Tilt - náš najväčší nepriateľ

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Tilt - náš najväčší nepriateľ

Odoslaťod admin 18 Sep 2008 06:40

Diskusia k článku: Tilt - náš najväčší nepriateľ

Každý z pokrových hráčov sa už určite ocitol v situácií, keď nešťastne prehral pár hier po sebe. Pretože chce prehraté peniaze získať čo najskôr spať, začne hrať aj štartovné kombinácie, ktoré by predtým bez váhania položil, začne hrať nekoncentrovane, nesústredene. Povedané slovníkom pokrových hráčov, začne \"tiltovať\". Dôvody pre ktoré sa občas dostaneme do tiltu sú rôzne: človek sa rozčuľuje nad jedným konkrétnym hráčom, ktorý je očividne slabý, avšak celý čas ma šťastie. Prípadne prehráme niekoľko fifty-fifty situácií, respektíve prehráme aj s veľkým párom proti malému..... Každý hráč to dobre pozná a určite sa už nachádzal minimálne čiastočne v podobnej situácií, prípadne to sám ani nespozoroval. Tilt je to najhoršie, čo môže stretnúť pokrového hráča, oveľa horšie ako keď dostáva zle karty, pretože vďaka tiltu prehráva extrémne veľa peňazí. Slabou útechou môže snáď byť len to, že sa to stáva aj najlepším pokrovým profesionálom. Takže ako vzniká tilt a ako sa proti nemu brániť? Samozrejme v prvom rade kvôli prehrám. Nikto neprehráva rád, to je jasné. Keď prehráme pár väčších hier po sebe, začneme byť vnútorne nepokojní, nervózni, začneme si klásť otázky ako: \"Ako je možné, že ten typ ma toľko šťastia? Prečo ja mám takú smolu stále?....

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Tilt - náš najväčší nepriateľ

Odoslaťod Zajo 02 Feb 2009 00:01

No takže ja som dnes Tiltoval nie po viac smolných handov, ale len jednom a to, keď mi prišlo na ruku 66, flop 2-4-5, po flope sme ostali len dvaja v hande, turn mi hodil 6, súper na mňa vyletel ALL IN, ja hneď Call, on QQ, ja už sa pomaly radujem a river Q... Je pravda, čo tu je písané, pretože fakt som hral s kartami ako 7-9, K-4 a podobne.. Ale učíme sa na vlastných chybách, dúfam že to bude platiť aj v mojom prípade...
Zajo

Založený: Dec 2008
Poďakoval/li: 0 krát/1 krát

Odoslaťod nelz0n 02 Feb 2009 01:56

http://tommyangelo.com/buy_EOP.html

Tommy Angelo - Elements of Poker ... vraj vynikajuca kniha venovana tiltu a psychologickej stranke hry ... krantz ju vychvaloval do nebies takze na tom nieco bude :)
Obrázok používateľa
nelz0n

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 13 krát/21 krát

Odoslaťod buschle 02 Feb 2009 13:08

nelz0n napísal:http://tommyangelo.com/buy_EOP.html

to si asi kupim
Obrázok používateľa
buschle

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 47 krát/133 krát

Odoslaťod Xaress 02 Feb 2009 15:35

Podľa mňa je to dobrá investícia :evil:, plánujem si ju kúpiť aj ja.
Xaress

Založený: Dec 2007
Poďakoval/li: 41 krát/19 krát

Odoslaťod buschle 03 Feb 2009 13:42

hello , tak ma napadla taka sutaz o titul Najlepsieho zvladaca Tiltu :x . Dohodneme sa ze pocnuc dnesnym dnom hrame kdo dlhsie vydrzi hrat bez co len najmensieho tiltu :). Kazdy zucastneny sa musi sam priznat.

Vitaz ktorý vydrzi najdhlsie ziskava titul : Grand master of tilt controll :lol2:
2.he miesto ziskavaju vsetci co vydrzia bez tiltu 1x tyzden alebo min (6x session) ,
3. miesto ziskavaju vsetci ktorí vydrzia 3x session bez tiltu
4. ten co nevydrzi ani 2 x session bez tiltu, musi si nahlas povedat "som kkt"

Prida sa niekto ? :what:
Obrázok používateľa
buschle

Odoslaťod APminer 03 Feb 2009 14:13

buschle napísal:hello , tak ma napadla taka sutaz o titul Najlepsieho zvladaca Tiltu :x . Dohodneme sa ze pocnuc dnesnym dnom hrame kdo dlhsie vydrzi hrat bez co len najmensieho tiltu :). Kazdy zucastneny sa musi sam priznat.

Vitaz ktorý vydrzi najdhlsie ziskava titul : Grand master of tilt controll :lol2:
2.he miesto ziskavaju vsetci co vydrzia bez tiltu 1x tyzden alebo min (6x session) ,
3. miesto ziskavaju vsetci ktorí vydrzia 3x session bez tiltu
4. ten co nevydrzi ani 2 x session bez tiltu, musi si nahlas povedat "som kkt"

Prida sa niekto ? :what:

:good: napad, ale myslim, že 98% zdejších dosáhne max. na 5. místo :lol2:
Obrázok používateľa
APminer

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 178 krát/100 krát

Odoslaťod dzejkej 03 Feb 2009 14:14

Ziadny tilt = ziadny microtilt tiez? To si neviem predsavit, ze sa da pokial sa nevenujes uz dlhsiu dobu meditaciam a pod :). Napr. ked ma suckoutnu viackrat po sebe, tak sa nahnevam, ale neznamena to, ze pushujem any two alebo rozbijam klavesnicu, proste som par minut cervensi, kym to nepredycham :lol2: .
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod Xaress 03 Feb 2009 14:24

Tak tak, máš pravdu. Lenže za tých "pár" minút spravím zhruba dosť chýb čo stoja ďalšie $$$ a vtom "najsamlepšiom" prípade ďalší suckout a vtedy to býva fakt zle. Btw. vie mi niekto povedať očom je táto kniha (Elements Of Poker), čo sa tam rozoberá atď. Díííík :)
Xaress

Založený: Dec 2007
Poďakoval/li: 41 krát/19 krát

Odoslaťod buschle 03 Feb 2009 14:29

cerveny mozes byt ako chces ak to nepreneses na hru :D
Naposledy upravil buschle dňa 03 Feb 2009 14:29, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
buschle

Ďalšia

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!