yegon napísal:podla clanku prijem z pokru je potrebne zdanit
nie nie, clanok aj odpoved od DR SR je napisana tak aby ti co chcu danit danili, a ti co maju rozum, nedanili. stat ti nikdy nebude branit ked chces platit dan aj z toho co by si nemal, preto sa pisu hentake odpovede
yegon napísal:posielanie vyhier po malych castiach aby si to danovaci nevsimli je danovy podvod
toto je sice spravne, skoda ze nejake zdanovanie sa vyhier vobec netyka
yegon napísal:Kedze vacsina herni je registrovana v danovych rajoch s ktorymi nema SR dohodu o zamedzeni dvojiteho zdanenia
velmi nepravdepodobne, hlavne to o tych danovych rajoch, pokial sa teda jedna o seriozne herne
vypisujem sutaz o prve danove priznanie v SR v ktorom budu vyslovene zahrnute do prijmov aj peniaze z pokru, za overenu kopiu takehoto priznania som ochotny predbezne zaplatit 10k, po dohode aj viac. zaklada totiz zdroj neobmedzenych nakladov
proste zdanovat hracov je pre stat nevyhodne, tak ako by zdanili vyhravajucich (1-2%) museli by looserom (98%) umoznit uplatnovat si naklady a stratu, pre stat je taketo rozhodnutie EV-.
stat zaraba prostrednictvom zdanovania herne, ak by bol zdroj penazi v pokri obmedzeny (tj. ryby by znovu nedepositovali) tak aj pri 95% rakebacku by skor ci neskor vsetky peniaze skoncili v herni ako jej zisk, ktory by po odcitani nakladov musela zdanit. ten rake je podstatne viac ako sa to zda, raz sme hrali s kamosom for fun NL200 na bwine cca. 20min (kym som neprehral trips proti fullhousu) a z povodnych 200+200 usd si kamos odsadal len s 370 alebo 360 usd... cize za hodinu ak by sme vydrzali sme o 100 usd lahsi na raku, ktore by vygenerovalo na dani na SK pri uplatneni 40% pausalnych nakladov 11,4 usd. ak by sme boli trpezlivy a zaplatili vsetko na raku tak by si stat prisiel na 46 usd. aky dovod ma teda stat danit hracov? ziadny. stat je trpezlivy a on si pocka, aj tak sa to k nemu dostane prostrednictvom danenia zisku herne. TAKZE HRAJTE VSETCI V TIPOSE!
a nezabudnite na moju sutaz o 10k+