Pushovanie v MTT turnajoch (daleko od bubble)
Počet príspevkov: 21 • Stránka 1 z 3 • 1, 2, 3
Pushovanie v MTT turnajoch (daleko od bubble)
OK takze pre vlastnu potrebu som si vytvoril zjednodusenu pushovaciu tabulku pre turnaje. Tabulka je stavana na chip equity teda plati ak nie sme na buble alebo blizko nej. Vsetky hodnoty su pocitane za pritomnosti ante vo vyske ¼ small blindu – konkretne level 100/200/25 ante (pozor to ante je velmi dolezite). Tabulka je maximalne konzervativna, teda superom som dal co najviac loose calling range cim som zuzil mnozstvo ruk ktore mozeme pushovat. Potom som navyse este pre zjednodusenie a lahsie zapamatanie nasich pushing ranges vyhodil exoticke ruky ako 97s a podobne. Tym chcem povedat ze ak budeme pushovat podla tychto tabuliek tak vynechame mnozstvo +EV pushing spotov ale zase ked uvidite tie range tak si uvedomite ako absurdne tight ste doteraz v turnajoch foldovali cize mal by to byt krok spravnym smerom i ked nie uplne na doraz kam sa az da. Myslim ze zdaleka nie je nutne pushovat na doraz – mierne viac tight range nam dlhsie podrzia image ktory nam zase prinesie viac foldov od superov.
Prosim o kontrolu dostupnymi prostriedkami a upozornenie na pripadne chyby. Pocital som to v SNGWizarde (pozor treba prepnut na chip equity lebo dolarova equity na buble hovori ze treba pushovat ovela ovela viac tight)
Vysvetlivky:
Braodways – kombinacia kariet od T vyssie, teda napr QT,AJ atd.
SC – suited connectory
Efektivny stack 6xBB
UTG: any pair, broadways, SC od 87s
UTG+1: any pair, broadways, SC od 87s
MP1: any pair, broadways, SC od 87s
MP2: any pair, broadways, SC od 87s
HJ: vsetko okrem kombinacii horsich nez K5,Q7,J7,T8 a najhorsieho suited trashu (83s a pod)
CO: vsetko okrem kombinacii horsich nez T5,95 a najhorsieho suited trashu (83s a pod)
BTN: 100%
SB: 100%
Efektivny stack 10xBB
UTG: 55+, broadways
UTG+1: 55+, broadways
HJ: vsetko okrem kombinacii horsich nez K5,Q7,J7,T8 a najhorsieho suited trashu (83s a pod)
CO: vsetko okrem kombinacii horsich nez T5,95 a najhorsieho suited trashu (83s a pod)
15xBB
UTG: 77+,AQ+,AJs+
UTG+1: 66+,AJ+,ATs+,KJs+
MP1: 55+,AJ+,suited broadways
MP2: 33+,AT+,KJ+,suited broadways
HJ: 22+, AXs, KXs, broadways, SC od 78s
CO: 22+, AXs, KXs, broadways, SC od 78s
BTN: 22+, AXs, KXs, broadways, SC od 78s
SB: 22+, AXs, KXs, broadways, SC od 78s
Prosim o kontrolu dostupnymi prostriedkami a upozornenie na pripadne chyby. Pocital som to v SNGWizarde (pozor treba prepnut na chip equity lebo dolarova equity na buble hovori ze treba pushovat ovela ovela viac tight)
Vysvetlivky:
Braodways – kombinacia kariet od T vyssie, teda napr QT,AJ atd.
SC – suited connectory
Efektivny stack 6xBB
UTG: any pair, broadways, SC od 87s
UTG+1: any pair, broadways, SC od 87s
Efektivny stack 10xBB
UTG: 55+, broadways
UTG+1: 55+, broadways
15xBB
UTG: 77+,AQ+,AJs+
UTG+1: 66+,AJ+,ATs+,KJs+
MP1: 55+,AJ+,suited broadways
MP2: 33+,AT+,KJ+,suited broadways
HJ: 22+, AXs, KXs, broadways, SC od 78s
CO: 22+, AXs, KXs, broadways, SC od 78s
BTN: 22+, AXs, KXs, broadways, SC od 78s
SB: 22+, AXs, KXs, broadways, SC od 78s
Naposledy upravil yegon dňa 23 Dec 2009 00:26, celkovo upravené 1 krát.
