Beer015: cesta k pokrovemu osvieteniu

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Utrpenie maleho piva

Odoslaťod trikoza 25 Nov 2009 05:29

Mayday napísal:aj po dnesku mam stale este 50BI na nl100 a rezervy na zivobytie tak na 2-3 mesiace. nie je to idealne, ale v porovnani s tym, ako to vyzeralo na zaciatku je to uplna pohoda :)

imo stale je to velmi malo...
Obrázok používateľa
trikoza

Založený: Nov 2007
Poďakoval/li: 31 krát/48 krát

Odoslaťod Mayday 25 Nov 2009 16:29

trikoza napísal:
Mayday napísal:aj po dnesku mam stale este 50BI na nl100 a rezervy na zivobytie tak na 2-3 mesiace. nie je to idealne, ale v porovnani s tym, ako to vyzeralo na zaciatku je to uplna pohoda :)

imo stale je to velmi malo...

viem, ale berem to tak, ze ked som zacinal ako "pro" tak som nemal rezervy ziadne, dlhy, nezaplatene ucty a 40BI na nl50...tak ked som prezil to, tak toto je uz uplna pohoda :lol2:
ale je mi jasne, ze to neni optimum a na to aby som mohol hrat naozaj v pohode, potrebujem aj vacsi roll aj rezervy. pracujem na tom.
Mayday

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 31 krát/24 krát

Odoslaťod palo1973 25 Nov 2009 16:50

-drzim ti palce,viem si predstavit,ze to musi byt neprijemne hrat pod tlakom,ja sa tiez pripravujem na podobny krok,ktory budem donuteny urobit,ale dufam,ze uz dovtedy budem mat dostatocnu rezervu,lebo napriklad minuly mesiac ak by som netrafil ten mtt za 1800 $,tak by som bol v pluse len 800 $,a z toho ucty nezaplatim,nastastie existuje este live poker

-inak to je dobre vybehnut na live ked sa nedari online,nemusis hrat nic velke,staci nejaky 30 e turnaj for fun :gl:
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod dzejkej 25 Nov 2009 17:03

No Mayday a ako tie ruky, co tucniak hore dal?

Nemyslis, ze by bolo lepsie po takom downswingu hodit si pauzu v ten den a robit nieco ine? Lebo si v nejakom miernom tilte a beries veci osobne (co si pisal v chate som videl :-D ) a celkovo nehras svoju A game, tak dohanat straty moze byt kontraproduktivne a este viac stresujuce.

Samozrejme to myslim v dobrom .. ja vzdy :) :angel: .

:gl:
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod Mayday 25 Nov 2009 17:51

dzejkej napísal:No Mayday a ako tie ruky, co tucniak hore dal?

Nemyslis, ze by bolo lepsie po takom downswingu hodit si pauzu v ten den a robit nieco ine? Lebo si v nejakom miernom tilte a beries veci osobne (co si pisal v chate som videl :-D ) a celkovo nehras svoju A game, tak dohanat straty moze byt kontraproduktivne a este viac stresujuce.

Samozrejme to myslim v dobrom .. ja vzdy :) :angel: .

:gl:

bohuzial "nemozem si dovolit" dat si den pauzu, lebo inac nestihnem udrzat platinum status a peniaze o ktore by som prisiel kvoli nizsiemu rakebacku, potrebujem.

vcera som bol nasraty na cely svet a tucniak tomu tiez nepomohol. neviem ci si pamatas, ale ty si mi raz na nl50 hovoril, ako sa ti paci pristup pri ktorom by sme brali na seba ohlad za stolmi. a nasledne 3 betnes 3 alebo 4 (uz si nepamatam) moje po sebe iduce raise-y. nevravim, ze moja reakcia bola mila a super. len mi povedz, ako to teda je s tym branim ohladu. ak si pamatas, ja som ti vtedy sam povedal, ze nic take nemienim robit ani neocakavam.

z nejakeho dovodu nemam ms paint v tomto windowse, inac by som vam postol screen, ktory by objasnil, preco som bol taky nervozny z 3betov. kebyze vam chcem porozpravat o vsetkom, co sa mi vcera stalo, ani neviem kde zacat. nikdy by som nepovedal, ze take nieco je v pokri vobec mozne...a holt je mozne, ze z 15x co clovek dostane AA 11x vyhra blindy a 4x prehra stack (raz proti 2 outer na turne, raz proti 4 outer na turne a 2x som nabehol na set). podobne na tom je KK. ale samozrejme, ked raisujem 76s tak 3bety sa sypu jedna radost. toto je u mna uz velmi dlhodoby fenomen, neviem co si mam o tom mysliet, lebo teoria selektivneho vnimania mi na to nefunguje. proste v rovnakych situaciach ked raisujem s premium hand, tak dostavam neskutocne mensie mnozstvo call/raise ako ked raisujem nieco marginal. preto som na toto precitliveny. hovorim si, ze je nezmysel niecomu takemu verit, ale z mojej perspektivy to vyzera ako hotova konspiracia. nedava to vobec ziaden zmysel.

k tym dvom rukam:

1. toto si uz vobec nepamatam, o co tam islo ani co som mal za ruku. vyzera to divne, to je fakt. asi to bol jeden z mojich pokusov o blaf, ktore defaultne narazaju na top range supera.

