problematicka ruka - babo rad

Všetko, čo sa týka Texas Holdem cash games

Re: problematicka ruka - babo rad

Odoslaťod hulmazas2 05 Jan 2009 16:46

Grabbed byHoldem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer Game#1358771250

Hero ($14.97)
BB ($12.20)
UTG ($9.70)
CO ($9.37)
BTN ($9.77)

Dealt to Hero A :heart: T :heart:

call, fold, fold, Hero raises to $0.50, fold, call,

FLOP ($1.10) 7 :heart: 8 :diamond: 5 :heart:

Hero bets $0.60, UTG raises to $1.45, Hero calls $0.85,

TURN ($4) 7 :heart: 8 :diamond: 5 :heart: 6 :spade:

Hero check, UTG bets $2.70, Hero...???

Mozem toto callnut? Sice prame odds na call nemam, ale implied myslim ze hej. Mam dorovnat 2.70 aby som vyhral 5.05 (jeho zvysny stack)+ 6.70 (vyska potu).
mozem takto ratat? Resp. ako by ste to zahrali vy? Push neviem neviem, podla mna tam uz nie je ziadna FE. Chalan je 25/6/3 WTSD% 22
hulmazas2

Založený: Jan 2008
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Odoslaťod hulmazas2 05 Jan 2009 17:38

Este taky mensi dotaz...dnes som mal dooost fishiek na stoloch, avsak skoro vsetky po mojej lavej ruke, co mi robilo dost problem, lebo na moje Cbety neskladali+flopy som vobec netriafal. Ma zmysel ostat sediet pri stole, ked mam takuto calling station po lavej ruke? Nie je lepsie presadnut?
hulmazas2

Odoslaťod dzejkej 05 Jan 2009 20:41

Ta ruka je dost husta, inak :).

Sme s Kesom pocitali a pocitali a po case sme dopocitali, lebo ten range je taky brutalny, ze to az pekne nie je :).

Ten board ho kazdopadne riadne triafa a kravinky bez nejakej equity by tam nemal robit.

Ministerstvo zdravotnictva varuje, tento text ohrozuje Vase psychicke zdravie a jeho korektnost nie je potvrdena. Vsetky ranges pouzite vo vypoctoch, su vymyslene. Podobnost so skutocnymi je cisto nahodna.

1) fold na flope

EV foldu je -11 BB .. to je ta easy cast :)

2) push na flope

Ak by sme na flope pushli, tak ak nefolduje sety, 2 pary, par + draw (FD alebo SD), kombo draws a overcards + draw, ze foldne akurat tak niektore tie pary (A7s ak ma na ruke napr.) a bluffy, co tvori to menej ako 20% z jeho range (no ten range bol dost od chrbta nastrelovany).

Fold equity nam s takym foldovacim rangeom zabezpeci 20% x velkost potu, takze EV pri jeho folde je 6 BB.

Aby bol push lepsi ako fold, tak jeho callovaci range nas nesmie porazat tak , ze stratime viac ako 17 BB [-17BB (callne) + 6BB (foldne) = -11 BB (foldneme my)]. Ak callne a pot ma teda priblizne 200BB, tak to vychadza, ze musi mat equity edge nejakych 8% a menej, takze musime byt na tom priblizne 46 : 54 alebo lepsie a je to dost neprevdepodobne.

Takze zaver. Push je horsi ako fold 8-) . Ako nam to pomoze, to je uz otazne. Vacsina ludi rozmysla, ze by pushla (= Keso :D) alebo callla, takto je aspon casto ocakavatelne, ze push je natolko zly, ze to mozeme radsej foldnut. To je vsetko, co tym vieme poloexaktne trvrdit :).

3) call

Toto sa bohuzial prilis vypocitat neda, resp. na to nemame vyvinute bunky :). Otazka tu totiz je, ako moc je ochotny sa stacknut, ak pride srdce a nema flush draw + dalsich mnoho mnoho faktorov.

