Beer015: cesta k pokrovemu osvieteniu

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Utrpenie maleho piva

Odoslaťod Mayday 01 Dec 2009 19:29

no mal som pocit z toho, ze som to nezahral az tak katastrofalne, ale teraz ste ma presvedcili o tom, ze som si ten beat vlastne aj zasluzil za svoju zlu hru.. :fish:

ja by som navrhoval to uz nechat tak, akurat ma to len deprimuje. november chcem nechat uz za sebou a divat sa vpred na novy mesiac.

dzejkej: hovoris, ze profit pochadza zo standard hry? pocul som na toto uz aj opacne nazory, myslim ze v unconventional wisdom to spominali DJ sensei a vanessa selbst, ze profit pochadza z toho, ked robis nieco inak ako vacsina ludi (a zaroven to robis dobre). mne to prijde tak, ze treba mat dobry harmonicky vztah medzi solidnym ABC pokrom a kreativnymi nestandardnymi liniami. Ja s tymto rad experimentujem a potom som samozrejme casto za debila, ako teraz. skusim najst nejake ruky, kde sa mi nestandardny pristup k ruke vyplatil, nech je o com debatovat, lebo to je podla mna zaujimava tema.
Mayday

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 31 krát/24 krát

Odoslaťod dzejkej 01 Dec 2009 23:09

Mayday napísal:dzejkej: hovoris, ze profit pochadza zo standard hry? pocul som na toto uz aj opacne nazory, myslim ze v unconventional wisdom to spominali DJ sensei a vanessa selbst, ze profit pochadza z toho, ked robis nieco inak ako vacsina ludi (a zaroven to robis dobre). mne to prijde tak, ze treba mat dobry harmonicky vztah medzi solidnym ABC pokrom a kreativnymi nestandardnymi liniami. Ja s tymto rad experimentujem a potom som samozrejme casto za debila, ako teraz. skusim najst nejake ruky, kde sa mi nestandardny pristup k ruke vyplatil, nech je o com debatovat, lebo to je podla mna zaujimava tema.

Nehovorim, ze profit vychadza zo standardnej hry. Hovorim, ze v tej ruke je ten Tvoj nestandard menej ziskovy. Kreativitu mozes rozvijat proti spravnym superom v takom spote vyberom, na akom streete chces checkraisovat a ako vela (donkovat flop tu moc good nie je). Je fajn, ze chces mysliet kreativne, ale vsetka ta kreativita je z dovodu, aby si bol ziskovejsi a nie pre kreativitu samu. Prvorade je urcit superov range, aky range reprezentujes Ty a kde stoji Tvoa konkretna ruka v Tvojom vnimanom range - to su zakladne body, ktore Vanessa opakuje stale dokola :). Svoje linie upravujes na zaklade tych bodov tak, aby super co najviac zaplatil. Ty si zobral svoj range v tom spote a upravil si ho tak, ze bol supersilny a teda Ti to malokto zaplati. Tvoj ciel mal byt urobit ho co najslabsi.
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod Mayday 01 Dec 2009 23:23

dzejkej napísal:Nehovorim, ze profit vychadza zo standardnej hry. Hovorim, ze v tej ruke je ten Tvoj nestandard menej ziskovy. Kreativitu mozes rozvijat proti spravnym superom v takom spote vyberom, na akom streete chces checkraisovat a ako vela (donkovat flop tu moc good nie je). Je fajn, ze chces mysliet kreativne, ale vsetka ta kreativita je z dovodu, aby si bol ziskovejsi a nie pre kreativitu samu. Prvorade je urcit superov range, aky range reprezentujes Ty a kde stoji Tvoa konkretna ruka v Tvojom vnimanom range - to su zakladne body, ktore Vanessa opakuje stale dokola :). Svoje linie upravujes na zaklade tych bodov tak, aby super co najviac zaplatil. Ty si zobral svoj range v tom spote a upravil si ho tak, ze bol supersilny a teda Ti to malokto zaplati. Tvoj ciel mal byt urobit ho co najslabsi.

