Beer015: cesta k pokrovemu osvieteniu

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Beer015: cesta k pokrovemu osvieteniu

Odoslaťod Mayday 07 Jan 2010 00:58

dzejkej napísal:
Mayday napísal:nemam ako cbetovat, lebo to nebol raisnuty pot.

Mayday napísal:Pre Flop: ($1.50) Hero is UTG with A :club: 8 :club:
Hero raises to $3.50, 2 folds, dirtydai calls $3, 1 fold

whooops tak som si to zle pamatal potom.

hm tak v tom pripade neviem vysvetlit, preco som tam necbetoval, ale urcite to v tom momente daval zmysel :D
Mayday

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 31 krát/24 krát

Odoslaťod Mayday 24 Jan 2010 13:53

mensi report odo mna:

januar odstartoval velmi dobre hotrunom, ktory nie a nie skoncit.

graf za mesiac doteraz:

Obrázok

stats za mesiac:

Obrázok

graf za nl100 historicky (bez nejakych 70K ruk co zmizlo z databazy)

Obrázok

pri hranici 130K ruk nastal zlom, to bola doba, v ktorej som si premenoval blog a zmenil pristup k pokru. nechcem vysledky hodnotit na vzorke 40K ruk, ale vyzera to tak, ze hotrun nebol sposobeny cisto iba pozitivnou varianciou (aj ked si bezim pekne nad equity teraz).

skusam poslednych par dni opat tableselectovat nl200 a dosiel som aj na dovod, preco mam pred prechodom na tento limit taky respekt. tu je ten dovod:

Obrázok

z nejakeho dovodu som tam pomaly kazdu 10tu ruku all in a hram o stacky, co nie je najprijemnejsie, ked clovek dava shoty.

Mam vsak ultrasafe roll na nl100 (85BI), ktory je myslim, ze safe aj na nl200 (je to cez 40BI).

pre tych, ktori nevedia, mam do konca marca nieco ako rake race. potrebujem spravit zhruba 10K$ v rake, aby som dostal udeleny status vip aj s retroaktivnym pridelenim rakebacku za obdobie december - marec. jedna moznost, ako to dosiahnut je nagrindit asi 150K ruk nl100, alebo sa pokusit v priebehu februara pomaly prejst na nl200, kde by som mohol hravat menej stolov (tak 4 je idealne) a casovo by som to mal zhruba rovnake. na druhej strane, po takomto heateri ocakavam downswing a nechcem ho chytit na nl200...ajaj tie rozhodnutia... :)

v priebehu dna postnem nejake zaujimave ruky, ktore som odohral, teraz mi nejak blbne hmanager.

over and out.
Mayday

Odoslaťod Chlpo1989 24 Jan 2010 14:00

Parada :good: Nech to takto pokracuje aj na NL200. Prajem :gl:
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod Drobec37 24 Jan 2010 14:17

Mayday napísal: po takomto heateri ocakavam downswing a nechcem ho chytit na nl200...ajaj tie rozhodnutia... :)

sa mi nepozdáva tato tvoja myšlienaka očakávaš downswing to asi nieje dobrý postoj aj ked to chapem. Mám pocit že to potom bude ovplivnovat aj tvoju hru na Nl200 že sa nebudeš stackovat proti hračom ktorým by si to na NL100 spravil a bolo to profitové pretože možno, len možno by si im dával lepšiu range ako naozaj majú. neber to vzlom to je len moj fishy nazor.
A inač výsledky fakt perfektné držím palce aj na NL200 :gl:
Obrázok používateľa
Drobec37

