SCORPIO BLOG
Počet príspevkov: 14 • Stránka 1 z 2 • 1, 2
SCORPIO BLOG
Už dva roky som veľkým fanúšikom pokerportálu a nevynechám deň, kedy by som si ráno neprečítal novinky lovca veľrýb, Matúša Čaka Bratislavského, vždy ochotného Palina či nášho “ superadmina” Vladeho . Keďže moje poker skills mi nadávajú právo radiť fundovane v nejakých diskusiách, či problematických rukách, no aj ja by som rád niečím prispel a vrátil stránke to čo mi dáva. Rozhodol som sa poslúžiť Vlademu ako prekladateľ nejakých zaujímavých článkov zo sveta pokru. Rád by som sa venoval nejakým “ významným” historickým ale i súčasným osobnostiam pokru, ako aj stále nedostatočne zdôrazňovanej problematike money managamentu rep. BM a to hlavne preto, lebo či sa to niekomu páči alebo nie, to je základ, bez zvládnutia, ktorého sme len jednou z milióna naivných tresiek, čakajúcich kedy ich zhltne väčšia ryba …… resp žralok. Sám som dobrým príkladom toho, že ignorovanie BM resp. základných zákonov pokru vedie k tomu, že sa roky motáte medzi NL 10-100 s výsledkom, s ktorým sa sotva môžete pochváliť na svojej obľúbenej stránke .
Na začiatok som si vybral článok, na ktorým som narazil dneska a myslím, že stojí za tých pár minút námahy s prekladaním.
STU UNGAR
V decembri min. roku uplynulo 10 rokov od smrti Stu Ungara, ktorý bol považovaný za najväčšieho pokrového hráča aký kedy žil ( ak aj nebol najlepším pokrovým hráčom, určite bol najväčším gin rummy hráčom ) (gin rummy – kartová hra )
Hoci žil extrémne problematický život jeho talent vo všetkých kartových hrách bol skutočne udivujúci a niektoré historky z jeho hry sú už legendárne. Počnúc faktom, že z 30tich USD 10. 000 buy in no limit hold´em turnajov, ktorých sa zúčastnil vyhral desať, vrátane troch WSOP main eventov ( 2 z nich v rade za sebou ) a končiac USD 30.000 víťazným river callom len s “ten high“. Jeho priam telepatické schopnosti ho skutočne odlišovali od hráčov okolo neho.
Napriek svojim silným stránkam jeho život mal vážne trhliny. Bol notorický gambler a drogovo zavislý, ktorý “spálil” milióny na dostihy a drogových dealerov. A hoci počas svojej kariéry zarobil 30 miliónov USD na kartových stoloch, zomrel zlomený ( na mizine ) a sám v lacnom hoteli vo Vegas.
Ungar je asi najlepším možným príkladom problémov, ktoré určujú najlepších hráčov. Ungar bol asi najtalentovanejším hráčom keď bol pri stole, ale keď hovoríme o faktoroch, potrebných, aby ste boli úspešný mimo nich, ako sú money management, steam control (kontrola pary), discipína, bol to hrozný hráč. Ak porovnáme Ungara s hráčom ako “už zosnulý” veľký Chip Reese, ktorý hoci nemal take výsledky počas svojej kariéry ( hlavne kôli tomu, že sa nezúčastňoval toľkých veľkých turnajov a zameraním sa na cash games ) zarobil a udržal si milióny dolárov len tým, že bol schopný zostať vyrovnaný a pokojný vo všetkých časoch.
Kto je lepším hráčom z týchto dvoch? Ten ktorý v podstate dokáže vidieť tvoje karty počas hry ale na druhej strane minúť milióny keď je v tilte resp. kôli svojim zlozvykom? Alebo je lepší ten kto ťa pomaly zomelie, nikdy netiltujúci, vždy podľa pravidiel hrajúci hráč, ktorý pomaly zárába milióny od každého, kto si s ním sadne za stôl. Podľa mňa Chip Reese, protože hoci Ungar bol najlepším v hre, nebol ani náhodou blízko k tomu, aby sa stal najlepším pokrovým hráčom – pretože to si vyžaduje ďaleko viac ako schopnosti pri stole.