plne s tebou suhlasim. nuz darmo, ake je to jednoduche napisat ten basic rozpis, co je dolezite v ruke, take tazke (aspon pre mna) je to vzdy v praxi robit, tak mi to vie ujst :)

ako by si sa snazil reprezentovat slaby range ty?

lebo nasledovne: flop raise mi pride ako reprezentujuci slabsi range ako turn raise. cize cakam, ze mi call/shovne sirsi range na flope ako na turne. Ked nad tym tak dalej rozmyslam, tak si nemyslim, ze z tej casti jeho range, ktora mi foldne na raise na flope, bude velku cast betovat aj na turne, ci riveri, takze ako najlepsia moznost mi z toho celeho vychadza raise flop. co ty na to?
Mayday

Odoslaťod dzejkej 01 Dec 2009 23:35

Mayday napísal:ako by si sa snazil reprezentovat slaby range ty?

lebo nasledovne: flop raise mi pride ako reprezentujuci slabsi range ako turn raise. cize cakam, ze mi call/shovne sirsi range na flope ako na turne. Ked nad tym tak dalej rozmyslam, tak si nemyslim, ze z tej casti jeho range, ktora mi foldne na raise na flope, bude velku cast betovat aj na turne, ci riveri, takze ako najlepsia moznost mi z toho celeho vychadza raise flop. co ty na to?

Tak ja som aj spominal predtym (kuk na predchadzajucu stranu), ze pri check/raise flope lahsie reprezentujes draw (ktoreho mas v range dost), nejake neveriacke pary, ktore to chcu ukoncit (moze to tak vnimat) a pripadne uplny air - a zaroven si myslis, ze aj jemu to vie tuknut a stackne sa lahsie. Ale zase na druhej strane moze super 2 barrelovat a nemat odvahu to tam natlacit 3bet bluffom na flope (napr. si raisujuca nitka ale peelujes OOP so sirokym range :) ).
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod Mayday 06 Dec 2009 14:56

tak ako som sluboval uz dlhsie, zopar ruk na diskusiu:

Pacific $100.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 408702
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter

sndheartbeat (UTG): $101.88
matt2dents (MP): $112.78
HAHA. (CO): $122.33
5torps (BTN): $78.05
Hero (SB): $154.43
whatAfishIam (BB): $132.72

Pre Flop: ($1.50) Hero is SB with A :heart: 2 :heart:
1 fold, matt2dents raises to $3, 1 fold, 5torps calls $3, Hero calls $2.50, 1 fold

PFR je ryba 53/18/1.5, caller je tiez ryba 62/3/1.4. preflop action standard IMO.

Flop: ($10.00) 3 :heart: 4 :heart: 6 :spade: (3 players)
Hero checks, matt2dents checks, 5torps bets $5.00, Hero raises to $16, matt2dents folds, 5torps calls $11

prvy bod debaty. raise/call? mam nut flushdraw + gutshot, ktory vsak nemusi byt dobry ak niekto drzi 7x. rozhodol som sa pre raise, lebo nemam nic proti, ked vezmem pot hned teraz, co by znamenalo ze ryby aj tak nemali ruky, z ktorych by som dostal value v pripade, ze hitnem. ked mi to niekto pushne, mozem call, je mozne, ze mi hra aj overcard, co by mi dokopy davalo az 14 outov (ak ratam aj gutshot). problem pre mna nastava, ked sa stane to, co sa stalo.

Turn: ($42.00) Q :club: (2 players)

co teraz? neviem ci ma pri takejto pasivnej fishke prilis velky zmysal sa bavit o tom, co reprezentujem. ak ano, tak to budu sety/combodraws, cize mam dost polarizovany range. v pote je 42, ryba ma 59 behind. turn je pre rybu skor scarecard, kedze cakam, ze ma calluje s rukami ako 6x, 5x, 4x pripadne FD alebo nejaky middle pocket pair (ma PFR len 3). ked tam dam bet akejkolvek rozumnej velkosti, comittnem sa. ked dam check, hrozia mi dva blbe scenare: check behind a netriafam svoje outy. bet ryby a z mojej strany bud fold, alebo push (co je horsie, ako comitnut sa s iniciativou, kedze tak mam aspon nejaku fold equity). nedavam tam svoje akcie, ani vysledok, zaujima ma, co si myslite o tejto situacii.

