ocujte maniaci jedna otazka na Vas nad ohladom chranenia ruky a kedy je dobre zahodit - cim niekedy rozmyslam a obcas mi to robi vrasku navyse...
ide mi o problem kedy drzim A-K, som v pozicii, v hre sme 2, max 3, nemam este riadne precitanych superov, takze neviem ako presne hraju a na flop pride nieco ako 3-A-9 (nehrozi flash)... a dost casto sa mi stane ze otvorim hru, zapoji sa nejaka fiska s A-4 a ako naschval A-4-x a je pre mna velmi tazke vycuvat nejako lahko...
ako by som to riesil asi ja :
PF:
0. pred flopom davam 3xBB pripadne 4xBB
FLOP:
1. pokial checkuju, jasne moj raise a uvidime..
2. pokial vsak niekto raisne predo mnou vacsinou davam call (myslite ze riskujem ?, ze len call a na turn sa mu stastnou nahodou domotkal alebo domotka jeho kicker, ma dva pary a mne uz je tazko vycuvat s hry, ibaze by dal namiesto raise AI, tam to FOLD - mam strach ze mozno chytil nejaky nizsi set alebo ma two pairs), ale ked na tym tak rozmyslam mohol by som uz tu dat reraise aby som vedel na com asi som - ak potom super FOLD je to jasne ale - ked super CALL pripadne RERAISE - no asi by som si stale nebol isty ci uz chytil dva pary alebo len pushuje s niecim ako A-Q tak pripadny reraise by som asi call, pokial by to nebol AI, vtedy by som asi fold, vacsina fisiek da call. AI z mojej strany ako reraise by tu bola asi sprostost, ci je lepsie pushnut masivne ?
TURN (chalan dorovnal moj raise, pripadne reraise):
- ak chalan check, asi by som AI alebo si myslite, ze je good tiez len check ?
- ak chalan AI je tu spravne FOLD ? asi hej ci ? hovorim je to bez readu supera, keby bol vedel by som mozno ci bluff alebo nie..
RIVER (zase sme sa raz dorovnali, tu by som sa asi pozastavil, pretoze v stacku by toho uz bolo asi hodne a casto sa stane ze uz po turne je to v AI ak si obaja verime) ale oki, len sme sa dorovnali a pride aj RIVER:
- ak chalan check je spravne radsej check alebo este last push pravdepodobne uz AI ?
- ak chalan AI pozeram na vysku potu a podla toho, ale tu by som uz na 100% call nech aspon vidim co mal
nie vzdy sa to stane, podla mna mozno extra situacia, niekedy vsak dost casta situacia, ale pytam sa ostatnych na celkovy mozny obraz hry a dobre zahranej... moj problem je totiz to, ze I. velmi nerad sa vzdavam (vsak kto asi) silnej handy a II. tazko mi je odhadnut vysku stavky aby som dokazal dostatocne odradit v takychto sit. superov, pripadne dokazal vycitat, ze "chalan mas to prehrate".. samozrejme ak hram s fiskou ta to bije hlava nehlava...
spomenul som si totiz na jednu hru:
STOL 5/10 NL CASH (6 HRACOV)
len som prisel druha handa A-K (pozicia button, full stack 10 dol), srry zasa bez konvertera, slubujem polepsim sa
xxx SB: full stack
yyy BB: full stack
UTG: 4,50 dol
UTG+1: 8 dol
zzz (CO): 12,50 dol
HERO (BTN): 9,90
PRE FLOP (0,15) : HERO is BTN with A-K off suited
UTG fold, UTG+1 fold, CO fold, HERO raise to 0,40, SB fold, BB call 0,40
FLOP: Ah-3s-9d (bank 0,85)
yyy -check, HERO raise 1,20, yyy call
TURN: 7s (bank 3,25)
yyy- check, HERO check (tu bola asi chyba mal som asi este raise, nechapem preco, ale zlakol som sa, ze ma A-9 a len to na mna hra)
RIVER: 3h
yyy- raise 3,30, HERO call 3,30, (3 som mu neveril, skor som myslel ze hral A-x, pripadne tu A-9, no nechcelo sa mi zahadzovat a chcel som vediet ci som mal good read, ze drzi A-9 aj ked neviem ci moja chut dozvediet sa keby som prehral nebola prilis mala)
FINAL POT: 9,85
Y- shows A-10
HERO shows A-K
hero wins..
vrela vdaka za radu
![Clapping :Bravo:](./images/smilies/clapping.gif)