Zdaňovanie výhier – stanovisko Daňového riaditeľstva SR v Ba

Čo sa inde nehodí, no stále je to diskusia o pokri

Re: Zdaňovanie výhier – stanovisko Daňového riaditeľstva SR v Ba

Odoslaťod rastik 23 Nov 2008 06:55

yegon napísal:podla clanku prijem z pokru je potrebne zdanit

nie nie, clanok aj odpoved od DR SR je napisana tak aby ti co chcu danit danili, a ti co maju rozum, nedanili. stat ti nikdy nebude branit ked chces platit dan aj z toho co by si nemal, preto sa pisu hentake odpovede
yegon napísal:posielanie vyhier po malych castiach aby si to danovaci nevsimli je danovy podvod

toto je sice spravne, skoda ze nejake zdanovanie sa vyhier vobec netyka ;)
yegon napísal:Kedze vacsina herni je registrovana v danovych rajoch s ktorymi nema SR dohodu o zamedzeni dvojiteho zdanenia

velmi nepravdepodobne, hlavne to o tych danovych rajoch, pokial sa teda jedna o seriozne herne

vypisujem sutaz o prve danove priznanie v SR v ktorom budu vyslovene zahrnute do prijmov aj peniaze z pokru, za overenu kopiu takehoto priznania som ochotny predbezne zaplatit 10k, po dohode aj viac. zaklada totiz zdroj neobmedzenych nakladov :ROFL:

proste zdanovat hracov je pre stat nevyhodne, tak ako by zdanili vyhravajucich (1-2%) museli by looserom (98%) umoznit uplatnovat si naklady a stratu, pre stat je taketo rozhodnutie EV-.

stat zaraba prostrednictvom zdanovania herne, ak by bol zdroj penazi v pokri obmedzeny (tj. ryby by znovu nedepositovali) tak aj pri 95% rakebacku by skor ci neskor vsetky peniaze skoncili v herni ako jej zisk, ktory by po odcitani nakladov musela zdanit. ten rake je podstatne viac ako sa to zda, raz sme hrali s kamosom for fun NL200 na bwine cca. 20min (kym som neprehral trips proti fullhousu) a z povodnych 200+200 usd si kamos odsadal len s 370 alebo 360 usd... cize za hodinu ak by sme vydrzali sme o 100 usd lahsi na raku, ktore by vygenerovalo na dani na SK pri uplatneni 40% pausalnych nakladov 11,4 usd. ak by sme boli trpezlivy a zaplatili vsetko na raku tak by si stat prisiel na 46 usd. aky dovod ma teda stat danit hracov? ziadny. stat je trpezlivy a on si pocka, aj tak sa to k nemu dostane prostrednictvom danenia zisku herne. TAKZE HRAJTE VSETCI V TIPOSE! :Yahoo!:

a nezabudnite na moju sutaz o 10k+ =@
Naposledy upravil rastik dňa 23 Nov 2008 07:03, celkovo upravené 1 krát.
rastik

Založený: Apr 2008
Poďakoval/li: 5 krát/8 krát

Odoslaťod rastik 23 Nov 2008 07:02

este som zabudol nejake budovatelske hesla pridat: PREC S KAPITALIZMOM. VSETKO TREBA ZDANIT, NAJLEPSIE ASPON 3X. LEN TO CO JE STATNE, JE DOBRE. RODUVERNY SLOVAK HRA LEN V TIPOSE. IBA JUDASI A ZAPREDANCI HRAJU INDE A OKRADAJU NASU DOMOVINU NA DANIACH. HANBA IM. KAZDY POCTIVY OBCAN BY MAL TAKETO POCINANIE VEREJNE ODSUDIT. :club: :fool: :spade: :fool: :heart: :fool: :diamond: :fool:
rastik

Odoslaťod Pepi 23 Nov 2008 08:19

rastik, pozri si, kde ma sidlo napr. PS, FTP, Party poker, atd. V dannvych rajoch! Keby boli registrovane riadne v statoch, kde sa zdanuje, tak by nelezali v zaludkoch americkym uradom. :-)
Obrázok používateľa
Pepi

Založený: Okt 2007
Poďakoval/li: 1 krát/0 krát

Odoslaťod yegon 23 Nov 2008 08:35

rastik napísal:
yegon napísal:posielanie vyhier po malych castiach aby si to danovaci nevsimli je danovy podvod

toto je sice spravne, skoda ze nejake zdanovanie sa vyhier vobec netyka ;)

co je na tejto vete nejednoznacne?

"Daňový rezident SR je povinný predmetný príjem zahrnúť do celosvetových príjmov a zdaniť prostredníctvom daňového priznania."

jedina vynimka je ked by islo o dvojite zdanenie a aj to len so statmi s ktorymi mame uzatvorenu dohodu o zamedzeni dvojiteho zdanenia. Dvojite zdanenie by ale bolo mozne len ak by ti dan z vyhry strhavala herna a odvadzala ju v state v ktorom je registrovana co teda taku hernu som este nevidel. Kedze tvoj prijem nie je zdanovany nikde inde vo svete tak sa nan tie zmluvy nevztahuju.