RUKA 2

Pacific $100.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 408713

radzko (CO): $118.73
jamelm (BTN): $116.02
jensjens343 (SB): $144.89
Rebaseke (BB): $105.98
Hero (UTG): $108.60
IGORDAVICTOR (MP): $97.90

Pre Flop: ($1.50) Hero is UTG with A :heart: K :club:
Hero raises to $3.50, 3 folds, jensjens343 calls $3, Rebaseke calls $2.50

Jensjens je velka ryba, hra 70/39/2.8. Rebaseke je agresivny regular 24/20/3.0

Flop: ($10.50) A :diamond: 5 :club: 7 :club: (3 players)
jensjens343 checks, Rebaseke checks, Hero bets $8.00, jensjens343 calls $8, Rebaseke raises to $38, Hero ???

po moj cbet standard. necham to bez vlastneho commentu. fold/call/push?

Ruka 3

Pacific $100.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 408719

Poker4tities (CO): $219.92
Crazy_Lady (BTN): $99.10
poggy18 (SB): $207.26
mossie123 (BB): $226.10
Hero (UTG): $100.88
HAHA. (MP): $136.08

Pre Flop: ($1.50) Hero is UTG with A :diamond: K :spade:
Hero raises to $3.50, 2 folds, Crazy_Lady calls $3.50, 1 fold, mossie123 calls $2.50

crazy lady = reg 21/17/4.0, mossie = ryba 64/32/1.3. preflop standard.

Flop: ($11.00) 9 :club: 7 :spade: K :heart: (3 players)
mossie123 checks, Hero bets $8.00, Crazy_Lady calls $8, mossie123 calls $8

aj flop je standard IMO.

Turn: ($35.00) 8 :diamond: (3 players)
mossie123 checks, Hero bets $20.00, Crazy_Lady calls $20, mossie123 raises to $65, Hero ???

s tou rybouo mam historiu pocas dvoch dni, ze potriafala aj nemozne a zobrala mi tak 3BI v celom tom procese. viem, ze je relativne pasivna post flop, cize turn raise mi smrdi. na druhej strane mam velmi dobre pot odds. naozaj neviem.

Ruka 4

Pacific $100.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 408723

tullio_b (MP): $116.95
MIKEFOX1 (CO): $129.61
gjwin14 (BTN): $122.62
potsataja (SB): $127.62
Hero (BB): $100.00
MC_Saturne (UTG): $102.10

Pre Flop: ($1.50) Hero is BB with J :spade: A :heart:
MC_Saturne raises to $4, tullio_b calls $4, 3 folds, Hero raises to $17, 1 fold, tullio_b raises to $116.95, Hero calls $83 all in

PFR je regular 24/20/3.7 caller je dalsi reg 21/18/2.1. po moj squeeze je action standard. PFR fold a cold caller raise. to pre mna znamena jednu z dvoch veci: bud trap s premium hand, alebo resteal mojho squeezu. vzhladom na to, ze je to push a nie raise, sa priklanam skor k moznosti, ze je full of **** a tak callujem. davam to sem preto, lebo sa nasledne strhla debata medzi mnou a tymito dvomi hracmi, ze ci moj call bol dobry. ja aj ten MC saturne sme tvrdili, ze to bolo gut, tullio sa nedal a tvrdil ze som magor. co vy na to? IMO je to dost marginal spot, ale nespravil som chybu.

