set/FH v min3bet pote OOP na sparovanom boarde vs fish

Priestor na diskusiu o odohraných rukách aj mimo blogu

Re: set/FH v min3bet pote OOP na sparovanom boarde vs fish

Odoslaťod dzejkej 09 Jan 2010 21:11

Horsey7 napísal:zaroven ak by si aj betol na rivri, tak on ta pushne pravdepodobne aj s tym AQ co bijeme, takze nakoniec je to sick check/fold spot na rivri

No druha vec zase je, ze ak bet/fold je zly, lebo to moze robit aj s rukami, ktore bijeme (AQ) a rozdelenie range je take, ze mame odds na dorovnanie, tak potom aj pri checkovani to moc fold nie je, kedze ak to berieme tak, ze AQ pushuje, tak asi to AQ bude aj betovat, ak mu to checkneme.

Otazkou len zostava kolko ma vo svojom range AQ (ak vobec). Tento spot je v tom zaujimavy ze lepsie ruky maju dokopy tak malo kombinacii vs horsie, ze ak mu vieme dat AQ alebo pripadne AJ, tak sa ziskovost situacie meni od katastrofalneho spewu po pekne zarabajucu chutovecku.

Bohuzial to, ci tam ma AQ nedokazeme povedat a preto su mozne rozdiely v EV giganticke. Ked uz nic ine, tak by tato ruka mala byt ako lekcia vo viacerych veciach:
1) Dolezita je relativna sila ruky a niekedy aj nejaky FH (bez 2 parov na boarde) nemusi byt vobec silna ruka.
2) Pocitanie/uvedomovanie si kombinacii je dost dolezita vec.
3) Niekedy moze prist na prvy pohlad nie tragicka karta, ktora ale zasadne meni situaciu.
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod TuKE 09 Jan 2010 21:49

Bet/fold je imo v pohode, pretože tam AQ skoro nikdy nepushne, ale istotne zaplatí.
Btw. som jediný, kto si všimol, že tam prišiel flush a táto rybička by ho občas mať mohla, pretože ten minraise PF môže byť okrem AA/KK skoro čokoľvek? :)
Obrázok používateľa
TuKE

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 13 krát/58 krát

Odoslaťod dzejkej 09 Jan 2010 22:21

TuKE napísal:Bet/fold je imo v pohode, pretože tam AQ skoro nikdy nepushne, ale istotne zaplatí.
Btw. som jediný, kto si všimol, že tam prišiel flush a táto rybička by ho občas mať mohla, pretože ten minraise PF môže byť okrem AA/KK skoro čokoľvek? :)

No spoj si obe veci dokopy. Chces bet/fold, lebo trips podla Teba skoro nikdy nepushne (ste si pisali alebo ako to vies? :-D) a zaroven mohla trafit flush a myslis, ze to tiez nikdy nepushne? To si predstavil nejaky prototyp idealnej fishky, ktora pushuje iba lepsie ruky a calluje vsetko ine? :)
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod Horsey7 09 Jan 2010 22:30

TuKE napísal:Btw. som jediný, kto si všimol, že tam prišiel flush a táto rybička by ho občas mať mohla, pretože ten minraise PF môže byť okrem AA/KK skoro čokoľvek? :)

typek s PFR 5 nebude mat imo vacsi 3bet ako 5 :) a ake suited ruky mu davas ked As a Ks je na boarde? snad JQs ale pri tom PFR vs 3bet range dost tazko
Obrázok používateľa
Horsey7

Poďakoval/li: 38 krát/68 krát

Odoslaťod palo1973 09 Jan 2010 22:52

ja som hned myslel na suited bejby eso,ale to bolo na flope

-myslim,ze urcite mal eso,len je otazka ake?snad sa zhodneme na tom,ze ten push bol zly,ci nie?
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod TuKE 09 Jan 2010 23:01

dzejkej napísal:Chces bet/fold, lebo trips podla Teba skoro nikdy nepushne (ste si pisali alebo ako to vies? :-D)

V pokri skoro nikdy nevieš, ale predpokladáš isté modely správania a pokiaľ ti callne turn s AQ, tak nepredpokladám, že borec 35/5 zrazu na riveri, keď ste deep ožije a iba tak to pushne. Je to omnoho neštandardnejšie ako to, že ti ten river s AQ iba callne (ak betneš nejakých 50).

dzejkej napísal:a zaroven mohla trafit flush a myslis, ze to tiez nikdy nepushne? To si predstavil nejaky prototyp idealnej fishky, ktora pushuje iba lepsie ruky a calluje vsetko ine? :)

Ten flush je práveže problém, pretože fishka si môže dosť často myslieť, že je lepšia a my zahodíme lepšiu ruku, takže to ozaj stavia otázku, či to vôbec môžeme bet/foldnúť.

