Dnes som hral na PS turnaj s BI 5.50$ (myslím, že 8-handed) a vyskytla sa mi takáto situácia:
Level 1 (alebo 2, niesom si istý)
UTG limp, po mňa fold, ja niekde cca na HJ držím 88, štandard raise, za mnou všetci fold, UTG call
Flop: T 6 4 r
A ako sa mi stáva v poslednej dobe veľmi často u limp/callerov, synak do mňa donkuje niečo máličko menej ako 1/2 potu (pre mňa ale pomerne nevídaný bet(donk)sizing). Read v tejto fáze zatial "veškerý žádný", obaja máme približne full stack.
Môj pohľad na vec:
- jeho najpravdepodobnešia range:
air - chcel sa pozrieť na flop s nejakou blbosťou, missol, vidí relatívne nízky flop tak skúša triky
PP < T - skúša či nie je dobrý
2pair - málo pravdepodobné, ale človek nikdy nevie, veď dobré T4s nieje nikdy zlé
set - tak ako aj málo pravdepodobný 2paír, testuje či mám overpair (teda mu to dám na vedomie tým, že ho raisnem a potom sa podľa to zariadi) = uznávam, že toto znie dosť divoko, ale už sa mi to niekoľko krát stalo.
Otázka znie, čo s tým, hlavne vzhľadom na ruku ktorú držim? Fold by bolo asi hodne weak, takže call/raise? Vlastne teraz mi napadá aj ďalšia otázka. Čo si myslíte o otváraní takýchto rúk v skorej fázi turnaja? Ako, v tej pozícii na ktorej som bol a za danej situácie to je podľa mňa ok, ale otvorili by ste to aj z UTG, keď možte kľudne očakávať aj 3-4 "callerov", čo dosť znižuje hodnotu takejto ruky?
PS: Sorry, si to teraz čítam po sebe a zdá sa mi to trochu zmätené, ale tak hádam sa chápeme. Inak ak sa nájde dobrá duša, ktorá sa vyjadrí, tak potom hodím aj "výsledok".
Spoiler: handa mala rýchly spád
Turnaj PS, 5.50$ BI - ach tie donkbety
Počet príspevkov: 5 • Stránka 1 z 1
Re: Turnaj PS, 5.50$ BI - ach tie donkbety
na microlimitoch v CG aj v skorých leveloch microturnajov to väčšinou býva bluff s netrafeným airom ako QJ, KJ možno nejaké netrafené konektory... u mňa by to bol raise na 2,5 násobok dajme tomu, ak by zavolal, tak na turne by som na bet foldol
- zetko61
- Založený: Feb 2009
- Poďakoval/li: 8 krát/0 krát
V uvodnej fazi turnaj s byi-inom 5+0,5 je tazke analyzovat taketo hry, ked nemas na hracov read, lebo do tohto turnaja sa prihlasi vela ludi co hraju poker len par dni(fishky) a ich range ich velmi široka. Tiež hravaju hrači ktorý limpujú suited conectory v uvodnym fazach turnajov aby sa nahrabali na prípadných straightoch alebo flushoch. Cize ja by som odporucal v uvode very tight, sledovat hracov, robit poznamky a cakat na správnu chvilu (ved vies o tej trpezlivosti). A tie 88 len limpnut a ked netrafis flope, tak polozit.
- danny13
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 2 krát/4 krát
Oki, diky za komenty chalani.
K samotnej ruke, vec sa vyvinula nasledovne. On donk, ja si vravím: "wtf, čo to tu na mňa skúša ?(podivuhodná mi bola hlavne velkosť jeho betu - som zvyknutý na menej alebo viac)", raisujem asi 3-3,5 násobok jeho donku s tým, že pot chcem zobrať tu a teraz. Sekundu na to mi trošku padá sánka, pretože kolega sa rozhodol pre insta push a ja na to pomerne insta fold. Predpokladám, že tu v 99,9% bluffovat nebude. Práve kvôli tomu tá druhá otázka, či vôbec, hrať takéto ruky, ale tak myslím si, že takýto scenár často nezažijem...
K samotnej ruke, vec sa vyvinula nasledovne. On donk, ja si vravím: "wtf, čo to tu na mňa skúša ?(podivuhodná mi bola hlavne velkosť jeho betu - som zvyknutý na menej alebo viac)", raisujem asi 3-3,5 násobok jeho donku s tým, že pot chcem zobrať tu a teraz. Sekundu na to mi trošku padá sánka, pretože kolega sa rozhodol pre insta push a ja na to pomerne insta fold. Predpokladám, že tu v 99,9% bluffovat nebude. Práve kvôli tomu tá druhá otázka, či vôbec, hrať takéto ruky, ale tak myslím si, že takýto scenár často nezažijem...
-
MarTiny - Príspevky: 43
- Založený: Jan 2010
- Poďakoval/li: 16 krát/0 krát
na push je to jasný fold, to sú určite 2 páry+.. podľa mňa si to zahral dobre
- zetko61
- Založený: Feb 2009
- Poďakoval/li: 8 krát/0 krát
Počet príspevkov: 5 • Stránka 1 z 1
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 24 hostí.