Zdravim vsetkych,
chcem len poznamenat pre zaciatok, ze mam presne takyto klub s 3stolmi. A ked ma matematika neklame, tak proste od noveho roka je asi totalny koniec klubu. A preco?
Za prve, 1500€ nie je mozne zaplatit za 1stol. Aj keby som to zaplatil, nikdy v zivote nedokazem vybrat z turnajov pri poplatkoch 10% na tieto stoly. Chodi nas pravidelne na turnaj 3xtyzdenne od 12-24ludi. Co je na male mesto relativne slusne. Hrame na 2-3stoloch. Samozrejme, ako pisal autor clanku, nemozeme hravat turnaje buyin50€, to by sme si zahrali mozno len dvaja a rovno headsup!!
) Takze turnaje su od 5-15€ RB, a Freezeout 10-20€. Proste turnaje pre zabavu a samozrejme aj pre nejaku vyhru. Ak si zoberiem, ze sa kazdy turnaj vyberie do banku 150-300€, co moze byt priemer 225€, hrame to trikrat do tyzdna a cely rok, to je 225x3x52 = 35100€ a to je veeelmi optimisticky model. Takze 10% z banku 3500€. A to na zaplatenie dane z 3stolov nestaci !!! A do toho nie su zaratane vydavky na nakup spotrebn. materialu. Karty za cca 8€ sa vymenia 3balicky 5krat do roka, to je vydavok 120€ atd.
Nehravame cash, mozno len tak zporadicky, ked je nalada a je nas dost pokope. Ale mame SB/BB 25c/50c a ... ani tu nie je priestor na rake, kedze je to take domacke, rodinne prostredie. Takze z cash prijem ziadny, hra sa toho malo a keby mal byt aj rake, tak uz by sa cach nehral vobec ziadny. Presne ako hovori autor tohto clanku, ak ide niekto zo zabavy si zahrat turnaj z 10-30€ vo vrecku a zabavi sa na 3-4h, tak tazko si zahra cash, ked aspon raz na nom prehral 20€ za 5min !!! To uz je hazard a draha zabava.
A pre tych, co by mi argumentovali tym, ze naco take turnaje, ked je tam tak maly bank, tak odpoved je jednoducha !! :
1/ Nas to bavi a berieme to ako zabavu.
2/ Nie je vela penazi na zvys a pri vyssich Buyin by nehralo vela hracov!
3/ Robime si aj tzv registracne turnaje, kde 1-3miesto nie je vyhra, ale ... beriem auto a kazdy z nich ma zaplateny vstup do velkeho turnaja v Hrone, ci niekde inde. Takze ja my mali podporujeme velkych. Ale ci vydrzime??? Hmm, uvidime
(