Flop: ($204.50) 5 :spade: 2 :spade: 7 :club: (2 players - 1 is all in)

Turn: ($204.50) K :club: (2 players - 1 is all in)

River: ($204.50) 3 :club: (2 players - 1 is all in)

Final Pot: $204.50
tullio_b shows K :diamond: Q :club:
Hero shows J :spade: A :heart:
tullio_b wins $183.55
tullio_b wins $16.95
(Rake: $4.00)

BONUS

Pacific $100.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 408726

dzudija (SB): $144.88
Nastyja (BB): $209.01
Hero (UTG): $109.93
AHAMBCEPABHO (MP): $346.66
Crazy_Lady (CO): $199.66
kongsean (BTN): $22.94

Pre Flop: ($1.50) Hero is UTG with 8 :club: 8 :spade:
Hero raises to $3.50, AHAMBCEPABHO calls $3.50, 1 fold, kongsean raises to $22.94, 2 folds, Hero raises to $109.93, AHAMBCEPABHO calls $106.43

kongsean je blazon a pushuje tu viac menej ATC. izolujem si ho s 88 (som zvedavy, ci za ten move dostanem nakladacku :fish: ) ale co sa nestalo, reg to trappoval s KK ale dali sme ho dole obaja smejda jedneho traperskeho :lol2:

Flop: ($244.30) 8 :heart: 9 :spade: 6 :heart: (3 players)

Turn: ($244.30) T :club: (3 players)

River: ($244.30) Q :heart: (3 players)

Final Pot: $244.30
Hero shows 8 :club: 8 :spade:
AHAMBCEPABHO shows K :heart: K :spade:
kongsean shows 7 :heart: 7 :club:
kongsean wins $66.81
Hero wins $173.49
(Rake: $4.00)

pripajam graf zaciatku decembra:

Obrázok
:fish:
Mayday

Odoslaťod dzejkej 06 Dec 2009 16:44

1) Ked Ti na flope niekto pushne, tak mozes call? Naco sa dostavat do takych situacii? Proti fishke mas vacsi edge. No sam pises, ze je to pasivny hrac a ze je to fishka - to uz napoveda, ze ten check/raise nemusi mat zrovna uzasnu fold equity a znizovat si implied odds a robit si to na turne tazkym na blankoch je dost zbytocne. Ja by som vyuzil 3 : 1 na call a este sa moze pridat aj dalsia fishka - maju dost behind, priame odds mas dobre ... no problemo :).

2) Myslis, ze to robit wide? Aky mu davas range, ked check/raisuje Tvoj cbet do troch a nasledne call totalnej fishky (hint, hint)?

3) K comu mas dobre pot odds? K drawu na 5 outov? Ja by som bol nervozny z jeho raisu po calle na flope, ked pride 97x8 a bol by som trochu nervozny aj z callu rega na 2 streetoch.

4) No tu je problem fakt, ze original raiser je UTG a teda MP callovaci range moze obsahovat viac value ruk ako keby to bolo CO vs BTN napr. Nemusia tam byt iba ruky, co trapuju, ale aj veci ako 99, TT, AQ - samozrejme je mozne, ze ti dvaja sa blaznia radi a ten tullio by to 3betoval. Nemam zrovna skusenosti s backraisovanim a teda bol by som dost confused z toho, co vsetko tam moze mat. Ale pri tych odds to za chybu nepovazujem, ale veru ani za easy spot :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod Mayday 06 Dec 2009 17:04

dzejkej napísal:1) Ked Ti na flope niekto pushne, tak mozes call? Naco sa dostavat do takych situacii? Proti fishke mas vacsi edge. No sam pises, ze je to pasivny hrac a ze je to fishka - to uz napoveda, ze ten check/raise nemusi mat zrovna uzasnu fold equity a znizovat si implied odds a robit si to na turne tazkym na blankoch je dost zbytocne. Ja by som vyuzil 3 : 1 na call a este sa moze pridat aj dalsia fishka - maju dost behind, priame odds mas dobre ... no problemo :).

ked som sa na to retrospektivne pozeral, tak som dosiel k rovnakemu zaveru - call je najlepsia option. presne ako hovoris, mozno sa prida aj druha fishka, a maju dost behind na to aby mi to preplatili s roznymi kravinami, ako to maju ryby vo zvyku. ono to nakoniec dopadlo tak, ze som betol turn, ryba to pushla, lebo mala Q4 a teda hitla na turne 2 pary, ja som callol a nastastie mi doskakala farba, ale nebol som spokojny so svojou hrou.