Outs na flope sa tazko pocitaju, lebo nieco z range poraza, ale vacsinu nie. Ak ma to, co eso poraza, tak to moc nezaplati, cize radsej to nepocitajme a nedostaneme sa do problemov, ze mu zaplatime s jednym parom :-P.

Na turne mame 12 outs a ak ma set, tak 10 outs. Set je dost mala cast jeho ruk, ale tak pocitajme 11.5 outs :D. Potrebujeme 3.2 : 1 pot odds priblizne. Dostavame 2.5 : 1 a potrebujeme z jeho stacku ziskat priblizne $2. Zostava mu $5, takze odpoved je jednoducha ..

Ak si myslis, ze je schopny zaplatit priemerne $2 z jeho stacku, ak Ti pride str8 alebo flush, resp. ze sa stackne v 40% pripadoch, tak je to call. Inak na turne foldni.

Bohuzial call s foldom alebo call s pushom na flope tazko porovname :pardon: .
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod dzejkej 05 Jan 2009 20:49

hulmazas2 napísal:Este taky mensi dotaz...dnes som mal dooost fishiek na stoloch, avsak skoro vsetky po mojej lavej ruke, co mi robilo dost problem, lebo na moje Cbety neskladali+flopy som vobec netriafal. Ma zmysel ostat sediet pri stole, ked mam takuto calling station po lavej ruke? Nie je lepsie presadnut?

Je lepsia mat poziciu, ak mas moznost si presadnut, tak presadni. Ak moznost nemas a fishka calluje Tvoje raisy light, tak openraisuj do nej light, ked mas moznost a rozumnu poziciu na stole, nech hrate vela potov. Ak ju mas na blindoch a ako 99% fishiek ma tendenciu chodit do potov z blindov takmer vzdy, raisuj toho vela.
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod hulmazas2 05 Jan 2009 22:55

Uuuuf chlapci...tak toto som necakal taketo vysvetlenie...to Vam teda klobuk dole. Ja som callol, river blank...on All in ja fold. Bol som trosku v tillte, by ma zaujimalo co by som urobl, keby nie som easy tillt :D

A k tomu tableselectovaniu...stats hovoria za seba...najmä WSD% iba 32%
Prílohy
111.JPG
111.JPG (17.93 ) Zobrazená 2193 krát
hulmazas2

Odoslaťod dzejkej 05 Jan 2009 23:04

Njn, ja osobne sa snazim pisat k mojmu nazoru aj dovod. Pomoze to viac ako "call, imo", taktiez sa donutim nad tym zamysliet a co je este lepsie, ked mam niekde chybu, niekto sikovny ma opravi - ideal :).

Ten flop cbet% nemas trochu velky na tie microstakes? Ak mas pri stole fishky typu "calling station", tak necbetuj automaticky, pretoze to proste vacsinou nefoldnu a stracas bubaky. Ja som fishky dost casto mal a preto moj flop cbet% je iba 63%. Ak si tolko calling stations nemal, tak pardon, len som sa pytal :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod hulmazas2 05 Jan 2009 23:11

dzejkej napísal:Njn, ja osobne sa snazim pisat k mojmu nazoru aj dovod. Pomoze to viac ako "call, imo", taktiez sa donutim nad tym zamysliet a co je este lepsie, ked mam niekde chybu, niekto sikovny ma opravi - ideal :).

Ten flop cbet% nemas trochu velky na tie microstakes? Ak mas pri stole fishky typu "calling station", tak necbetuj automaticky, pretoze to proste vacsinou nefoldnu a stracas bubaky. Ja som fishky dost casto mal a preto moj flop cbet% je iba 63%. Ak si tolko calling stations nemal, tak pardon, len som sa pytal :).

