Pushovanie v MTT turnajoch (daleko od bubble)

Diskusia o online MTT a SNG turnajoch, HU SNG a live turnajoch (WSOP, EPT, ECOOP...).

Re: Pushovanie v MTT turnajoch (daleko od bubble)

Odoslaťod riki69 23 Dec 2009 09:56

Dakujeme. Good job.
Mimochodom, mne sa to nezda loose ;) Dokonca mi tam chybaju ruky typu Ax s malym stackom. Napr. 6 BB na MP2 s A9 by som nevahal :)
Sedim teraz v robote a nemam tu ziadne poker tooly (Pokerstove) ale davam si domacu ulohu, cez sviatky sa s tym urcite pohram a prepocitam.
V Cechach jeden hrac vyrobil obdobnu pushovaciu tabulku a potom sa mu zacalo darit na live turnajoch. Dufam, ze ho budes nasledovat :gl:

Off topic: Odkedy hras na U***et? Vcera sme hrali ten isty turnaj (kvaldu na U***et Open), pisal som Ti do chatu ale nereagoval si.
riki69

Založený: Okt 2008
Poďakoval/li: 2 krát/2 krát

Odoslaťod yegon 23 Dec 2009 10:26

riki69 napísal:Off topic: Odkedy hras na U***et? Vcera sme hrali ten isty turnaj (kvaldu na U***et Open), pisal som Ti do chatu ale nereagoval si.

poslal som si tam zopar eur len kvoli tym kvalifikaciam, hral som to vcera popri 10 dalsich turnajoch a chat okienko je tam take malicke ze som si nic nevsimol. Nakoniec som skoncil treti za 90EUR ked prvi dvaja brali 275E tickety do hlavnej kvaldy no ale nevadi
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod yegon 23 Dec 2009 10:29

riki69 napísal:Dakujeme. Good job.
Mimochodom, mne sa to nezda loose ;) Dokonca mi tam chybaju ruky typu Ax s malym stackom. Napr. 6 BB na MP2 s A9 by som nevahal :)

ano ked bola range ako A9+,A7s+ tak som to vypustil a nechal som len broadways - ako som pisal spravil som to viac tight jednak pre dusevny pokoj a pre lahsiu zapamatatelnost

zabudol som este spomenut ze je dobre prihliadat na image ak sa mi vyskytnu 4 pushovacie spoty po sebe je dobre jeden dva z nich vypustit aby nas superi nezacali dorovnavat s any 2 z trucu :)
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod APminer 23 Dec 2009 12:12

:good: :poklona:

Dotaz:
mam cca 10-12 BB a chodi mi ONLY trash a vzdy nekdo u stolu raisne na cca 3xBB - je BTN a SB 100% push ?
Obrázok používateľa
APminer

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 178 krát/100 krát

Odoslaťod yegon 23 Dec 2009 12:32

APminer napísal::good: :poklona:

Dotaz:
mam cca 10-12 BB a chodi mi ONLY trash a vzdy nekdo u stolu raisne na cca 3xBB - je BTN a SB 100% push ?

myslis ako allin reraise proti niekomu kto raisol na 3xBB? ak nemas handu tak potrebujes aspon 15BB aby si mal fold equity a potrebujes aby ten co otvara bol v neskorej pozicii a casto kradol blindy a hlavne aby bol schopny foldnut napr nieco ako JTs/A3o - ak su vsetky podmienky splnene tak mozes restealovat aj ked ti diler zabudol dat jednu kartu :)
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod yegon 23 Dec 2009 13:52

otazka do plena:
ako pusovat v MTTckach ked sa blizi bubble? z brucha mam pocit ze urcite viac tight ale nie az tak tight ako v STTckach lebo vyplatna struktura je v MTT viac top heavy a viac sa oplati ist po prvom mieste nez po mincashi. Co v MTT satelitoch s plochou vyplatnou strukturou? Tam asi musime pushovat este viac tight nez v STTckach.

Neviem ako by sa to dalo zratat SNGwiz to asi nezvlada - lepsie povedane neviem ako by som mu dal info ze sme na poslednych 3 stoloch povedzme

Neviem za boha najst knihu kill everyone kde to bolo paradne rozpisane ak to niekto ma mohli by ste soravit a postnut nejaky vycuc?
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod fidelko 23 Dec 2009 18:43

yegon napísal:otazka do plena:
ako pusovat v MTTckach ked sa blizi bubble? z brucha mam pocit ze urcite viac tight ale nie az tak tight ako v STTckach lebo vyplatna struktura je v MTT viac top heavy a viac sa oplati ist po prvom mieste nez po mincashi. Co v MTT satelitoch s plochou vyplatnou strukturou? Tam asi musime pushovat este viac tight nez v STTckach.

Neviem ako by sa to dalo zratat SNGwiz to asi nezvlada - lepsie povedane neviem ako by som mu dal info ze sme na poslednych 3 stoloch povedzme

Neviem za boha najst knihu kill everyone kde to bolo paradne rozpisane ak to niekto ma mohli by ste soravit a postnut nejaky vycuc?