Zdanovanie herne (dan z prijmu z rake a tournament fees) absolutne nesuvisi so zdanovanim hraca.

Nie je ziaden rozdiel v zdaneni vyhry v online herni a vyhry WSOP main eventu. Myslis ze si prinesies domov 9mil dolarov a vybavene lebo poker sa u nas nezdanuje? Vela stastia :)

Vyhry online su vacsinou mensie takze sa to skor prepecie to ale neznamena ze by ich nezdanenie bolo legalne. To o com tu vacsina ludi hovori je to ze vyhry v online pokri su lahko zatajitelne a tak radsej dane platit nebudeme a spolahneme sa na to ze sa to nikdy nezisti.
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod yegon 23 Nov 2008 08:47

este k tomu dvojitemu zdaneniu, pozeral som par zmluv a vacsina ma takuto definiciu zdanenia ostatnych prijmov

"Príjmy osoby, ktorá je rezidentom v jednom zmluvnom štáte, majúce zdroj kdekoľvek, ktoré sa neuvádzajú v predchádzajúcich článkoch tejto zmluvy, podliehajú zdaneniu iba v tomto štáte."

Toto konkretne je zmluva s Maltou kde su registrovane niektore herne. Znamena to ze ak vyhram peniaze v herni registrovanej na Malte tak Malta mi z vyhry nesmie strhnut dan a ja si tu dan musim zaplatit na Slovensku.
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod tomm 23 Nov 2008 09:03

proste zdanovat hracov je pre stat nevyhodne, tak ako by zdanili vyhravajucich (1-2%) museli by looserom (98%) umoznit uplatnovat si naklady a stratu, pre stat je taketo rozhodnutie EV-.

rastik, nemas v tom jasno. Podla zakona c. 595/2003 Z. z. o dani z prijmov ide o ostatne prijmy a podla § 8 ods. 2:

(2) Do základu dane (čiastkového základu dane) sa zahŕňa zdaniteľný príjem znížený o výdavky preukázateľne vynaložené na jeho dosiahnutie. Ak sú výdavky spojené s jednotlivým druhom príjmu uvedeným v odseku 1 vyššie ako príjem, na rozdiel sa neprihliada.
tomm

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 13 krát/10 krát

Odoslaťod rastik 23 Nov 2008 09:09

tomm napísal:

rastik, nemas v tom jasno. Podla zakona c. 595/2003 Z. z. o dani z prijmov ide o ostatne prijmy a podla § 8 ods. 2:

(2) Do základu dane (čiastkového základu dane) sa zahŕňa zdaniteľný príjem znížený o výdavky preukázateľne vynaložené na jeho dosiahnutie. Ak sú výdavky spojené s jednotlivým druhom príjmu uvedeným v odseku 1 vyššie ako príjem, na rozdiel sa neprihliada.

prvy argument, CG

edit: takze si myslim ze nie je problem byt trvalo na 0, alebo v minuse, a tym padom su dane vybavene
rastik

Odoslaťod tomm 23 Nov 2008 09:30

takze si myslim ze nie je problem byt trvalo na 0, alebo v minuse, a tym padom su dane vybavene

Bavime sa o hracoch, ktori prevadzaju vacsie sumy na svoj ucet, takze to asi problem bude. A vysvetlovat v tomto pripade preukazatelne vynalozene vydavky na DU tiez nebude uplne najjednoduchsie.

Apropo, pocas Ceasars BlueBull Festival 2008 v Hrone, boli vyplacane vyhry s prijmovym dokladom s textom "za propagaciu pokru".
Takze som celkom rad, ze mi skomolili meno. :)
tomm

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 13 krát/10 krát

Odoslaťod rastik 23 Nov 2008 09:33

kedze vacsina ludi tu chce svoje vyhry zatajit a prevadzat si ich nejakym "nepovsimnutelnym" sposobom, tak mi celkovo pripadne dost divne, ze sa tieto veci rozberaju na verejnom fore a ze dokonca sa niekto pytal priamo DR SR :D mne to moze byt jedno, moj najlepsi online vysledok bol 0 :Yahoo!: ale ako k tomu pridu ti co na tom zarabaju miliony, kvoli par jedincom, ktori maju potrebu zdanit svoje desattisice :ROFL:
Naposledy upravil rastik dňa 23 Nov 2008 09:52, celkovo upravené 2 krát.
rastik

Odoslaťod rastik 23 Nov 2008 09:38

tomm napísal:A vysvetlovat v tomto pripade preukazatelne vynalozene vydavky na DU tiez nebude uplne najjednoduchsie.

asi treba ozaj hrat v tipose, tam je to jednoznacne, len skoda ze nepodporuju aspon 2-3 velke siete, bohvie ako to maju vlastne osetrene
rastik

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Ostatné

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!