Ako som si zasa raz zahral live.PROLÓG Včera sa na moje prekvapenie a trochu aj nevôľu, ako zarytého antirebuyistu, chystal u nás 50€ rebuy, na moje začudovanie, že taký vysoký rebuy mi bolo povedané, že na prianie hráčov, chýbal som keď sa pýtali, tak mi treba..
Veľmi som váhal a jednému kamarátovi, ktorý bol rozhodnutý prísť, som tak farbisto opísal nástrahy až neprišiel. Keďže som váhal, tak som sa o 16.30 sľúbil na tenis, turnaj začínal o 18.30. Tenis som vyhral, prvé veľké prekvapenie. Dohral som o 17.56, tak rýchlo domov, sprcha a o 18.28 som bol v klube. Plán som mal „jasný“ vklad a addon, keďže je dvojnasobný, ako najčernejší scenár som si pripustil jeden rebuy, pre istotu som si však zobral 2 stovky plus nejakých 70€, ak by som skoro vyletel a hral cash, hráva sa 0,5-1€. Vtedy som netušil aké je to prozreteľné!!
Na moju otázku na managera či sa teda naozaj hrá ta 50-ka rebuy, bola odpoveď, samozrejme, už ste jedenásti a nejaký ešte prídu. Ok, tak sme s jednominutovým meškaním zasadli k dvom stolom. Počet žetónov 20k, rebay 20k, addon 40k, blindy 30 min., začína sa od 50-100, ja som si povedal, že po športe potrebujem ukludniť, tak žiadne prehnané akcie.
1. zaujímavá hra/blindy50-100/ Po niekoľkých minútach dostávam AK, po nejakých reraisoch sme ostali traja, veľký úspech, a investoval som asi 1400, ja v strede, flop JJK, veľký rerais, ja so slovami, som lepší, ale nestojí mi to zato riskovať foldujem, ďalší doložil, po betoch sa dostali do showdovnu, pôvodný agresor ukázal AJs! Prvý môj omyl, ale správne rozhodnutie
. Medzitým došli dvaja, konečný počet hráčov 13, OK. Keďže mi chýbali žetóny a videl som ako sa hrá, skúšal som limpovať s kreatívnymi kartami, vôbec nič ma netriafalo.
2. zaujímavá hra/blindy50-100/ Opať kdesi na strednej pozícií dostávam JJ, tí istí traja, ja štandardný rais preflop, flop nízky, ale draw na flush, chek, ja bet, rerais, fold, v snahe vyhnať súpera rerais, on moj AI, ja chek, čo už iné, ukázal AK vo farbe na stole, ďalšie karty KK. Mám pocit, že pri stole sa dá nachipovať, tak robím double rebuy, moje plány sú v ťahu, už som použil krízovú variantu.
Prehrávam nejaké blindy, mam asi 37,5k, keď prišla
3. zaujímavá hra/100-200/ Na ruke 55, flop 5,8,9, hráč z prvej hry bet, ja rerais, ostávame dvaja, turn x, bet ja rerais, on AI, ukazuje TJ!! river 7!!.
Ostalo mi asi 2,2k, s tým sa nedá hrať, tak robím rebuy. Keďže Addon chcem na 100%, neostáva mi nič na cash a musím hrať tak aby som sa vôbec Addon-u dočkal! Mam asi 27.5k
4. zaujímavá hra/150-300/ Na ruke TT, veľa hráčov, viem, že nikoho nevyženiem, limpujem, flop 6,T,Q. Nasledovali bet a rerais do AI jedného z hráčov, ostávame traja, ten z prvej ruky tam je samozrejme, ma najviac, raisujem do AI. Hlavný pot okolo 40k, saitpot 34,5. Ten z 1. hry ukazuje Qx, čo ma najmenej 7,8, turn 9!! Ďalšia smola, ale OK, máličko som zarobil
Nejak sa mi podarilo prežiť do prestávky a po Addone mám asi 74,5k, hlboko pod priemer, ale vzhľadom na blindy 200-400, v pohode sa dá. Uvedomujem si, že som investoval 250€, pričom som nešiel na Šíravu kde bol vklad 330€ a garantovaný prizepool 30k€, hm. Mám už v sebe asi 4 cigarety a 3 ríbezľové džúsy, som nefajčiar.. V hre sme stále 13-i.
