Prvé malé geneho úspechy
Počet príspevkov: 17 • Stránka 1 z 2 • 1, 2
Prvé malé geneho úspechy
Zdravím
Sledujem Vašu stránku už dlhšie, všimol som si, že je tu viac ľudí, ochotných pomôcť, poradiť (tak to skúsim aj ja využiť).
Poker hrám asi 1,5 roka, ale vyslovene len zo zábavy, aj keď proti nejakým výhram by som nebol, čo mi však určite nehrozilo(využil som nejaké menšie vklady, narodeninové bonusy, freerolly a podobne). Spolu so stávkovaním som sa motal okolo "nuly".
Teraz v marci po väčšej pauze som si previedol 100 € do 24h pokru, a po páru dňoch bolo 50 € fuč( 1 € DoN SnG).
Rozmýšľal som, že keď prehrám aj ten zvyšok tak s "pokríkom" kočíme.
Objavil som však zašité KUBÁNSKE CIGÁRO(dostal som ho na Vianoce od syna), kľudnejšie som si k tomu sadol a čo sa nestalo, nejako som začal ísť hore. Cigáro som ťahal nezapálené .
Po clearnutí bonusu som bol po mesiaci v pluse 70 €.
Keďže sa začalo dariť hodil som si 100 € na i4 Poker. Tam som začal špekulovať, či neísť na 5 € DoN SnG a na viac stolov. Skúsil som to a na konci clearovania som mal zo 100 € už 455 €(nechcel som tomu veriť). Takže som si hodil 200 € na NoiQ Poker, tiež zo siete Entraction(táto sieť mi vyhovuje svojím softvérom, ale aj hráčmi a štruktúrou DoN SnG).
Vybavil som si rakeback, čo spolu s bonusom robí pre mňa tiež zaujímavé peniaze.
(Hrám denne okolo 25-30 5 € DoN SnG, 6 ring, 4 stoly naraz).
Dnes po 27 dňoch mám z tých 200 € - 689 € (aj s bonusom a rakebackom).
Viem, že pre niekoho sú to smiešne prachy, ale pre mňa sú to neskutočné peniaze (teraz myslím na to, že som ich vyhral pri pokri).
Z Vaších príspevkov viem, že smerodajný je určitý počet rúk(u mňa asi SnG), skúsil som to spočítať(samozrejme nie cez nejaký program, ale ručne, údaje, ktoré som si zapisoval).
Takže pri 5 € DoN SnG to vyzerá nasledovne:
Za necelé 2 mesiace : Odohraných - 967 turnajov
Vyhratých - 594 turnajov
Čistý zisk - 622 €
A teraz skúsim poprosiť o pár odpovedí na moje otázky:
1. - Je táto vzorka už trochu smerodajná, alebo sa jedná o náhodu, šťastie ?
2. - Práve včera môj bankroll dosiahol 1 029 €(čistý zisk) a podľa toho keď som to dobre pochopil, by som mohol prejsť na 10 € DoN SnG. Avšak skúsil som ich 1-2 krát hrať, ale necítil som sa pri hraní tak dobre ako na 5 €.
Ostať na 5 €, alebo ísť hore??
3. - Hrávam 4 stoly naraz, pri hraní viacerých (raz som skúsil 6) som strácal prehľad na stoloch. Ako to vnímate Vy? Niektorí ich hrávate aj na viacerých.
4. - Je nejaká výhoda hrať 10 miestné DoNy (oproti 6 miestným) ? Nie je to len dlhšie ?
5. - Objavil som v internetovom obchode knihy:
Phil Hellmuth, Jr. - Jak hrají poker profesionálové
Lou Krieger - Poker
Oplatí sa mi ich kúpiť? Dajú mi niečo?
Ináč mojím problémom je neznalosť jazykov, a po slovensky resp. česky som objavil len tieto 2 knihy.
6. - Čítal som, že niektorí tiež hrávate DoNy, avšak aj turbá, nie ste pri nich nútení dobrú pokrovú hru nahradiť "strieľaním" , lebo blindy rýchle stúpajú ?
