Beer015: cesta k pokrovemu osvieteniu

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Pivo in action

Odoslaťod dzejkej 19 Feb 2009 14:17

Mayday napísal:Poznate niekto nejake dobre instruktazne videa, alebo clanky zaoberajuce sa zlepsovanim pozicnej hry?

No ja by som povedal, ze vseobecne sa videa, kde je nejaka ta ziva hra alebo analyza ruk, zaoberaju pozicnou hrou. Ved je to superdolezita vec.

Netusim, co by mal podla Teba obsahovat clanok/video o zlepsovani pozicnej hry :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod Mayday 19 Feb 2009 14:39

dzejkej napísal:Netusim, co by mal podla Teba obsahovat clanok/video o zlepsovani pozicnej hry :).

a vies ze ani sam poriadne neviem? :fish:

len ma to tak napadlo, ked som si uvedomil, ze moja pozicna hra je dost slaba.
Mayday

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 31 krát/24 krát

Odoslaťod dzejkej 19 Feb 2009 14:43

Pozicna hra je o tom uvedomit si, ze OOP sucks a IP = da powah :-D! Otvaraj z EP ruky, ktore sa Ti lahko a dobre hraju aj OOP, neopenlimpuj (Tvoj VPIP a PFR rozdiel je mooooc velky :bad: ). Na BTN bud terminator, na CO tiez, ak je BTN nit a mas vystarano :evil: .

Pozeraj videa, hraj a ono sa to na Teba nalepi :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod Mayday 19 Feb 2009 17:32

dzejkej napísal:Pozicna hra je o tom uvedomit si, ze OOP sucks a IP = da powah :-D! Otvaraj z EP ruky, ktore sa Ti lahko a dobre hraju aj OOP, neopenlimpuj (Tvoj VPIP a PFR rozdiel je mooooc velky :bad: ). Na BTN bud terminator, na CO tiez, ak je BTN nit a mas vystarano :evil: .

to znie ako good advice, myslim, ze si nasledovne napisem na papier a nalepim na stenu pri compe:

1. raisuj viac in position
2. necalluj tolko z BB. fold, alebo 3bet.
3. neopenlimpuj
4. nehraj male suited connectors a one gappers OOP

co by som este mohol pridat?
Mayday

Odoslaťod trikoza 19 Feb 2009 17:39

toto mam na stene vycapene ja, je to z allsamovho blogu

1. no steam (nevybuchnúť)
2. no fear (nebáť sa)
3. lay down great hands (dokázať zložiť veľké ruky)
4. instinct
5. pot odds
6. take a time to think (zamyslieť sa)
7. patience (trpezlivosť)
Obrázok používateľa
trikoza

Založený: Nov 2007
Poďakoval/li: 31 krát/48 krát

Odoslaťod tucniak 19 Feb 2009 17:41

hrat agresivnym sposobom aj small blind-tiez skor raise/fold ako call, ja napr ked 4 ludia limnu neraisujem ani nieco ako AJo, lebo casto mi to traja callnu a taku ruku hrat OOP je shit..proste zjednodusit si hru, zarabat na spotoch, kde je to lahke a vyhnut sa sick spotom..hlavne ta pozicna hra=najviac..
ale mozno niekto povolany poradi..:)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod palo1973 19 Feb 2009 17:55

Mayday napísal:
dzejkej napísal:Pozicna hra je o tom uvedomit si, ze OOP sucks a IP = da powah :-D! Otvaraj z EP ruky, ktore sa Ti lahko a dobre hraju aj OOP, neopenlimpuj (Tvoj VPIP a PFR rozdiel je mooooc velky :bad: ). Na BTN bud terminator, na CO tiez, ak je BTN nit a mas vystarano :evil: .

to znie ako good advice, myslim, ze si nasledovne napisem na papier a nalepim na stenu pri compe:

1. raisuj viac in position
2. necalluj tolko z BB. fold, alebo 3bet.
3. neopenlimpuj
4. nehraj male suited connectors a one gappers OOP

co by som este mohol pridat?

1. a 3. splnam
2.mi robi problem,casto dorovnavam 3bet sa mi zda
4.ja otvaram skoro vsetky SC a aj male pary v kazdej pozicii

-ale najvacsi problem je stale tilt :evil: ,vyhram 100 $ za hodinu,odchadzam od stolov,prehram 100,sedim tam aj 3-4 hodiny,kym neprehram aj dalsie
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod Mayday 20 Feb 2009 10:52

plugging leaks - funguje to?!

takze vcera som sa snazil hrat v sulade s konceptom odstranovania leaks z mojej hry, cize som sa zameriaval predovsetkym na pozicnu hru, nicil som superov z buttonu/CO, OOP som foldoval kopec ruk, ktore som doteraz zvykol hravat (AJ, KQ, mensie suited connectors) a cuduj sa svetu, vyskyt marginalnych "tricky" situacii sa vyrazne znizil a mal som pocit, ze sa mi hra uplne v pohode, s prehladom.

Obrázok

zaujimave ruky:

push/call?

