Zdaňovanie výhier – stanovisko Daňového riaditeľstva SR v Ba

Čo sa inde nehodí, no stále je to diskusia o pokri

Re: Zdaňovanie výhier – stanovisko Daňového riaditeľstva SR v Ba

Odoslaťod rastik 23 Nov 2008 17:30

ja sa uz hadat nebudem, nema to zmysel. svoje pocinanie som myslim dostatocne objasnil a vyargumentoval. viackrat som olutoval ze som sem vobec nieco napisal, ale tak clovek robi aj chyby :) snad to bude nakoniec k niecomu dobre a pohne sa to smerom k vyriesenie dilemy ci danit alebo nie (z popisaneho vyplyva ze ano) a ako teda danit tak, aby som sa platilo co najmenej (co suvisi s preukazovanim nakladov).

edit: takze praci cest, odteraz to necham na inych a rad si precitam konecne riesenie co a ako robit :good:
rastik

Založený: Apr 2008
Poďakoval/li: 5 krát/8 krát

Odoslaťod keso26 23 Nov 2008 19:23

yo, ani ja sa uz nechcem hadat a mrzi ma, ze sme sa tak trochu zbytocne posekali, srry. V kazdom pripade budem rad, ked sa budes aj dalej zapajat do diskusie, od toho ju tu mame, aby sme prezentovali svoje nazory, poradili sa a nasli najidealnejsiu cestu ako vyriesit rozne otazky. Ak by si na nieco prisiel, daj vediet. GL pri stoloch aj v podnikani :good:
Obrázok používateľa
keso26

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 58 krát/90 krát

Odoslaťod speksSVK 19 Jan 2009 16:55

stara diskusia,ale mna to tiez zaujimalo tak som daco nasiel

tu je odkaz na clanok: http://tvojepeniaze.pravda.sk/danove-pr ... pludia_p01

popripade ta cast kt.nas zaujima:

Vlani som vyhral v rôznych lotériách. Zdaňujú sa tieto príjmy? Musím podať daňové priznanie?

Výhry v lotériách a iných podobných hrách, ktoré sú prevádzkované na základe povolenia podľa zákona č. 171/ 2005 Z. z. o hazardných hrách, sú podľa § 9 ods. 2 písm. m) zákona o dani z príjmov od dane oslobodené, a to v plnej výške. Daňovník z dôvodu, že mal takéto príjmy, nemusí podať daňové priznanie.
Obrázok používateľa
speksSVK

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 30 krát/5 krát

Odoslaťod trikoza 19 Jan 2009 19:18

speksSVK napísal:Výhry v lotériách a iných podobných hrách, ktoré sú prevádzkované na základe povolenia podľa zákona č. 171/ 2005 Z. z. o hazardných hrách

bohuzial sa ten zakon online hrania pokru zrejme netyka, aspon teda neviem o to ze by nejake slovenske statne organy vydavali licencie jednotlivym online hernam
Obrázok používateľa
trikoza

Založený: Nov 2007
Poďakoval/li: 31 krát/48 krát

Odoslaťod speksSVK 19 Jan 2009 20:08

tak potom v ktorom zakone su online herne spomenute??...nikde som to nenasiel,som pozeral zakony,nikde to nieje jednoznacne napisane,iba toto sa mi zda byt najjednoznacnejsie..no vsak neva,heh..nechajme to teda:)
Obrázok používateľa
speksSVK

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 30 krát/5 krát

Odoslaťod trikoza 19 Jan 2009 20:14

speksSVK napísal:tak potom v ktorom zakone su online herne spomenute??...nikde som to nenasiel,som pozeral zakony,nikde to nieje jednoznacne napisane

si si odpovedal sam...
Obrázok používateľa
trikoza

Odoslaťod trikoza 16 Nov 2009 19:28

az teraz som si vsimol ze zakon o ktorom sme tu diskutovali presiel mensou zmenou (vyznacena hrubym pismom) 1.3.2009

Podľa § 9 ods. 2 písm. l) zákona o dani z príjmov sú oslobodené výhry v lotériách a podobných hrách, ktoré sú prevádzkované na základe licencie podľa zákona č. 171/2005 Z. z. o hazardných hrách. Od 1. marca sú oslobodené od dane takéto obdobné výhry dosiahnuté daňovníkom s neobmedzenou daňovou povinnosťou zo zahraničia.

takze myslim si ze spolocne s poslednym zakonom, ktory zdanuje stoly v pokrovych kluboch/kasinach a kde sa vobec nic nespomina o zdanovani vyhier samotnych hracov by to malo nahravat tomu, za vyhry z online pokru su oslobodene od dane... alebo ma niekto ine informacie??
Obrázok používateľa
trikoza

Odoslaťod tucniak 16 Nov 2009 19:37

Ak sa nemylim, danovnikom s neobmedzenou danovou povinnostou zo zrahranicia sa mysli niekto, kto ju nema v SR, teda tu nema trvaly pobyt alebo sa tu nezdrzuje viac ako 180 dni v roku alebo nieco na ten styl.
Ak sa nemylim tak ta formulacia smeruje k niecomu takemu, ze nebudeme danit niekoho koho uz dania v zahranici, ale nie som si tym isty

edit:hovno, mas pravdu, danovnikom sa mysli prave ten na SR a vyhry zo zahranicia-toto vyzera dobre:)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod trikoza 16 Nov 2009 19:41

mylis sa je to prave naopak

Podľa zákona o dani z príjmov je daňovníkom s neobmedzenou daňovou povinnosťou fyzická osoba, ktorá má na Slovensku trvalý pobyt alebo sa tu obvykle zdržiava aspoň 183 dní v príslušnom kalendárnom roku, a to súvisle alebo v niekoľkých obdobiach. Do tohto obdobia sa započítava každý, aj začatý deň pobytu. Daňovníkovi s neobmedzenou daňovou povinnosťou sa hovorí aj rezident.

Daňovníkom s obmedzenou daňovou povinnosťou je ten, kto je občanom iného štátu s trvalým pobytom v tomto štáte a na Slovensku sa zdržiava obdobie nepresahujúce 183 dní.

dalej

Daňové priznanie musí podať daňovník, ak zdaniteľné príjmy presiahli 45 408 korún.

Kedy rezident nemusí podať daňové priznanie.
- ak má len príjmy zo závislej činnosti
- má príjmy, z ktorých sa daň vyberá zrážkou, pričom rezident nevyužije možnosť odpočítať si tento preddavok od dane v daňovom priznaní
- má príjmy zo závislej činnosti, ktoré plynú zamestnancom Európskych spoločenstiev alebo ich orgánov, ktoré boli preukázateľne zdanené v prospech rozpočtu Európskej únie
- má príjmy od dane oslobodené
- má príjmy od zahraničného zastupiteľského úradu na Slovensku a má výsady a imunity podľa medzinárodného práva.

to znamena ak nemam iny zdanitelny prijem a mam iby prijem oslobodeny od dane, nemusim ani podavat danove priznanie. chapem to spravne?
Obrázok používateľa
trikoza

Odoslaťod yegon 16 Nov 2009 20:14

zda sa ze ano - to je celkom fit akurat sa obavam ze oni to este nejako zasmodrchaju lebo tymto sposobom by sa dali prilis jednoducho prat spinave peniaze
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Ostatné

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 8 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!