keso26 napísal:Cele co som doteraz tvrdil a za cim si stojim je, ze:
Vyhry, kedze su prijmom a pokial si ich posles na SR na bank. ucet je pravdepdobne potrebne zdanit, aby sa predisislo opletackam s DU, pricom aj ked Ti zakon umoznuje znizit zaklad dane o vydavky preukazatelne vynalozene na jeho dosiahnutie. A to slovo preukazatelne je tym problemom, ze ziadne taketo vydavky nebudes moct preukazat, kedze k nim nemas danovy doklad (bankovy vypis nim nie je a touto cestou si naklady jednoducho neobhajis)
Samozrejme na 100% sa neda povedat kde je pravda, aj napriek tomu si stale myslim, ze spravnejsou cestou by bolo vyhru zdanit ako nezdanit a cakat, ci sa DU ohlasi alebo nie, pretoze je ovela pravdepodobnejsie ze to tak bude na zaklade ohlasovacej povinnosti bank a budes musiet vysvetlovat a obhajovat ako si k prijmu prisiel, co bude len velmi tazke to s DU vyhadat, ci si vyhru mal alebo nemal zdanit.
Ja by som len par slov k tej ohlasovacej povinnosti...
Pokial ja viem, tak existuju dva druhy:
Zahranicna banka ohlasuje tvojmu danovemu uradu raz rocne uroky, ktore ti ona pripisala na ucet. Toto sa mi stalo prvy krat minuly rok, je to na zaklade smernice EU - mozem presne pohladat ktorej, ked sa dostanem k papierom.
Tyka sa to vsak iba urokov, tzn. ak tie peniaze nemas v tej banke dlho, tak ziadne uroky niesu a o tranzakciach to moc nehovori.
Druha povinnost ohlasovania je voci narodnej banke a tyka sa transakcii, ktore by mohli suvisiet s pranim spinavych penazi a financovani terorizmu. Konkretne pravidla si nastavuje kazda banka sama, a myslim ze prevody z pokrovej herne ani jedna nereportuje. Viac podozrivy mi pride prevod z moneybookers. Kazdopadne je to pre narodnu banku, a danovy urad k tomu pristup nema.
O inom reportovani neviem, myslim, ze by to bolo v sucastnej dobe i nezakonne. Ak mate blizsie info tak ma doplnte...