší, čo s výhrami. Každý len tuší, že asi sa to zdaniť má, len nikto nevie ako a tak každý dúfa, že sa to výhier z pokru netýka. Štát to takisto nevie, ale ak by už na to prišlo, určite by sa do toho obuli.

Cstrike: Ako si to riešil, keď si si "omylom" poslal tú väčšiu výhru na účet a musel si to vysvetľovať?

A osloviť Daga by tiež nebolo od veci: O ňom určite už počuli aj daňováci, takže určite vedia, že dačo z pokru vyhral. Takže by mohol ozrejmiť, čo s tým spravil.
Obrázok používateľa
roche01

Poďakoval/li: 7 krát/4 krát

Odoslaťod rastik 22 Nov 2008 17:42

moj posledny prispevok, kedze to aj tak nikto necita a kazdy chce danit aj ked sa to danit nema. chce mi snad niekto tvrdit ze nevyherne tikety z online stavkovych alebo to co prehram/pregamblujem si mozem dat do nakladov (je to logicke ak mam vyhry danit, ze prehry si mozem uplatnit do nakladov)? LUDIA PROSIM VAS VY CHCETE CO DANIT? Looserov je podstatne viac (cca. 98%) ako tych co su v zisku, cize taketo pocinanie by nebolo pre stat proste vyhodne a stat nikdy nerobi to co pre neho neni vyhodne.
rastik

Založený: Apr 2008
Poďakoval/li: 5 krát/8 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Ostatné

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 8 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!