QQ vs AK vs ??

3betujem OOP s QQ, shortstack pushuje all in za 10$ a povodny raiser calluje. davam iba call s tym, ze suchy flop betujem, na co mi orignal raiser sklada a shortstacka davam dole, kedze mal AK. vrta mi vsak v hlave, ci som nemal raisovat/pushovat pred flopom v tejto situacii. nejake nazory?

call/fold?? co s tymto blaznom?

http://www.pokerihanska.com/?h=529875484

tento exot hral na vzorke cca. 100 ruk 52/3/1.1 s fold to cbet len mizernych 27%. preto raisujem svoje 99 a flopujem top set, co ma velmi tesi. moj cbet mi samozrejme dorovnava a turn prinasa najhorsiu kartu v decku, ktora kompletizuje farbu aj postupku. checkujem kvoli pot control, na co super na moju radost checkuje behind. river mi neprinasa ziadnu pomoc vo forme sparovaneho boardu, ale ani vyslovenu scarecard. preto si myslim, ze som v predu a betujem for value na co sa fishka zblazni a pushuje to tam v brutalnom overbete all in. mal som z toho blby pocit tak som to foldol. mal som to callovat?
Mayday

Odoslaťod dzejkej 20 Feb 2009 12:02

Najprv mojich par kecov k AJ, KQ a SC :).

1) AJ a KQ

OOP foldovat v raisovanom pote AJ a KQ je zase nejake moc tight :). AJ a KQ ma este tu vyhodu, ze hraci casto calluju s dominovanymi rukami, kdezto ruky, ktore dominuju Teba zase casto 3betuju, takze vies, na com si. Napr. ked mas KQ, tak s KT, KJ, QT, atd dorovnaju, no s AK a casto aj s AQ maju skor tendenciu 3betovat. Pri AJ to plati taktiez - kolkokrat vidis callovat hracov so slabymi esami. AT je uz na tom horsie, pretoze AJ sa nezvykne 3betovat a AQ tiez obcas nie, takze je o dost viac dominujucich ruk.

2) SC

Suited connectors je OOP obcas fajn zahrat, ak mas pri stole ludi, co aj davaju pozor. Tym, ze UTG neraisujes iba silne ruky, ale aj male pary a obcas SC, tak im urobis tazsi handreading a napr. si typek trafi 2 pary na low boarde a mysli, ze ma nuts proti Tvojmu range, ale Ty zrazu ukazes set alebo str8 a je dead :evil:

Ak si myslis, ze mas stoly, kde Tvoje early position raisy s AJ a KQ necalluju s dominovanymi rukami, tak zmen stol a ak to nejde, tak teda neraisuj :). Ak nikto nevie handreadovat pri stole ani trochu, tak zase "balancovat" svoj range hranim SC je tiez zbytocne. Ak mas ale relativne lahko citatelne viac deep fishky pri stole (a najma na blindoch), tak to je ine kafe :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod dzejkej 20 Feb 2009 12:39

QQ ruka

Tieto spoty nemam rad, tak sa idem nahlas zamysliet :).

No tieto coldcally byvaju casto veci ako AQ-AK, TT-JJ, tj ruky, s ktorymi netuzi ist on all-in, ale tazko sa mu folduju alebo potom slowplayovane AA, proti ktoremu sa stacknes casto tak ci onak ;).

1) Ak mas pocit, ze chlapik dokaze callnut push s TT-JJ a bohvie akym horsim parom este a ze ho callne aj s AQ, tak si myslim, ze to je easy push. No ja mam pocit, ze vacsina s tazkostou nakoniec foldne.

2) Ak si myslis, ze by ten slabsi takmer-premium range foldli, tak TT-JJ na low boarde uz casto nefoldnu, Q ho znici ak ma AQ a ak pride A alebo K, tak bude hrat znacne priamo - bluffovat tam vacsinou s TT alebo JJ nebude :). Sice od made ruk na overcards flope neziskas vela hodnoty, ale zase ak folduju preflop na push, tak sa to da.

Ak by bol oponent agresivny a tricky hrac a viem, ze by ma mohol nakoniec vytlacit s horsou rukou, tak OOP velmi sucks a s takym potom to tam natlacim preflop a urobim si to lahsim :).

99 set

No tu si urobil chybu na turne podla mna. Fishka tam ma taky siroky range, ze ja tu kartu proti takej calling station betujem 24 hodin 7 dni v tyzdni. Ak Ta raisne niekto s AF 1.5, tak to mas lahke - ak minraisne, callnes a pri netrafeni FH to c/f alebo callnes klasicky ich minibet, ak chce byt cute. V jeho range je kopa Jx, Tx (co malo na flope draw, napr.), PP, Adx ruk, atd atd.

Niekedy tym fishkam drbne v tychto situaciach na takom riveri, ale to je taky overbet, ze sa to callnut neda. Na takom koordinovanom boarde nema ani priblizne dostatocne casto slabsiu ruku, aby sa to callu vobec podobalo :).
Obrázok používateľa
dzejkej

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 22 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!