2. 10 10 bez 10h. mozno nie najstastnejsia linia, ale nic extra retardovane IMO.
Mayday

Odoslaťod dzejkej 25 Nov 2009 18:15

Mayday napísal:vcera som bol nasraty na cely svet a tucniak tomu tiez nepomohol. neviem ci si pamatas, ale ty si mi raz na nl50 hovoril, ako sa ti paci pristup pri ktorom by sme brali na seba ohlad za stolmi. a nasledne 3 betnes 3 alebo 4 (uz si nepamatam) moje po sebe iduce raise-y. nevravim, ze moja reakcia bola mila a super. len mi povedz, ako to teda je s tym branim ohladu. ak si pamatas, ja som ti vtedy sam povedal, ze nic take nemienim robit ani neocakavam.

No ja a tucniak sa vyhybame jeden druhemu, pokial je dost stolov. A pokial viem, vy ste to robili tak tiez az do urciteho momentu .. ak si nespominas. Ale ten moment Ti urcite tucniak rad pripomenie :).

Mayday napísal:ze z 15x co clovek dostane AA 11x vyhra blindy a 4x prehra stack (raz proti 2 outer na turne, raz proti 4 outer na turne a 2x som nabehol na set). podobne na tom je KK. ale samozrejme, ked raisujem 76s tak 3bety sa sypu jedna radost. toto je u mna uz velmi dlhodoby fenomen, neviem co si mam o tom mysliet,

To sa stava kazdemu, ci tomu veris alebo nie. Ked sa bojis 3betov a podozrievas hernu z podvodu, tak je jasne, ze uz A game nehras a to by mal byt bod, kedy treba sitoutnut a ist to predychat. Ja na NL100 som prvych zopar tisic ruk prehral vsetky coinflipy, nikoho som nestackol a jedine sety, co som triafal boli s AA na suchom boarde (TuKE dosvedci :-D) a tiez to znie podozrivo, no :). Jednoducho niekedy dostanes naozaj velmi blbu snuru a musis sa s tym vysporiadat, aby to neovplyvnilo Tvoje vykony - najma, ked si profik.

Mayday napísal:k tym dvom rukam:

1. toto si uz vobec nepamatam, o co tam islo ani co som mal za ruku.

2. 10 10 bez 10h. mozno nie najstastnejsia linia, ale nic extra retardovane IMO.

1) No tak snad mas Holdem Manager a vies tu ruku vyhrabat, nie? Ak nechces hovorit, co si mal, tak to je inaa a nikto Ta nenuti. Len sa sam seba spytaj, co ta k tomu viedlo a ci to bolo vhodne zahrane.
2) Easy 4bet/call preflop v tomto spote IMO proti tomu manikovi. Presne pre toto sa Ta oplati 3betovat - lebo ani s TT proti niekomu, kto Ta 3betuje vela a si blind vs blind nie si ochotny pritlacit a skoncis bez iniciativy v 3bet pote OOP a to sa s TT hra narocne proti agresivnemu superovi. Si na flope dal dost najavo svoju ruku a myslim, ze aj fold je tu lepsi.
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod tucniak 25 Nov 2009 19:01

Mayday napísal:
vcera som bol nasraty na cely svet a tucniak tomu tiez nepomohol. neviem ci si pamatas, ale ty si mi raz na nl50 hovoril, ako sa ti paci pristup pri ktorom by sme brali na seba ohlad za stolmi. a nasledne 3 betnes 3 alebo 4 (uz si nepamatam) moje po sebe iduce raise-y. nevravim, ze moja reakcia bola mila a super. len mi povedz, ako to teda je s tym branim ohladu. ak si pamatas, ja som ti vtedy sam povedal, ze nic take nemienim robit ani neocakavam.

no a ja si pamatam, ako si suhlasil, a cca o tyzden si hram a ty hras do mna ako sialeny.sa pytam, ze co a ako a tvoja odpoved v zmysle "nie na tom sme sa nedohodli, teda, nepamatam sa=urcite sme sa tak nedohodli" ma utvrdila v tom, ze okej, si charakter.
odvtedy na Teba ohlad neberiem ani nahodou, teda, co sa tyka blogu a pripadnych rad, to ano :)

zrejme uz vtedy si sa citil na nl50 ako boh a islo ti tak ti uz nejaka dohodicka nestala za to, ci? :)

a sorry, ked ta iny reg 3betuje,lebo mu na to davas priestor, to mu hned napises ze "ta serie a ci mu preplo?"
prosim, prebud sa:)..

a ak za 50 ruk hentak do mna weak-tight bez premyslania odhodis polku stacku, som zvedavy, co za 3k ruk denne ktore nahras rozdas ostatnym regom-btw, na mono boardoch sa v 3 bet pote nebluffuje, co si cakal ze dostanes na turne?aj keby nepride srdce?:)
wastujes moneyz

Mayday napísal:ale z mojej perspektivy to vyzera ako hotova konspiracia. nedava to vobec ziaden zmysel.

