netrafeny flop OOP vs cbet

Priestor na diskusiu o odohraných rukách aj mimo blogu

netrafeny flop OOP vs cbet

Odoslaťod mr_kaktus 30 Jan 2010 00:44

postujem pre istotu aj sem lebo sa bojim ze si to v mojom blogu nikto nevsimne :)

s takymito spotmi mam problem. asi trikrat som sa dnes presvedcil ze dokazem vyfoldovat vsetko okrem monstrov kedze moja line vyzera ako set. co s tym?? ci kedze som OOP hram iba fit or fold? aj proti hracovi s relativne vysokym cbetom? budem velmi vdacny za nejaku konstruktivnu kritiku.
super je po 169 rukach 21/17/4.3/ cbet 75

Poker Stars $0.05/$0.10 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 506461
The Official DeucesCracked.com Hand History Converter

CO: $6.85
BTN: $8.25
Hero (SB): $10.70
BB: $13.00
UTG: $11.00
MP: $10.35

Pre Flop: ($0.15) Hero is SB with AObrázok QObrázok
1 fold, MP raises to $0.40, 2 folds, Hero calls $0.35, 1 fold

Flop: ($0.90) JObrázok 6Obrázok 9Obrázok (2 players)
Hero checks, MP bets $0.60, Hero raises to $1.90, MP calls $1.30

Turn: ($4.70) 3Obrázok (2 players)
Hero bets $2.50, MP raises to $7.70, Hero folds
Obrázok používateľa
mr_kaktus

Založený: Aug 2008
Poďakoval/li: 67 krát/61 krát

Re: netrafeny flop OOP vs cbet

Odoslaťod Horsey7 30 Jan 2010 01:05

nemas dovod raisovat dry flop ak mas set nakolko ti tam 21/17/4 dorovna max AJ/QQ+

ak so setom callnes, tak mu das sancu barrelovat turn aj s air, nakolko tvoj range je nakloneny k middling pairs/TPMK a on ta moze skusis vybluffovat..zaroven aj ked checkne behind turn, tak mu das sancu na rivri trafit svoj par, ktory ti casto zaplati

as played ked dorovnal tvoj raise na flope, tak na takom blank turne ho chces z coho vybluffovat a este tak malym betom?

btw. jeho linia vyzera ako set :)
Obrázok používateľa
Horsey7

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 38 krát/68 krát

Odoslaťod mr_kaktus 30 Jan 2010 01:20

Horsey7 napísal:nemas dovod raisovat dry flop ak mas set nakolko ti tam 21/17/4 dorovna max AJ/QQ+

ak so setom callnes, tak mu das sancu barrelovat turn aj s air, nakolko tvoj range je nakloneny k middling pairs/TPMK a on ta moze skusis vybluffovat..zaroven aj ked checkne behind turn, tak mu das sancu na rivri trafit svoj par, ktory ti casto zaplati

as played ked dorovnal tvoj raise na flope, tak na takom blank turne ho chces z coho vybluffovat a este tak malym betom?

btw. jeho linia vyzera ako set :)

ono skor neviem najst nejaku default line proti regovi ked ma vysoky cbet a ja netrafim flop a som OOP. je mozne ze to bola len nahoda ale tuto line som dnes zvolil trikrat proti trom roznym regom a zakazdym som musel foldnut na turn raise.
som OOP tak hram c/c flop?? c/f turn a budem dufat ze mi chceckne behind a budeme mat lacny SD?

btw.ked na to pozeram tak ten turn bet mal byt vacsi.
vzhladom na jeho vysoky cbet som to chcel skoncit uz na flope s tym ze som dufal ze by mohol foldnut na c/r 77, 88, AT, AK, AQ a ked callol tak som dufal ze este z nejakeho TT, popripade JQ by som ho mohol vyfoldovat turn leadom.
Obrázok používateľa
mr_kaktus