No napriek všetkým svojim nedostatkom, Ungar bol jednou z naozajstných veľkých osobností hry zvanej poker. Jeho štedrosť a srdce boli legendárne a jeho smrť bola veľká strata. Aby sme dali do obrazu jeho charakter rozlúčim sa s vami príhodou od Doyla Brunsona. Ako išli spolu po ulici prišiel k nim muž a požiadal Ungara, aby mu požičal nejaké peniaze. Ungar okamžite vytiahol 100 dolárov a dal ich mužovi. Pokračujúc v ceste sa Brunson spýtal Ungara z kadiaľ pozna toho chlapa. Ungar mu odpovedal: “ Poznám?” Keby som ho poznal, dal by som mu 200.
Na začiatok som si vybral článok, na ktorým som narazil dneska a myslím, že stojí za tých pár minút námahy s prekladaním.
STU UNGAR
V decembri min. roku uplynulo 10 rokov od smrti Stu Ungara, ktorý bol považovaný za najväčšieho pokrového hráča aký kedy žil ( ak aj nebol najlepším pokrovým hráčom, určite bol najväčším gin rummy hráčom ) (gin rummy – kartová hra )
Hoci žil extrémne problematický život jeho talent vo všetkých kartových hrách bol skutočne udivujúci a niektoré historky z jeho hry sú už legendárne. Počnúc faktom, že z 30tich USD 10. 000 buy in no limit hold´em turnajov, ktorých sa zúčastnil vyhral desať, vrátane troch WSOP main eventov ( 2 z nich v rade za sebou ) a končiac USD 30.000 víťazným river callom len s “ten high“. Jeho priam telepatické schopnosti ho skutočne odlišovali od hráčov okolo neho.
Napriek svojim silným stránkam jeho život mal vážne trhliny. Bol notorický gambler a drogovo zavislý, ktorý “spálil” milióny na dostihy a drogových dealerov. A hoci počas svojej kariéry zarobil 30 miliónov USD na kartových stoloch, zomrel zlomený ( na mizine ) a sám v lacnom hoteli vo Vegas.
Ungar je asi najlepším možným príkladom problémov, ktoré určujú najlepších hráčov. Ungar bol asi najtalentovanejším hráčom keď bol pri stole, ale keď hovoríme o faktoroch, potrebných, aby ste boli úspešný mimo nich, ako sú money management, steam control (kontrola pary), discipína, bol to hrozný hráč. Ak porovnáme Ungara s hráčom ako “už zosnulý” veľký Chip Reese, ktorý hoci nemal take výsledky počas svojej kariéry ( hlavne kôli tomu, že sa nezúčastňoval toľkých veľkých turnajov a zameraním sa na cash games ) zarobil a udržal si milióny dolárov len tým, že bol schopný zostať vyrovnaný a pokojný vo všetkých časoch.
Kto je lepším hráčom z týchto dvoch? Ten ktorý v podstate dokáže vidieť tvoje karty počas hry ale na druhej strane minúť milióny keď je v tilte resp. kôli svojim zlozvykom? Alebo je lepší ten kto ťa pomaly zomelie, nikdy netiltujúci, vždy podľa pravidiel hrajúci hráč, ktorý pomaly zárába milióny od každého, kto si s ním sadne za stôl. Podľa mňa Chip Reese, protože hoci Ungar bol najlepším v hre, nebol ani náhodou blízko k tomu, aby sa stal najlepším pokrovým hráčom – pretože to si vyžaduje ďaleko viac ako schopnosti pri stole.