Hej je vysoky a dost...celkovo mam nieco pod 70%...teda teraz je 70% to znamena pred tymto uletom musel byt nizsi...Aj ked proste pride flop K82r no neCbetni to :-) Aj superi mali celkom solidny Cbet fold, ale jednoducho neskutocne vela ruk som hral OOP z toho dovodu, ze som mal tych callovacich dementov po lavici. Nemoze sa to opakovat.neviem preco som hral tak blbo, ale jednoznacne je to tym, ze som mal po lavici hroznych hracov, co na zaklade tejto session mne nevyhovuje. Musim jednoducho viac tableselectovat.
hulmazas2

Odoslaťod dzejkej 05 Jan 2009 23:19

No ak mas fishku nalavo, neznamena to, ze to ma byt stratova. Ono je fajn naucit sa prisposobit hru. Yegon napr. nema ten luxus vyberat si stoly, kde je fishka hned napravo, tam je asi clovek rad za kazdu jednu supinu pri stole :). Fishky necbetujes bez ruky, ktora nepredbieha jeho "jeej, tukol som flop alebo mam overcards" callovaci range. Nejakeho weak semirega s automatickym c-betom zase mozes obcas check/raisnut na bezpecnom flope a obcas to urob s poriadnou handou, nech mas respekt :). Len to nerob ako ja, ze na zaciatku ani poriadne nevies, s kym mas tu cest a raisujes ako opica :P .
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod yegon 05 Jan 2009 23:43

hulmazas2 napísal:
dzejkej napísal:Njn, ja osobne sa snazim pisat k mojmu nazoru aj dovod. Pomoze to viac ako "call, imo", taktiez sa donutim nad tym zamysliet a co je este lepsie, ked mam niekde chybu, niekto sikovny ma opravi - ideal :).

Hej je vysoky a dost...celkovo mam nieco pod 70%...teda teraz je 70% to znamena pred tymto uletom musel byt nizsi...Aj ked proste pride flop K82r no neCbetni to :-) Aj superi mali celkom solidny Cbet fold, ale jednoducho neskutocne vela ruk som hral OOP z toho dovodu, ze som mal tych callovacich dementov po lavici. Nemoze sa to opakovat.neviem preco som hral tak blbo, ale jednoznacne je to tym, ze som mal po lavici hroznych hracov, co na zaklade tejto session mne nevyhovuje. Musim jednoducho viac tableselectovat.

proti fishkam platia 2 zakladne veci

- raisuj cokolvek hratelne ked budes mat po flope poziciu na fishku
- raisuj len dobre ruky ked ma po flope fihska poziciu na teba

teda ak je po lavej ruke tak otvaraj 50% ruk na buttone a inak hraj len QJ+ a pary a vypusti suited connectory a podobne seplety ktore budes mat problem hrat po flope OOP

cbetovat proti fishke je OK akurat sa treba obmedzit ked si OOP alebo ked fishka dorovnava flopy K86 s AT a podobne (i ked toto sa da riesit barrellovanim s bluffmi a valuebetovanim s any pair ale lepsie je to robit v pozicii)
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod dzejkej 05 Jan 2009 23:55

Ak je fishka calling station, nie je tak nahodou cbetovanie/2barellovanie -EV hra? Ak mas niekoho s velkym WTSD a malym fold to c-bet (ako asi 1/2 hracov na tych menej oregularovanych romov), tak naco sa tym trapit a neist rovno for value?

Co sa tyka raisu, tak voci pasivnym fishkam napr. Baluga odporuca raisovat vysoke karty, ktore maju castejsie showdown hodnotu, pretoze oni calluju prilis casto a chcu ist na showdown moc. Takze K8 > 78s. Naopak proti agresivnym hracom/regom odporuca naopak hravat veci ako SC a podobne bez velkych reverse implied odds, ktore maju casto potencial v potoch a umoznuju nam zostavat agresivni.

Aspon tak som to vstrebal ja :).
Obrázok používateľa
dzejkej

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Cash games - Texas Holdem

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!