problematicka ruka - babo rad

Všetko, čo sa týka Texas Holdem cash games

Re: problematicka ruka - babo rad

Odoslaťod yegon 05 Jan 2009 23:57

dzejkej napísal:Ta ruka je dost husta, inak :).

Sme s Kesom pocitali a pocitali a po case sme dopocitali, lebo ten range je taky brutalny, ze to az pekne nie je :).

Ten board ho kazdopadne riadne triafa a kravinky bez nejakej equity by tam nemal robit.

Ministerstvo zdravotnictva varuje, tento text ohrozuje Vase psychicke zdravie a jeho korektnost nie je potvrdena. Vsetky ranges pouzite vo vypoctoch, su vymyslene. Podobnost so skutocnymi je cisto nahodna.

1) fold na flope

EV foldu je -11 BB .. to je ta easy cast :)

2) push na flope

Ak by sme na flope pushli, tak ak nefolduje sety, 2 pary, par + draw (FD alebo SD), kombo draws a overcards + draw, ze foldne akurat tak niektore tie pary (A7s ak ma na ruke napr.) a bluffy, co tvori to menej ako 20% z jeho range (no ten range bol dost od chrbta nastrelovany).

Fold equity nam s takym foldovacim rangeom zabezpeci 20% x velkost potu, takze EV pri jeho folde je 6 BB.

Aby bol push lepsi ako fold, tak jeho callovaci range nas nesmie porazat tak , ze stratime viac ako 17 BB [-17BB (callne) + 6BB (foldne) = -11 BB (foldneme my)]. Ak callne a pot ma teda priblizne 200BB, tak to vychadza, ze musi mat equity edge nejakych 8% a menej, takze musime byt na tom priblizne 46 : 54 alebo lepsie a je to dost neprevdepodobne.

Takze zaver. Push je horsi ako fold 8-) . Ako nam to pomoze, to je uz otazne. Vacsina ludi rozmysla, ze by pushla (= Keso :D) alebo callla, takto je aspon casto ocakavatelne, ze push je natolko zly, ze to mozeme radsej foldnut. To je vsetko, co tym vieme poloexaktne trvrdit :).

3) call

Toto sa bohuzial prilis vypocitat neda, resp. na to nemame vyvinute bunky :). Otazka tu totiz je, ako moc je ochotny sa stacknut, ak pride srdce a nema flush draw + dalsich mnoho mnoho faktorov.

Outs na flope sa tazko pocitaju, lebo nieco z range poraza, ale vacsinu nie. Ak ma to, co eso poraza, tak to moc nezaplati, cize radsej to nepocitajme a nedostaneme sa do problemov, ze mu zaplatime s jednym parom :-P.

Na turne mame 12 outs a ak ma set, tak 10 outs. Set je dost mala cast jeho ruk, ale tak pocitajme 11.5 outs :D. Potrebujeme 3.2 : 1 pot odds priblizne. Dostavame 2.5 : 1 a potrebujeme z jeho stacku ziskat priblizne $2. Zostava mu $5, takze odpoved je jednoducha ..

Ak si myslis, ze je schopny zaplatit priemerne $2 z jeho stacku, ak Ti pride str8 alebo flush, resp. ze sa stackne v 40% pripadoch, tak je to call. Inak na turne foldni.

Bohuzial call s foldom alebo call s pushom na flope tazko porovname :pardon: .

paralysis by analysis imo :)

a. EV foldu je vzdy 0 pani

b. raise a stackoff na flope s nut flushdraw + backdoor straight draw + overcards za 100BB nemoze byt nikdy az taky zly hlavne proti cloveku ktory si asi sam este nevie ani zaviazat snurky na topankach. Je agresivny, je mozne ze to robi s nejakou draw (v idealnom pripade FD :) ). Jeho betsizing sa skor tvari ako semibluff mozno s niecim typu 67s - clovek by cakal ze set a pod. si bude chranit a nie minraisovat.

c. preco vlastne raisujeme pred flopom? Mame pocit ze 25/6/3 WTSD% 22 bude hrat natolko katastrofalne po flope ze si trufame ho vycvicit OOP a potrebujeme si vybudovat vacsi pot? U mna v 90% pripadov len call pred flopom.

