Beer015: cesta k pokrovemu osvieteniu

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Beer015: cesta k pokrovemu osvieteniu

Odoslaťod yegon 22 Dec 2009 08:32

takze hras si session, 4betujes takto huge, zacnu ta regovia 3betovat light a ty teda upravis sizing a zacnes 4betovat menej?

optimalna strategia proti neznamemu hracovi je imo
- zo zaciatku 4betovat len for value a s vacsim sizingom (hlavne OOP, IP mozeme mat sizing nizsi aj tu) ak mam AK/QQ a mensim ak mam AA/KK
- ak zistim ze ma 3betuje casto tak pridat 4b bluffy (musi ale 3betovat naozaj casto) a znizit sizing + prestat 4betovat AA/KK
- ak 3betuje naozaj ako maniak a zacne 5betovat allin tak pridat do value 4b TT/JJ mozno 99/AQ a stacknut sa s nimi pf
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod Mayday 22 Dec 2009 13:36

yegon napísal:ako casto 4b bluffujes? 1-2x za 1000 ruk? oproti tomu ine metody ako exploitovat light 3betterov pouzivas 20-30x castejsie cize su ovela dolezitejsie. Myslim ze ak na NL100 nebudes 4bet bluffovat vobec tak o nic neprichadzas hlavne ak nebudes 4betovat ani AA/KK proti light 3betom a budes s nimi trappovat cize nepotrebujes 4betovat casto aby si ziskal action pre silne ruky

suhlasim s tym, ze asi o moc value neprichadzam, ked ne4betujem light vobec na nl100...avsak nachadzam spoty, kde je to ziskove, hlavne v CO vs BU, ked som na CO, BU ma 3betuje vela a ja s nim nechcem hrat 3bet pot OOP s A3s.
Mayday

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 31 krát/24 krát

Odoslaťod yegon 22 Dec 2009 15:12

ano OOP je rcite lepsie 4b alebo fold s vynimkou AA/KK kym si to super nevsimne ze to su jedine handy ktore callujes :)

v situacii kedy ta hrac po tvojej lavej ruke terorizuje tak bude viac +EV odist zo stola nez zacat 4betovat kazdu druhu ruku
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod Mayday 22 Dec 2009 20:03

yegon napísal:ano OOP je rcite lepsie 4b alebo fold s vynimkou AA/KK kym si to super nevsimne ze to su jedine handy ktore callujes :)

v situacii kedy ta hrac po tvojej lavej ruke terorizuje tak bude viac +EV odist zo stola nez zacat 4betovat kazdu druhu ruku

alebo tighten up opening range, ked sa ti nechce odchadzat, lebo mas pri stole obzvlast stavnatu rybu :)
Mayday

Odoslaťod Mayday 23 Dec 2009 02:20

jeden spot do debaty:

Pacific $100.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 437925
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter

Hero (CO): $202.44
hihhuliz (BTN): $106.19
richbasterd (SB): $117.20
alwpro (BB): $129.26
soniieee (UTG): $116.80
hejyou (MP): $111.81

Pre Flop: ($1.50) Hero is CO with J :diamond: 8 :diamond:
2 folds, Hero raises to $3, 1 fold, richbasterd calls $2.50, 1 fold

super je TAG 21/16/2.4. mame trosku historie zapasenia v 3bet potoch, kedze som ho 3betoval dost light pri tomto stole ale pre danu situaciu nemam read.

Flop: ($7.00) 5 :diamond: T :heart: 9 :spade: (2 players)
richbasterd bets $5.00, Hero raises to $14, richbasterd calls $9

toto je zaujimave. toto bol jeho prvy a jediny donkbet za 1.4K ruk, ktore na neho mam. co by to mohlo znamenat? mam OESD a overcard, nechcem sa k tomu stavat pasivne, tak raisujem. ak mi to nasype na flope, mozem foldnut, lebo sa divat pravdepodobne na 55, 99, mozno TT, T9, mozno JQ. potom co calluje vidim jeho range na JQ, J8, AT, KT, QT, JT, 78. neviem, ci je schopny takto slowplaynut set, ale nevylucujem to.

