Horsey7 napísal:dzejkej napísal:Mozes mat dovod raisovat na takomto dry flope sety, ak Ta tam prave nachyta s bluffom a callne light. Prave si taku dynamiku robime, no
![Very Happy :-D](./images/smilies/biggrin.gif)
.
co je dynamika na NL10?
dzejkej napísal:Tiez z balancovania na NL10 by som si vrasky vobec nerobil.
balancovat nie ale dynamiku robime
No tak to je ale giganticky rozdiel. Na to, aby si vsimol Tvoju nevybalanovanost, tak na to potrebujete odohrat znacne mnozstvo ruk. Kym to odohraju a este si to zaroven vsimnu, snad uz bude kaktus drtit NL100.
Dynamika na druhej strane je ziskatelna jednoduho. Staci, ak ho parkrat po sebe check/raisnes alebo 3betnes a on si hned k Tebe poznaci/zapamata, ze si nejaky maniak. Uvedom si, ked Ta nejaky reg parkrat potrapil v kratkom casovom slede - otvaral sa Ti vo vrecku nozik
![Very Happy :-D](./images/smilies/biggrin.gif)
.
Praveze slabsi reg sa lahsie vytiltuje ako vsimne nebalancovanost a preto na nizkych stakes je to este vacsie masicko
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
.
Horsey7 napísal:dzejkej napísal:..alebo mame na neho nejake zvlastne ready, ze v pozicii calluje aj slabe Jx alebo QT, 78 a podobne divociny.
no u 21/17 nepredpokladam tieto ruky v jeho MP opening range
Zaujimave, ja mam take PFR a tie ruky tam mam. Sice vacsina slabsich J je suited, ale aj tak.
Horsey7 napísal: dzejkej napísal:Inak by som 3betoval preflop radsej ako calloval.
zavisi snad kolko toho folduje na 3bety..zoberme si situaciu kde priemerny TAG folduje +- 60% na 3bet, co pri jeho MP opening range +- 13-15% (17 celkovy PFR) znamena, ze ak callne, tak jeho range 88+/AQ nas celkom crushuje a my mozme stratit value z range, s ktorym nam v single raised pote casto zaplati aj na viac streets (JQ/KJ-KQ/A9-AJ/QTs/KTs), kde tento range zas crushujeme my
ak folduje na 3bety zas prilis, tak je jedno ci to robime s AQ alebo 57o, robime to ako bluff a opacne ak nie je ochotny foldovat na 3bet JQ, tak AQ je povinny 3bet
1) 60% foldne, easy money
2) Ak callne, tak Ti moze byt jedno, ze Ta ten range bije, ked nie ste na SD. Idete na flop, je to 3bet pot a mas iniciativu. 3bet poty hra vela ludi zle a regovia su tam velmi casto fit or fold - cim nizsie stakes tym si myslim, ze viac.
3) Ked callnes, tak ano - ma tam dominovane ruky, ale zase si OOP a ak nemas jasno v jeho barrelovacich frekvenciach, tak to ma daleko od easy situacie.
Nezabudaj, ze akosi je range jedna vec a druha vec je pozicia a inciativa je vec druha. Vela ruk, ktore biju dany range sa stane vdaka tym faktorom tazko hratelnymi a niekedy az stratovymi.
Ak folduje prilis, tak to nie je jedno. Jedno Ti to je, ak by necalloval a bud foldne alebo 4betne. V pozicii maju tendenciu ludia viac callovat ako 4betovat. Ale tak to je slovickarenie
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
.
Ja nehovorim, ze call je zlocin. Ja by som preferoval radsej 3bet, ak ho nemam precitaneho ako slovensku ustavu alebo na BB nie je nejaka stavnata fishka. Myslim, ze obe su okej moznosti.