Vzhľadom na ten min3bet PF by som sa však stále prikláňal k tomu b/f, pretože pokiaľ nemisclickol, tak je jeho ruka polarizovaná smerom k AA/KK/AK ako k 67s.
Obrázok používateľa
TuKE

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 13 krát/58 krát

Odoslaťod dzejkej 09 Jan 2010 23:16

TuKE napísal:
dzejkej napísal:Chces bet/fold, lebo trips podla Teba skoro nikdy nepushne (ste si pisali alebo ako to vies? :-D)

V pokri skoro nikdy nevieš, ale predpokladáš isté modely správania a pokiaľ ti callne turn s AQ, tak nepredpokladám, že borec 35/5 zrazu na riveri, keď ste deep ožije a iba tak to pushne. Je to omnoho neštandardnejšie ako to, že ti ten river s AQ iba callne (ak betneš nejakých 50).

No lenze "nepredpokladat" neznamena vylucit z jeho range. Z informacii, ktore mas k dispozicii nevies povedat, ze tam AQ nepushuje, ale mozes povedat, ze to tam ma menej casto, atd. To je problem, ktory som spomenul predtym - nemas dost informacii urcit range a nejaka ta ruka hore-dole tu sposobi bohuzial velke rozdiely v EV.

TuKE napísal:
dzejkej napísal:a zaroven mohla trafit flush a myslis, ze to tiez nikdy nepushne? To si predstavil nejaky prototyp idealnej fishky, ktora pushuje iba lepsie ruky a calluje vsetko ine? :)

Ten flush je práveže problém, pretože fishka si môže dosť často myslieť, že je lepšia a my zahodíme lepšiu ruku, takže to ozaj stavia otázku, či to vôbec môžeme bet/foldnúť.

Vzhľadom na ten min3bet PF by som sa však stále prikláňal k tomu b/f, pretože pokiaľ nemisclickol, tak je jeho ruka polarizovaná smerom k AA/KK/AK ako k 67s.

Ak chceme bet/fold, tak ma zaujima - z akych horsich ruk chceme ziskat value? Ak pokracuje s KK, AA, JJ, AK a AQ, tak nas bije viac ruk a teda z kazdeho investovaneho BB stracame. Ak mu davame sirsi range, tak potom je to okej bet, lenze coraz menej okej fold, lebo staci, aby tam shipol horsie ruky coraz menej a uz by to mal coraz viac call :).

A linguisticke okienko - "polarizovana range" znamena nieco ine :angel: . Skor je ta range "naklonena" (v anglictine "weighted").
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod tucniak 10 Jan 2010 10:42

myslim, ze na tom, ze push je tam asi najhorsia moznost, sme sa ale zhodli..shake my hand rofl :)
btw rybka otocila
Spoiler:
KK
no fdraw:)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod trikoza 10 Jan 2010 18:06

velmi pekny rozbor ruky

tucniak napísal:neviem z akeho dovodu presne ale nieco v styyyle 'omg mam full je to ryba sme deep toto uz musim pushnut' som tak ucinil.

toto je myslim najpodstatnejsia veta z tucniakovho rozboru - bohuzial casto to zahram uplne rovnako zle, uz od flopu som nadrzany ako tu rybu stacknem a mozu dojst najscary karty sveta, ruky sa uz nevzdam a impulzivne spravim chybu
Obrázok používateľa
trikoza

Založený: Nov 2007
Poďakoval/li: 31 krát/48 krát

Odoslaťod tucniak 10 Jan 2010 20:59

povodne som to sem ani nemal v umysle davat-ono ze ten shove bol zly som si spatne uvedomil, ale po hlbsej diskusii s JK som uznal jeho napad -ze to moze pomoct aj inym a teda je to tu

treba mysliet stale dobre:)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Pokrové partie

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 28 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!