7. - Čo lepšie využijem pri hraní SnG?
POKERTRACKER (ten som dostal cez Vašu spriatelenú stránku pokerspravy.sk od NoiQ, veľmi ochotne mi pomohol Stanley VII)
alebo
SHARKSCOPE (kúpil som si ho zatiaľ na 1 mesiac, avšak HUD na NoiQ nejde)
Takže, sorry za taký dlhý príspevok, ale vždy ma niečo napadlo.
Za prípadné odpovede, rady vopred vďaka.
(omylom som tento blog umiestnil na "Blogy" , ale zistil som, že blogy hádžete sem(admin pls vymaž to tam, diky))
Sledujem Vašu stránku už dlhšie, všimol som si, že je tu viac ľudí, ochotných pomôcť, poradiť (tak to skúsim aj ja využiť).
Poker hrám asi 1,5 roka, ale vyslovene len zo zábavy, aj keď proti nejakým výhram by som nebol, čo mi však určite nehrozilo(využil som nejaké menšie vklady, narodeninové bonusy, freerolly a podobne). Spolu so stávkovaním som sa motal okolo "nuly".
Teraz v marci po väčšej pauze som si previedol 100 € do 24h pokru, a po páru dňoch bolo 50 € fuč( 1 € DoN SnG).
Rozmýšľal som, že keď prehrám aj ten zvyšok tak s "pokríkom" kočíme.
Objavil som však zašité KUBÁNSKE CIGÁRO(dostal som ho na Vianoce od syna), kľudnejšie som si k tomu sadol a čo sa nestalo, nejako som začal ísť hore. Cigáro som ťahal nezapálené .
Po clearnutí bonusu som bol po mesiaci v pluse 70 €.
Keďže sa začalo dariť hodil som si 100 € na i4 Poker. Tam som začal špekulovať, či neísť na 5 € DoN SnG a na viac stolov. Skúsil som to a na konci clearovania som mal zo 100 € už 455 €(nechcel som tomu veriť). Takže som si hodil 200 € na NoiQ Poker, tiež zo siete Entraction(táto sieť mi vyhovuje svojím softvérom, ale aj hráčmi a štruktúrou DoN SnG).
Vybavil som si rakeback, čo spolu s bonusom robí pre mňa tiež zaujímavé peniaze.
(Hrám denne okolo 25-30 5 € DoN SnG, 6 ring, 4 stoly naraz).
Dnes po 27 dňoch mám z tých 200 € - 689 € (aj s bonusom a rakebackom).
Viem, že pre niekoho sú to smiešne prachy, ale pre mňa sú to neskutočné peniaze (teraz myslím na to, že som ich vyhral pri pokri).
Z Vaších príspevkov viem, že smerodajný je určitý počet rúk(u mňa asi SnG), skúsil som to spočítať(samozrejme nie cez nejaký program, ale ručne, údaje, ktoré som si zapisoval).
Takže pri 5 € DoN SnG to vyzerá nasledovne:
Za necelé 2 mesiace : Odohraných - 967 turnajov
Vyhratých - 594 turnajov
Čistý zisk - 622 €
A teraz skúsim poprosiť o pár odpovedí na moje otázky:
1. - Je táto vzorka už trochu smerodajná, alebo sa jedná o náhodu, šťastie ?
2. - Práve včera môj bankroll dosiahol 1 029 €(čistý zisk) a podľa toho keď som to dobre pochopil, by som mohol prejsť na 10 € DoN SnG. Avšak skúsil som ich 1-2 krát hrať, ale necítil som sa pri hraní tak dobre ako na 5 €.
Ostať na 5 €, alebo ísť hore??
3. - Hrávam 4 stoly naraz, pri hraní viacerých (raz som skúsil 6) som strácal prehľad na stoloch. Ako to vnímate Vy? Niektorí ich hrávate aj na viacerých.
4. - Je nejaká výhoda hrať 10 miestné DoNy (oproti 6 miestným) ? Nie je to len dlhšie ?