d. ak si myslime ze je po flope ubernit, nikdy nebluffuje a jeho range je 2pair+ a teda mame nulovu fold equity tak jednoznacne call flop lebo tym ze nie je fold equity sa nam zvysuju implied odds

e. check/call turn nie je ziskovy takze fold alebo push
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod yegon 06 Jan 2009 00:05

Ak je fishka calling station, nie je tak nahodou cbetovanie/2barellovanie -EV hra? Ak mas niekoho s velkym WTSD a malym fold to c-bet (ako asi 1/2 hracov na tych menej oregularovanych romov), tak naco sa tym trapit a neist rovno for value?

treba preverit supera - je kopec stations ktore dorovnaju flop s any2 a foldnu turn ak nemaju aspon druhy par, proti takymto je cbet hypervyhodny lebo na turne ti zlozia a vyhravas viac. Uplnych calling stations ktore dorovnaju 3barrelly s druhym parom nie je zase az tak vela a ak na takeho aj narazis a zistis to akurat neuspesnym bluffom tak o to lepsie ho mozes potom valuebetovat lebo on si uz navzdy zapamata ze bluffujes a uz ti naozaj nikdy nezlozi

Co sa tyka raisu, tak voci pasivnym fishkam napr. Baluga odporuca raisovat vysoke karty, ktore maju castejsie showdown hodnotu, pretoze oni calluju prilis casto a chcu ist na showdown moc. Takze K8 > 78s.

urcite je to tak a je to v podstate to iste co som uz pisal. Plati to hlavne OOP kde chces mat ruku ktora ked trafi par mozes ho 2-3 streets valuebetovat a nemusis sa obavat ze s QJ si dominovany lebo vies ze super hra aj Q3s a pod.

V pozicii sa hra ovela lepsie takze tam hram vsetko aby som s fishou odohral co najviac ruk, samozrejme so 78s na boarde 726 nebudem hrat o stack :) - v tom mi prave pomoze pozicia lebo mi dava lepsi nastroj ako manipulovat potsize
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod dzejkej 06 Jan 2009 00:05

Clovek tu maka a maka a potom si tu yegon napise nieco uplne ine, no hruoza :D.

Neberies potom z pohladu celej akcie napr., ze ak foldes flop, tak dlhodobo stracas v tej situacii 13BB. Ci je problem ten, ze je blbost pri foldnuti pocitat nasu cast v pote ako stratu a pri pushnuti a vyhre ako zisk?

Asi si pletiem jablka s hruskami, ale som to bral ako 0, len som nedavno cumel na videa, kde sa rozoberalo 3betovanie, 4betovanie, atd. A mali tam zavery typu, ze 3bet a fold na 4bet pocitali ako napr. EV -12BB, 5bet s tym, ze callne zase nejake EV a potom tam porovnavali relativne (napr., ze pri 5bete proti tomu rangu sme -4BB, ale stale o 8BB lepsie ako fold).
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod yegon 06 Jan 2009 00:15

dzejkej napísal:Clovek tu maka a maka a potom si tu yegon napise nieco uplne ine, no hruoza :D.

Neberies potom z pohladu celej akcie napr., ze ak foldes flop, tak dlhodobo stracas v tej situacii 13BB. Ci je problem ten, ze je blbost pri foldnuti pocitat nasu cast v pote ako stratu a pri pushnuti a vyhre ako zisk?

Asi si pletiem jablka s hruskami, ale som to bral ako 0, len som nedavno cumel na videa, kde sa rozoberalo 3betovanie, 4betovanie, atd. A mali tam zavery typu, ze 3bet a fold na 4bet pocitali ako napr. EV -12BB, 5bet s tym, ze callne zase nejake EV a potom tam porovnavali relativne (napr., ze pri 5bete proti tomu rangu sme -4BB, ale stale o 8BB lepsie ako fold).

to je ale EV pocitane v case ked sme este ne3betli len to planujeme cize tych 12BB sme este nedali do potu a ideme vypcitat ich ziskovost

EV sa vzdy rata z toho pohladu ze to co je v pote su dead money ktore ti len osladzuju rozhodnutia ale uz nepatria tebe - kedze vsak vystupuju v EV rovnici tak su zohladnene a vysledok EV ti vlastne hovori ci ich je tam dost na to aby stalo za to si ich branit alebo ich obrana stoji viac nez prinesie
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod dzejkej 06 Jan 2009 00:25

Chapem, dik :good: . Okej, tak si to nabuduce uvedomme vsetko pred flopom :D .
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod hulmazas2 06 Jan 2009 02:50

yegon napísal:
dzejkej napísal:Ta ruka je dost husta, inak :).

