Calling/Reraise range na shortstackov

Všetko, čo sa týka Texas Holdem cash games

Calling/Reraise range na shortstackov

Odoslaťod SadPraetor 03 Nov 2009 17:53

Zdravim
hra je v Titan Poker herni, NL10, klasicka zostava na full ringu kde hravam je 2-3 shorstack 10BB, 2-3 shortstack 20BB, zvysok 40 az 100BB, ale v podstate polovica hracov na kazdom stole su shortstaci, bezne stats su (VPIP/PFR) 4/4 az 7/7 nieco sirsie u shortstacka v tejto herni malokedy vidiet (i regulari su tight zvycajne kolem 15-19/3-11), hra tychto shortstackov spociva v raise asi 5-8BB cize su commited vlastne od zaciatku, na vas reraise v drvivej vecsine pripadov call/push all in, steal tu shorstaci akosi moc casto nerobia , predsa len su nastaveny na uzku range, i ked u reg je steal samozrejmost

Zakladne pravidla ako raisovat ich a kradnut im blindy som si osvojil, tiez som disciplinovany v tom s cim ich callujem, bla bla....

Otazka na vas
Mam hrat viac tight a limpovat menej, aby som usetril na mojich limp/fold
Mam rozsirit range svojich raisov preflop (atm asi 5% ruk, zalezi od pozicie) aku range odporucate na early/late(neotvoreny pot) poziciu?

S cim callovat shortstacka so statmi 4/4 (u mna je to QQ+ (s tym vlastne robim reraise aby som ho dostal do all inu), ku AKs/o sa staviam dost vlazne, skor tu ruku rad hrajem postflop podla toho ako sa tam hraci biju, nez ist all in preflop, takze fold/reraise tak 60/40)
U hraca so statmi 7/7? ja to nejak nemenim

Otazka, hrac staty 520 ruk, 4/1, sedi na early 18BB deep, raisuje na 8BB, ja sedim na late s QQ.... co robit? :wall: Ako bite ma zato ale som tie kralovne so skripajucimi zubami foldol, predsa to je len absolutny spodok s cim raisuje, i ked staty neznamenaju vzdy vsetko, ale nevedel som si predstavit zeby mal horsiu ruku nez ja, prinajlepsom AK, z dlhodobeho hladiska pushovat to s QQ proti nemu nebude asi ziskove

Aky velky stack musi mat super aby som mohol callovat s parom na setmine? Ak chapem spravne tak statistika je 1z9 pripadov ze trafim, takze musi mat aspon 8 nasobok svojho raisu, ale je lepsie ak ma viac bude ochodnejsi si viac pustit zilou, ja to robim ked ma viac nez 40-50BB, podla toho ci je loose alebo tight
Je moja uvaha v tomto spravna? Opravte ma ak sa mylim

pre dnesok vsetko dik za odpovede :)

Cya Sad

P.S. co sa preboha roztrhlo vrece s tymi shortstackmi, ako chapem ze sa boja postflop hry ze su mizerny hraci, ale to uz vecer niekedy ani nemam chut zapnut ten poker, tak mi kazia chut
Obrázok používateľa
SadPraetor

Založený: Apr 2009
Poďakoval/li: 1 krát/7 krát

Re: Calling/Reraise range na shortstackov

Odoslaťod brano172 03 Nov 2009 18:12

Limpovat malo vseobecne.
Early by som raisoval iba for value.
Late (CO, BTN) - ak mas za sebou iba shortstackov, ktori su strasne tight a nerestealuju ta, tak treba otvarat any two - ak sa nebudu prisposobovat, tak najlepsie raisom na 2BB. To je okamzity profit.

K tomuj QQ - ak si si isty, ze raisuje iba KK+, tak fold. Ale neviem, ci tie statistiky uz maju vypovednu hodnotu pri 500 rukach - nehram CG.

Co sa tyka callovania pushov od shortov, tak si spocitaj pot odds a aku ma tvoja ruka equity proti ich range. Podla toho call - fold. Callovat 7/7 hraca iba s QQ+ je prilis tight.