5. - Objavil som v internetovom obchode knihy:
Phil Hellmuth, Jr. - Jak hrají poker profesionálové
Lou Krieger - Poker
Oplatí sa mi ich kúpiť? Dajú mi niečo?
Ináč mojím problémom je neznalosť jazykov, a po slovensky resp. česky som objavil len tieto 2 knihy.
6. - Čítal som, že niektorí tiež hrávate DoNy, avšak aj turbá, nie ste pri nich nútení dobrú pokrovú hru nahradiť "strieľaním" , lebo blindy rýchle stúpajú ?
7. - Čo lepšie využijem pri hraní SnG?
POKERTRACKER (ten som dostal cez Vašu spriatelenú stránku pokerspravy.sk od NoiQ, veľmi ochotne mi pomohol Stanley VII)
alebo
SHARKSCOPE (kúpil som si ho zatiaľ na 1 mesiac, avšak HUD na NoiQ nejde)
Takže, sorry za taký dlhý príspevok, ale vždy ma niečo napadlo.
Za prípadné odpovede, rady vopred vďaka.
(omylom som tento blog umiestnil na "Blogy" , ale zistil som, že blogy hádžete sem(admin pls vymaž to tam, diky))
- gene303
- Založený: Nov 2007
- Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
Re: Prvé malé geneho úspechy
Nikdy si nič nekúp od Phila Hellmutha! Ale inak Good Luck !
- Xaress
- Založený: Dec 2007
- Poďakoval/li: 41 krát/19 krát
nice job a kazdy rozumny clovek je tu vitany
-k tvojim otazkam
1.1000 sng nie je smerodajna vzorka,ale mnohe naznacuje
2.ja mam br na 100 $ DoNs a napriek tomu hravam 10-20,hraj tam,kde sa citis lepsie
3.hravam 9 a prejdem na 12,ak si winning player,tak mozno sa ti tym znizi trochu ROI,ze obcas ta sitotne ked mas AA,alebo urobis zle rozhodnutie,ale celkove vyhras viac,pri DoN je 9 stolov pohodicka
4.hravam aj ja 6max,ale moc dlhsie by to byt nemalo,vsak levely su rovnake
5.o sng hlavne Colin Moshman,ale nie je v sk/cz,inak klasika Harrington,Sklansky
6.turbo nahras viac ks ako normalnych a mas vacsi rb a tym padom vyssiu hourly rate
7.ja nemam tracker,len sharkscope(aj hud)
-
palo1973 - Príspevky: 5199
- Založený: Máj 2008
- Poďakoval/li: 61 krát/219 krát
-aky je rb na NOIQ a cez aku stranku?ja by som to tiez skusil,ale odradzuje ma slaby traffic
-
vitaj
1. k tomuto bodu sa ti neviem vyjadrit
2. pri takej vyske BR by si mohol hrat uz 20 dolarove DonN (50 BI) ale ako hovori palo hraj limit na ktorom vyhravas
3. ked som hraval 1 dolarove DoN tak bezne 9 stolov a parkrat som hral aj 12 len tak na vyskusanie a dalo sa aj to uhrat s nejakym normalnym ROI - ale to bol zase velmi nizky limit cize stacilo uplne jednoducho
4. hraval som len 10 miestne ale myslim ze 6max budu asi kratsie
5. obe som mal v rukach - neodporucam ani jednu - ten lou krieger je dobry na nejake uplne zaklady ked nevies vobec nic o pokri - rozobera tam zakladne varianty pokru (TH, omaha, omaha 8, seven stud, seven stud hi/lo) ale cast o holdeme je zamerana na limit holdem cize na NL ti to velmi nepomoze. Jak hraji poker profesionalove je totalna blbost.