dzejkej napísal:2) Myslis, ze to robit wide? Aky mu davas range, ked check/raisuje Tvoj cbet do troch a nasledne call totalnej fishky (hint, hint)?

no ani s touto rukou som nebol spokojny, ako som to zahral. totiz ja som mu to pushol, on ukazal combodraw 46s a nieco mu doskakalo. ja som si potom uvedomil, ze jeho range je dost silna a ja som narazil na jej spodok a to bol tiez asi tak flip, do ktoreho sa nemusim zrovna hnat, vzhladom na zatial relativne maly pot. range, ktory mu davam je A5, A7, combodraws a sety. vsetko ma hrozne bije, okrem combodraws, s ktorymi som tak 50:50. cize easy fold, ale hlupe pivo to zase pokaslalo.

dzejkej napísal:3) K comu mas dobre pot odds? K drawu na 5 outov? Ja by som bol nervozny z jeho raisu po calle na flope, ked pride 97x8 a bol by som trochu nervozny aj z callu rega na 2 streetoch.

mam dobre odds k tomu, ze mi staci aby som mal najlepsiu ruku tak 1 z 3 krat, aby to bolo breakeven. problem je, ze v tomto spote tak casto TPTK nebude stacit, vzhladom na board, action, aj staty ryby, ktore su dost pasivne. a c/r PFR + callera na turne od hraca, ktory ma AF okolo 1.0, je velmi velmi silne. cize crying fold, kedze zrejme hitol nejaku blbost na turne. mas pravdu, ze aj callujuci reg IP tejto situacii nepridava na atraktivite.

dzejkej napísal:4) No tu je problem fakt, ze original raiser je UTG a teda MP callovaci range moze obsahovat viac value ruk ako keby to bolo CO vs BTN napr. Nemusia tam byt iba ruky, co trapuju, ale aj veci ako 99, TT, AQ - samozrejme je mozne, ze ti dvaja sa blaznia radi a ten tullio by to 3betoval. Nemam zrovna skusenosti s backraisovanim a teda bol by som dost confused z toho, co vsetko tam moze mat. Ale pri tych odds to za chybu nepovazujem, ale veru ani za easy spot :).

ano, raiser je UTG, ale ma PFR 20 a ocakavam, ze aj UTG bude mat relativne siroky opening range, ktory z velkej casti folduje (co aj spravil). co sa tyka pushu UTG + 1 tak jasne, su tam ruky typu 88 - JJ, z ktorych mi robi starosti len JJ. to je naozaj tak jedina ruka (mozno este AQ), ktoru v jeho range ocakavam a proti ktorej AI nechcem ist. zvysok bud bijem, alebo je to flip, ktory sa mi vzhladom na to, ze v pote su uz blindy 4bb raise, 4bb call a moj 17bb squeeze, oplati. takto som bol dokonca aj slusny favorite proti jeho ruke. Je to podla mna marginal spot a call nie je o moc lepsi ako fold, je to high variance, ale zda sa mi predsa len trosku lepsi ako fold. ked uz kvoli nicomu inemu, tak to regovi dava signal, nech na mna neskusa taketo finty, ze sa nenecham takto exploitovat, cize je to dobre pre metagame a dodava mi to fold equity v buducich squeezoch.
Mayday

Odoslaťod Mayday 08 Dec 2009 04:40

ani len ten breakeven mi nedopraju...

Obrázok

:fish:
Mayday

Odoslaťod Mayday 10 Dec 2009 03:50

uz som aj skoro zabudol, aky je to pocit...

Obrázok

:Yahoo!:
Mayday

Odoslaťod 7castle 10 Dec 2009 14:50

Boze tolko ciar kto sa v tom ma vyznat? :shock:
7castle

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 24 krát/148 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 8 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!