Poďakoval/li: 49 krát/9 krát

Odoslaťod Mayday 24 Jan 2010 14:30

chlpo: diky za povzbudive slova :) gl aj tebe

Drobec37 napísal:
Mayday napísal: po takomto heateri ocakavam downswing a nechcem ho chytit na nl200...ajaj tie rozhodnutia... :)

sa mi nepozdáva tato tvoja myšlienaka očakávaš downswing to asi nieje dobrý postoj aj ked to chapem. Mám pocit že to potom bude ovplivnovat aj tvoju hru na Nl200 že sa nebudeš stackovat proti hračom ktorým by si to na NL100 spravil a bolo to profitové pretože možno, len možno by si im dával lepšiu range ako naozaj majú. neber to vzlom to je len moj fishy nazor.
A inač výsledky fakt perfektné držím palce aj na NL200 :gl:

vsimol som si, ze moje postoje k mnohym veciam su neortodoxne, ba priam zvlastne. netyka sa to len pokru, tak som si zvykol na reakcie so zdvihnutym obocim :)

ci je toto dobry postoj? neviem, o tom mozeme diskutovat. neocakavam downswing sposobom "kedy to uz pride", nikto si asi downswing nepraje :) hravam poker uz nejaku dobu a vsimol som si: po heateroch zvyknu prichadzat downswingy, tak ako sa striedaju v zivote kreativne a destruktivne sily. Mozem si z toho odvodit univerzalny zakon? mozno.

co som si vsimol na sebe, ze mam (zda sa mi) relativne netradicnu formu tiltu: paranoja. z rozpravania hracov sa mi zda, ze mnohi, ked podlahnu demonu tiltu, dostavaju sa do stavu "monkey-tilt", kedy spewuju peniaze a snazia sa dohnat straty. U mna je opacna tendencia. ked nejde karta a dostavam sa prec z rovnovahy A game, mam tendenciu superom viac verit, ze maju to, o com sa ma snazia presvedcit, ze maju. potom viac foldujem, ako by som mal a nehram agresivne. asi to je leak, tak ako vsetko, co nie je A game.

na druhej strane, bola by skoda nevyuzit heater prechodom na vyssi limit, nie? :)

moja strategia teda bude zhruba nasledovna: tableselection na vyssom limite, pripadny uplny prechod na vyssi limit so stanovenym stop lossom v podobe BR managementu. ak klesnem pod stanovenu hranicu, stahujem sa naspat na nl100, limit na ktory mam safe roll a citim sa tam dobre a mozem hrat bez stresu a tlaku. a casom dalsi pokus. aj na nl100 som nepresiel na prvy shot ale na mozno treti, stvrty, piaty, nepamatam sa.

vo svojej podstate sa tu jedna len o moj nitty pristup, ktory som pochytil kdesi zo sveta sachu: "bud pripraveny na najhorsie a dufaj v najlepsie" :)
Mayday

Odoslaťod yegon 24 Jan 2010 15:00

z nejakeho dovodu som tam pomaly kazdu 10tu ruku all in a hram o stacky

mal som pri shoptoch podobny problem a bolo to sposobene tym ze som si myslel ze na vyssom limite ma superi valcuju, nic som im neveril, stackoval som sa v situaciach kedy by som sa na nizsom limite nestackol, overplayoval som handy a vseobecne som sa snazil hrat prilis agresivne lebo som mal pocit ze na vyssom limite sa to tak musi
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod Drobec37 24 Jan 2010 15:45

Mayday napísal:co som si vsimol na sebe, ze mam (zda sa mi) relativne netradicnu formu tiltu: paranoja. z rozpravania hracov sa mi zda, ze mnohi, ked podlahnu demonu tiltu, dostavaju sa do stavu "monkey-tilt", kedy spewuju peniaze a snazia sa dohnat straty. U mna je opacna tendencia. ked nejde karta a dostavam sa prec z rovnovahy A game, mam tendenciu superom viac verit, ze maju to, o com sa ma snazia presvedcit, ze maju. potom viac foldujem, ako by som mal a nehram agresivne. asi to je leak, tak ako vsetko, co nie je A game.

na druhej strane, bola by skoda nevyuzit heater prechodom na vyssi limit, nie? :)

moja strategia teda bude zhruba nasledovna: tableselection na vyssom limite, pripadny uplny prechod na vyssi limit so stanovenym stop lossom v podobe BR managementu. ak klesnem pod stanovenu hranicu, stahujem sa naspat na nl100, limit na ktory mam safe roll a citim sa tam dobre a mozem hrat bez stresu a tlaku. a casom dalsi pokus. aj na nl100 som nepresiel na prvy shot ale na mozno treti, stvrty, piaty, nepamatam sa.