OPEN your EYES :gl:

dzejkej napísal:No ja a tucniak sa vyhybame jeden druhemu, pokial je dost stolov.

aaaale tak to je jasne ze nemam zaujem hrat s lepsim regularom ;)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod dzejkej 25 Nov 2009 19:10

Zapojim sa do diskusie aj ako moderator - verim, ze diskusia bude pokracovat na slusnej urovni a nezvrhne sa, dakujem :).

tucniak napísal:a ak za 50 ruk hentak do mna weak-tight bez premyslania odhodis polku stacku, som zvedavy, co za 3k ruk denne ktore nahras rozdas ostatnym regom-btw, na mono boardoch sa v 3 bet pote nebluffuje, co si cakal ze dostanes na turne?aj keby nepride srdce?:)
wastujes moneyz

Pockaj - na mono boardoch sa v 3bet pote nebluffuje :wizdo: ? A sakra, tak to asi nieco robim zle :-D .
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod tucniak 25 Nov 2009 19:17

to malo hlbsi zmysel;)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod Mayday 25 Nov 2009 19:30

no v prvom rade: sorry vsetkym, ktorych som sa svojim spravanim mohol dotknut - kukam sa hlavne tvojim smerom tucniak. si fajn chalan a som rad, ze si na mna nezanevrel aj potom, co som ti vcera napisal :poklona:

co sa nasej "dohody" tyka tak toto je moj vecny problem. ja si neviem taketo veci zapamatat. je to problem, ja viem. ty hovoris ze sme sa dohodli (na tom, ze na seba budeme brat ohlad?) a zrejme to tak bude. z nejakeho dovodu som to mal v hlave ulozene tak, ze som ti povedal, ze na teba ohlad brat nebudem. nema to spolocne nic s tym, ako sa domnievas, ze som bol running good na nl50 a pripadal si ako maly boh. skor s tym, ze v tej dobe som rozmyslal nad mindsetom profesionalneho hraca a dochadzal k zaveru, ze za stolom by malo ist priatelstvo bokom. vsetko v ramci slusnosti a dobrych mravov samozrejme :Rose:

navrhujem si to vyjasnit teraz: chces aby som sa ti vyhybal a ked ta budem mat pri stole, tak bral na teba ohlad? rad sa ti prisposobim.

este k tym rukam: fakt sa mi nechce hladat v databaze, co som to mal v tej prvej ruke, ale tusim to bolo cisty random od veci blaf a hanbim sa za nho. bola to jedna z tych stupidnejsich veci, co som vcera urobil. este som si nepresiel vsetky ruky, takze sa k tomu nemam ako vyjadrit, ale vzhladom na ten swing (nakoniec som siel 15BI dole a potom 5BI vyhral naspat) si myslim, ze som sa drzal vcelku slusne a nemal ziaden spewy monkey tilt. aj ked od A game to urcite malo daleko lol

co sa tej konspiracie tyka, rad by som nieco poznamenal, aby sme predisli nedorozumeniam, ktore sa predovsetkym pri komunikacii cez net plodia rychlo a lahko: neverim tomu, ze by som sa stal kedykolvek v ramci mojej pokrovej kariery obetou nejakej konspiracnej teorie zameranej proti mne. len hovorim, ze niekedy sa ten poker sprava tak haluzne, ze to cloveka k tomu zvadza. ved aj vcera napr. ked som po - 15BI to vypol a povedal, ze uz dnes nehram, tak ma priatelka ukecala, nech si trochu pomeditujem, sadnem spolu s nou k tomu a hram sustredene len 4 stoly. a zrazu ma zacalo triafat neskutocnym sposobom a za 300 ruk som bol 5 BI hore. ako keby mi ten poker chcel nieco ukazat. obcas sa sprava ako stary sialeny zen buddhisticky majster. zhruba tymto sposobom som myslel aj ten koment o konspiracii.

zaverom: bez toho aby som sa tu o sebe moc rozkecaval, tak chcem aby ste vedeli, ze z nejakeho dovodu som pocas piatich poslednych rokov mal v zime vzdy nejaku existencnu krizu. Aj tento rok je to tak. Ked k tomu pridam frustraciu z toho, ze zacinam mat pocit, ze nemam na to byt uspesny poker pro a des z predstavy, co by nastalo, ak by som o tento zdroj obzivy prisiel (nebudem tu zbytocne do toho zatahovat osobne vztahy atd.) tak vysledny efekt je ten, ktory ste videli: nervozny mayday, stekajuci na vsetky strany.

este raz sa ospravedlnujem, dakujem vsetkym za trpezlivost a slubujem, ze sa polepsim.

hlavne nezanevrite na pisanie do mojho blogu :)
Mayday

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!