6. ja som hraval len turba a nemal som pocit ze by ma pri normalnej hre nejak zrali blindy. je to stale pohoda pokial vies co robis
7. pri hrani SNG asi skor sharkscope ale na limite aky hras sa kludne podla mna zaobides aj bez softu
1. k tomuto bodu sa ti neviem vyjadrit
2. pri takej vyske BR by si mohol hrat uz 20 dolarove DonN (50 BI) ale ako hovori palo hraj limit na ktorom vyhravas
3. ked som hraval 1 dolarove DoN tak bezne 9 stolov a parkrat som hral aj 12 len tak na vyskusanie a dalo sa aj to uhrat s nejakym normalnym ROI - ale to bol zase velmi nizky limit cize stacilo uplne jednoducho
4. hraval som len 10 miestne ale myslim ze 6max budu asi kratsie
5. obe som mal v rukach - neodporucam ani jednu - ten lou krieger je dobry na nejake uplne zaklady ked nevies vobec nic o pokri - rozobera tam zakladne varianty pokru (TH, omaha, omaha 8, seven stud, seven stud hi/lo) ale cast o holdeme je zamerana na limit holdem cize na NL ti to velmi nepomoze. Jak hraji poker profesionalove je totalna blbost.
6. ja som hraval len turba a nemal som pocit ze by ma pri normalnej hre nejak zrali blindy. je to stale pohoda pokial vies co robis
7. pri hrani SNG asi skor sharkscope ale na limite aky hras sa kludne podla mna zaobides aj bez softu
-
mr_kaktus - Príspevky: 1168
- Založený: Aug 2008
- Poďakoval/li: 67 krát/61 krát
Ah, další hráč DoNů. To jsem zvědavý, za jak dlouho se tu objeví nějaký chytrolín a začne poučovat :-)
Každopádně vítej :-)
Každopádně vítej :-)
-
spax - Príspevky: 840
- Založený: Apr 2009
- Poďakoval/li: 9 krát/24 krát
Dík za "privítaní"
Palo1973: RB (30 %) som si dohodol priamo cez support a ten traffic je na tvojich limitoch (a pre počet tvojich stolov) fakt malý
mr_kakus: Dik za recenziu kníh, aspoň som ušetril
Ten sharkscope nie je zlá vec, aj keď asi ako píšeš nie na moje limity (ale párkrát pomohol pri rozhodovaní, niektorí hráči sú fakt mimo).
Ináč niektoré moje otázky sú určite pre niektorých z Vás naivné, ale podľa vlastnej skúsenosti viem, že takéto veci zaujímajú viac začínajúcich hráčov, ktorí si to chodia sem čítať.
Takže diky aj za nich.
Palo1973: RB (30 %) som si dohodol priamo cez support a ten traffic je na tvojich limitoch (a pre počet tvojich stolov) fakt malý
mr_kakus: Dik za recenziu kníh, aspoň som ušetril
Ten sharkscope nie je zlá vec, aj keď asi ako píšeš nie na moje limity (ale párkrát pomohol pri rozhodovaní, niektorí hráči sú fakt mimo).
Ináč niektoré moje otázky sú určite pre niektorých z Vás naivné, ale podľa vlastnej skúsenosti viem, že takéto veci zaujímajú viac začínajúcich hráčov, ktorí si to chodia sem čítať.
Takže diky aj za nich.
- gene303
nemas za co soft je urcite uzitocny ale ked niekedy este zahram nejake DoN tak ryby identifikujem velmi lahko napriklad podla toho ze ich vidim parkart limpnut z EP popripade minraisovat a dalsie podobne moves. Na nejakych 6 stoloch sa to da este v pohode odsledovat a aj 9 je este stale taky pocet co sa pri troche sustredenia da
-
mr_kaktus - Príspevky: 1168
- Založený: Aug 2008
- Poďakoval/li: 67 krát/61 krát
Po čase sa opäť ozývam, zdravím všetkých.
Od môjho posledného príspevku som naďalej pokračoval v mojom spôsobe hry(ostal som na 5 € DoN-och 6 ring na sieti Entraction).
Čakal som kedy vyskočí ten povestný „háčik“ a ja pôjdem nadol.
No nestalo sa, naopak idem v mojom bankrolle hore, dnes je to 2058 € (odohratých 2157 SnG). A teraz niekoľko postrehov z môjho doterajšieho „serióznejšieho“ hrania.