Odoslaťod yegon 30 Jan 2010 01:33

viac by sa mi to pozdavalo ak by super bol BTN a jeho range teda sirsia. Bez dalsich informacii ak dorovna flop by som turn betoval len ak by mi sa mi zlepsila equity a/alebo prisla by scarecard
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod dzejkej 30 Jan 2010 09:39

Horsey7 napísal:nemas dovod raisovat dry flop ak mas set nakolko ti tam 21/17/4 dorovna max AJ/QQ+

Mozes mat dovod raisovat na takomto dry flope sety, ak Ta tam prave nachyta s bluffom a callne light. Prave si taku dynamiku robime, no :-D. Tiez z balancovania na NL10 by som si vrasky vobec nerobil.

Ja som v kaktusovom blogu k tej ruke pisal. Callovat flop v pripade, ze ne2barreluje vela. Check/raise a potom betovat turn v pripade, ze sa nam zlepsi equity (check/raise s backdoor FD a pride FD alebo trafime par) alebo mame na neho nejake zvlastne ready, ze v pozicii calluje aj slabe Jx alebo QT, 78 a podobne divociny.

Inak by som 3betoval preflop radsej ako calloval.
Obrázok používateľa
dzejkej

Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod Horsey7 30 Jan 2010 11:40

dzejkej napísal:Mozes mat dovod raisovat na takomto dry flope sety, ak Ta tam prave nachyta s bluffom a callne light. Prave si taku dynamiku robime, no :-D.

co je dynamika na NL10? :) :D

dzejkej napísal:Tiez z balancovania na NL10 by som si vrasky vobec nerobil.

balancovat nie ale dynamiku robime :D

dzejkej napísal:Ja som v kaktusovom blogu k tej ruke pisal. Callovat flop v pripade, ze ne2barreluje vela. Check/raise a potom betovat turn v pripade, ze sa nam zlepsi equity (check/raise s backdoor FD a pride FD alebo trafime par)

jj suhlas

dzejkej napísal:..alebo mame na neho nejake zvlastne ready, ze v pozicii calluje aj slabe Jx alebo QT, 78 a podobne divociny.

no u 21/17 nepredpokladam tieto ruky v jeho MP opening range

dzejkej napísal:Inak by som 3betoval preflop radsej ako calloval.

zavisi snad kolko toho folduje na 3bety..zoberme si situaciu kde priemerny TAG folduje +- 60% na 3bet, co pri jeho MP opening range +- 13-15% (17 celkovy PFR) znamena, ze ak callne, tak jeho range 88+/AQ nas celkom crushuje a my mozme stratit value z range, s ktorym nam v single raised pote casto zaplati aj na viac streets (JQ/KJ-KQ/A9-AJ/QTs/KTs), kde tento range zas crushujeme my

ak folduje na 3bety zas prilis, tak je jedno ci to robime s AQ alebo 57o, robime to ako bluff a opacne ak nie je ochotny foldovat na 3bet JQ, tak AQ je povinny 3bet
Obrázok používateľa
Horsey7

Poďakoval/li: 38 krát/68 krát

Odoslaťod dzejkej 30 Jan 2010 13:02

Horsey7 napísal:
dzejkej napísal:Mozes mat dovod raisovat na takomto dry flope sety, ak Ta tam prave nachyta s bluffom a callne light. Prave si taku dynamiku robime, no :-D.

co je dynamika na NL10? :) :D

dzejkej napísal:Tiez z balancovania na NL10 by som si vrasky vobec nerobil.

balancovat nie ale dynamiku robime :D

No tak to je ale giganticky rozdiel. Na to, aby si vsimol Tvoju nevybalanovanost, tak na to potrebujete odohrat znacne mnozstvo ruk. Kym to odohraju a este si to zaroven vsimnu, snad uz bude kaktus drtit NL100.

Dynamika na druhej strane je ziskatelna jednoduho. Staci, ak ho parkrat po sebe check/raisnes alebo 3betnes a on si hned k Tebe poznaci/zapamata, ze si nejaky maniak. Uvedom si, ked Ta nejaky reg parkrat potrapil v kratkom casovom slede - otvaral sa Ti vo vrecku nozik :-D.