Turn: ($35.00) A :diamond: (2 players)
richbasterd checks, Hero ???

v tomto spote som uplne strateny. turn mi dava backdoor FD, cize equity navyse a navyse je to pre vacsinu jeho range scarecard. nedoplna ziadne jeho draws a jeho top pair rukam (okrem AT) stazuje zivot. ako sa na to teraz pozeram, tak je to asi jasny bet a fold na shove, co poviete?
Mayday

Odoslaťod yegon 23 Dec 2009 09:52

na prvy pohlad je to bet, problem je ze ked betnes 27 a on pushne tak mas cca asi zhruba odds na call alebo asi zhruba nie :) cize nie je potom jasne ci bet/call alebo bet/fold

bet/call je urcite +EV v kombinacii s fold equity i ked bet/fold moze byt viac +EV
je moznost betnut tak aby si si pripravil river shove - teda betnes 22 (na push skladas) ak len dorovna tak je nepravdepodobne ze slowplayuje nejaku silnu ruku. Na river ti ostava bet 78 do potu 79 - pushujes kazdy river - ak by si chcel byt konzervativny tak mozes vzdat ak river bude A alebo T
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod Pacreg 23 Dec 2009 10:50

Wow sick KQ hand. Barrel the J8 imo
Pacreg

Založený: Dec 2009
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Odoslaťod Mayday 23 Dec 2009 15:05

pacreg: I have been wondering about whether or not to bet the turn :) what is your screen name on pacific?

yegon: dobry postreh s tym third barrelom, naozaj si nemyslim, ze by hral set tak, ze na turne c/call a river to iste. ale to by som musel najprv mat gule na triple barrel bluff. ak chcem tu nl100 fakt crushovat, mal by som mat vo svojom magic box pokrovych fint aj toto. aky range mu dame, ked c/call turn? IMO dost uzky: 10 9, A10, mozno dobrodruzne K10, Q10...a to je cele, ak sme teda vylucili slowplayed set. foldne mi na river shove s tymto rangeom? IMO 9 10 foldne na scary river (diamond, J, Q, K, mozno aj 8 ho vystrasi), K10 aj Q10 obv nemozu dorovnat river shove (jedine ak by mal nejaky uber sick read) a A10 asi calluje vacsinu riverov. Nie som si isty, ci je v tom spote treti barrel optimalny.

a co ked mi to shovne na turne? predpokladajme, ze teda betnem tak 25 do 35 potu, jeho shove bude mat okolo 100bbs, cize musim dorovnat 75 na to, aby som vyhral 160, co mam odds tak zhruba 1:2,1. co je 32%. mam 13 clean outs (t.j. any 7, any Q, vsetky diamondy okrem 10 a 9, ktore davaju superovym setom, ktore ma pri shove na turne casto, full house) ak nema set tak pravdepodobne 15 outs, cize 26 - 30%. skombinujme to s fold equity, ktoru turn bet ma a je to imo thin +EV. najlepsie na tom celom bude asi efekt na moj image, ak sa to dostane k showdownu.

btw nemyslim si, ze je nutne hrat na nl100 takyto aggro style a check behind s tym, ze dufam, ze hitnem, pripadne bet/fold turn mi pridu ako slusne moznosti.
Mayday

Odoslaťod yegon 23 Dec 2009 15:27

no ak jeho range s ktorou sa dostane na river su 25 pary a lepsie tak treti barrel nema zmysel. Myslel som skor ze ak moze mat nieco typu JT,JJ,75,JQ potom ho na riveri z toho mozeme odstrelit
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod Pacreg 23 Dec 2009 15:52

The turn is prolly the nut card to bet (well beside a Q or 7 obv). It feels gross when richbasterd raises but you got to ship anyway.

I'm probably the only one on pacific who is egocentric enough that he googles his own nickname ^^ my sn is MCSaturne, haven't played a lot these days tho.
Pacreg

Založený: Dec 2009
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!