Set value - hovori sa, ze callovat pred flopom do 5% efektivneho stacku je ok. Samozrejme este lepsie to je, ak ma super silny range - mas lepsie implied odds.
brano172

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Odoslaťod Barin 03 Nov 2009 19:04

Staci sa pozriet na pokerstrategy.com , drviva vacsina shortstackov s 20 blindami pri stole je odkojenych touto strankou. Precitas si presne ktore ruky z ktorej pozicie raisuju a ktore reraisuju a mozes sa perfektne adaptovat. Samozrejmostou je stealovanie ich blindov s velmi sirokou range ako uz spomenul brano ale vo vseobecnosti plati sadat si za stol kde je co najmenej shortstackov. Na ipokri ich najdes najviac pretoze velmi vela ludi z tejto stranky si vyberie prave titan ako zaciatocnu hernu a shortstack strategy pre vybudovanie bankrollu lebo nieje velmi narocna na naucenie sa.
Barin

Založený: Dec 2007
Poďakoval/li: 0 krát/4 krát

Odoslaťod ropman 03 Nov 2009 19:41

Barin napísal:Staci sa pozriet na pokerstrategy.com , drviva vacsina shortstackov s 20 blindami pri stole je odkojenych touto strankou. Precitas si presne ktore ruky z ktorej pozicie raisuju a ktore reraisuju a mozes sa perfektne adaptovat. Samozrejmostou je stealovanie ich blindov s velmi sirokou range ako uz spomenul brano ale vo vseobecnosti plati sadat si za stol kde je co najmenej shortstackov. Na ipokri ich najdes najviac pretoze velmi vela ludi z tejto stranky si vyberie prave titan ako zaciatocnu hernu a shortstack strategy pre vybudovanie bankrollu lebo nieje velmi narocna na naucenie sa.

tak to si trafil, skoro cely titan je z pokerstrategy :) s tou tabulkou by to teda mohlo fungovat velmi dobre :)
ropman

Založený: Júl 2008

Odoslaťod keso26 03 Nov 2009 23:49

nieco o setmine z článku Implied pot odds

Hero (CO) : 5 :heart: 5 :club:

Hráte NL50 a váš súper (UTG) pred flopom navýši $2 o ktorom viete, ze hrá príliš tight čo znamená, že hrá len veľmi silné štartovné kombinácie. Jeho raise zo skorej pozície preto s veľkou pravdepodobnosťou znamená, že drží vysoký pár (AA, KK, QQ). Vzhľadom k tomu ste síce pozadu, vaša ruka je proti súperovej príliš slabá a nie ste v partii favoritom (ste „underdog“), ale máte 12% šancu (7,5:1), že na flop trafíte set s ktorým súperov overpair porazíte.

Vo väčšine prípadov set neflopnete a budete musieť svoje karty na prípadný continuation bet zložiť, čím zakaždým stratíte $2. Ak ale set flopnete je veľmi pravdepodobné, že máte silnejšiu kombináciu ako váš súper a môžete preto vo väčšine prípadov približne v 10% (9:1) očakávať výhru v partii. Za určitých okolností kedy budete hrať proti agresívnemu súperovi ktorý bude naznačovať silnú ruku môžete počítať s ďalšími peniazmi ktoré bude vkladať do potu na ďalších streets, alebo natrafíte na weak hráča, ktorý vám bude ochotne platiť so svojou slabou kombináciou, pričom sa vám dokonca môže podariť vyhrať celý jeho stack.

Môžeme sa domnievať, že sa vám v podobných situáciách podarí vyhrať priemerne 40BB a teda $20 pokiaľ set trafíte a že svoju ruku zložíte ak sa tak nestane. Podmienkou je preto hrať na set value len so súpermi, ktorých stack je minimálne 20x hodnota ich originálneho raise. Vaše implied odds sú ($2,75 + $20):$2 = 11:1 pričom vaše odds sú 9:1

Ak by sme spomínanú situáciu hrali len na základe pot odds, nebola by pre vás zisková. Akonáhle ale trafíte svoj set a váš súper, ktorý navýšil pred flopom má ešte dostatok peňazí vo svojom stacku, ktoré ešte môže vložiť do potu, dostávate dobré implied odds a situácia sa pre vás stáva ziskovou. Práve preto sa vám neoplatí so stredným alebo nízkym párom dorovnať raise od súpera, ktorý má stack menší ako 20 násobok výšky jeho navýšenia.
Obrázok používateľa
keso26

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 58 krát/90 krát

Odoslaťod SadPraetor 04 Nov 2009 00:06

brano172 napísal:
Co sa tyka callovania pushov od shortov, tak si spocitaj pot odds a aku ma tvoja ruka equity proti ich range. Podla toho call - fold. Callovat 7/7 hraca iba s QQ+ je prilis tight.

