Vyvoj Mien

Internetové peňaženky a iné spôsoby ako vložiť alebo vybrať peniaze z online pokrových herní

Re: Vyvoj Mien

Odoslaťod tomiG 27 Sep 2011 11:45

roche01 napísal:
tomiG napísal:ale prosim ta 1000usd za uncu neni nerealne? to moze napisat len chory clovek a moze byt aky kolvek analitik ale k veci videl si ten masaker na striebre? no to je to preco ja do striebra neinvestujem korekciu na zlate sme obydvaja v septembri predpokladali moj odhad je ze max klesne na 1400 to je to absolutne dno nizsie ani cent ked sa mu vobec podari prelomit 1500usd ale nic to nemeni na dlhodobom vyhlade do troch rokov je na 2500 ;)

... keďže autora článku už nejakú dobu poznám, veľmi rád by som bol taký chorý ako on a zároveň mal také príjmy z obchodovania ako on :lol2:
Ale k veci: Samozrejme, že nikto nemôže so 100%nou istotou povedať, kam sa cena čohokoľvek pohne za deň, týždeň, mesiac apod. Ale ten "chorý človek" nie je vo svojom odhade jediný, čo vidí pokles ceny zlata k hranici 1000$ za možný:
http://hnonline.sk/firmyafinancie/c1-53 ... a-sa-blizi
Myslím, že pokiaľ bude $ ďalej posiľňovať (a vývoj v Európe mu v tom výrazne pomáha), cenné kovy to budú mať ťažké.
No, veď tak o pár týždňov/ mesiacov sa môžme na to opäť pozrieť a trochu ten vývoj rozobrať. Je celkom možné, že už budeme o zlate rozprávať na úrovni 2000$. Ale rovnako možno budeme rozoberať, či prelomí definitívne hranicu 1000$ alebo sa od nej odrazí smerom nahor.

dobre roche stavim 100e na to ze v priebehu 6mesiacov zlato neklesne pod 1200usd a nie 1000usd ako pisem tvoj kamos od teba nechcem aby si nieco vsadil ale ked sa tak od dnesneho dna pocas 6. mesiacov nestane tak pojdes za nim prilozis mu na celo studeny obklad a povies mu aby v buducnosti o zlate netrepal blbosti ok?ak klesne mas odomna 100e ;)
tomiG

Založený: Mar 2011
Poďakoval/li: 22 krát/42 krát

Odoslaťod roche01 27 Sep 2011 12:12

tomiG napísal:dobre roche stavim 100e na to ze v priebehu 6mesiacov zlato neklesne pod 1200usd a nie 1000usd ako pisem tvoj kamos od teba nechcem aby si nieco vsadil ale ked sa tak od dnesneho dna pocas 6. mesiacov nestane tak pojdes za nim prilozis mu na celo studeny obklad a povies mu aby v buducnosti o zlate netrepal blbosti ok?ak klesne mas odomna 100e ;)

Dík za ponuku, ale musím ju odmietnuť. Mojim cieľom je stať sa podobne ako "pán, ktorý trepe blbosti o zlate" fulltime traderom, takže podnikanie (trading) striktne oddeľujem od zábavy (uzatváranie stávok apod).
A aby sme neskĺzli offtopic: Možno máš pravdu a zlato neklesne pod 1400$ ani o cent. A možno má pravdu druhá strana a zlato padne niekam k 1000$. A možno máte pravdu obidvaja a zlato sa bude pohybovať niekde medzi 1200 - 1500$. Podstatné pre hráčov pokru (hlavne tých, s väčším bankrollmi v herniach) je z času na čas priniesť na fórum aspoň takéto analýzy (či už zo zdrojov podobných mojim alebo z Tvojich zdrojov), aby mali predstavu, ako sa ich kapitál mení pod vplyvom svetových ekonomických udalostí a aby si mohli efektívnejšie manažovať svoje pokrové účty hlavne "správne" načasovanie výberu alebo vkladu do príslušnej herni, resp. výber meny, v ktorej chcú vklad previesť. :gl:

Za tento príspevok od roche01 poďakovali :
tucniak
Obrázok používateľa
roche01

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 7 krát/4 krát

Odoslaťod buschle 27 Sep 2011 12:17

tomiG napísal:
buschle napísal:da sa nakupovat silver bez dane ?

to je asi taka otazka ako ci treba platit dane alebo nie :D aj ano aj nie ;) ....ale k veci samozrejme da sa ale este by som pockal ten masaker este neskoncil i ked uz pretieklo vela krvy 35% za par dni je fakt silna kava

no nic som sa z toho nedozvedel , zo zlata sa dan neplati zo striebra hej , cize aka je ta moznost kupit ho bez dane aby som to mohol brat ako investiciu? Na Kazdej stranke ktora predava fyzicke striebro je dan, zas ale pochybujem ze vo forme akcii sa dani to asi nie ... neviem , Investoval tu niekto uz do striebra ?
Obrázok používateľa
buschle