No napriek všetkým svojim nedostatkom, Ungar bol jednou z naozajstných veľkých osobností hry zvanej poker. Jeho štedrosť a srdce boli legendárne a jeho smrť bola veľká strata. Aby sme dali do obrazu jeho charakter rozlúčim sa s vami príhodou od Doyla Brunsona. Ako išli spolu po ulici prišiel k nim muž a požiadal Ungara, aby mu požičal nejaké peniaze. Ungar okamžite vytiahol 100 dolárov a dal ich mužovi. Pokračujúc v ceste sa Brunson spýtal Ungara z kadiaľ pozna toho chlapa. Ungar mu odpovedal: “ Poznám?” Keby som ho poznal, dal by som mu 200.
- scorpiorado
- Založený: Okt 2007
- Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
Re: SCORPIO BLOG
a kludne sa zapajaj do debat o problematickych rukach,v najhorsom dostanes zdrbanie od TuKeho alebo inych,ale ak to nevezmes ako urazku,ale sa z toho poucis tak ti to bude len na prospech
-
palo1973 - Príspevky: 5199
- Založený: Máj 2008
- Poďakoval/li: 61 krát/219 krát
nice
-
Horsey7 - Príspevky: 2703
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 38 krát/68 krát
-inak o Stu Ungerovi mam aj ja pripraveny pomerne obsiahly clanok,len momentalne su aktualne ine veci,ktore maju prednost,ako napr. kauza Jonas Klausen,blazniva stavka "Elky" vs. "Imper1um" a ine
-
palo
Ungar si určite zaslúži väcší článok. Ten článok neni ani tak o ňom ako úvodom do problematiky, ktorej sa chcem venovať. A to aby si každý, ktorý prepadne tomuto "virusu" ( ako hovorí naš priateľ HUFELIX ), skôr ako príde o celý svoj majetok, položil pár základných otázok ako: "Prečo hrám poker? Aké sú moje ciele? Kto sú hráči s ktorými hrám? Sú moje skills alebo BM dostatočné na daný level a pod.
- scorpiorado
- Založený: Okt 2007
- Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
-ten clanok o nom nie je ziadny zivotopis,skor taka sonda do jeho duse,ako tento senzibilny genius zil,ako rozmyslal
-
zdravim,
nemohol bi si mi poslat original lebo je tam par nejasnosti co si pravepodobne zle prelozil (dve evci si urcite zle prelozil) a chcel bi som si to len overit
inac Good Job, mosno bi som sa aj k tebe pridal ak bi si nebol proti , len moja slovenska gramatika je na tom dost biedne tak nvm no
nemohol bi si mi poslat original lebo je tam par nejasnosti co si pravepodobne zle prelozil (dve evci si urcite zle prelozil) a chcel bi som si to len overit
inac Good Job, mosno bi som sa aj k tebe pridal ak bi si nebol proti , len moja slovenska gramatika je na tom dost biedne tak nvm no
-
josipjs - Príspevky: 544
- Založený: Jún 2008
- Poďakoval/li: 34 krát/3 krát
josipjs napísal:zdravim,
anglicka je na tom lepsie? skus nieco predviest ABI sme uvideli
-
tucniak - Príspevky: 3742
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 139 krát/205 krát
-tucniak aj som chcel nieco podobne poznamenat,ale nechcem sa nikoho dotknut,pretoze zrejme nie je slovencina jeho materinsky jazyk,ak ano tak skor ako sa vrhnes do prekladania by som si kupil prirucku slovenskeho pravopisu a zaplatil nejake doucovanie
-
hmm aj mne to potom napadlo ale nejdem to uz editovat nech vsetci vidia aky som necitlivy.
Kazdopadne ak je to tak tak sorry, ak je to tak ako si myslime tak nesorry:D
Kazdopadne ak je to tak tak sorry, ak je to tak ako si myslime tak nesorry:D
-
tucniak - Príspevky: 3742
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 139 krát/205 krát
Počet príspevkov: 14 • Stránka 1 z 2 • 1, 2
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 26 hostí.