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
Re: Pushovanie v turnajoch
1/ to, ze si situacie namodeloval ako 8-handed je nejaka stredna cesta toho, ked niekedy hrame 9-handed a niekedy tesne pred spajanim stolov 7-handed ?
2/ mozno by bolo este dobre doplnit pred tie ranges kolko % ruk to je, pretoze pre hracov, ktori si to budu citat by nemuselo byt zle sa hned aj ucit ake % ruk predstavuje aky range
3/ spravne si myslim, ze ak (napr. pri MTT, ktore hra menej hracov a ITM je iba FT) pri spajani stolov a cakani, kym vypadnu napriklad 1-3 hraci hrame urcity cas 7 resp. 6 handed (niekedy aj 5-handed) tak vypustim z tvojich tabuliek prvu resp. prve dve pozicie (UTG a UTG+1) a 6-handed pushujem podla Tvojej tabulky rovnako ako MP1 pri 8-handed?..alebo to takto neplati ? Ci tieto tabulky su pre (teraz strelim, kedze nepoznam vyplatne struktury) 150+ hracov v turnaji ?
..v kazdom pripade dobre vlakno, tiez ked som hraval 45man SnG som sa cudoval pri hrani sa s wizom, ako loose treba pushovat v chip equity mode, ked je este bubble daleko, zvlast pri poslednych 10-13 ludoch ked sa hra short-handed.
2/ mozno by bolo este dobre doplnit pred tie ranges kolko % ruk to je, pretoze pre hracov, ktori si to budu citat by nemuselo byt zle sa hned aj ucit ake % ruk predstavuje aky range
3/ spravne si myslim, ze ak (napr. pri MTT, ktore hra menej hracov a ITM je iba FT) pri spajani stolov a cakani, kym vypadnu napriklad 1-3 hraci hrame urcity cas 7 resp. 6 handed (niekedy aj 5-handed) tak vypustim z tvojich tabuliek prvu resp. prve dve pozicie (UTG a UTG+1) a 6-handed pushujem podla Tvojej tabulky rovnako ako MP1 pri 8-handed?..alebo to takto neplati ? Ci tieto tabulky su pre (teraz strelim, kedze nepoznam vyplatne struktury) 150+ hracov v turnaji ?
..v kazdom pripade dobre vlakno, tiez ked som hraval 45man SnG som sa cudoval pri hrani sa s wizom, ako loose treba pushovat v chip equity mode, ked je este bubble daleko, zvlast pri poslednych 10-13 ludoch ked sa hra short-handed.
-
keso26 - Príspevky: 4853
- Založený: Mar 2007
- Poďakoval/li: 58 krát/90 krát
Zvyraznil by som, ze ide o 1/4 SB ANTE LVL!!! Normalne by som dal edit, a nejako to tam cervenym zvyraznil. Lebo ked Ti sedi na stole jeden "extra" BB, pushing frenzy je na mieste.
Kazdopadne velmi hodnotny prispevok. Z vlastnej skusenosti viem, ze aj red pros na FTP, co IMO maju velky edge na lowstakes turnajoch, pushuju ovela sirsie ako v tej Tvojej tabulke, takze to urcite je cesta k porazaniu MTT, aby kazdy pushoval aspon takto konzervativne a postupne si to rozsiroval najma v late pos, ked k tomu pridame ready na NIT hracov za nami.
Kazdopadne velmi hodnotny prispevok. Z vlastnej skusenosti viem, ze aj red pros na FTP, co IMO maju velky edge na lowstakes turnajoch, pushuju ovela sirsie ako v tej Tvojej tabulke, takze to urcite je cesta k porazaniu MTT, aby kazdy pushoval aspon takto konzervativne a postupne si to rozsiroval najma v late pos, ked k tomu pridame ready na NIT hracov za nami.
-
___Mortylen___ - Príspevky: 1347
- Založený: Sep 2009
- Poďakoval/li: 179 krát/139 krát
Plati to aj pre jednostolove SNG?