Uvedomujes si ze QQ+ a sem tam AKs/o je v podstate horna tretina jeho all in preflop range? Ked som to prehnal cez pokerstove tak to vyzera asi na 65/35 pre mna, co zas nie je take svetoborne... v podstate vyberam len ruky kde by som mal mat na vrch, tie co i tight hrac bezne 3betuje
Nic ine sa mi proti nim nezda byt hratelne a z dlhodobeho hladiska ziskove, na tych shortstackov treba ohromnu trpezlivost a stastne chytit AA vs KK

dakujem za odpovede, hlavne tie co sa tykali toho callu s parom na setmine (brano, keso), vidim ze som to hral kusocek mimo, nicto clovek sa uci kazdy den :P

pokerstrategy mam nastudovanu, to bola prva vec co som zrobil ked som prisiel na to odkial ty shortstaci lezu
skor asi potrebujem odpoved na tu limp/raise range na takychto stoloch (prve dve otazky), kedze viac menej viem ako sa chovat pri tych shortstackoch az vstupia do hry

dik konstruktive reakcie

Cya Sad
Obrázok používateľa
SadPraetor

Odoslaťod keso26 04 Nov 2009 00:25

ak mas po lavej ruke shortstacka, ktory hra len silnu range, tak je velmi ziskove kradnut mu blindy, staci raise 2-2,5xBB. Je to kvoli tomu, ze mu jednak nicis odds na jeho resteal push a sebe setris $ v pripade ak to spravi a shipne Ta. Zacinajuci SSS hraci sa nedokazu prisposobit a hraju vylucne podla ich SSS tabuliek. Pozor ale na shortov, ktory nehraju SSS. Tych vacsinou spoznas tak, ze nemaju klasicke stats ako 6/4 ale velky rozdiel medzi VPIP a PFR napr. 13/3 a pod.

Dobry clanok o shortstackoch (aj ked ide o 6max) je tu: cash-game-texas-holdem-f91/hranie-proti-shortstackom-t2837.html#p75220
Obrázok používateľa
keso26

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 58 krát/90 krát

Odoslaťod brano172 04 Nov 2009 01:09

SadPraetor napísal:Uvedomujes si ze QQ+ a sem tam AKs/o je v podstate horna tretina jeho all in preflop range? Ked som to prehnal cez pokerstove tak to vyzera asi na 65/35 pre mna, co zas nie je take svetoborne... v podstate vyberam len ruky kde by som mal mat na vrch, tie co i tight hrac bezne 3betuje
Nic ine sa mi proti nim nezda byt hratelne a z dlhodobeho hladiska ziskove, na tych shortstackov treba ohromnu trpezlivost a stastne chytit AA vs KK

Nechapem velmi, o com hovoris. Pisal si, ze callujes pushe 4/4 hracov s QQ+ a pri 7/7 hracoch takisto. Ja som ti len napisal, ze ak je to 7/7 hrac, tak na zaklade pot odds mozes s nimi ist do all-inu s vacsim mnozstvom ruk.

Podla PokerStove, ak som sa nepomylil: ak by taky hrac openpushoval 20BB, alebo by dorovnaval tvoj resteal s celym svojim 7% rangom, tak stale s nim mozes ist all-in s TT+, AK a bude to ziskove (pripadne breakeven). A ak iba raisuje a na resteal aj nieco zlozi, tak to bude este ziskovejsie a mozes ho pushovat este viac wide.
brano172

Založený: Nov 2008

Odoslaťod SadPraetor 04 Nov 2009 19:42

dovolim si v tomto topicu trosku rozviest shortstack strategy, mozno to par ludom nieco da....
pokerstrategy.com napísal:do hry vstupuju iba raisom a to...