Je mi úplne jasné, že zo mňa nejaký „veľký“ hráč nikdy nebude(ináč som už starý „deda“, v januári budem mať 50). Ale prečo by som to nehral takouto formou, zabávam sa pri tom(žiadne stresy pri mojom bankrolle a 5 € DoN-och), a euríčka pribúdajú(dúfam, že aj naďalej).
No a tie postrehy:
- idem hrať, len keď som v pohode, vyspatý, oddýchnutý, s prevetranou hlavou(3-4 krát do týždňa si idem zahrať tenis), fakt to funguje
- dodržiavam bankroll management, aj keď ja idem pod neho
viem ako sa mi hraje keď na 5 € DoN príde player s priem. stakeom 1 €, a naopak keď ja na 10 € DoNe sa stretnem s hráčmi s priem. stakeom 20-30 € ( ináč odohral som 15 10 €DoNov s asi 70 % úspešnosťou)
- pochopil som výraz „trpezlivosť“
niekedy som si myslel, že keď 6-7 kôl sa do hry nezapojím, už toto pravidlo dodržiavam
teraz pri DoN-och minimálne do blindov 50-100 sa do hry skoro vôbec nezapájam (samozrejme že vynikajúce ruky hrám)
a má to aj výhodu, že si na stole urobím image total tight hráča, a potom pri raise(all-in) sa im to tažšie dorovnáva
funguje to, aj keď je pravda, že pri dosť malej obmene hráčov niekedy hru totálne obmením
- downswing
toto je rada pre začínajúcich hráčov(medzi ktorých sa samozrejme radím aj ja)
ideálna hra (DoN) na začiatky a na budovanie bankrollu ( samozrejme, kto má vyššie ambície ako ja mal by študovať, sleovať videá, a postupne prejsť na niečo iné)
a ten downswing
ja za celý čas (2157 SnG) som mal maximálny downswing 22 €
to je veľmi prijateľné, keď si tu čítam príspevky čo kto pozažíval
ja som vtedy na 2 dni zišiel na 1 € DoNy, hralo sa mi tam kráľovsky, nabral som nenormálnu hernú istotu, ktorá mi to na 5 e DoN-och bohate vrátila
- počet stolov
hrával som 4 stoly naraz, ale nemal som na nich taký prehľad, aký by som chcel mať,
tak som v posledných dňoch prešiel len na 2 stoly a o 100 % sa mi zvýšil priem.
denný zisk
uvidím ako to pôjde ďalej, ale táto hra ma baví ešte viac, dokonalý prehľad na stoloch,
ako keby som hral live, aj keď som to ešte nikdy nehral
- sharkscope
po jeho vyskúšaní ho pravidelne používam, je dobré vedieť s akým hráčom hrám (1 € stake alebo 30 € stake)
Viem, že som to tu popísal dosť laicky, ale aj takí niektorí sme .
Zase som sa akosi rozpísal, takže sorry.
P.S: Nevie niekto na ktorých herniach sa hrajú 5-6 € DoN SnG, 6 ring, ale nie turbá. Keď má niekto poznatky hoďte mi to tu.
Diky
Od môjho posledného príspevku som naďalej pokračoval v mojom spôsobe hry(ostal som na 5 € DoN-och 6 ring na sieti Entraction).
Čakal som kedy vyskočí ten povestný „háčik“ a ja pôjdem nadol.
No nestalo sa, naopak idem v mojom bankrolle hore, dnes je to 2058 € (odohratých 2157 SnG). A teraz niekoľko postrehov z môjho doterajšieho „serióznejšieho“ hrania.
Je mi úplne jasné, že zo mňa nejaký „veľký“ hráč nikdy nebude(ináč som už starý „deda“, v januári budem mať 50). Ale prečo by som to nehral takouto formou, zabávam sa pri tom(žiadne stresy pri mojom bankrolle a 5 € DoN-och), a euríčka pribúdajú(dúfam, že aj naďalej).