- fidelko
- Založený: Mar 2007
- Poďakoval/li: 7 krát/2 krát
Hmm, good job yegon ako zaklad na diskusiu.
Zasadna vec co som nepochopil z OP (poprosim edit) ze ci sa bavime o MTT alebo SNG.
Mne sa tam nezda par veci:
100% na BTN je v SNG zle imo aj pri 6bb, ale pri 10bb je to uz uplna konina, neexistuje aby to bolo EV+, nemam tu poker komp ale nechapem ako si k tomu dosiel. Je pravda, ze je par regov ktorych podozrievam ze mi to pushuju (videl som ich otocit Q2), ale co ja si pamatam neni to ziskove ani proti randomom nieto este proti mne napr.
87s na MP1 pri 10BB efective je tiez extrem, ja chodim tak mozno QJs a silne pochybujem ze cokolvek nizsie je s 5 hracmi behind dobry napad. To iste HJ vravis okrem suited trashu (83s), to ako keby som mal pushovat 85s, co je nonsens imo.
A to 15bb effective je uz uplna haluz, tu som si 100% isty ze uz AJo s 12.5bb nie je EV+ na MP, pri 15bb uz ani omylom, 55 dtto. K2s na SB je katastrofa.
Celkovo je to hrozne loose, toto sa imo pushovat neda.
Zasadna vec co som nepochopil z OP (poprosim edit) ze ci sa bavime o MTT alebo SNG.
Mne sa tam nezda par veci:
100% na BTN je v SNG zle imo aj pri 6bb, ale pri 10bb je to uz uplna konina, neexistuje aby to bolo EV+, nemam tu poker komp ale nechapem ako si k tomu dosiel. Je pravda, ze je par regov ktorych podozrievam ze mi to pushuju (videl som ich otocit Q2), ale co ja si pamatam neni to ziskove ani proti randomom nieto este proti mne napr.
87s na MP1 pri 10BB efective je tiez extrem, ja chodim tak mozno QJs a silne pochybujem ze cokolvek nizsie je s 5 hracmi behind dobry napad. To iste HJ vravis okrem suited trashu (83s), to ako keby som mal pushovat 85s, co je nonsens imo.
A to 15bb effective je uz uplna haluz, tu som si 100% isty ze uz AJo s 12.5bb nie je EV+ na MP, pri 15bb uz ani omylom, 55 dtto. K2s na SB je katastrofa.
Celkovo je to hrozne loose, toto sa imo pushovat neda.
- 7castle
- Založený: Sep 2007
- Poďakoval/li: 24 krát/148 krát
No, je to chip equity a nie dollar equity, je to mtt kde je do bubble relativne daleko a chipy treba, je to fullring, a su tam 25% ANTES! Mna na chvilu tiez zarazilo, ze sb ma rovnaky range ako button, ale preco nie?
Double up or bust tryin'!
Double up or bust tryin'!
-
___Mortylen___ - Príspevky: 1347
- Založený: Sep 2009
- Poďakoval/li: 179 krát/139 krát
___Mortylen___ napísal:Zvyraznil by som, ze ide o 1/4 SB ANTE LVL!!! Normalne by som dal edit, a nejako to tam cervenym zvyraznil. Lebo ked Ti sedi na stole jeden "extra" BB, pushing frenzy je na mieste.
myslim ze vacsina red pros co hra lowstakes mtts nema ani ponatia a skor stlacaju gombiky
-
w4444x - Príspevky: 2473
- Založený: Jún 2007
- Poďakoval/li: 9 krát/64 krát
Castle ofc myslel MTTcka v sngckach je to samozrejme o poznanie viac tight kedze si prakticky od par vypadnuti akoby na bubble
btw stale som nepochopil o com bola ta smska pred par dnami
-
w4444x - Príspevky: 2473
- Založený: Jún 2007
- Poďakoval/li: 9 krát/64 krát
w4444x napísal:Castle ofc myslel MTTcka v sngckach je to samozrejme o poznanie viac tight kedze si prakticky od par vypadnuti akoby na bubble
JJ asi hej, iste ze v MTT to musi byt vacsia divocina ale aj tak sa mi to nezda, ale zas je pravda ze o tom figu viem.