e. check/call turn nie je ziskovy takze fold alebo push

Preco ch/c turn nie je ziskovy? Ved ked ho putneme na 2 pary+, s tym, ze nefoldne na flush kartu a vieme tym padom, ze nemame ziadnu FE, tak callom na turne usetrime peniaze na rivery, ak nepride heart...rozmyslam nejako zle? Dufam, ze som to nenapisal nejako komplikovane :)
hulmazas2

Založený: Jan 2008
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Odoslaťod yegon 06 Jan 2009 08:41

ciste matematicky je to ziskove ak ho stackneme vo viac ako 70% pripadov

ked to ale beriem od brucha tak vseobecne check/call s FD na turne OOP nie je ziskovy ak super nebetne nejak smiesne malo. Nemame istotu ci naozaj v 70% pripadov ho stackneme - sme OOP cize budeme musiet pushnut river ak trafime takze nam preplati jedine ak si povie ze bluffujeme a super s 22% WTSD je skor weak nez calling station. Dalsia vec je ak ma 2 pary alebo set tak musime ratat aj s pripadmi ked trafime flush ale sparuje sa board a prehrame nielen tych 2,7 ale aj zvysych 5USD.

Ak by sme brali ze nase outs su aj esa tak uz skor sa nam to oplati ale to ze esa su zive je dost nepravdepodobne

asi je to situacia kedy na turne push/fold/call su EV dost blizko seba, takze nemyslim ze cokolvek z toho by bola velka chyba ktora v dlhodobom hladisku pohne nasou winrate
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod hulmazas2 06 Jan 2009 23:14

Grabbed byHoldem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer Game#1361166992

SB ($17.19)
BB ($9.09)
UTG ($9.34)
Hero ($9.98)
CO ($14.63)
BTN ($20.29)

Dealt to Hero A :club: K :spade:

fold, Hero raises to $0.40, fold, fold, call, call,

FLOP ($1.20) 6 :diamond: 6 :club: 8 :club:

check, check, Hero bets $0.70, SB calls $0.70, BB folds,

TURN ($2.60) 6 :diamond: 6 :club: 8 :club: T :heart:

check, Hero bets $1.80, SB calls $1.80,

RIVER ($6.20) 6 :diamond: 6 :club: 8 :club: T :heart: A :diamond:

SB bets $4, Hero...???

Majster je 20/6/2 po 370 rukach...agg na rivry ma najviac a to 3. WTSD 26
Flop klasika Cbet, na turne ma checkuje opat a skusam betnut, lebo si myslim ze ma draw. Na rivery caka do uplne poslednej chvile a vsadza 4USD. Ked som ho putol na draw, jasne ze si myslim, ze ma chce vyblufovat. Odds na call mam 2,5:1 a ked dam do Pokerstovu aj konzervativnejsi range, stale sa mi oplati callnut. Teraz sa naskytuje druha otazka, preco sa to pytam, ked uz som si odpovedal :crazy: Proste bluffuju takyto hraci casto draw OOP? Alebo je to klsicky Baluga theorem?
Teraz som si vsimol, ze moze mat aj str8, ale to by takyto hrac asi s 97 do hry nesiel
hulmazas2

Odoslaťod yegon 07 Jan 2009 00:41

co s tym ma baluga spolocneho? nie si na scuhom boarde a nikto ta neraisuje :)

pohodovy call na riveri - samozrejme hraci robia somariny moze bluffovat cokolvek kludne 33 ak si mysli ze sa esa zlaknes
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod hulmazas2 07 Jan 2009 00:58

yegon napísal:co s tym ma baluga spolocneho? nie si na scuhom boarde a nikto ta neraisuje :)

pohodovy call na riveri - samozrejme hraci robia somariny moze bluffovat cokolvek kludne 33 ak si mysli ze sa esa zlaknes

No hej, podla toho theoremu by musel moj TP reraisnut na turne...ale aj tak zvlastna lajna od takeho hraca...tak svedomie nemusim mat zle, ked vravis, ze pohodovy cal :vlade: Aj som to callol, ukazal 66. Ide o to, ze cakal do uplne poslednej sekundy...musim si precitat nieco o timing tells...nejaky dobry clanocek? :napad:
hulmazas2

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Cash games - Texas Holdem

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!