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 47 krát/133 krát

Odoslaťod tomiG 27 Sep 2011 14:18

nic si sa nedozvedel??slovo v mojom poste SAMOZREJME DA SA! asi nieje dost jasne formulovane :) pokial mas zaujem napis mi zhruba mnozstvo a ja ti mozem poslat ponuku v ss ked chces ale este raz pls zvaz tu investiciu teraz inak este k tomu par postov dozadu som napisal par firiem co sa zaoberaju kovmi....
tomiG

Odoslaťod speksSVK 27 Sep 2011 15:58

ja by som este s tou investiciou do kovov trosku pockal, su v downtrendu. kto vie dokedy pravdepodobne zlato az do tych 1500 ako ten pan popisal vo svojom clanku (uvidis sa ci prerazi hranicu alebo nie), ale myslim si ze pri tej hranici bude koniec paniky a nastane akumulacia, cize trh pojde asi do strany chvilu a potom pojde opat hore (samozrejme neviem ako sa bude vyvijat dolar,cize aj od toho to bude zavisiet asi) ale kazdopadne by som si pockal opat na uptrend a az potom sa snazil nejak investovat.ale to tiez je len moj nazor.

Za tento príspevok od speksSVK poďakovali :
roche01
Obrázok používateľa
speksSVK

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 30 krát/5 krát

Odoslaťod tomiG 27 Sep 2011 20:43

Možno máš pravdu a zlato neklesne pod 1400$ ani o cent. A možno má pravdu druhá strana a zlato padne niekam k 1000$. A možno máte pravdu obidvaja
....roche01 a vies ze mozno pride aj kuzelnik?
tomiG

Odoslaťod magorko 28 Sep 2011 02:23

zivi sa tu niekdo tradingom?:)
magorko

Založený: Apr 2011
Poďakoval/li: 17 krát/209 krát

Odoslaťod Kominak 28 Sep 2011 07:21

magorko napísal:zivi sa tu niekdo tradingom?:)

ja zatial nie, ale obchodujem nazivo a drzim sa zatial okolo nuly. Ale zazil som uz pocit zhodnotenia 100 percent kapitalu za 3 mesiace, ale zatial neprofitujem konzistentne. Ale to pride uz coskoro verim :)
Kominak

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 36 krát/9 krát

Odoslaťod roche01 28 Sep 2011 11:37

magorko napísal:zivi sa tu niekdo tradingom?:)

Ja takisto ako kominak obchodujem live a zatiaľ som v miernom pluse. Všetko je to o tom zvládnuť svoju psychiku a ego, nesnažiť sa za každú cenu mať pravdu.

To tomig: áno, možno príde aj kúzelník ;) Jediné, čo som chcel tou citovanou vetou povedať, je to, čo píše vynikajúci trader Mark Douglas vo svojom bestsellery Trading in the zone: V trhoch sa môže stať kedykoľvek čokoľvek.
Preto som vždy pri prognózach smerovania trhu opatrný, pretože nikto (dokonca ani marketmaker) nemôže so 100%nou istotou povedať čo sa stane v najbližšej minúte, hodine, dni, týždni, mesiaci či roku.
P.S.: S ohľadom na napísané: môžeš svoje skalopevné presvedčenie o tom, že zlato neklesne ani o cent pod 1400$ podložiť aj nejakými rozumnými argumentami príp. analýzami (nemusia byť Tvoje, môžu byť aj prebrané z netu)? To, že ten čo hovorí o cene zlata za 1000$ rozpráva blbosti pre mňa ako tradera veľmi užitočná informácia nie je. Preto by som si rád prečítal analýzu, ktorá sa na trh so zlatom pozrie z iného uhla, aby som mal komplexnejšiu predstavu. Dík. :Rose:

Za tento príspevok od roche01 poďakovali :
speksSVK
Obrázok používateľa
roche01

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 7 krát/4 krát

Odoslaťod tomiG 28 Sep 2011 20:24

do p..e napisal som dva clanky a stale pri odslani som bol uz diskonekt tak rychlo pisal so ze sa neklesne pod 1400 ale stavit som sa chcel na 1200 co je aj tak viac ako 1000 co pise tvoj kamos precitaj si ten jeho clanok este raz do hranice 1500 to este ma formu analyzy z pouzitim aj par fundamentov ale od toho momentu uz len bez nicoho z odvolanim sa na to ze on uz videl vselico padnut ropu z 186 na 30 a pod... prdne ze ta cena moze byt 1000usd kedze ani on sa nebude unuvat analyzou preco nebudem sa ani ja ale poviem ti len tak v skratke.vies ze keby sme dnes zaviedli Au standard cena unce je cca 36 000usd vies ze to cele stoji na dhopisoch a inych cennych panieroch kde je cena a HLAVNE DOVERA taka aka co je zivnou podou pre rast zlata ako ochrany pred krachom dalej je z toho je potrebne neustale dolievanie likvidity na trhy co zase len evokuje moznost hyperimflacie pred ktorou je Au zase len ochranou a nehovorim o Cine ktora dlhodobo skupuje obrovske mnozstva zlata a ma plne trezori penazi o com svedci aj ich ponuka talianom za 500mld kde si robili zalusk aj na ich zlato je toho este viac ale toto bohate staci nato aby cena Au nebola 1000usd za uncu
tomiG

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Práca s peniazmi

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 8 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!