Sms dava zmysel, onedlho sa ti ozve ten kto to chcel, a tym sa to cele vysvetli mozes pokojne spavat vsetko je v poriadku
- 7castle
- Založený: Sep 2007
- Poďakoval/li: 24 krát/148 krát
Re: Pushovanie v MTT turnajoch (daleko od bubble)
keso:
nie je to namodelovane ako 8 handed ale fullring, obv z BB nemas ako pushovat tak som ho vypustil
to s tymi 7 handed a podobne by som default riesil tak ako keby 2 predo mnou foldli presne ako pises
morty:
ano to ante je velmi dolezite, bez ante pri rovnakych blindoch sa to vsetko posuva o 3 az 4 pozicie cize co pushujes s ante na UTG+1 budes pushovat bez ante na CO
co sa tyka tych rovnakych ranges na roznych poziciach, ako som pisal snazil som sa to zjednodusit, ked na UTG+1 sa oproti UTG pridalo do pushing range zopar suited one gapperov tak som ich vypustil. Z toho vyplyva ze UTG+1 by sa v skutocnosti dalo pushovat viac ale rozdiely nie su az take vyrazne a tazko by sa to pamatalo
fidelko:
nie neplati lebo tam si stale na dohlad bubble - maximalne 5 vyradeni od nej cize tam treba imo vzdy ratat $ equity a tie range su potom sakramentsky tight oproti tomuto
7castle:
edit vykonam do OP podla rozkazu
co sa tyka prilis velkej sirky rangeov. Si zvyknuty na $ equity kalkulacie ktore hadzu zsadne ine cisla, priklad z wizardu
full stol 100/200 blindy s 25 ante, vsetcia maju 2000 stacky, sme na buttone, blindom som dal loose calling range po 20% co je 33+, A4+, A2s+, KQ, KTs+
podla chip equity mozeme ziskovo pushovat 100%
podla $ equity mozeme pushovat len 64%
treba aby to niekto tiez prebehol a spocital, pohral sa s calling rangeami a nejako to dosolichame do pouzitelneho stavu. Viem ze v skutocnosti niektori ludia pushuju este viac loose a naozaj som robil vsetko pre to aby to bolo co najviac tight (aby som sam sebe nesposobil kulturny sok)
nie je to namodelovane ako 8 handed ale fullring, obv z BB nemas ako pushovat tak som ho vypustil
to s tymi 7 handed a podobne by som default riesil tak ako keby 2 predo mnou foldli presne ako pises
morty:
ano to ante je velmi dolezite, bez ante pri rovnakych blindoch sa to vsetko posuva o 3 az 4 pozicie cize co pushujes s ante na UTG+1 budes pushovat bez ante na CO
co sa tyka tych rovnakych ranges na roznych poziciach, ako som pisal snazil som sa to zjednodusit, ked na UTG+1 sa oproti UTG pridalo do pushing range zopar suited one gapperov tak som ich vypustil. Z toho vyplyva ze UTG+1 by sa v skutocnosti dalo pushovat viac ale rozdiely nie su az take vyrazne a tazko by sa to pamatalo
fidelko:
nie neplati lebo tam si stale na dohlad bubble - maximalne 5 vyradeni od nej cize tam treba imo vzdy ratat $ equity a tie range su potom sakramentsky tight oproti tomuto
7castle:
edit vykonam do OP podla rozkazu
co sa tyka prilis velkej sirky rangeov. Si zvyknuty na $ equity kalkulacie ktore hadzu zsadne ine cisla, priklad z wizardu
full stol 100/200 blindy s 25 ante, vsetcia maju 2000 stacky, sme na buttone, blindom som dal loose calling range po 20% co je 33+, A4+, A2s+, KQ, KTs+
podla chip equity mozeme ziskovo pushovat 100%
podla $ equity mozeme pushovat len 64%
treba aby to niekto tiez prebehol a spocital, pohral sa s calling rangeami a nejako to dosolichame do pouzitelneho stavu. Viem ze v skutocnosti niektori ludia pushuju este viac loose a naozaj som robil vsetko pre to aby to bolo co najviac tight (aby som sam sebe nesposobil kulturny sok)
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
Počet príspevkov: 21 • Stránka 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 19 hostí.