Zdaňovanie výhier – stanovisko Daňového riaditeľstva SR v Ba

Čo sa inde nehodí, no stále je to diskusia o pokri

Re: Zdaňovanie výhier – stanovisko Daňového riaditeľstva SR v Ba

Odoslaťod MiskoKvo 12 Jan 2010 01:41

ok pani sry ze to tu vytahujem znovu ale kedze mam skusku z dani tento tyzden tak mi to nedalo...

takze som trosku sprtal v zakone,pytal sa ludi atd a dospel som k niecomu takemuto:

ad 1)ak ma herna sidlo v EU tak musi mat licenciu = vypliva ze oni platia licenciu z poplatkov od hracov (rake)((uz len tu podla svk zakona ste od dane oslobodeny)) ... ad 2) kazdy prevod penazi v takychto firiem musi byt zdaneni pri zdroji resp na uctoch, takze peniaze co vam posielaju su uz zdanene v ramci EU takze by islo o 2 jite zdanenie.

takze mne osobne zostava len cakat od fulltitlu mail kde mi potvrdia to co som sa docital na internete ze ich sidlo (HQ) je v Irsku a maju tam licenc. Tam mi to hasne. Dan bola zaplatena v Irsku vramci EU. Ako doklad pouzijem vypis z F****Tilt uctu ktory mi poslu na vyziadanie, vytlaceny papier z Holdem Managera o nakladoch zaplatenych herni (to mi poradila teta z fulltiltu:) ), a prevody na mojom beznom ucte.

uz len ked vychadzam ztoho ze som zaplatil herni (spolocnosti) sidliacej v EU vyse 9000$ za pol roka formou raku.... a moj prijem nepresiahol 16 000$ ... tak myslim ze platim na daniach viac ako dost...

co vy nato?

edit: lepsie to vidno v live pokry na Svk. Herna je platitel dane. ONA odvadza dan... odvaza ju z raku.Vy uz ste od dane oslobodeny kedze ste ju zaplatili vo forme poplatku herni Z KTOREHO ONA PLATI este raz dan/licenciu(kvazi to iste ako u loterii.... alebo Nieco ako DPH.. platitel je podla zakona Podnikatel ale skutocnosti to zatazuje kupujuceho. Toto by som aplikoval aj na online herne so sidlom v eu.
Obrázok používateľa
MiskoKvo

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 12 krát/9 krát

Odoslaťod Belghar 12 Jan 2010 11:45

Ked si to uz vytiahol , tak jak to je s hernami so sidlom mimo EU?
Belghar

Založený: Jan 2010
Poďakoval/li: 1 krát/2 krát

Odoslaťod Sunwu 12 Jan 2010 11:52

ja sice nie som pravnik, ani odbornik na dane, ale podla mna to je jasne:

Zakon 595/2003 Z.z. v zneni neskorsich predpisov:
Druha cast

§9 Prijmy oslobodene od dane

(2) Od dane sú oslobodené aj

l) výhry v lotériách a iných podobných hrách prevádzkovaných na základe povolenia vydaného podľa osobitných predpisov56) a obdobné výhry zo zahraničia,

bod 56 v poznamkach ako osobitny predpis identifikuje Zakon 194/1990 Z.z. v zneni neskorsich predpisov

194/1990 bol tento rok nahradeny neskorsim predpisom, Zakonom 171/2005, ktory bol nedavno novelizovany Zakonom 478/2009

Podla neho je hazardnou hrou (cize hrou prevádzkovanou na základe povolenia vydaného podľa osobitných predpisov ^^) aj

§3

(2)

g) kartové hry mimo kasína

ergo dane za online poker neplatis a nemusis tam hladat nic dalsie
Obrázok používateľa
Sunwu

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 7 krát/13 krát

Odoslaťod TuKE 12 Jan 2010 12:39

Túto tému by sme tuším mali zamknúť.
Obrázok používateľa
TuKE

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 13 krát/58 krát

Odoslaťod pegas1975x 12 Jan 2010 12:48

TuKE napísal:Túto tému by sme tuším mali zamknúť.

+1 :good:
a cim skor tym lepsie
Obrázok používateľa
pegas1975x

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 53 krát/21 krát

Odoslaťod APminer 12 Jan 2010 12:49

TuKE napísal:Túto tému by sme tuším mali zamknúť.

a klicek zahodit do Dunaja :lol2:
Obrázok používateľa
APminer

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 178 krát/100 krát

Predchádzajúca

Naspäť na Ostatné

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 21 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!