No a tie postrehy:
- idem hrať, len keď som v pohode, vyspatý, oddýchnutý, s prevetranou hlavou(3-4 krát do týždňa si idem zahrať tenis), fakt to funguje
- dodržiavam bankroll management, aj keď ja idem pod neho
viem ako sa mi hraje keď na 5 € DoN príde player s priem. stakeom 1 €, a naopak keď ja na 10 € DoNe sa stretnem s hráčmi s priem. stakeom 20-30 € ( ináč odohral som 15 10 €DoNov s asi 70 % úspešnosťou)
- pochopil som výraz „trpezlivosť“
niekedy som si myslel, že keď 6-7 kôl sa do hry nezapojím, už toto pravidlo dodržiavam
teraz pri DoN-och minimálne do blindov 50-100 sa do hry skoro vôbec nezapájam (samozrejme že vynikajúce ruky hrám)
a má to aj výhodu, že si na stole urobím image total tight hráča, a potom pri raise(all-in) sa im to tažšie dorovnáva
funguje to, aj keď je pravda, že pri dosť malej obmene hráčov niekedy hru totálne obmením
- downswing
toto je rada pre začínajúcich hráčov(medzi ktorých sa samozrejme radím aj ja)
ideálna hra (DoN) na začiatky a na budovanie bankrollu ( samozrejme, kto má vyššie ambície ako ja mal by študovať, sleovať videá, a postupne prejsť na niečo iné)
a ten downswing
ja za celý čas (2157 SnG) som mal maximálny downswing 22 €
to je veľmi prijateľné, keď si tu čítam príspevky čo kto pozažíval
ja som vtedy na 2 dni zišiel na 1 € DoNy, hralo sa mi tam kráľovsky, nabral som nenormálnu hernú istotu, ktorá mi to na 5 e DoN-och bohate vrátila
- počet stolov
hrával som 4 stoly naraz, ale nemal som na nich taký prehľad, aký by som chcel mať,
tak som v posledných dňoch prešiel len na 2 stoly a o 100 % sa mi zvýšil priem.
denný zisk
uvidím ako to pôjde ďalej, ale táto hra ma baví ešte viac, dokonalý prehľad na stoloch,
ako keby som hral live, aj keď som to ešte nikdy nehral
- sharkscope
po jeho vyskúšaní ho pravidelne používam, je dobré vedieť s akým hráčom hrám (1 € stake alebo 30 € stake)
Viem, že som to tu popísal dosť laicky, ale aj takí niektorí sme .
Zase som sa akosi rozpísal, takže sorry.
P.S: Nevie niekto na ktorých herniach sa hrajú 5-6 € DoN SnG, 6 ring, ale nie turbá. Keď má niekto poznatky hoďte mi to tu.
Diky
- gene303
nice,ja som skusal tiez tu siet ale traffic je otras,a v sng ide hlavne o hourly rate-hodinovy zarobok,ak hras 2 stoly pripravujes sa o nenormalne peniaze,lebo ak si vyhral na dvoch 2000 tak na 4 och by si mozno nevyhral 4000,ale 3.800 a na 6tich nie 6k ale 5k-samozrejme za tu istu dobu hrania,okrem toho v DoN och su rozhodnutia pomerne jednoznacne,urcite jednoznacnejsie ako v CG a aj ako v norm. SNG,cize na tvojom mieste by som pridaval stoly,pomaly,postupne,aj ja som zacinal pri 2och,ale teraz by som pod 10 asi zaspal...........
-dalsia vec je,ze by som sa nebal skusat aj turbo DoN,hlavne na limitoch do 10 $ je dost slabych hracov a ak si dobry urcite sa kvalita prejavi a zasa je to o tom,ze ich zahras viac
-skus checknut B**fair,ale aj tam je traffic biedny,hoci 2 stoly snad najdes
-dalsia vec je,ze by som sa nebal skusat aj turbo DoN,hlavne na limitoch do 10 $ je dost slabych hracov a ak si dobry urcite sa kvalita prejavi a zasa je to o tom,ze ich zahras viac
-skus checknut B**fair,ale aj tam je traffic biedny,hoci 2 stoly snad najdes
-
Počet príspevkov: 17 • Stránka 1 z 2 • 1, 2
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 12 hostí.