Vyborne si to yegon vymyslel,uz sa tesim ako to cez Vianoce otestujem.Uz tak intuitivne tych 6BB a 10BB sme to myslim hrali,
ale tie pushe zo skorych pozicii pri 15BB,to je fakt kulturny sok.Doteraz to boli situacie easy fold a potom clovek bezmocne pozeral ako ho valcuju blindy,pretoze v neskorych poziciach ta vzdy niekto s pushom predbehol.
Takto pekne v skorej pozicii predbehnes ty ostatnych ,pekne sa priebezne udrziavas nad vodou a pri troche stastia aj zdablujes.
A vzdy lepsie riskovat vypadnutie vs.zisk 30BB,nez riskovat kvoli moznym 20 resp.12 BB.
fidelko

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 7 krát/2 krát

Odoslaťod fidelko 23 Dec 2009 18:56

Este k tomu bubble,tam by som nejak extra nemenil taktiku.Nenavazat sa do bigstackov,ale vyuzivat strach
hracov,ktori sa chcu preskriabat na money a vystavovat ich existencnemu ohrozeniu.
Treba asi vyuzit,ze na bubble maju hraci ovela mensi calling range,nez ked su v peniazoch.
fidelko

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 7 krát/2 krát

Odoslaťod APminer 23 Dec 2009 19:21

yegon napísal:
APminer napísal::good: :poklona:

Dotaz:

myslis ako allin reraise proti niekomu kto raisol na 3xBB? ak nemas handu tak potrebujes aspon 15BB aby si mal fold equity a potrebujes aby ten co otvara bol v neskorej pozicii a casto kradol blindy a hlavne aby bol schopny foldnut napr nieco ako JTs/A3o - ak su vsetky podmienky splnene tak mozes restealovat aj ked ti diler zabudol dat jednu kartu :)

problem byl ten, ze na poslednim Masters to raisoval bud UTG (Marc Lucas pak WIN) nebo Middle (David Taborsky pak 3.) takze to bylo vzdy FOLD (oba stacky = mooooc )
nastesti doslo KQ, A2s, A9s - ostatni fold a taky ATo = double do 77 (5JQQJ) a ATs vyrazeni 10. s KJo 8-)

a nakonec Bubble - JQs s 22k (konec levelu 1500/3000/300) a na BB bylo KK (9Q9 7 A) :x
Obrázok používateľa
APminer

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 178 krát/100 krát

Odoslaťod riki69 27 Dec 2009 12:52

yegon napísal:otazka do plena:

Tak som prelistoval "kill everyone". Paradne rozpisane su prave situacie daleko od bubble. Ked sa blizi bublina, ziadna jednoducha pushovacia tabulka neexistuje. Upozornuju na vplyv rozlozenia prize poolu (extremy: winner takes all, supersatelit) a zavadzaju bubble factor.Je to pomer stratenej EV pri prehre potu voci ziskanej EV pri vyhre potu. Nasledne ak vydelis actual pot odds s bubble factor dostanes tournament pot odds, na zaklade ktorych by si sa mal rozhodnut. Kedze ICM vypocty EV nie su trivialne (najma pre viac hracov), bubble factor sa pri hre neda vypocitat. Preto uvadzaju, co ma nanho vplyv a ako sa da odhadnut - blizkost ITM, pomer stackov, existencia short stacku, ... Je tam dost prikladov => ziaden rozumny vycuc sa z toho spravit neda :(

Snazil som sa teda porovnat Tvoju pushovaciu tabulku (daleko od bubble) s ich tabulkami. Oni pouzivaju CSI (obdoba Harringtonovho M) namiesto poctu bb. Pre CSI=2, co je pri ante 5 bb nie je ziadna fold equity a preto zacinaju od CSI=3, co je 8 bb. Este aj pri 8 bb je ich pushovacia tab. viac loose pri skorych a strednych poziciach ako Tvoja pri 6 bb.
Pre 10 bb, CSI=4, su skore pozicie velmi podobne. Ale ich pushovacia tabulka je konzervativnejsia od HJ position.
HJ (27%): any pair, Axs, A4o+, K9s+, KTo+, Q9s+, QJo, J8s+, JTo, T8s+, 98s, 87s
CO (31): HJ + K8s, 97s, QTo, A3o, Q8s
BTN (39): any pair, Ax, K4s+, K9o+, Q7s+, QTo+, J7s+, JTo, T7s+, T9o, 96s+, 98o, 85s+
SB (68): vsetko okrem kombinacii horsich nez T5,95 a najhorsieho suited trashu (83s a pod)
Pre 15 bb, CSI=6
UTG (10%): 66+, A9s+, AJo+, KTs+, QTs+, JTs
UTG+1 (12%): 55+, A9s+, AJo+, K9s+, KQo, QTs+, JTs, T9s
MP1 (14%): 44+, A8s+, ATo+, K9s+, KQo, Q9s+, J9s+, T9s
MP2 (17%): 22+, A5s+, ATo+, K9s+, KJo+, Q9s+, J9s+, T9s, 98s
HJ (21%): 22+, Axs, A8o+, K9s+, KJo+, Q9s+, QJo, J9s+, T8s+, 98s
CO (27%): 22+, Axs, A4o+, K9s+, KTo+, Q9s+, QJo, J8s+, JTo, T8s+, 98s, 87s
BTN (33%): 22+, Ax, K6s+, KTo+, Q8s+, QTo+, J8s+, JTo, T7s+, 97s+, 86s+, 76s
SB (60%): 22+, Ax, Kx, Qxs, Q6o+, J3s+, J7o+, T4s+, T7o+, 95s+, 97o+, 85s+, 87o, 74s+, 64s+, 54s, 43s
Range sa medzi jednotlivymi skorymi a strednymi poziciami sa lisia pomerne malo. Velke rozdiely su medzi neskorsimi poziciami. Pre zjednodusenie mozes spravit jeden range pre UTG-HJ a rozlisovat az CO, BTN, SB.
V Tvojej tabulke pre 15 bb mas vsak rovnaky pushovaci range od HJ az po SB. To sa mi zda byt prilis zjednodusene a dost velky leak. Na prvy pohlad: na HJ mas za sebou 4 hracov, na SB iba jedneho. Range sa musi vyrazne lisit.
riki69

Založený: Okt 2008
Poďakoval/li: 2 krát/2 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Pokrové turnaje

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 12 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!