Ceny sú 975€, 457€, 195€. Tretie miesto mi prináša -55€. Krátko po prestávke
5. zaujímavá hra/200-400/ Na ruke A7s, tak ako viacerí, limpujem, flop JJA, ten z prvej ruky z SB masívny bet, teraz mu už ale naozaj to J neverím, ostávame dvaja, turn J, opať bet, call, river x, bet ja call, niečo si nechávam ešte na stole. Nemal J ani A, v podstate som zdvojnásobil, mám okolo 140k, hneď je ten svet krajší.
Po chvíli ten z prvej ruky vyletel a a keďže aj ďalší dvaja od vedľa, ideme k jednému stolu a som plnohodnotný hráč. Po prestávke sú levely 20 min.
6. zaujímavá hra/400-800/ viaceri limperi, na ruke, na BTN, mám AQs, to už nelimpnem, rais 2,5k, tušim štyria doložili, flop snov KTJ, všetci chek, ja 5k, dvaja call, turn 3, všetky farby na stole, ja bet 15k, obaja call, river 8, ja bet tak aby ešte doložili, 25k, podarilo sa obaja call, jeden mal K3, druhy K8.
Buď som CHL, alebo takmer CHL, to naozaj nemusím v tej chvíli riešiť. Zato som to teda „poriešil“ v ďalšej hre
7. zaujímavá hra/1000-2000/ Na ruke 88, viaceri limperi, flop 5,6,8, to už je na porazenie, ale betujem, ten zo 4. hry čo mal 78, doloží, turn 9!!. Ja check, on samozrejme AI, mám doložiť asi 70k, dlho váham, po time z úst krásnej dealerky, keď už dvíha ruku smerom k mojím kartám call, však nemôžem tretikrát prehrať po sete na flope proti strednej postupke, aj keď ma tu 7, tak sa snaď konečne spáruje board. Nespároval, mal 77. Z CHL som skoro SS, v hre sme 6-ti.
Už cítiť vôňu penazí, hra sa ukľudnila, ale ten čo vyhral predchádzajúcu hru urobil hrubú chybu, hneď si ju priznal, ale má menej ako ja a stvoril brutálneho CHL, vzhľadom na rozloženie chipov mi to vlastne vyhovuje, v pohode som sa dostal medzi 4-och, ale mám najmenej. Hrám opatrne, ale sem tam čosi ukradnem, ale už sa hrá fakt ťažko. Podarilo sa mi dostať dokonca na 2. miesto Chipy cca 750k, ja 140k, 110k, 100k a vtedy hráč zo 7 hry, pri zmene blindov na 5000-10000 dostal geniálny nápad. Nechajme CHL jeho 975€ a mi traja si rozdeľme zvyšok. Kibic za mnou hneď hlási dostanete asi po 230€, v podstate súhlasim, ale skúšam si pýtať 250€, nech sa mi vráti vklad, navrhovateľ múdro vraví, že predsa sa nebudem naťahovať na +-15€, má pravdu, ale najslabší chce ešte hrať! Ok, rozdávajú sa karty, je 00.30 a CHL navrhuje, že nám teda nechá 75€ nech máme po tých 250€. Najslabšiemu na SB zrejme nič nedošlo, v podstate súhlasí, ja mam JKo, ale už mám toho plné zuby.
SPLIT.EPILÓG. Pri 6. cigarete a 5. ríbezľovom džúse si priznávam fatálnu chybu v 7. hre a meditujem o tom či som aj napriek únave a rastúcim blindom predsa len nemal mať gule a hrať aspoň o druhé miesto. Fakt neviem...