* In early position you play: JJ, QQ, KK, AA, and AK.
* In middle position you also play: 99, TT, and AQ.
* In late position or in a blind position you also play: 77, 88, AJ, and KQ

v pripade ze neotvaraju pot ako prvy alebo je za nimi reraise, tak to tam poslu s rukami...

exactly one opponent raised before you.
JJ, QQ, KK, AA, and AK
more than one opponent raised before you.
KK and AA
an opponent re-raised after you.
TT, JJ, QQ, KK, AA, and AK

ich hra na floope...

Whether you raised before the flop or not, you bet/raise and try to go all-in with:

* a top pair with a jack or better kicker card.
* an overpair.
* any better hand, such as three-of-a-kind, a straight, a flush, etc.

par poznamok...

* always try to go all-in with top pair (jack or better kicker) or better.
* if you raised before the flop, try to go all-in with OESDs and flush draws. (cize hraju na all in drawy, s tym ze s fold equity asi to bude ziskove???
* don't continue to play if you miss the flop, unless you raised before the flop. You can then bluff once against a single opponent.
* when you bet, bet app. 66% of the pot. If this amount is more than half your stack, go all-in.
* if someone raises before or after you, go all-in with a playable hand.

je to teda hra extremneho nita, ktory ma vsak tak malo chipov ze je all in bud predflopom alebo na flope, a kedze si fullstack casto povie ze sak to nie je az tak hrozne vela, on to tam hned tak pushol najskor "bluffuje" , tak to docalluju.
Ak im po preflop play zostane nejakych 16BB, a v pote je uz 8-9BB, a oni to tam poslu, tak CBETovat nejakych pot size bet uz nejak nema vyznam

v podstate sa neoplati hrat ziadne karty s ktorymi by sme nesli all in preflop, kedze nemame implied odds na nejaky draw, alebo setmine
ak totiz na vas reraise to tam poslu zvycajne mate prilis dobre odds na to aby ste to nedocallovali, i ked tusite ze ste na tom horsie
ak to iba callnete, a oni to tam na flope poslu, alebo vas checkraisnu, tak stale mate moc dobre odds aby ste necalli, a treba uvazit s akou rukou tam liezt, a aky flop cakat, toto zvazit skor predflopom, nez sa pustat do hry s marginalnou rukou

brano172 napísal:....

takze...
ich najuzia range v early position pozostava z JJ+, AK (v shortstack strategy vobec nerozlisuje ci suited offsuite btw) co je asi 3% ruk

middle je 99+, AK, AQ co je asi 5%

najsirsia je v late 77+, AJ+, KQ+ co je asi 8% vsetkych ruk

ak ich raraisnes tak idu do allinu iba s TT+, AK co je asi 3,5% ich ruk

voci ich all in rangu mas s QQ+, a AK 50/50 asi equity 60/40 pre teba

ano mas pravdu v tom ze ist do allinu s niekym koho allin range je 7% iba s QQ+ a 50/50 AK je dost tight, ano to uznavam, snad pridat JJ, AK sem tam, a stale este by si na tom z dlhodobeho hladiska ziskove...i ked natesno 55/45 cca

ale! je dolezite asi sledovat z ktorej pozicie ze to otvaral, a to hodne, zatial co si myslim 3betovat jemne (pokus o resteal, nie o izolaciu) shortstacka z neskorej pozicie bude asi ziskove s foldequity, prave kvoli tomu ze all in zahlasia iba s 3,5% ruk zvysok viac menej zlozia (alebo call)

zhrnute, jemne minraise 3betovat tie male ku*** ak su v neskorej pozicii, nechat napokoji ak su v early (teda ak nemate zrovna monster), dostanete ich iba tak hroznou trpezlivostou a disciplinou, nejakym setupom AA vs KK, alebo ked zacnu vymyslat a robit chyby

toto plati ak su to shortstaci ktory sa drzia SSS strategie, ak pridete na to ze ten shortstack nehra podla SSS strategie, a jeho range je akasi cudna tak sa bude clovek musiet prisposobit

dik za prispevky

Cya Sad :gl:

P.S. moj prvy taky pokus o uvahu nad "rukou", takze ak trepem somariny tak ma nebite ale opravte :P
Obrázok používateľa
SadPraetor

Naspäť na Cash games - Texas Holdem

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!