vo svojej podstate sa tu jedna len o moj nitty pristup, ktory som pochytil kdesi zo sveta sachu: "bud pripraveny na najhorsie a dufaj v najlepsie" :)

no jasne ja som to myslel tak, že proste myslednie hrača dobre alebo zle ovplyvnuje jeho hru. a ako vídim tak to máš všetko dobre premyslené a mám sa čo odteba učit :poklona: tak gl a nech ta ten downswing nepostihne
Obrázok používateľa
Drobec37

Poďakoval/li: 49 krát/9 krát

Odoslaťod Mayday 24 Jan 2010 20:01

yegon napísal:
z nejakeho dovodu som tam pomaly kazdu 10tu ruku all in a hram o stacky

mal som pri shoptoch podobny problem a bolo to sposobene tym ze som si myslel ze na vyssom limite ma superi valcuju, nic som im neveril, stackoval som sa v situaciach kedy by som sa na nizsom limite nestackol, overplayoval som handy a vseobecne som sa snazil hrat prilis agresivne lebo som mal pocit ze na vyssom limite sa to tak musi

myslim, ze viem, co mas na mysli. pozri sa na moje stats z nl200 a uvidis, ze su uber-nitty, praveze tam hram dost pripo..ondene a tie hry o stacky boli vsetko setupy alebo beaty. proste som chytil hned turbulencie pri stupani do vyssich levelov :D

drobec: dik za priania. moj nazor je, ze faktory mimo stolov ovplyvnuju kvalitu hry rovnako, ak aj nie viac, ako samotna hra pri stoloch a vypracovanie akejsi filozofie, ci pristupu ku hre patri k tomu. ja som si zvolil pristup aktivneho zaujmu, avsak z velkou davkou respektu. hru berem ako ucitela a snazim sa k nemu pristupovat s pokorou. tato moja mentalna priprava na downswing, ktory moze prist kedykolvek, je sucastou tejto pokory. neviem, ci to pomaha z karmickeho hladiska, ak je take nieco aplikovatelne :D ale pomaha to pri hotrune si neuletiet na ego-tripe a zacat si namyslat veci, ktore mozno nie su tak celkom pravdive :)

Za tento príspevok od Mayday poďakovali :
Drobec37
Mayday

Odoslaťod Mayday 02 Feb 2010 17:48

report za mesiac Januar 2010

Januar bol zatial suverenne mojim najuspesnejsim mesiacom, co sa tyka zisku.

Obrázok

po trapeni v novembri a decembri teda nastal epic "nekonecny" hotrun. ako je to mozne? neviem presne. pokladam za chybu prisudzovat vysledny efekt cohokolvek cisto len jednej izolovanej pricine, preto sa aj na tuto sympaticku ciaru pozeram z viacerych uhlov pohladu. vratila mi variancia to, co mi vzala v predchadzajucich mesiacoch? urcite ano, bezal som 15BI nad equity. zlepsil som svoju hru? mam subjektivny pocit, ze ano.

v kazdom pripade som rad, ze aj po cashoute mi ostal roll 9K, co je ultrasafe na nl100 a je to velkost, s ktorou si trufam aj na nl200. v sulade s tym planujem najblizsie dva mesiaca postupny presun na nl200. pokial by ma mal zastihnut downswing, ktory posunie moj roll na nl200 pod 30BI, idem naspat na nl100 a skusim opat neskor.

s cim spokojny nie som je objem, ktory som odohral. takymto tempom svoj rake-ciel do konca marca nenaplnim, preto by som rad hral viacej.

over and out.
Mayday

Odoslaťod zetko61 02 Feb 2010 18:13

58BI za mesiac na NL100... všechna česť :poklona:
zetko61

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 8 krát/0 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 26 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!