Praveze slabsi reg sa lahsie vytiltuje ako vsimne nebalancovanost a preto na nizkych stakes je to este vacsie masicko :).

Horsey7 napísal:
dzejkej napísal:..alebo mame na neho nejake zvlastne ready, ze v pozicii calluje aj slabe Jx alebo QT, 78 a podobne divociny.

no u 21/17 nepredpokladam tieto ruky v jeho MP opening range

Zaujimave, ja mam take PFR a tie ruky tam mam. Sice vacsina slabsich J je suited, ale aj tak.

Horsey7 napísal:
dzejkej napísal:Inak by som 3betoval preflop radsej ako calloval.

zavisi snad kolko toho folduje na 3bety..zoberme si situaciu kde priemerny TAG folduje +- 60% na 3bet, co pri jeho MP opening range +- 13-15% (17 celkovy PFR) znamena, ze ak callne, tak jeho range 88+/AQ nas celkom crushuje a my mozme stratit value z range, s ktorym nam v single raised pote casto zaplati aj na viac streets (JQ/KJ-KQ/A9-AJ/QTs/KTs), kde tento range zas crushujeme my

ak folduje na 3bety zas prilis, tak je jedno ci to robime s AQ alebo 57o, robime to ako bluff a opacne ak nie je ochotny foldovat na 3bet JQ, tak AQ je povinny 3bet

1) 60% foldne, easy money
2) Ak callne, tak Ti moze byt jedno, ze Ta ten range bije, ked nie ste na SD. Idete na flop, je to 3bet pot a mas iniciativu. 3bet poty hra vela ludi zle a regovia su tam velmi casto fit or fold - cim nizsie stakes tym si myslim, ze viac.
3) Ked callnes, tak ano - ma tam dominovane ruky, ale zase si OOP a ak nemas jasno v jeho barrelovacich frekvenciach, tak to ma daleko od easy situacie.

Nezabudaj, ze akosi je range jedna vec a druha vec je pozicia a inciativa je vec druha. Vela ruk, ktore biju dany range sa stane vdaka tym faktorom tazko hratelnymi a niekedy az stratovymi.

Ak folduje prilis, tak to nie je jedno. Jedno Ti to je, ak by necalloval a bud foldne alebo 4betne. V pozicii maju tendenciu ludia viac callovat ako 4betovat. Ale tak to je slovickarenie :).

Ja nehovorim, ze call je zlocin. Ja by som preferoval radsej 3bet, ak ho nemam precitaneho ako slovensku ustavu alebo na BB nie je nejaka stavnata fishka. Myslim, ze obe su okej moznosti.
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod mr_kaktus 30 Jan 2010 13:47

dakujem pani :) :poklona: obom vam klikam na karmu :)

co je to za vymysel ze mozem kliknut na karmu len raz za 12hod?? konik visim ti jeden bod do karmy :)
Obrázok používateľa
mr_kaktus

Odoslaťod dzejkej 30 Jan 2010 14:06

mr_kaktus napísal:dakujem pani :) :poklona: obom vam klikam na karmu :)

co je to za vymysel ze mozem kliknut na karmu len raz za 12hod?? konik visim ti jeden bod do karmy :)

Ha, este, ze si zacal mnou. Siteraz mozem uzivat karmu skor! :lol2:

Co sa tyka toho 3bet vs call, tak nie, ze zacnes 3betovat v tych spotoch a potom mi posles fakturu :-D. Bola to vec na zvazenie a diskusiu a mnoho (dodatocnych) faktorov vie to rozhodnutie ovplyvnit.
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod tucniak 30 Jan 2010 14:19

aj ja si prosim karmu.Chcel som napisat presne to co uz vyssie napisali pani, suhlasim viacmenej s oboma, ze je to tenke ci call alebo 3bet :D , ale bol som..ehm indisponovany
:tucniak:
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Ďalšia

Naspäť na Pokrové partie

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 25 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!